Fórum témák
» Több friss téma |
A javaslataitok alapján fogok eljárni. (nekem továbbra is eredeti gyárinak tűnik a BC ottléte...de ez most nem is számít).
...és köszönöm a gyors és kimerítő segítséget ... és a segítőszándékot
Láttam már más (RFT) készülékben ebben a pozícióban bipoláris tranzisztort. Lehet, akkor éppen nem volt más..........
Sokkolnom kell a kétkedőket! Nagyobb bétás (minimum 100) bipoláris tranzisztorral működhet és működik is az áramkör, tehát BC337-25 vagy 337-40 tökéletesen jó oda és működik is! A Philips is használt hasonló elgondolású áramköröket a '70-es évek végéig!
Tudnál mondani egy ilyen típust Philips-ből van RFT-ből ami ehhez hasonlít?
Kíváncsi lennék rá.
Philips 22AH606 rádió rész muting köre T6114!!!
Ja * , hogy a tranyós megoldásra gondolsz, azt hittem az érintős nemításra gondoltál
Egyébként pár csatoló kondenzátor és lezáró ellenállás beépítése után felesleges a némító áramkör. Az én RA6360 rádióm sem durran, ha funkciót váltok pedig abba még nem raktak némító áramkört, ezért én orvosoltam a helyzetet és láss csodát, van élet némító áramkör nélkül is...
Sziasztok!
Van egy ilyen erősítőm. Volna vele egy pár problémám. Az első az, hogy az egyik végfok egy idő után elkezd recsegni. Csak akkor jön vissza ha megütöm az oldalát vagy hozzáérek a nyákhoz. A másik az, hogy van egy kis alapzaja. De ez utóbbi nem nagyon zavar. Volt már valakinek ilyen problémája? Nem kontaktos, és biztos, hogy a végfok a hibás, mert kivettem, közvetlenül rákötöttem a bemenetét a pc-re és egy idő után recsegni kezdett. Rossz volna valamelyik félvezető? Vagy alacsony a nyugalmi áram? Félvezetőkből ezeket cseréltem már ki: BD139/136/249/250 BC327/337/182. Meg az 546-ost egy 337-esre.
Lehet, hogy valamelyik ellenállás adta meg magát, de lehet zajos tranzisztor is!
Ellenálások is cseréve vannak amiknek nem annyi volt az értékük amennyinek lennie kellene. Tranzisztor lehet, hogy valamelyik zajos. De már csak 4db van amik közül valamelyik esetleg hibás lenne. Még akkor kipróbálgatom azokat is.
Lehet, hogy amit beraktál, az zajos! Ha van egy béta mérőd, az sokat tud segíteni...
Gyárilag is ilyen volt. Aztán ahogy próbálgattam úgy szálltak el az alkatrészek. Most pont ott vagyok amikor először csinálgattam. Amiket raktam be azok biztos, hogy jók. Néha olyat is csinál, hogy teljesen elnémul. Először még recsegve szól aztán elnémult.
Szia!
Ha hozzáérek recseg, nem recseg probléma egy jóképű fóliaszakadás lesz. Általában a forrpont és a vezetősáv találkozásánál szokott előfordulni. De nem kizárt más helyen sem. A zajt hogyan tapasztalod, maximális, vagy minimális hangerőszabályzó állásnál? Üdv Gyula
2 fóliaszakadás volt. Azokat áthidaltam.
Pontosan ezt csinálja: Időnként elkezd először torzítani utána szépen lassan megy át recsegéssé, majd teljesen elnémul. Ha bármikor hozzáérek és egy kicsit megmozdul a nyák egyből helyre jön. A zaj az leginkább akkor van amikor a basszus fel van tekerve vagy a magas. Ez nem zavar annyira. De az igen, hogy nem valami jó a poti. Nem lehet teljesen lehallkítani. Multiméterrel 2kilo ohmot mértem minimum állásban.
Az előző hozzászólásomban elfelejtettem írni még a rossz forrasztásokat, szintén tipikus Videoton hibaforrás. Egy jó nagyítóval, erős megvilágítás alatt tüzetesen végig kell nézni az összes forrasztást. A modulcsatlakozónál talán sűrűbben található forrasztási hiba. Az általad leírt jelenség tipikus kontakthiba. Régebben létezett fagyasztó spray az ilyen hibák keresésére. A hangerőszabályzó poti is tipikus Videoton jellemző. Nekem az első 5-10 fok elfordulás alatt a két csatorna versenyez, mikor ki a hangosabb, majd ha tovább tekerem a potit megjavul. Egy kis kontakt spray-vel érdemes kísérletezni.
Gyula
Na átforrasztottam, minden egyes forrpontot, lecsiszoltam mindegy egyes érintkezőt és kicseréltem a szabályzóban a kondikat Nichicon/ELNA márkájúakra. Még nem jött elő a probléma, remélem jó lesz így.
Sziasztok!
Olyan problémám lenne eme csodával, hogy ha rádiót hallgatok -bármely állomáson- pár hete van valami impulzus szerű "zaj"! Általában ahol a legtisztább a vétel, ott a legnagyobb a zaj is. Monoban valamivel halkabb, de úgy is elég zavaró. A kis állomáskeresőknél is bennt van a zaj. Hol kellene keresnem a hibát? Sajnos elolvasni mind a 46 oldalt nem tudtam, mert nincs netem, csak a melóhejen van pár percem olvasgatni, ezért elnézést kérek! Előre is köszönöm segítséget!
Van egy RA 6363S típusú készülékem .
A problémám az hogy gyárilag csak 104 MHz ig lehet hangolni ! Kérdésem az hogy lehet-e a frekvenciát kitolni legalább 110 MHz ig , ha igen akkor milyen módon lehet azt kivitelezni
Ha még érdekel van egy erősen hiányos végfok panelom ajándékba oda adom.
Hali!
Nem tudja valaki mi hiba lehet mikor bekapcsolom egyből kiég a 0,8 A biztosíték még hangfal nélkül is? Buliztunk a haverokkal és úgy kezdődött hogy hangerejét elveszítette és miután lejjebb vettem a hangerőt (5-ön volt) nem csinált semmit megnéztem hátha kihúzódott a hangfal (HS 511) és mikor a jobb hangkimenethez hozzányúltam egyből leállt gondolom akkor égett ki a biztosíték. :S
Szia! Húzd le a két végfok modult.és nézd meg ,hogy úgy is ki ég-e a biztosíték.Ha igen,akkor a táp áramkörbe lesz a gond,de ha így nem ég ki,akkor viszont valamelyik végfok modul adta meg magát.
A bal végfok modult már nincs benne kb. olyan 2 hónapja mert alkatrész újításon van és csak a jobb végfok modul volt benne de vele hibátlanul működött.
Működött. És ez múlt idő. Lehet épp akkor adta fel és zárlatosodott be a végfoktranyó, ami miatt kivágta a biztosítékot. És ez elég valószínű.
Oké oké akkor holnap meglesem
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Szert tetem én is egy videoton ra6363s tipusura rákötötem pc re és nincs ki választva semelyik állás a előlapon és mégis szol a zene ez mitől van a hangot meg a balnasz poti is müködik rendesen? meg nekem is bug egy kicsit.
Hello! Ha ilyen "oda-vissza" kábeled van(4 rca végével) akkor az a baj. Nekem a sárga a bal oldal, a fekete a jobb oldal. Próbáld meg úgy bekötni. A másik vége az ami visszafele jön(rádióból felvételhez).
én egy 5 polusu din csatlakozot vŕgtam ketč volt benne sŕrga fekete piros meg fehér vezeték meg ŕrnyékolŕs
|
Bejelentkezés
Hirdetés |