Fórum témák
» Több friss téma |
Én is valami ilyesmire gondoltam. Egyébként ebben található valamilyen festékszalag?
Igen, tehető bele festékszalag, de nem szoktuk javasolni. Azért mert drága és nem tart sokáig.
Helyette inkább önindigós szalaggal üzemeltetik, ami kicsit drágább csak a sima szalagnál.
Csak azért kérdeztem mert nem találtam benne semmiféle szalagot, szóval még ilyet is kell kerítenem.
Mégegy kérdés: mértem a tekercsek kivezetéseit ohmmérővel hogy megtaláljam a közös vezetéket. Az összes tekercskivezetés között kb.3-4 ohmot mértem. Ez normális?
Jajj...
Nem felejtettem el megnézni, csak válaszolni nem jutott eszembe. A mátrixfej kivezetésein a vastag láb a közös, amire 2 vezeték is megy (kék-lila). A többi pedig a tekercsek kivezetései.
Helosztok.
Találtam a méh telepen egy Sharp EL-1197 nyomtatós számológépet. A trafója szakadt volt, de megjavítottam. Ezután jött egy újabb probléma. A pufferelkón 3.6V van. Beterhel a belső táp. A tranzisztort kivéve egyből felmegy a feszültség. Mi lehet a baj? A tranzisztor jó. Primer ellenállás: 2.9 ohm .
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni nem tudna nekem valaki szerezni régebbi pénztárgépbe való trafókat?
És milyen típust?
Mire kell?
Pontosan nem tudom. Azt hogy mire kell adj egy elérhetőséget egyszerűbben el tudom mondani. Köszönöm.
Üdvözletem!
Lomtalanításon megkaparintottam egy FISCAL HP2S1 típusú pénztárgépet.Be is kapcsol,lehet bevinni számokat,de semmi féle műveletet nem engedélyez,csak kiírja azt ,hogy :"HIBA 76";szövegesen: "GT és Z hiba" .Ez mit jelent?Lehet vele kezdeni valamit?Küllemre jól néz ki,sajnálnám kidobni.Hivatalos számlaadásra nem használnám,csak az itthoni költségvetést adogatnám össze vele. Köszönettel:Máté.
Szerintem nincs benne az adómemória (Merthogy azt őrizni kell 5 évig) és anélkül meg nem működik
Pontosan mi is az az adómemória? Lehet ezt pótolni?
Az egy tároló és valszeg 5 Ft-ból meg lehetne csinálni, de kb. 20 ezer forintot kérnek érte.
Minden zárásnál a pénztárgép beégeti az adómemóriába az adatokat. Kinézetre pedig egy műanyag téglatest amiből egy szalagkábel és/vagy egy csatlakozó lóg ki (a belsejében pedig ROM memóriák találhatóak)
Köszönöm! Akkor gondolom tegyek le róla,hogy használható lesz még.
Egy kis segítséget szeretnék kérni :
Egy Fiscal euro junior pénztárgépet szeretnék összehozni egy régi samu pénztárfiókkal. A fiók bekötése megvan ( csak a szükséges feszültséget kell még megállapítanom) egyszerűen a zár tekercsének a kivezetései vannak kihozva. A gép bekötéséről illetve a fióknyitási megoldásáról sajna még nem találtam semmit B, tervként egy nyomógombos független fióknyitás is megoldás lenne, de igazából szeretném, ha a pénztárgép is nyitná a fiókot.
Szia!
Ezt a típust nem ismerem közelről, de szerintem ezen is sima telefon csatin keresztül lehet rákötni a kasszát. Ezek 6V-al nyitnak kasszát, ami a régi kasszákat már nem biztos, hogy kinyitja. Ha nem megy, akkor rákötsz egy relét, és azzal kapcsolsz a régi kasszának nagyobb feszültséget.
A telefoncsati OK. erre én is rájöttem... De melyik 2 vezeték a négyből ?
Próbáltam multival méricskélni 2 vezeték közt van 0.2-0.3 V ami fióknyitás gombra felugrik 3-3,5 V-ra ... Gyanítom az öreg fiók 12V-al nyílik ( AC vagy DC ? )
DC
Hogy melyik két vezeték, azt a forgalmazó megmondja szerintem (ATC), ha nem, akkor marad a próbálkozás, kárt nem tudsz benne tenni (ha nem csinálsz zárlatot).
Köszi ...
Van régi relém, ami 3 V körül már határozottan kapcsol, kipróbálom a mért vezetékekre ráakasztani ...
laikusként kérdezem, hogy nem lehetne megoldani az ilyen kassza problémákat pl. blocking oszcillátorral, vagy step up konverterrel?
sziasztok
kaptam egy samsung el-700f típusú pénztárgépet csak érdeklődés céljából kérdezem, hogy programozni rs-232es porton lehet, de gondolom egy spec. progival. tud erről valaki valamit?
Billentyükkel. Senki nem porgramozza rs232-n.
A legnagyobb samsungokat is csak akkor, ha sok ugyan olyan gép van. Sokmindenre nem mész vele, ha kivették a ramot belőle, ami ugy hivatalos. Max RAM-c-t tudsz csinálni. Mindegyiknek más a program lépése, attól függ milyen idős a gép milyen a program verzió. Minden gépnek más az AP száma de az eleje mutatja meg mikori. Ugye a legujabbak kerekítenek, meg aurót tud, meg kötelező napizárást stb.
nagyon köszönöm a segítséget, hát ez is mehet a lomosba
Sziaztok!
Egy SHARP ER-3100 típusú pénztárgép csak vízszintes vonalakat ír ki a kijelző közepén. Bármelyik állásba fordítom a kulcsot ez a jelenség áll fenn. Nem üzleti célra szeretném használni a gépet, hanem egy kislány játékaként szolgálna. Az akkuja le van merülve, pontosan olyat nem találtam, mint ami benne van, 2.4V 170mAh helyett 2.4V 300mAh lesz benne. Annyira kellene, hogy működőképes legyen a gép, hogy számokat írjon,összeadjon és kinyíljon a kassza. Valami olyasmit mondtak, hogy újra kell indítani az akku csere után. Egy jumperrel kell babrálni és valami kódot beütni. A jumpert megtaláltam, de kódot nem tudok. Minden segítséget előre is KÖSZÖNÖK!
Szia!
Kérdés, hogy van-e benne fekete doboz, mert anélkül el se indul. Habár én nem ismerem ezt a típust, de biztos vagyok benne, hogy aki ismeri, az se fogja megmondani hogyan kell, mert ha ez kiderül, a NAV jól elkaszálja és az engedélyét is elveszik.
Nem tudom, hogy kell kinéznie a fekete doboznak... Van benne egy fémházas valami, ami be van öntve műgyantával és jó pár vezeték jön ki belőle ami rácsatlakozik az alaplapra.Talán ez az?
Egyrészt megértem a dolgot, másrészt viszont nem...
A mügyantás az lesz az.De felejtsd el. Ha még ha megy is, többségében sípolni fog. Tudni kell használni. Ha egyszer is nyomsz egy rossz gombot, utána pl csak egy adott gombot lehetne és semmi mást addig sípol. Nincs értelme foglalkozni vele, trafó az ami ér benne valamit
Elszomorítasz teljesen, de azért köszi
Minden pénztárgép fekete dobozos? Van egy másik gépem is, de az semmit nem csinál. Az SHARP ER-1920 típusú. Ebben semmit nem találok, ami hasonlítana a fekete dobozra, de még csak csatlakozó hely sincs az alaplapon, ahova lehetne dugni bármit is. A pufferben van 40 volt, eljut egy darlington tranyóig, de onnan sehova.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |