Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   706 / 1273
(#) Papp Ferike válasza atommiky5 hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Üdv!Azt fotózd le honnan vetted ki. Segíthet az is !
(#) Bonanza02 válasza terek gabor hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Ic csere előtt ellenőroid, hogy a memória ic megkapja-e a +5V, és a (~)+20 V körüli feszt. Ez az utóbbi fesz egy zénerrel van az áramkörben, és zárlatos szokott lenni, majd a soros ellenállás is megszakad. Nézd meg, hogy ilyen gondod van-e. Ha megkapja a feszt, és eltároltad a csatornát rendesen, és mégse teszi be memóriába, akkor ic csere.
(#) rallyy hozzászólása Dec 5, 2012 /

A fent említett TV-vel kapcsolatba olyan problémám lenne hogy el "el nyúlt " a kép és így el van csúszva a kép és nem látni rendesen a tv csatorna nevét meg nézni se a legjobb így, tud valaki valami megoldást? Előre is köszönöm!

DSC03918.JPG

(#) exorcist válasza rallyy hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Hello!
Mivel az OSD jó helyen van, a TV nem hibás, valószínűleg csak nagyítás van beállítva. A távirányítón a P.MODE gomb nyomogatásával be lehet állítani a kívánt képarányt vagy nagyítást.
(#) rallyy válasza exorcist hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia! Az a gond h nincs ilyen lehetőségem rá mert nincs ilyen gomb! Ez volt nekem is az első ötletem.

Nem ilyen a távirányítója? Menüben valami opció?

Sajna nem, menübe se lehet állítani, arra gondoltam hogy szét kéne kapni és valamin tekergetni kéne hogy vissza álljon a kép. Am samsung cw21z403n van szó.

Találtam hozzá user manualt és sajnos ebben sincs egy szó sem a képarány állításának lehetőségéről. Továbbra is azt mondom, hogy a TV nem hibás, a kábelszolgáltató váltott 16:9-re sugárzásban, és ez a régi TV csak a 4:3-at tudja. Nem hiszem, hogy össze lehet húzni a képet (ha mégis, akkor torz lesz), itt már a tunerben elveszik a tartalom véleményem szerint.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012

Azért köszi a segítséget ha jutottam valamira majd írok!
(#) soos csaba válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Tegnap a tévéről a képek le maradtak, most pótlom!. Várom a tanácsokat. Köszönöm!
(#) mezei dávid hozzászólása Dec 5, 2012 /

Sziasztok!
Kérem a segítséget aki az LG 35 cm tv tápon bekapcsoláskor
megszakad a 2.5 A biztosíték mi lehet a baj,SOS
üdvAva
(#) mineral válasza rallyy hozzászólására (») Dec 5, 2012 1 /

Beltérivel használod a tv-t? Mert ha igen akkor azon állítsd a képméretet. Pan Scan , Letterbox stb. Akkor helyre kell, hogy jöjjön.
(#) Hodinka válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Hali!
Hogy ha felvillan a kép amikor kikapcsol,akkor nagyfesz van,tehát a sorvég indít,csak valami időközben beterheli a tápot,ezért tilt le.A sorkimenő szekunder körében rendben van minden? Tehát videotápfesz;videovégfokozat;fókusz/g2;esetleg még függőleges végfokozat zárlat is okozhat ilyesfajta problémákat.De az is lehet,hogy a panelrepedés helyreállítása során valami még elkerülte a figyelmedet,nézd át újból a forrasztásokat-vezetősávokat (nagyítóval!).
(#) atommiky5 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Az ellenállás problémám megoldódott tegnap óta. Most Nagyfesz tranyó problémába ütköztem. Amire szükségem van az egy 1500v/800v 8a 60w-os egyed. Itthoni dúrás közepedte egy 1500v/700v 8a 50w-os egyed került elő. Merjem betenni a régi helyére? Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza atommiky5 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia!
Hogyan oldódott meg az ellenállásproblémád? A másik kérdésem: mi a tranzisztor típusa, amit helyettesíteni kell, mert nem csak a feszültség és áram számít.
(#) atommiky5 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Pechemre egy régi monitorban összefutottam az egyik ikertestvérével. Talán ilyen szerencsém az életben nem lesz többet A helyettesítendő típus 2SD2578. Van még pár tranya elfekvőben, épp az adatlapokat sasolom. Figyelek most mindent, azt viszont megköszönöm ha megmondod milyen fontosabb paramétereket figyeljek. Vagy milyet vegyek ha nem lesz más mód? Mindjárt írom miket találtam eddig amik esetleg hasonlítanak. Elnézést a sok kérdésért de amatőr szaki vagyok

Ebben a típusban beépített visszafutás-dióda is van meg beépített bázis-emitter ellenállás. Tehát ha kiméred az ilyen speciális tranzisztort, akkor ne vezessen félre a látszólagos rossz mérési eredmény. A helyettesítőket a lap alján láthatod. Fontos elektromos paraméter a kapcsolótranzisztoroknál még a kapcsolási sebesség, ami ennél a típusnál 0,2 us (200ns), aminél lassabb típust nem érdemes választani, de a gyorsabb sem mindig jó választás. Még annyit, hogy pech szerencsétlenséget jelent, nem szerencsét.
(#) atommiky5 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Értem, konkrétan a problémám egy Daewoo k20c4nt-ből ered. A készenléti led vibrál/pulzál és fura gyors recsegő hangot ad. olyan mintha "nem tudna bemelegedni valami" A gazdája azt mondta hagyni kellett egy ideig és magától elindult, viszont egy ideje nem lép tovább csak recseg. Itt valahol olvastam hasonló problémával küszködő honfitársról akinek a tranyó csere segített, gondoltam, majd mellém áll ismét a szerencse és megoldom a problémát! Mit gondolsz? Rossz irányban kapizsgáltam eddig? Bocsánat a PECH-es szövegért kicsit kába vagyok 16-óra talpalás után
(#) frife hozzászólása Dec 5, 2012 /

Szervusztok!
ORION 2835 tipusú televízió képcsöve jobb oldalon világos zöldesen elvan színeződve. Kikapcsolás után, órák múlva, majd nem eltűnik, de rövidesen ismét szabálytalan sávban ismét bezöldül, mintegy négy ujjnyi szélességben!
Pillanatpáka trafóval is lehet némileg csökkenteni, a színes sávot, de soha nem sikerült tartósan az eredmény!
Ebben a készülékben GRUNDIG panel van és lengyel THOMSON képcső.
Várom a témában a javaslataitokat!
(#) mezei dávid hozzászólása Dec 5, 2012 /

Sziasztok!
Kérem a segítséget aki az LG 35 cm tv tápon bekapcsoláskor
megszakad a 2.5 A biztosíték mi lehet a baj,SOS
üdv:dAva
(#) soos csaba válasza Hodinka hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia!, a felvillanást most azért csinálja, mert a screen-t feljebb tekertem a trafón hogy lássam a káder IC legalább jó, hogy van e teljes kép, ki próbáltam a káder IC-é nélkül is hogy nem e azért tilt le a táp, de nem ott a bibi. A sorkimenő utáni feszültségek- +11,9V +11,4V +8V +129V, G2-ön pedig most jelenleg 354V, de ha lejjebb tekerem a screen-t akkor lejjebb esik a fesz. Viszont ami nagyon aggaszt az az hogy a katód feszültségek (RGB) nagyon magas 192V!, lehet itt lesz a probléma mert le zár a képcső ekkora fesznél?. Van a tévében egy TDA 9551H-tipusu IC-é meg mértem közvetlen a lábainál a feszültséget RGB kijövet és ott 2x0,9V-ot mérek, és egyszer 0,5V-ot, úgy gondolom mivelhogy nem egyforma ott a feszültség lehet hogy az hibás lenne?. Az IC RGB kijövetelei után van három kis SMD tranzisztor is (NPN) amiknek a bázisába egy egy 100 ohmos ellenálláson keresztül kapcsolódik az IC-hez (TDA 9551), mindegyik kollektorán pedig 7,8V-ot mérek, ez a 8V-os táptól kapja a feszt egy 100ohmos ellenálláson keresztül, DE! a kis tranyók-nak az emitterein csak valami 350mV-ot mérek, ami viszont nem jó, mert ott legalább 1-2,5V-nak kellene hogy legyen!. A kérdésem az volna hogy az IC-é a ludas vagy a videó finálban van a probléma, holott! ott mindenek rendben kelle hogy legyen, mert ott is le mértem mindent az ellenállásoktól kezdve a tranyók-ig!. A kis SMD tranyókat is le cseréltem már ami az IC-é után van (RGB) de semmi ugyan az a jelenség!.
(#) soos csaba válasza mezei dávid hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia, ha ki olvad a biztosíték akkor biztos hogy zárlat van valahol a primer áramkörben!. Először vizsgáld át az egyenirányítás diódáit nem e zárlatosak, aztán mérd meg a tápegység tranzisztorát is-ha ez a tranzisztor ki van menve akkor mérd meg a sorvég tranzisztorát is BU tranyó vagy attól függ milyen ez a tévé típusától függ, most nem tudom hirtelen a tiedbe milyen típusú. Hirtelen ennyi.

Ebben az esetben inkább az elektrolitkondenzátorok felé kellene tendálni. Akár a primer oldali nagy pufferelkó is lehet defektes vagy a kis elkók mellette esetleg a szekunder oldali simítókkal is lehet gond.
(#) kadarist válasza frife hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

A lemágnesezés PTC ellenállását cseréld ki, amit a tápegység primer oldalán találod.
(#) mezei dávid válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia !köszi a tanácsot.a diódák rendben vannak de tranyo itt nincs
csak a hűtőbordán egy K 7750-es. Én nézegettem a kapcsolót az nem lehet zárlatos?
üdv:dava
(#) soos csaba válasza mezei dávid hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia, a kapcsoló az nem hiszem, de rá is mérhetsz!. A K7750-es gondolom az alimentáló rész IC-je volna, rá mérhetsz a lábaira persze úgy hogy ki veszed a panelból hogy nem e zárlatos valamelyik lába közt, ha igen akkor kuka, de ha bele teszed az ujjat akkor én le cserélném a körülötte lévő kondenzátorokat újra!, és le mérném az összes ellenállást diódát ami körülötte van, az IC-é ok nélkül nem megy tönkre. Jo volna egy pár kép a tévédrol!. De mérd meg a BU típusú tranyót is ha rossz akkor csere. Ha véletlen ki van füstölve a BU akkor cseréld le a kollektorán lévő kondenzátort is, szokott úgy lenni hogy el veszíti a kapacitását, ettől fel melegedik a BU és el füstöl a tranzisztor, vele meg a tápegység ha olyan típusú, egyesekbe már van védelem is, de az már le kapcsol jobbik esetben.
(#) zasasa hozzászólása Dec 5, 2012 /

Sziasztok.Adott egy sony/samsung 40"-os plazma
msz: LE4081B PFM42V1N

A képen látható hibát produkálja.Két részre ossza a képet és a színek sem tökéletesek.
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) mezei dávid válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia! küldök egy pár fotot remélem jó lesz,ha nem akkor
ismétlem,
(#) canon1990 hozzászólása Dec 5, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Samsung Hitron Black típusú tv-m olyan gondja van, hogy villog a kép ( teljesen elmegy majd visszajön). Van mikor órákig nem megy el aztán elkezd másodpercenként villogni. Olyan is volt, hogy kb fél percre teljesen elment. Képcső fűtés van. Próbáltam állítani a G2 feszültséget ugyan úgy villog. Pár gyanús forrasztást átforrasztottam, de ugyan úgy rossz. Mi lehet a baja?
Előre is köszönöm a választ.
(#) canon1990 hozzászólása Dec 5, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Samsung Hitron Black típusú tv-m olyan gondja van, hogy villog a kép ( teljesen elmegy majd visszajön). Van mikor órákig nem megy el aztán elkezd másodpercenként villogni. Olyan is volt, hogy kb fél percre teljesen elment. Képcső fűtés van. Próbáltam állítani a G2 feszültséget ugyan úgy villog. Pár gyanús forrasztást átforrasztottam, de ugyan úgy rossz. Mi lehet a baja?
Előre is köszönöm a választ.
Következő: »»   706 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem