Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Vegyél Olaszt olcsóbb sokáig bírja, ráadásul KB csatlakozású kisebb méret. Én még nem láttam amelyik csepegett volna. A Magyar javítása nem lehetséges.
Hívjál szakembert, kapcsold ki a boylert.
Nálunk 2-3bár között szokott lenni a víznyomás! Ez magasnak számít?
Működését tekintve jelentős különbség van a magyar és olasz típus közt?
A vízkő okozhatja a csepegést mert ez már rendesen vízköves kívülről is! A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
Sziasztok!
szakértői véleményeteket kérném a következő témában: kb. 2éve vásároltunk egy új Hajdú Z120EK-1 bojlert amit idén januárban vízkőmentesíteni kellett mert állandóan leoldott a hőkioldója.A művelet után egy darabi minden rendben ment viszont 1-2 hete észrevettem, hogy melegítéskor nem csöpög a víz a bizt.szelepből és újra leold a hőkioldó melegítéskor. Úgy gondoltam mosta szelep meghibásodása okozhatja a hőkioldást ezért kicseréltem. Most már csepeg,( ha lassan is) viszont még mindig leold a hőkioldó.Mi lehet szerintetek az oka? Hibás hőfokszabályzó(új típusú hőkioldó+szabályzó egyben) vagy újra bevízkövesedett a fűtőszál környéke és túlhevül? Várom a segítségeteket! Köszi előre. Ha a hőfok szabályzó érzékelője nincs eléggé feltolva a csőbe, vagy nem érintkezik a falához, akár meghibásodott, képes felforrni a víz! Először ott nézz körül, mert tény hogy nagyon tágulna a viz a bojleredben! A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
Sziasztok!
Szerintetek van értelme magamnak cserélni a bizt.szelepet, vagy kínlódás és hagyjam szakira? Az az igazság, hogy csőtömítésben nemigen vagyok jártas.
Nem egy bonyolult művelet. Egy megfelelő fogó meg teflonszalag kell hozzá. Ha már egyszer láttál ilyet menni fog. Ha csak nem vagy zenész, (tisztelet a kivételnek).
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
Mindenkit üdvözlök!
A bojlerom nem melegített. Kicseréltem a fűtőszálat. Most melegít. A rossz fűtőszálat néztem szakadásvizsgálóval a külső réz köpenyén. Sípolt. A rossz fűtőszálat néztem szakadásvizsgálóval a belső vezeték sarus végein. Nem sípolt. A jó fűtőszálat néztem szakadásvizsgálóval a külső réz köpenyén. Sípolt. A jó fűtőszálat néztem szakadásvizsgálóval a belső vezeték sarus végein. Nem sípolt. A jó fűtőszál a belső vezeték sarus végein miért nem sípolt? Olyan, mintha az is meg lenne szakadva, pedig fűt! Nem értem. Köszönöm a választ. GIK A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
Szia!
Azért nem sípolt, mert nagyobb volt az ellenállása a sípolási jelzés kiváltásához. Ohmmérési beállításban kellett volna ellenőrizned. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
Hát most telibe trafáltad, zenész vagyok.
Azért köszi a bátorítást, összeszedem a magam, és nekimegyek. Legfeljebb sikeresen elhajtom a bejövő ágat és jöhet a szaki.
Nem bántásnak szántam de sok zenész barátom van és megfigyeltem, hogy valamiért minimális technikai érzékkel rendelkeznek a legtöbben.
Segítséget kérek, VIM hozzáértő válasza alapján Ő talán (vagy valaki, aki elérhető gépközelben van), a választ meg tudja-e adni?
Lehet, hogy egyszerű a megoldása a bojler leeresztésének, de nekem nem megy. Adott készülék: Hajdú, 80 literes Gázbojler. Bemenő hidegvíz elzárva, a víz csak akkor jön ki a biztonsági szelepnél, ha a hidegvíz csapot a csaptelepen kinyitom ( Használati szerint a meleg nyitásakor kellene kifolynia a víznek). Ha a keverőcsapot a meleg oldalra fordítom, a csepegő víz eláll, buborékolást hallani a bojlerből (még van benne bőven víz), pedig már 2 - 2 és fél órát folyattam! Így a hidegvízből a csapból több folyik el, mint amennyit ér az egész, pedig télire el kell zárnom. A Használati Utasítás szerint jártam el, mégsem jó valami. Üdv. Szabó István
Sziasztok!
A bojlerünk (olasz) kb. 4 hete lett vízkőmentesítve, akkor a fűtőszálat is kicserélték. Most meg kattog a "drága" a felfűtés alatt. Hívhatom újra a szerelőt?
Ha eltudod viselni ne foglalkozz vele. Ha nem elviselhető akkor igen.
Sziasztok!
A tetején kilyukadt 7éves hajdu helyett vettem egy elnett ensh 120 olasz bojlert. A problémám ott van hogy nem melegít rendesen azaz az 1200w fűtőszál nagyon karcsú a 120liter meleg vízhez 4 főre. A napközbe kapott éjszakai áram meg sem mozdítja a hőmérőjét,csak éjjel fűt fel rendesen. Ha megnövelném a fűtőszálat 2-3Kw -ra talán napközben is fűtene valamennyit... Viszont nem tudom milyen fűtőszál megy bele,ezért kérnék segítséget. és esetleg egy linket ahol megvásárolhatom. Annyit tudok hogy menetes a fűtőszál...
Ez jó hozzá? Bővebben: Link Ha nem ilyen nézd meg a kínálatot, talán találsz neked valót.
Sziasztok van egy hajdú 120 literes bojlerünk ami csöpög faterom kicserélte az alját kompletten de csak csepeg ilyenkor mit lehet tenni ? csavaroknál csepeg üdv lali
Szia! Menetesnek menetes de a jelenlegi alatt ott van a hőszabályzó egység itt meg mintha csőcsatlakozás lenne... Ez inkább hőcserélő mint fűtőszál.
Itt ezen az oldalon találtam néhányat de nem tudom melyik lenne jó az Elnett ENSH120 típushoz. Köszi a segítséget!
Egy jó barátom panaszkodik a villanybojlere miatt, mert a bojlere borzasztó lassan melegíti fel a vizet ami benne van meg amikor fel is melegítette a vizet, akkor is igencsak langyos a víz ami kijön. A bojler Ariston márkájú, kijelzős, tehát működés közben kiírja, hogy a benne lévő víz jelen pillanatban hány fokos. Max 80°C-ot tud. A bojler az egy csoda, mert legalább 30 perc kell ahhoz, hogy a benne lévő vizet 10°C-al megnövelje. Csak próbaképpen mikor beállította kérésemre, hogy a bojler 60°C-ra melegítse fel a benne lévő vizet, amikor a bojlerben lévő víz hőmérséklete elérte a 60°C-ot akkor a bojler lekapcsolt. Megengedtem a meleg-víz csapot és vártam, hogy jöjjön a meleg víz, de érdekes módon igencsak langyos volt a víz ami kijött belőle. Pedig sokáig engedtem a meleg vizet. A bojlert nem tudom, hogy hány literes. Működése közben zaj nem hallható. Én vízkőre gyanakszom. Ti szerintetek mi lehet a probléma?
Én is vízkőre gyanakszom. Szedjétek szét és kiderül.
Valószinüleg a melegviz ágon levő cső elrohadt belül. Igy nem a tartály felső részéből jön a melegviz. Ebben az esetben ha megnyitod a melegvizet, a bejövő hidegviz keveredik a tartály vizével és ezért jön langyos.
itt is nézz körül:füttőbetétek
Segitséget szeretnék kérni Hajdu IDE 100F villanybojler bekötésével kapcsolatosan, hogy a fázist melyik kivezetésre kell kötni. Ha az "L"-re kötöm akkor állandóan fűt, ha van vezérelt áram. Jelenleg az "L",és az "N" (nulla)pontokra van bekötve.Mellékelem a gyári rajzot.
Sziasztok!
Van egy ,régent, villanybojlerem, szeretném ki vizkövzni ezt hogy tudom meg oldani, hajdut már szereltem szét de ilyet még nem, egy csavart látok semmi mást.
szia laci vagyok,és az a gondom hogy tegnap estétöl nem melegit a bojlerem,/villany/,,délelött kicseréltem egy szakadt vezetéket és még semmi javulás, lehet hogy nem kapcsolt be a vezérlés?
Én véletlen olvastam bele a topikba, és gondoltam hozzászólok, nálunk is olyan megoldás van, hogy a kazán melegvizét, egy hőcserélővel átvezetjük egy másik körre, ami lényegében a bojler, és egy kisebb keringetőszivattyú hajtja, nálunk eléggé bevált
Tiszteletem!
Van egy Hajdu 120L bojlerem és elég összetett problémám van. Már régóta rendesen működik, de mostanában ha bekapcsolom már kis idő múlva elkezd mocorogni benne a víz, de a csapból hideg víz folyik. A hőfokszabályzó tengelye olyan meleg, hogy már leolvadt róla a gomb, a szabályzónál a zöld kábel egy darabon meg is feketedett. Mi lehet a gond nagyon vízköves vagy a fűtőszál adta meg magát? Előre is köszönöm a választ és Kellemes Ünnepeket!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |