Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
az adatlap szerint ad adó max 4KHz adatátvitelre képes ez a legkisebb idő:125uS lehetne 150uS a nulla és 200uS az egyes ráadásul nem megszakítással kellene figyelni a bejövő szinteket. Attól, hogy a szervot max. 20msec időnként kell frissíteni, lehet az adásod 40msec időközönként is. Tehát mindenképp működni fog ez a kis kapcsolás, de át kell gondolnod újra az egészet.
Ez átgondolandó, igen. A vevő adatlapja amit inkább nézni kell az lefelezi egyből 2Khz-re és a tesztjeim miatt ilyen ez. Az is 1500Hz körül már eléggé csökken a hatótáv. így kb 1Khz-en optimális. Aztán lehet félre értelek, de a szervó ugye igényli a már biztosan tesztelt kb 10-13ms-onként a jeleket (csak így mozdul fürgén ). Az adás ilyen bit hosszúsággal túl hosszú ahhoz, hogy a szervó az elején meg a végén vezéreljem mert darabossá válik, ami most van azmeg jó csak néha bárhol az adatfolyamban elcsesz egy bitet és néha a hiba ellenőrzősen is átcsúszik + jelentős számú csomag megy a kukába. Valahogy még mindig az kellene hogy ne botoljanak egymásba és akkor kiváló lenne. De ha függővé teszem az Rb0-tól akkor meg hagyjuk is a jelalakot minthogy az szabályos. Viszont amit mondasz, hogy nem megszakításban kellene nézni?? Talán ezen kellene komolyabban gondolkoznom.
Szia!
végül is így is jó 13msec időközönként beíródik az 1,3msec fix szervoidő.
Persze de csak lenne ha nem lassítaná be az adást a szervó mint mondtam, ez anagy problémám. De agyalok aztán majd jön.
Ha a startjel megérkezik, akkor vegyél egy fix 1msec időt, és ennyi időnként nézd meg a bemenetet ha magas, akkor magas lesz a beolvasott bit, ha alacsony, akkor meg alacsony.Hogy ne legyen az egymás utáni 0-ák nál eltolódás, ezért a legegyszerűbb megoldás, ha mindíg két bitet küldesz ki, ha az adat 1 akkor utána küldesz egy nullát, ha 0 akkor pedig egy egyest. Beolvasás: elsőbit a rövidebbik jel közepén és ezután már fix 1msec időközönként. Ekkor a várakozási időkbe ami 1mS bőven belefér pár rutin. akár a szervo pontos időzítése is. Az 1msec időt hasznos programfutással is el lehet tölteni. Segítség: MPLAB ->debugger->stopwatch megmutatja ns nagyságban az időket.
Köszönöm az eddigieket, csinálgatom.
Sziasztok!
Idézet: „ Hát persze, de amennyiben használja a program a kalibrációs értéket, akkor kismértékben különböző sebességgel.” Valóban, a 82-vel kicsit gyorsabb. Egyébként kicsit megint tanácstalan vagyok. A kalibrációs kód nagy előrelépés volt, Vicsys teszt villogója szépen megy. (akár 2 sebességgel is, ahogy írtam ) Szereztem még 2 programot, kicsit tesztelni a programozót és az IC-t: Bővebben: Link Ez a 2 HEX is szépen felmegy és teszi is a dolgát. (az egyiken mondjuk alig látni, de villog, a másik viszont tényleg olyan, mint egy gyertya) A gondom az, hogy a végcél, az RC Car Flasher sehogy sem jó. Vagy nem indul, vagy teljesen random villog, valahogy úgy, mintha mind a 6 (vagy 7) programból 1-2 ciklust játszana és továbblép, de valahogy azt sem megfelelő időzítéssel. Első sorban Vicsys kollégát kérdezném, hogy van-e valami elképzelésed, mit okozhat ilyen galibát? Előre is köszönöm!
A bekötés jó? A kapcsoló nem lebeg? Fel van húzva? A 100nF a táplábon? A táp +5V stabil? Már csak egy kérdés maradt: Nem akarsz egy PICKIT2-t venni?
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne, mégpedig, hogy egy PIC-re lehet írni egy codec pack féleséget, ami egy élőképet küld el 3G-n keresztül? Mert ha nem, akkor más megoldás fele kezdünk nézelődni... Köszönöm!
Sziasztok!
Kicsit nyomoztam, letöltöttem még pár tesztprogramot az IC-hez. Az volt a fura, hogy mind működik, de az RC Car flasher nem. Elolvastam még egyszer az összes hozzászólást... Idézet: „A kapcsoló nem lebeg?” ...de. A próbapanelon kimaradt az ellenállás. (én balga!) Most minden frankó. Köszönöm mindenkinek a türelmet és a segítséget. Ebből a pár oldalból sokat tanultam. Ígérem, be fogok ruházni egy klónra is. Egyébként a kutatómunka eredménye egy ellenőrző és egy visszaállító kapcsolás, mely elvileg vissza tudja állítani a PIC12F629/675 gyári oszcillátor beállítását. A visszaállítót nem próbáltam, az ellenőrzőt igen. Lehet, hogy másnak egyértelmű, de nekem nem volt az: csak azt tudja megállapítani, hogy van-e valamilyen beállítás az utolsó memória helyen. Azt már nem mondja meg, hogy ez mennyire egyezik vagy sem a gyárilag kalibrált értékkel. Minden esetre hasznos volt. A két link: Ellenőrző Visszaállító Köszönöm még egyszer a segítséget! T
Udv mindenkinek ! Lenne egy problemam , megpedig van egy programom megirva ,es nem tudom mien nyelven irtak ? Es hogy tudnam atalakitani .hex -be hogy tudjam beprogramozni ? Koszonom elore valaszotokat .
Juppijé! Akkor ezek szerint csak egy ellenállás hiányzott...
Eegen. Elég bosszantó tud lenni egy ilyen apróság. Még nem az igazi, a hosszú távú teszt során egyik vagy másik LED egyszercsak elkezd folyamatosan világítani, de tesztpanelen - tranzisztor nélkül - tökéletes, már vagy 3/4 órája gond nélkül megy. Szerintem valami nem stimmel a tranyóval, de ezt ma már nem hiszem, hogy megnézem.
Bírja a tranzisztorod a LED nagy áramát?
Elvileg igen, főleg hogy én csak nagy fényűt használok, nem power. Lehet, hogy hibás, majd kimérem.
Es ezt a programod ha egy kicsit atirom akkor .. hogy tudnam atalakitani .hex be , ahoz hogy tudjam beprogramozni ? Koszonom valaszotokat .
Esetleg ahonnan leszedted, van ra valami utalas. Pascal fordito nincs sok a PIC-re. Talan MikroPascal. Van demo valtozata, ki kellene probalni.
Vagy JAL v2 is lehetne akar (bar asszem annal egyertelmubb lenne ha az lenne)
De megteszi csak en atszeretnem irni azt a mondatot ... ! Mivel ilyenek vannak benne hogy: " Bravo " " Happy new year " .... stb . S en azt akarom hogy az en mondataim legyenek benne , s ehhez atkene alakitsam majd .hex be hogy tudjam majd beprogramozni . koszonom szepen vilmosd , trudnai !
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2012
Ezeket a hibakat hogy tudnam kijavitani ? megkerlek ... Itt a kod amit megirtam (code.txt) Mi a hiba benne ? hogy nem akarja ?
Idézet: Sehogy.„Ezeket a hibakat hogy tudnam kijavitani ?” Idézet: Az, hogy ez - a látszattal ellentétben nem Pascal program, hanem JAL, de valami régebbi tájszólás lehet (variable helyett pl. szerintem már régóta "var" a kulcsszó). „Mi a hiba benne ?” Egyzserű szemrevételezés alapján a program nem tűnik komplettnek (nem látok sem konfigurációs bit, sem frekvencia beállítást, sem nyomógomb kezelést).
De mukodik a projekt ... mivel elkeszitetem es tokeletes . Csak nem nagyon tetszenek azok a mondatok benne . 15 mondat van , es atkene irjam , most olvastam egy angol forumon hogy sikerult neki , es nem valami komplikalt , csak nem irja le hogy hogyan ...
Megtanulsz programozni JAL nyelven, pótolod a program hiányzó részét, és módosítod a szöveget tetszésed szerint. http://code.google.com/p/jallib/, van leírás és tutorial is. Ha elakadsz benne, az elemi dolgokban valószínűleg tudok segíteni (illetve minden támogatott mikrovezérlőhöz vannak mintapéldák, abból ki lehet nézni az alapvető beállításokat, például a konfigurációs biteket).
A másik lehetőség a hex állomány módosítása. Az sem lehetetlen, de sok értelmét nem látom.
A hex allomanyt mivel ? es hogy tudnam modositani?
Idézet: Bármilyen szövegszerkesztővel. Pl. Notepad.exe. A HEX állományok formátumát pedig innen lehet kiismerni.„A hex allomanyt mivel ? es hogy tudnam modositani?”
HELLO MINDENKI
az volna a problémám hogy van programozóm és van 1 készülőben lévő panelom lényegtelen mi szalagkábelen keresztül szeretném programozni és ezek számomra ??????? low pgc pgd gnd vcc vpp ha ezeket leirná valaki nekem hogy mej lábak is ezek azt megköszönném |
Bejelentkezés
Hirdetés |