Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Egy új fejegység nem megoldás? Viszonylag olcsón is lehet jó fejegységet venni, aminek van olyan USB aljzata, amibe pl. Pendrive-ot is lehet dugni. Céges autóban egy Pioneer van, teljesen rendben van.
Valóban lehet, hogy jobb lenne, de a gyári fejek a gyári hangszóróval nagyon jól szólnak. Ezért szeretném.
Hali!
Neked FM transmitterre van szükséged... Az általad elgondolt megoldás megvalósítása sokkal drágább...
Az van! De attól jobb minőségű lejátszást szeretnék.
Egyet kell értenem tit-vel.
Nekem az Opelben olyan fejegységem van, ami még CD-t sem tud. Viszont, aránylag olcsón kaptam (kb, 2-3000 Ft-nak megfelelő lejért) olyan FM transmittert, aminek beső memoriája is van, és USB-t is fogad. Én ezt használom már több mint 1 éve. Semmi gondom vele, távirányítója is van, és kb úgy szól mint az FM rádió. Nekem ez elég.
Az MP3 eleve nem minőség...
Persze értelek, de egy CD tár vezérléses dologgal se tudsz sokkal jobb minőséget elérni. Viszont sokkal többet költhetsz rá.
Valóban ez a legegyszerűbb megoldás, de azt hiszem a transmitter mono.
Valahol árulta egy paciens valami 5-6 e ft ért azt a kütyüt, amit én szeretnék, de ugy gondoltam én is meg tudnám építeni, ha meg lenne a kapcsolás.
Ha találsz is véletlenül hozzá rajzot a neten, akkor se igen fogod olcsóbban megoldani.
Sőt! Gondolj bele, ehhez eleve kell egy mp3 dekóder IC, hogy audio hangod legyen belőle, aztán meg kell oldali, hogy a fejegység a rá kötött "kütyüt" CD tárnak lássa. Ehhez minimum egy mikrovezérlőre, annak programozására, meg az mp3 dekóderre van szükséged, és akkor még nem beszéltünk az USB felületről. Persze megfelelő mikrovezérlővel az USB is megoldható, de mire megírod a programot rá, egyszerűbb megvenni készen. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
Èrtem. Akkor marad egy uj fejegysèg vasarlasa.
Sziasztok
Van egy CLARION 887NP autórádió. De sajnos nincs csatlakozóm hozzá.10 tüske van a hátulján. Valaki tudná, hogy hogy kellene bekötni? Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Szia,Titi,
megint belefogtam a hibás "audiovox"javitásába, Cseréltem benne "2sb243 ill kia78r05"-öt most a bekapcsológomb megnyomására bekapcsol világitanak a ledek is, a kijelzö is bekapcsol csakk nem mutat semmit értem ez alat hogy nem sötét hanem világosabb,kötöttem rá hangszórót szól a rádió és a cd része is csak a kijelzöre nem mutatja amit éppen csinálok vele, Bacsinak üzenem csrélje ki ö is igy lehet az övé jó lesz ,Valami ötleted lenne mit nézzek meg ? Köszi elöre is A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Mivel az az előlapon van, megnézném a csatlakozást...
Tudom, már írtad, hogy azt átnézted, de akkor még más se ment. Esetleg ha van lehetőséged, a videókimenetét kösd rá egy TV-re, hogy azon megjelenik-e a kép...
Seltronic GTS07 multimédiás fejegységem van és nem tudom összehangolna a telefont vele ha valaki le tudná írni nekem hogy kell megköszönném a teló látja a rádiót de nem tudom párosítani vagyis nem csatlakozik rá meg ha valaki tudna nekem legalább itt a neten használati utasítást linket küldeni hozzá megköszöném
Szia,megnéztem a videókimenetet a televizión sem jön semmi kép
Kérdezném esetleg a végfoknak nincs köze hozzá "tda-7384"van benne Van még ötleted
Hali!
Nézz körül itt http://www.hqelektronika.hu/catlist/hu/cs_aut/1.html hátha megleled amilyen neked kell nekem be vált!
Azt írtad, hogy szól a rádió, meg a CD is, akkor nem hiszem, hogy a végfokkal gond lenne.
Meg kellene nézni, hogy a képet mi állítja elő. Értem ez alatt, hogy van-e külön IC erre a célra, vagy közvetlenül a proci vezérli? Ha van külön IC, akkor azt és környezetét kellene megvizsgálni.
Szia!
Köszönöm sikerült. És még működik is..
Köszönöm a tanácsot,hát nem lesz egyszerü életet lehelni bele
Igy marad az alaposabb átvizsgálás További szép napot
Üdv.Lenne egy olyan gondom,hogy Renault Laguna II kormánytávvezérlőt kellene egy Kenwood KDC BT31U fejegységhez illeszteni.Kormánytávvezérlésnek a csak egy rem szál van a dokumentumában.Meg lehet oldani valahogyan?
Van valami előrelépés? Kiderült, mi vezérli a kijelzőt?
Szia,
csak hétvégén érek rá foglalkozni vele, De irok mire jutotam,köszönöm érdeklödésedet és a segitséget További kellemes estét.
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget ,hogy gyári nissan almera N16-os rádiómra szeretném kihangosítani a samsung galaxy mini-met. A rádió típusa: CY460 A rádió kapcsolási rajzán találtam: "tell on" , "tell(-)" , "tell(+) Vajon a tell on-t testelni kell és működik a dolog?( a + - meg megy gondolom a kihangosításra, a telón lévő jack csatlakozón keresztül) Segítségeteket előre is köszönöm!
AZ ISO csatlakozóban levő tel mute vezetéket testre húzva némítja a rádiót. De, hogy itt mi micsoda lehet...
Üdv Inhouse
Szia
Nézegettem a rádiót,a procitól smd-tranzisztorokon keresztül megy a kijelzöre ill a rc-kimenetre, ezeket még átkel néznem A procit meglehet valahogy nézni hogy adja-e a jelet igy rajz hiányában Mivel mindene miködik csak a kijelzö nem akar mutatni semmit az alapfényen kivül Még megnézem az elölapot mert abban is van ic a kijelzö elött ha van ötleted szivesen meghalgatom Szép estét
Nézd meg az előlapban lévő IC típusát, hátha találni hozzá adatlapot.
Az alapján esetleg meg lehet nézni, hogy az az IC rendben működik-e?
Szia
Megnéztem az elölapi proci számát, szerintem proci csak rosszul émlékeztem rá, Kocka alaku minden oldalán nyolc láb van Az irás ami rajta van a következö 5150am1 73t cr60 Ezek vannak egymás alatt Remélem segitenek valamit az irások Köszi elöre is Közben ezt találtam http://html.alldatasheet.com/html-pdf/349201/TI/TVP5150AM1-EP/390/1...P.html A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2012
Az elöbb rosszul irtam bocsi
null
Na ez már jó kiindulási alap!
Nézd meg, a VDD végződésű lábakon hány volt van. (Ezek a táplábak.) Van amelyiken 1,8, van amelyiken 3,3V kell legyen. A pdf 12-ik oldalán rajta vannak a lábszámozások, és hogy melyiken mekkora fesznek kell lennie. Csak légy óvatos, nehogy véletlenül összezárj két egymás mellet lévő lábat. (Esetleg ne rögtön az IC lábain mérj, hanem kövesd le, hogy hová vezet, és egy oda csatlakozó alkatrészen mérj.)
Szia
Köszönöm a tanácsot,ma már nem fogok neki ,de holnap megnézem és irok a fejleményekröl, További szép estét. |
Bejelentkezés
Hirdetés |