Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   935 / 1681
(#) borvendeg válasza sanykaraj hozzászólására (») Aug 25, 2012 /
 
A két 15cm-s nem!
A másik centrifugál ventilátor viszont brutális. Nézz utána a centrifugál ventilátorok légszállításának.
(#) sanykaraj válasza borvendeg hozzászólására (») Aug 25, 2012 /
 
Ja az úgy más így ránézésre azt hitem hogy valami kis pc venti
(#) Mybuster válasza borvendeg hozzászólására (») Aug 25, 2012 /
 
Üdv. Megkérdezhetem,hogy mégis mennyi volt eddig a max. mért sebesség. 25-30km/h? Esetleg nem lett volna jobb Li-po aksit vagy más Litiumos aksit használni?
Ismerősömmel nagyon benne vagyunk és álmodunk hogy egyszer elektromos jó hatásfokú járművet építsünk
(#) borvendeg válasza Mybuster hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Hello!
A max sebesség 45-50kh/h, ezzel az áttételezéssel 72V-ról.
De el akarjuk érni, az 50-60-at. Ezért lesz átkötve 96V-ra. Akkor 4 aksival kevesebb lesz benne, és nem szakad meg a trabi sem.
Lipo természetesen nagyságrendekkel jobb, de megfizethetetlen számomra. Ezeket az aksikat is használtan kaptam a BPS kft-től.
(#) Axel hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Sziasztok!

Készítettem egy fejlesztői panelt a jó öreg AVR Atmega8 proci köré mert még mindig nagyon elterjedt, olcsó és gyakorlatilag a leggyakoribb perifériák mindegyike megtalálható rajta. Úgy terveztem, hogy alapból minden I/O funkció kipróbálható legyen, a kis dugdosós panel segítségével pedig már komplexebb áramkörök is összeépíthetőek legyenek. Szerintem jó alternatívája lehet a nagy méretű, szimplán csak dugdosós panelon összedrótozott áramköröknek melyeket eddig használtam mert ez így sokkal masszívabb és kompaktabb, szükség esetén jól hordozható megoldás. Ha esetleg érdekel titeket tehetek majd fel nyáktervet, természetesen csak furatszerelt könnyen és olcsón beszerezhető alkatrészekből áll.
(#) Hury válasza Axel hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Üdv! Prímának tűnik, szerintem sokan szívesen fogadnánk a terveket.
(#) blackdog válasza Axel hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Maga a munka szép. Az alapötlet 1000 emberben ott van.
Mégis szerintem ez nehezen használható. Bármelyik törekvő kezdő hamar kinövi.
Csak, hogy az alapokat említsem: nyomógombok (pl.: bill. matrix), LCD, RS232/RS485, külső memória. ADC egyedi ref. feszültséggel? SPI? Ezek egy jó kezdőnél hamar előjönnek. És akkor még jöhet még a PWM stb...
Erre a célra kicsi ez az áramkör. Maga a munka dícséretes!
(#) Doszpot válasza Axel hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia!
Hasonlót építettem már magam is. Bővebben: Link
Van igazság abban amit blackdog ír, vagyis bizonyos perifériák hamar hiányozni fognak. (egy használható külső feszültségreferencia és egy eeprom majdnem mindig kell) Egy "minden igényt kielégítő" fejlesztőpanel viszont megint felesleges. Túl nagy/drága lenne. A te megoldásodnál nagyon tetszik, hogy a dugdosós próbapanelt hozzárögzítetted az áramkörhöz. Ezzel hosszú távon szerintem sokkal jobban jársz, mintha egy nagyméretű panelt építettél volna. tapasztalat, hogy pont az a periféria amire szükség lenne, az nincs a próbapanelon, vagy nem úgy van bekötve ahogy te szeretnéd, stb.
(#) slogan válasza Doszpot hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Meg én is

Bővebben: Link
(#) zsuscsinyo válasza slogan hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Mutassuk meg mink van? Régi darab, sajna már nincs meg, de megtanultam rajta ami szükséges.

Bővebben: Link
(#) Frankye válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Idézet:
„Mutassuk meg mink van?”

Nana! Ezzel azért csínján bánjunk! :hehe:
(#) Axel válasza Doszpot hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Sziasztok Doszpot és blackdog,

Köszönöm a véleményeket.
Persze, az ötlet nem új és nem is túl innovatív, sokan csináltak már hasonlót de azok (és még a készen kaphatóak is) számomra vagy feleslegesen nagyok voltak és/vagy a kialakításuk nekem nem volt megfelelő (ami nem jelenti, hogy rosszabbak!) így hát csináltam egy panelt ami teljes mértékben a saját igényeimhez igazodik. Egyébként minden portláb külön is ki van vezetve tehát bármit lehet rá kötni, nem kell lemondani egy funkcióról így a külső referenciáról sem, igaz, hogy így kell pár szál vezeték de ez még így is sokkal kompaktabb mint a csak dugdosós panelek. Én egyébként modulokban gondolkodom, tehát külön lehet rá tenni mátrixbill.-t, (ehhez még csak kivezetékezés sem kell) és a távolkeletről párszáz forintos áron beszerezhető UART konvertert is ami szerintem jobb megoldás a panelra ültetett, MAX232-esnél mert sajnos nincs soros port a gépemen.
(#) BEMcorp hozzászólása Aug 28, 2012 /
 
Sziasztok!

Lassan, de biztosan elkészült a dupla Li-ion akkutöltőm. Igen egyszerű kis szerkezet, de jól végzi a dolgát. A töltőáramkört magát nem én készítettem, hanem előregyártott panelként szereztem be, a tápegységeket és a dobozlást körítettem hozzá.
2db Li-ion cellát tud külön-külön tölteni, vagy, 2db soros cellát, de azokat is külön-külön töltve (nem kell szétszedni, csak a 'közös' pontot kivezetni).
(#) satlokk hozzászólása Aug 29, 2012 /
 
Sziasztok!
Elkészült az elektronikus műterhelésem,érdemes megcsinálni nem bonyolult és szépen müködik,igaz a doboz még hagy kiváni valót maga után.Leírása a Hobbielektronika ujság 2003/11-s számában található.
(#) audiofeeel válasza satlokk hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Nem semmi design
(#) gyerek67 válasza audiofeeel hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Ipari verzió, gyári patinával ellátva!
(#) zolika60 válasza satlokk hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
A kinézetével nem sokat kínlódtál az biztos. Gondolom mivel működik már örökre így marad.
(#) Zoli_bácsi válasza satlokk hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Hagy némi kívánnivalót?! Ez egyszerűen borzalmas, ahogy kinéz a dobozolás. Az igénytelenség ékes példája. Elnézést, hogy ilyen nyersen fogalmazok, de ezt váltja ki belőlem a látvány. Az egy dolog, hogy működik. A külső borításnak is szépen kell kinéznie, amire büszke lehet az ember. Erre nem lehet büszkének lenni, mert ez egész egyszerűen csúnya.

Még egyszer elnézést a nyers fogalmazásért.
(#) bencikusz válasza satlokk hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Szia!
A kivitelezés sajnos tényleg elég "TRÉ" lett, de ha megtennéd hogy a kapcsolási rajzot felteszed, azt nagyon szépen megköszönném (talán megköszönnénk, ha a többi fórumtársunk nevében is szólhatok)
Előre is köszi. Üdv. B
(#) Mybuster hozzászólása Aug 29, 2012 /
 
Egy ujabb MSP430-as project. LCD.s hőmérő de most ezzel rendesen meggyült a bajom,szerencsére a sok forumos kollégáknak..csak összejött. De hát ebből tanul az ember.

Bővebben: Link
(#) Mybuster válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Hát köszi Nézzük úgy hogy az LCD.be is van LED háttérvilágítás. Néha ilyen is kell upsz,bocsi.
(#) satlokk válasza bencikusz hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Igazatok van,csak gyorsan kellet valamit összehozni,Igaz ez azért nem mentség.De még szeretnék egy feszültségmérőt is építeni bele.Az ic kiváltható Tl071-l,a fet Irf 530-l.
(#) Attila86 hozzászólása Aug 29, 2012 /
 
A PIC-es panelmérő III áramköröm első bemutatásra érdemes verziója:
Bővebben: Youtube
A videóban konkrétan az elektronikus méréshatár-váltást mutatom be.
Itt írtam róla bővebben:
Bővebben: Link
(#) Mybuster válasza BEMcorp hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Hú de érdekes,nekem nagyon tetszik ez a fa design. Szép munka! Létezik ilyen pici toroid?
(#) Mengyán válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Volt mostanában valami változás a weboldalad körül? Kb 1 hete itthonról (Orosháza) nem érhető el, még a pingre sem válaszol a szerver, de most kipróbáltam egy XI. kerületi UPC-s kapcsolatról, és onnan megy normálisan.
(#) havranarpi válasza Mengyán hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Nahát egy közeli hobbis
(#) Pulyka hozzászólása Aug 29, 2012 /
 
És igeeennn..
Kééész vagyok vele.

Ez a cella képes feltölteni teljesen az én samsung galaxy ace telefonomat teljesen lemerült állapotról 100%-ig.
1350mA-es eredeti akkuval(ez a telefon akkuja.)
A hengeres kék, li-ion cella 2200mA-es, vadi új, és kicsit ez csalóka, mert nem ennyit tud leadni valójában, ahhoz, hogy a konverter 3,7V-ból 5V-ot állítson elő, az plussz 150-200mA, 5V, 400mA kimenő teljesítmény melett.
Van benne egy víztiszta, hidegfehér, szuperfényes 5mm-es LED, amit nand kapukkal, CD4011-es segítségével két fémfelület kézzel való érintésével tudok vezérelni,(zseblámpához eléggé méltó, jó fénye van, valami egyedit akartam, a mikrókapcsoló pedig nem az , 73fokos hőbiztosíték(kisebbet nem találtam, pedig elég lenne 50fok körüli, és a mostani 10A-es helyett 3A-es), egy 3A-es smd biztosíték, továbbá tartalmaz egy Li-ion töltő egységet MCP 73831-el, egy zeneres, Ledes feszültségfigyelőt(ami jelez, ha az akku túlságosan lemerül, és kevés van az energiából), egy olyan egységet, ami 3,1V-nál megszakítja a teljes kimenetet, és a töltőfesz ráadásáig nem is kapcsolja azt vissza(RS tárolós megoldás, köszönet érte Bundyland-nak, és _vl_-nek a DC-DC konveter topicból), és persze magát a step up convertert, MCP1651-el.

Üdv.Tomi
Készül majd a cikk is.

További képek:

Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) janikukac válasza Pulyka hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Én azért félnék egy barkács töltőt egy ilyen drága telefonra dugdosni. De ettől eltekintve biztos megbízható, csak én vagyok a betoji.
(#) Pulyka válasza janikukac hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 

Nekem ez meg sem fordult a fejemben..
A nokiámat is szétszedtem, amin volt még 1,5; 1 év garancia, kíváncsiságból, pedig bármit elronthattam volna, eltépek egy szalagkábelt, beesik egy óndarab, meghal a telefon.. ez ugyanolyan szitú.(bár ehhez az érintőshöz nem vagyok elég bátor.. )
Egyébként kevés félnivaló van. 2 eshetőség lehet. Vagy teljesen totál zárlatot kap a telefon töltőjének bemenete, így ez a dobozka, vagy valamilyen rendellenes szituban felgyorsul a step down, és többet kap a telefon 5V-nál..
Minkettő eléggé valószínűtlen, az elsőnél tuti eldurran valami, ha nem is, akkor a bizti old le, vagy a fólia pattan el..
A másik is eléggé elképzelhetetlen számomra.
A kezdeti elképzelés szerint 6V-ból akartam előállítani 5V-ot stabilizátorral, amire hála istennek szervízmacska felhívta a figyelmem, hogy veszélyes, ha rákerül a 6V a telefonra, de itt vagy 0V-ot kaphat a telefon, vagy 3,7V-ot.
(#) Pulyka válasza Pulyka hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
"vagy 3,7V-ot."
...vagy amire tervezve lett ez a dobozka 5V-ot.
Ami 100%-osan szimulálja a PC USB tápját, vagy a telefon eredeti hálózati töltőjét.
Következő: »»   935 / 1681
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem