Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR égetők

Témaindító: eastar, idő: Aug 21, 2014
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 56
(#) Luxord hozzászólása Aug 11, 2012 /

Üdv

Még egy avrdoper jelenség:

Nem vagyok már kezdő a témában, jelenleg is van működő STK200 LPT portomon, és egy Tbird1 jtag programozóval.

A napokban vettem én is HEstorén egy dopert, ami firmware nélkül érkezett.
Üsse kavics, felprogramoztam az STK200-al, és a fusebiteket is belőttem.

Most már felismeri a Windows (xp, 7) is CDC és HID módokban.

ami a probléma, hogy nem tud hozzá se az avr studio kapcsolódni, se az avrdude nem találja (HID módban: avrdoper: device not found; CDC módban \\.\COM4: a rendszer nem találja a megadott fájlt)

leszedtem egy régebbi AVR studiót (4.13), megcsináltam, ami a videóban volt, de folyton visszadob, ahogy az avrstudio 4.18 is.
Atmel Studio 6-ban esélytelen STK500-at hozzáadni, meg egyébként sem tetszik ez a felhizlalt komótosan lassú felület.

Eredetileg azért vettem volna dopert, mert a JTAGice nem tud kis tiny45-ket programozni jtag interfész híján, és az asztali gépemet sem tudom mindenhova magammal vinni.

Van erre valami megoldás, vagy kénytelen vagyok eredeti AVRISPmk2 megvásárlására?
(#) zombee válasza Luxord hozzászólására (») Aug 11, 2012 / 1

Gondolom EZT vetted meg.
Azért érdekes hogy firmware nélkül adták - így kvázi működésképtelen!

Csatolok egy firmware-t, ezt érdemes ráégetni a Doperre, egy kicsit fejlettebb mint a "gyári".
De nálad inkább a driver lesz a baj. Először töröld a meglévőt(nem eltávolítás, törlés!) az eszközkezelőben.
Szedd le EZT, majd a 3-as mappában lévőt telepítsd kézzel!
Ezután jó lesz win7+AVR Studio alatt is.

Ha mégsem működne: a nyomtatóportossal a tiny45 is kitűnően programozható!

Nem bocsátkoznék gazdasági okfejtésbe, de ennek a Dopernek az árából egy házi AVRISP-mkII klónt
meg lehetett volna venni(még maradt is volna), és még ezek után is furcsállom hogy firmware nélkül adták...
(#) Allmaystro hozzászólása Szept 18, 2012 /

Hello mindenkinek

Egy kis segítségre lenne szükségem, megépítettem http://www.fundf.net/usbasp/ ezt a programozót és a hex et amit http://www.fischl.de/usbasp/ innen töltöttem le egy STK 200 (Ponny Proggal) fel is programoztam egy ATMEGA8 16pu mikrokontrolerbe. Ami elsőre nem is akart sikerülni de a sokadik próbálkozásra összejött. Összeraktam ráduktam a gépre és semmi a winXP azt mondta hogy nem ismerifel és hiába próbáltam a bin mapában lévő drivert párositani vele azt mondta h naprakész driver van telepitve. de egy programozósem ismeri fel. Hiába olvastam majdnem végik a topikot hasonlóan jártakat láttam de a válazt eddig nem találtam.
Mit Tegyek???????
A segitséget előre is köszönöm
(#) san398 válasza zombee hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Mivel fejlettebb ez a firmware mint amit topi közölt a cikkben?
(#) Allmaystro hozzászólása Szept 19, 2012 /

Hello
Nem tudom. De a Topi féle firmware sem ismerte fel a winXP.
(#) san398 válasza Allmaystro hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Elhiszem, hogy nem tudod de nem is neked ment a kérdés!
Nekem nem volt gond a Topi féle szoftverrel, ment az szépen XP és WIN7 64bit alatt is!
(#) Allmaystro hozzászólása Szept 20, 2012 /

Bocsánat!!!
(#) zombee válasza Allmaystro hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Biztos jók a FUSE bitek? Nekem gyanús a cucc. Ha már egyszer rendelted, felprogramozni nem tudták?
(#) Allmaystro hozzászólása Szept 21, 2012 /

Hello
Nem szoktam rendelni saját magam készítem a dolgaim, amennyiben lehetséges.
Az lehet h nem jó. De egyszer sikerült tökéletesen fel programozni, de akkor sem ismerte fel egyik win sem. Lehet ok? az h a zenner diodák nem jók? mivel nem volt 3,9V 4,..V tettem!nem emlékszem pontotsan,(bocs)

Köszönöm válaszod.
(#) morgo válasza Allmaystro hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Szia!
Én is építettem USBASP programozót, és csak ez a régebbi driver vált be:
Bővebben: Link
Egy próbát megérhet...
(#) dB_Thunder válasza Allmaystro hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Idézet:
„az h a zenner diodák nem jók”
Zenerból akapcsolási rajznak megfelelő kell oda egyébként biztos hogy nem megy!!Nálam elszállt valamiért az egyik zener és máris használhatatlan lett
(#) Sick-Bastard hozzászólása Szept 30, 2012 /

Üdv!

HS-ban vettem egy ilyen HEKIT-301 (AVR-ISP) programozót, amit összeraktam és ki szerettem volna próbálni, de nem tudom.

Kezdő vagyok a téren.
Ezzela youtube-on található videóval próbáltam kitalálni mit is kéne tennem.

Win7 x64-es az OS
avrdude 5.4-el próbálkoztam (és WinAVR 2010-01-10)
az OS nem ismeri fel, a kék led nem világít (nem tudom, hogy áram alatt kellene e vagy csak programozás alatt)
parancssorba ezt írtam:
  1. avrdude -c avrisp -p m8535

Ja és nem tudom, hogy a programozni kívánt AVRt(ATMEGA8535) is be kéne (már) kötnöm vagy sem. Nem mertem így ez is lehet a hiba...
A kód megírását ill. az AVR felprogramozását a videóban mutatott WinAVR-rel próbálnám ki.
Vissza is olvastam és 1-2 oldallal ez előtt találtam egy drivert, de az nem volt jó.
(#) Sick-Bastard válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Üdv!

Némi változás történt.
Most a win7x64 a programozót virtual communications port(com13)-ként ismeri fel.
Hibát nem ír ki, ha kihúzom, eltűnik, ha bedugom megjelenik, ahogy kell.

Úgy már használható a programozó?
(#) zombee válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Elvileg igen. AVR Studio 4-el.
(#) Sick-Bastard válasza zombee hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Az avrdude programmal próbálkoztam, de azzal nem ment.
Csináltam ma egy MAX232-es chipes UART(?) átalakítót ez alapján.
Annyi az eltérés, hogy én a 7es láb helyett a 14-est, a 10-es helyett a 11-est választottam.
Ezzel is próbálkoztam, de semmi.

Az avrdoper-rel és az AVR Studio 4-el működne? És a WinAVR-el?
(#) zombee válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

az avrdoper megy arvstudio 4 alól. csak arra ügyelj hogy com1-9 közé essen!
(#) kovacsgy77 hozzászólása Okt 11, 2012 /

Üdv,
Milyen olcsó, egyszerű megoldást tudnátok javasolni AVR32 programozásra?
És esetleg debugger funkcióval?
Előre is kösz a választ!
(#) Sick-Bastard hozzászólása Okt 13, 2012 /

Üdv!

Hogyan kell ezt (HEKIT-301 (AVR-ISP)) a programozót avrdude-dal használni?

Akármit teszek nem akar működni.
(#) zombee válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Ha még nem vettél akkor lebeszélnélek róla.
Ha már megvan akkor HID módba kell állítani. Elvileg úgy működik.
(#) Sick-Bastard válasza zombee hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Már megvan össze is raktam.
Mivel nem működik, így építettem egy dasa programozót.

Próbáltam HID módban és anélkül is.

A gondom, hogy nem tudom a programnak megmondani, hogy milyen típusú programozót használok.

dasa:
avrdude -c dasa -p m8535 -P com1
és megy is

avr-doper:
avrdude -c (stk500)? -p m8535 -P (USB1?) - ide mit kéne írnom?
semmi,maximum ezek a hibaüzenetek jönnek:
avrdude stk500_getsync() not in sync resp=0x00
vagy
egy time out-os
(#) djdanny hozzászólása Nov 16, 2012 /

Hello Mindenki!

Egy kérdéssel fordulok hozzátok!
Van egy ATMEL AT91SAM7s256 processzor. Mivel lehetne programozni? Tartalmam van, de nem tudom mivel lehetne megcsinálni...
Várom válaszotokat, előre is köszönöm a segitséget.
(#) mkrisz hozzászólása Nov 16, 2012 /

Sziasztok!

Rendeltem ebay ről egy USBasp égetőt. khazama progival próbálom. Olyan gondom van vele, hogy rákötöttem egy atmega8 ra de nem ismeri fel. Mikor erase vagy egyéb parancsot adok ki akkor villan egyet és jön a hibaüzenet: Error while operating stb. stb. majd egy olyan sor: Yikes! Invalid device signature.

Valakinek van ötlete mi lehet a gond? XP vel és Win7 el is próbáltam már.
(#) _vl_ válasza djdanny hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

A moderátorok rossz topikba helyeztek át: ez nem AVR, hanem ARM CPU.

Ezeket jellemzően in-circuit, JTAG interfészen keresztül szokás felprogramozni, mivel elég macerás dolog egy ilyen TQFP tokot ki-beforrasztgatni, egy bontható TQFP foglalat meg vagy 50 rugó lenne hozzá.

A programozáshoz kell egy JTAG illesztő a számítógéped és az áramkör közé (amiben lakik a chip), meg az illesztőt és a chipedet kezelni képes program a számítógépre. A JTAG illesztőből olyan kell, ami tudja azt a feszültségszintet, amivel az áramkör működik. Tehát először tisztázni kéne, hogy hány volton megy a "helyén" az IC, ill. milyen csatlakozóra vannak a JTAG vezetékek kivezetve az áramkörben. Utána ezekhez a paraméterekhez kell JTAG illesztőt keresni.
(#) djdanny válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Köszönöm a választ. Ezeket az infókat találtam. csatoltam.
Honnan lehet beszerezni JTAG-ot és melyik jó ehez? Mert nézegettem e-bayen hát van elég dolog...
Még egyszer köszi a segitséget.
(#) djdanny hozzászólása Nov 17, 2012 /

tehát egy ilyet kell vennem?
(#) djdanny hozzászólása Nov 17, 2012 /

vagy ilyet?
(#) _vl_ válasza djdanny hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Igen, ilyesmikről van szó. De olyat kéne venni, amin
- van meghajtó IC a vonalakon (a dobozoltakon általában szokott lenni, a nem dobozoltakon meg látszik, ilyen 74xxx245/125-szerű szokott ott lenni),
- le van írva a leírásában, hogy hány Voltos IC-kkel kompatibilis.

Ez utóbbi tartományba bele kéne esnie a VDD-GND lábak között mért feszültségnek (ezt előtte meg kéne mérni).

Hasznos, ha az itt és itt felsorolt hardverek valamelyikével kompatibilis (azok klónja), mert akkor akár az urjtag vagy az openocd programot is tudod használni.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Nov 17, 2012 /

PCI-os párhuzamos portot tettem a gépembe, mert alapból nincs benne LPT párhuzamos port. Fel is telepedett szépen (ECP nyomtató port - LPT3) Az LPT portot bárhová állíthatom (LPT1-2-3-4-5) A Ponyprog viszont sajnos nem ismeri. (Probe - Test Failed) Más gépen, ahol alapban is van LPT port, ott működik rendesen az égető. (melléklet) Valakinek van hasonló tapasztalata?
(#) djdanny válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Ahol irják hogyan kell )külföldi oldal) H-JTAG-ot irnak...
itt vannak a képek, amiket találtam hogyan kell...
Hol lehet ilyet venni? H-JTAG? akárhol keresem nem találok ilyet.
(#) kaqkk válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Haladjunk a korral én most tervezem ennek a cuccnak a megépítését . Ez tényleg ennyi féle procit tud égetni ??
Következő: »»   21 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem