Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Sziasztok,
Szenzorok illesztésében kérnék segítséget, mert az alábbiakat tapasztalom. Van egy mindenes (ATMEGA8-al) panelem 8 bites ADC-vel. Ráteszek egy szenzort (Pl.SS49 mágneses, vagy LM335-t akkor a mért értékek ugrálnak. Jön 4-5 stabil szám, majd egy 8-10%-al eltérő, majd közel az eredeti érték jön néhányszor, majd megint a kiugró. Mérgemben tettem rá ellenállásosztót, és 100kohm-os potit, azzal meg stabil. Még extrém hosszú zsinór esetén is. Van valami ötlet?
na ez eddig oké, de sajna itt is ez a hiba fogad....
Vagy a szenzorok rosszak, tehát így mérnek és ez van.
Vagy :ennél valószínűbb, hogy nincsen rendesen megcsinálva ez a mindenes nyákod és a földpont szépen "elmászkálgat" a szenzorok alól. Kicsit tudományosabban: az áram ami ugye hurokban folyik, vagyis un. áramkörben, a szenzor földpontjánál folyik éppen el (persze lehet, hogy nem, ezt sajna nem tudom megítélni látatlanban). Ennek hatására ott megváltozik a feszültség, hiszen a vezetéknek van ellenállása. Mindez a digitális áramkör miatt, ami ugye kapcsolgatja a sok sok tranzisztorát, váltakozó terhelést jelent. Ezért mér néha jót, néha rosszat. A nyáktervezés, leszámítva az ökölszabályokat, amiket nem tudom betartottál-e, szinte művészetnek számít. Rá kell érezni a dologra. Persze mindamellett, hogy rendesen beleveted magad a szakirodalomba is. Aztán persze lehet, hogy nem ez a hiba, de egy infóra csak ennyi választ tudok adni.
Idézet: „A nyáktervezés, leszámítva az ökölszabályokat,” Én 3. hete küzdök a kapcsolásom nyáktervezésével mert mindig jön egy érzés, hogy ez nem lesz jó vagy, hogy ezt szebben lehetne csinálni. TQFP64 tokozású az AVR. Milyen ökölszabályokat tudnál javasolni?
Miben tud tobbet az AVR Studio 6 az 5-ossel szemben? Ingyenes amugy? (Mert a regisztracios kerelme kicsit ossze zavart, vagy otthoni felhasznaloknak van csak ingyen?)
ARM is benne van. Meg szerintem bugokat javítottak benne, vagy ez csak remény? Bővebben: Link Nem igazán tűnik úgy, hogy lenne hibajavítás. Mindenkinek ingyenes, csak azt a regisztrációs cuccot kell kitölteni.
Koszi! Nagyon jonak tunik, ki fogom probalni! Kozben a Microchip-ek attertek Java alapu fejlesztoi kornyezetre ami jo is meg nem is. Mindenesetre nekem ez a Visual Studio-n alapulo jobban tetszik igy elso latasra, mint a Microchipeseke. Nyilvan ez nem fog Linuxon es Mac-en is futni, azonban nekem sohasem volt gondom virtualis gepen futtatni az ilyesmit...
Ugy nezem nekem nincs szerencsem ezzel (ld meg a csatolt kepet). Probaltam mindent, osszes update fent van mar, 600x ujra bootoltam. Regi Studio elotte is es azota is megy, regi MPlab (PIC fejlesztoi kornyezet) szinten megy.
Én látatlanban azt mondanám, hogy kell neki az SP3 XP-hez.
Fel van az telepítve?
Majd linkelek neked este vagy holnap néhány oldalt, illetve feldobok tárhelyre egy-két könyvet.
Az ökölszabályok amúgy kb ennyi: -Ahol csak lehet földréteg legyen. -A föld réteget próbáld legkisebb mértékben megszakítani (az áramkör vissza ága így a legkisebb ellenállás/impedencia úton tud jönni) -Digitális áramkörök táp lábaihoz kondikat kell tenni adatlapja szerinti értékben, ezeket olyan közel, ahogy csak lehet -Analóg és digitális alkatrészeket különválasztva érdemes elhelyezni, előbbi ugyanis felveszi a zajt a digitális kapcsolgatásból -Analóg jelvezeték ne haladjon el nagyfrekvenciás vezeték felett/mellett -Ne legyenek hegyes szögek a vezetékekben. -Nagyfrekvenciás vezetéknél lehetőleg kevés átkötés legyen. Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Nagyon hálás leszek, ha lesz még leírás.
Amit eddig leírtál azok alapján jók voltak az eddigi megérzéseim nagyjából így is tettem.
Szia Brian! amúgy amit linkeltél stk200 programozót annak a vcc lábára nem kell semmi? így nekem nem megy a dolog... kipróbálom xp altt..
Fel. Mondom, az osszes update felment.
+5V-ot kell rákötni külső tápról. Ja és a GND-t se felejtsd el bekötni...
Ja, azt hittem az az avr studiora vonatkozott. A screenshoton ott van a task baron a sarga pajzs. Abbol komboztam ki,hogy nincsen esetleg sp3.
Köszönöm mindenkinek a segítségét, sikerül felprogramoznom az Attiny13-mat és megépíteni az aut. akkutöltőt....)
még annyit kérdeznék, hogy ezzel a sima egyszerű stk200-as programozóval miket tudok még égetni? milyen AVR-eket??
Ja, az a Windows Security Essentials -- Figyelmeztet, hogy nem scanneltem vegig a hard drive-omat. Mindegy, egyenlore nem egeto a kerdes, csak jo lett volna latni mit tud. Lehet, hogy csak a virtualis geppel vannak nyugjei, majd megprobalom mashol.
Szia, szerintem a Security melletti sárga pajzsra gondolt a kolléga !
Most mar akkor nem tudom melyikre gondoltatok aket sarga kozul, de mindegy is. Az, hogy nincs fent egy update meg nem azt jelenti a programnak el kellene hasalnia! Figyelmeztetes meg rendben lenne, hogy nem mukodik mert nem friss az operacios rendszer. Meg az is rendben lenne ha valami maskepp mukodne az elvarttol -- na de hogy eldobja magat es kerdezi tolem akarom-e debugolni az Atmel Studiot, haaaat...
Sziasztok! ismét kérdéssel bombázlak titeket...
megépítettem ezt a töltőt de nem igazán vált be, szerintem kevés az a 100mA lehet ezt esetleg 250-300mA-es töltőáramra növelni? amúgy az akksik: 8,4V (7 cella) 1500mA NiCd 8,4V (7 cella) 2000mA NiCd vagy mi lehet még az oka hogy nem töltött fel? úgy viselkedett egy 5W-os indexizzóval mint egy kondi, felvillant vele 1-2 mp-ig és szép lassan elaludt... valami ötlet? ja, itt a cikk:Bővebben: Link
Ez engem is szívat, "rendes" XP-n... Nemrég vettem fényképezőgépet. Rádugva gépre, megjelenik a sajátgépben a "fényképezőgép és képolvasó" ikon. Rákattintva tudtam másolni a képeket, stb... Felraktam az Atmel Studio 6-ot. Azóta, ha rákattintok erre az ikonra, feljön a debug ablak, és az explorer.exe-re panaszkodik. Akármire nyomok, az explorer újraindul
Koszi az infot, ezek szerint a hiba nem a mi keszulekunkben van
Hi!
A magas kvarc jobb minőségű mint az alacsony? A kisebbet jobban el lehet helyezni, de valamiért csak 65ft a hestorenál, míg a nagy 230... Tudna nekem valaki tanácsot adni? Üdv.: Zoltán
Szerintem nincs különbség, a magas típusok régen voltak jellemzőek, ma már az alacsony hódít.
Képzeld csak el, tűhegynyi kvarcok kerülnek bele a mobilokba, ha ezek olyan drágák vagy rosszak lennének...
Szervusztok,
Készen megirott programok tanulmányozásával probálkozok Mi az a makefile,és miszerint kell azt megírni ? PIC-eknél ha C -ben programozol nincs ilyen.
Sziasztok!
A leg elemibb problémába futottam bele és nem tudok kikeveredni belőle. Pontosan a nyomógomb pergése. 4db nyomógom. Olyan össze-vissza működik, hogy már öröm nézni. Megőrülök. Hogyan lehet szoftveresen lekezelni a pergést? Schmitt triggert nem szeretnék beletenni és a megszakításokat is békénhagynám , ha lehet.
Ha változik a gomb állapota, delay-elj 20ms-t, és akkor már nem lesz gond... Az első msp430 as cikkben írtak erről, így a legegyszerűbb...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |