Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1997 / 3609
(#) agressiv válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Melóznom kéne, de nincs energiám.

Van már komputer a műhelyeben, de mire szétszedek 3 monitort semmi sem marad az ujjaimból.

Bakker már mindennel próbáltam, de a telefonkártya esezembe sem jutott, pedig van... Kösz.
(#) fercho hozzászólása Nov 21, 2012 /

Kedves Guruk!

Kezdő mazsola vagyok, segítséget kérnék tőletek az alábbi apróság elkészítéséhez:
Létre kell hozni egy max. 3V-os vezérlő áramkört ami záráskor zár egy másik, meglévő 8.2V-os áramkört egy rövid pillanatra.
Fényképezőgép és külső vaku közé kellene, a fényképezőgépet védené a külső vaku feszültségétől.

A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012

Nem bírja, kilapul. fujitsu (már nem siemens) monitorral küldök és nem akarja adni magát.
(#) zolika60 válasza agressiv hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Gitárpengető? De számtalan egyéb kemény műanyaglap jó ilyen célra.
(#) mineral hozzászólása Nov 21, 2012 /

Haszontalan weboldal : Bővebben: Link
(#) mineral válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Igen valami zűr van a zavarban. Nem értem , hogy miért nem sikerült linkelni...

Hipp Hipp Hurrá! Sikerült! Ezen a weblap elkalauzol minket a leghaszontalanabb oldalakra. Például egy olyanra amelyik megmondja ,hogy be van-e kapcsolva a gépünk. Bővebben: Link
(#) agressiv válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Számtalan dolgot próbáltam és a telefonkártya is a régi. Van már rutinom ilyesmi bontásában és általában simán kézzel szét tudom őket szedni, ha pedig valami ennyire nem adja magát abba bámilyen műanyag belenyaklik.. PC bővítőkártya hátlappal szoktam ilyenkor hekkerkedni, de annak már minimális nyoma marad.

Ezen a weboldalon jelezheted , hogy új hozzászólás érkezett! Vagy jelezhetsz a kedves feleségednek, hogy hozhatja a délutáni kávét. Bővebben: Link
(#) vicsys válasza mineral hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Kipróbáltam kikapcsolt géppel, de nem írta ki, hogy NO. Ez egy nagy átverés!

Szomorú helyzet. Nem szabad erőltetni, vegyél elő egy nagyobb kalapácsot.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Dehogy nincs ez az. Ballagj fel a padlásra egy szál kolbászért.

De van! Várakozz a válaszra türelmesen! Bővebben: Link

Pedig egy rendes padláson akad kolbász még felénk faluhelyen. De ha ott nincs is valahol csak akad?
(#) agressiv válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Ma már a falu sem az igazi, kinek van pénze és idelye disznót tartani. Nálunk max a bolti kolbászok lógnak, hogy legalább hasonlítsanak az eredetire.
(#) Action2K válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

At ötleted jó, bár már 6 évvel megelőztek. Felajánlás, azaz, ingyen elvihető
Mellesleg azért jobb az apró, mert az ilyen topik csak 2 oldalasra "hízott" a 6 év alatt. Nem sokan találtak rá. Akár törölni is lehetne.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Mert kiesik a látószögből. Már néhány éve itt vagyok az oldalon szinte minden nap mégsem tudtam, hogy van ilyen. Most már tudok róla alkalomadtán használni is fogom.

Régen a disznótartás nem pénz kérdése volt és még sok helyen ma sem az. Itt a faluban is többen tartanak és meg is termelik a takarmányát. Tehát effektív pénzbe nem kerül. Nekem sincs időm ilyesmire egyenlőre, de ha valaha nyugdíjas leszek tartok én is. Addig a kolbászt háztól veszem.
(#) mineral válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Mifelénk faluhelyen nem hogy kolbász nincs a padláson de még csak áram sincs a lakásban... Ma találkoztam a régebbi kollégámmal. Dolgozik napi 10-12 órát heti 6 napban. De az élet úgy elbánt vele, hogy jó ha enni van mit. Nagyon elszomorított, hogy dolgozó emberek ide jutnak... De nem is akarok ebbe nagyon belebonyolódni csak gondoltam megemlítem, hogy ha kolbász nem is lóg a padláson az még talán nem is nagy baj...

Ez bizony így van! Apám szeret a kertben molyolni. (700 nm) Ő is csak a saját kedvére csinálja. Mert ha csak a víz díjat veszem már ott gazdaságtalan az otthoni termesztés. Ha nem is a multiba de a helyi zöldségeshez el kell járni így is.

Az én dédnagyanyám 24 éves korában özvegyen maradt négy gyerekkel. Egy 800m2-es telekkel ahol kertészkedett és disznót, meg szárnyasokat tartott. Ebből felnevelte a négy gyerekét a fiúkat taníttatta is. Mindkettő becsületes mesterember lett. Arról pedig van némi fogalmam mennyi takarmány kell a disznó hizlaláshoz, mert tulajdonképpen ez a tanult szakmám. Mezőgazdasági szakközép iskolába jártam ott érettségiztem és szereztem szakmunkás bizonyítványt. Az igazság az, hogy a pénzvilág miatt sokan elfelejtették már az önellátást, de attól tartok ez nem is nagyon soká megint időszerű lesz. Bárcsak tévednék. Nekem is van egy 500m2-es kertem. Még vannak ólak. Igaz jelenleg lomtárként használom. Szükség esetén megélek belőle a családommal együtt. A kétkezi melótól pedig nem félek egész életemben megcsináltam ha kellet. Persze kényelmesebb a mostani munkám, de ha nem volna éhen nem halnék.
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Nem is olyan régen minden portán volt kút. Szerencsére nálam is van abból locsolok. Egyenlőre szivattyúval, tehát nincs ingyen de töredéke a hálózati víz árának. Ha nem lesz villany akkor majd megoldom máshogy. Csak NET-ezni nem fogok, de locsolni igen. Mi nem veszünk a zöldségesnél csak gombát.

"Az én dédnagyanyám 24 éves korában" Ez igen régen volt. Akkor teljesen más világ volt. Volt kút amiből lehetett locsolni. Volt ideje, lehetősége otthon maradni. Biztos nem dolgozott éhbérért a multiknál... És akkoriban a gyerekeket is munkára lehetett fogni. Most 100 ból hány gyerek takarítana disznó ólt? Szerintem egy sem. Meg akkoriban szellősebben voltak építve a házak. Ha ma tartanál sertést szerintem nem telne bele egy hét és jönne a feljelentés a szomszédoktól , hogy Büdi van. Sertés tartást megszüntetni. stb.

Pont én is a kútra gondoltam. Pont írtam is. Ma már az is meg van szigorítva. "A Tanácstú' meg kell kérni a Zengedélyt." Meg arra is adózni meg fityfene. Az én kertembe még bukfencet se vetek. Évek óta küzdök a földikutyákkal. Nem tudok őket elriasztani. Mindent kitúrnak a rohadékok. Még a tujáim gyökerét is megrágták. Azok is odalettek. Így nem sok értelme lenne zöldséget termeszteni.

Régen volt, de nemsoká megint lesz. Kút lehet megint mindenütt. Hiszen akkoriban is kiásták mer kútfúrógép nem volt. Semmi mást nem dolgozott, csak a kerttel és az állatokkal meg a gyerekeivel foglalkozott. Szerintem nem normális dolog, ha falun nem lehet állatot tartani. A gyerek pedig örömmel kitakarítja a disznóólat, ha a szüleitől is azt látja. Nekem sem okozott ez gyerekkoromban traumát. Még volt szerencsém hozzá. Ugyanúgy mint a kertásáshoz meg a favágáshoz is. Szükség esetén amíg bírom megcsinálom.

Az egyik barátomnál most a nyáron fúrtak kutat. Simán minden engedély nélkül. Amiről nem tud a hivatal az nincs is. Ha szükségem lenne rá ki is ásnám mint ahogy most is ásott kutam van (33m). Magyarországon mindenütt van víz egyenlőre és remélhetőleg sokáig így is marad. Az a néhány földikutya meg nehogy gondot okozzon.Bővebben: Link

Nekem is ez a meglátásom, hogy előbb utóbb vissza jön az a korszak , hogy a kertek művelve lesznek. Legalábbis ahol marad kert. Apámék szomszédja telibe térkövezte az egész kertet. Legalábbis 300 nm biztosan. Hogy még csak a füvet se kelljen vágni. És ezt ő mondta.
Vidéki gyerek lévén nekem is kijutott annó dominó a kertásásból és az ól takarításból. Akkor meg kellett csinálni nem volt mese. A mai gyerekek (pl. hugom) már arra sem képes , hogy a tányért amiből evett a mosogatóba tegye. Az, hogy elmosogassa is ahhoz már csodának kell történnie. Szerintem a mai fiatalok az ásót sem ismernék fel. Nem , hogy egy fél napot ásással töltsenek. Megváltozott ez a világ nagyon. El lustultunk, tunyultunk.

Gazdaboltban lehet kapni vakond riasztó szert. Azon jót röhögtek. Tanácsolták, hogy tegyek piszoár tablettát a lyukba. Mert a kert olyan szagú mint a nyilvános wc. Leástam üvegeket. Mert állítólag az is használ. Órákig folyattam a vizet a járatba. Az sem ért semmit. Így hetente elgereblyézem a földkupacokat és ez minden amit tehetek.
Következő: »»   1997 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem