Fórum témák
» Több friss téma |
Vagy lehet az orci barátunknál is nézgelődni.
Idézet: „eléggé el nem ítélhető módon” Ezt meg ugye meg sem hallottuk A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2012
De meghallottuk, mert én nem adok ki ezer forintot egy darab üvegcsöves drótért.
Ugyanakkor nem viccből szoktak a biztik röpködni. Szinte mindíg van rá okuk...
Tehát Belteno barátunk, azért nézd végig a főáramkört, mielőtt beteszed a újabb biztosítékot és áram alá helyezed a készüléket...
Ezek a biztosítékok csaknem mindig spontán repkednek el, még csak azt sem lehet mondani, hogy a koszos megnetronantenna vagy üreg, vagy esetleg a behelyezett fémtárgy miatt. Elfáradnak és pukk.
A gép egy Daewoo KOR-63Y5. Eddig tökéletesen ment, de egyszer csak nem melegített többé. Forog, világít de nem melegít. Szétszedtem, megnéztem a magnetront, de gyári kinézetű, semmi látható hiba nincs rajta, nem égett el. Viszont a biztosíték szál szakadt volt. Csatlakozások, egyebek jók, látható hibát (égés, törés) nem tapasztaltam. Ennél többet nem tudok tenni, nem értek hozzá. Szerelőt nem hívok, mert olcsóbb egy újat venni, de a bizti cserét még megteszem, mert egyébként tökéletes állapotban van, nem szívesen dobnám ki, ha csak ennyi a baja.
Sziasztok!
A javítandó mikróban T3512H64 jelű dióda van. Ha nem találok ugyanilyet mivel helyettesíthetem? Köszönöm!
Sziasztok. Nem találtam 5KV 550mA-es üveg biztit sehol, csak 5kV 600mA-est. Ezt használhatom helyette? Ahol árulták is megkérdeztem, de nem volt túl meggyőző a válasz, mintha az eladó sem tudta volna biztosan. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
Az az 50mA eltérés nem oszt, nem szoroz, nyugodtan beleteheted.
Üdv.Innen gyakorlatilag bármelyik típus jó bele, a lényeg hogy az 12kV és 350mA típus legyen.
Üdv :
A szóban forgó üvegpatronos biztositékot lehet kapni a HQ Videonál igaz elég borsos áron adják . De az az 50 mA nem számot tevö eltérés ilyen induktiv müködésü készüléknél
Helló
Elösször is nézd meg a trafó mellett lévö müanyag tokban lévö nagy fesz biztositékot hogy nem e szakadt , ha igen akkor csere hasonló értéküre.( csak mind ezt vesz mentes állapotban , mert itt HIG VOLTAGE - van )
Üdv Mindenkinek!
A képen látható mennyire halvány a mikró kijelzője. Ha rajta az előlap szinte semmit se lehet látni. Mi lehet a baja? Ebben kérném segítségeteket. Köszönöm
Szia. Típusa a mikrónak jó volna esetleg a nyákon található processzoré..
Köszönöm megoldódott. Egy smd tranzisztor állította elő az 5 voltot a kijelzőnek és csak kb2 voltot engedett át. Kicseréltem egy bc337-re, még elfért. Most szépen működik.
Hát igen az a hangyányi méretű smd tranyó aminek több 10mA kell magán áteresztenie. Következő kérdés pedig az lett volna hogy a tápfeszek hogy alakulnak de igy már targytalan a dolog.Üdv.
Szia. Szeretném kérdezni, hogy van egy másik mikrosütő ELIN tipusú régebbi, de digitális.
Az ajtó kampók közül a felső letörött így nem tudja a felső mikrokapcsolót bekapcsolni, tehát nem indul be. Én átkötöttem a kapcsolót és prímán működött, de mikor az ajtaját kinyitottam levágta a biztosítékot. A felső kapcsoló ugye nem tudott bontani, az also kapcsolónak pedig van egy ajtónyitáskor záró érintkezője, ami egy hosszú ellenállás szerűségre csatlakozik. Ezt a sarut lehúztam és így már nem csinált zárlator ha kinyitottam az ajtót. Mire szolgál ez a záró érintkező és nélküle működtethető-e a sütő? Egyébként ha működés közbe kinyitom az ajtót, kikapcsol mert az elektronika kiejti a reléket.
Ne használd így mert veszélyes lehet, illetve müködtetheted de csak saját felelősségre!. A második kapcsoló amit kikötöttél egy védelmi szerepet tölt be. Pont az ilyen esetekre lett kitalálva mint ami nálad is fennál vagyis ha valamelyik elsődleges kapcsoló meghibásodik illetve ha bármi történne az ajtót reteszelő mechanikával. Ha van rá mód javíttasd meg. A kapcsoló pontos működését, már előttem valaki le írta így ezt most nem ismételném meg Bővebben: Link, illetve a működés megértéséhez sokat segít egy rajz is. Bővebben: Link Ugyan ez a működés digitális mikrónál is csak itt a bekapcsolást még egy relé is vezérli, valamint itt az SWB állapotát a processzor figyeli.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
Védelmi funkciót lát el.
Ne használd így!
Köszönöm a válaszokat! Nem fogom így használni.
A mikrohullámú sütőnk rövidzárlatot okozott és levágta az automatát. 10s ment, semmi pukkanás.
Megmértem a csatlakozó kimenetét szakadásvizsgálóval 190-et mutatott. Hálózati fesz ~240V. Szerintetek mi lehet a baj? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Szia!
Ez a zárlatos viselkedés még mindig fennáll?
Kapd le a burkolatát és nézz bele. Lehet, hogy egyből meglátod a hibás alkatrészt.
Üdv. Van egy samsung mikrónk elszált a nagyfeszültségü dióda {HVR-1X-3 meg a hozzá tartozó biztositék {5KV 0,75A } mi lehet a baj.A segitségeteket előre is köszi
Kaptunk egy hibás mikrót. A hiba a magnetronba van, legalábbis gondolom, mert menet közbe eléggé büdös, égett szagot áraszt, és nem melegít. Gondolom csak magnetron csere orvosolná, házilag javítani nem lehet. A magnetron ami van benne Whirpool OM75P(21).
Ill mitől mehet tönkre benne a magnetron?
Whirpoolnak van Budapesten márkaszervíze és jó pénzért bármit meg tudnak javítani.
Bónusz csomag részeként lehet tőlük alkatrész is rendelni....
A jó pénzért az mit takar? A megfizethető kúltúrált árat, vagy a már annyiért kapok újat?
Üdv! Olvass vissza a hsz. között hogy meg tudd hogyan kell kimérni a nagyfeszültségű kondenzátort...
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
A füstöt, és melegedés okán szagot szinte akármelyik alkatrész okozhatja nem csak a magnetron, ha biztosra akarsz menni akkor ki kell mérni a magnetront.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |