Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
Ne ragaszd pálmatex-el az hőszigetelő. +elsősorban textil és bőripari felhasználásra ajánlott,
Araldit, univer rapid, eporapid stb kemény ragasztó ajánlott.
Sziasztok.
Kb egy félórálya készültem el a vf2 egyik moduljával az élesztést holnapra hagyom mert itthol nincs áramkorlátos tápom csak a suliban. Az lenne a kérdésem hogy a beültetési rajzban van egy 22pF-os kondi és ahelyett 47pF-osat tettem be hogy ez mennyiben befolyásolja az erősítő működését? Jah és ez a 22pF-os kondi a kapcsolási rajzban nincs is benne.
És a rajz az jó?(a diódáról)
Köszi a segítséget
Nem csak a beültetési, hanem a kapcsolási rajzon is rajta van a 22pF-os kondi. Mégpedig a visszacsatoló ág eggyik tagjaként. A 30V-os verziónál 47pF, a 40-60V-osnál 22pF van betéve
Van még itthon ragasztópisztoly, PVC ragasztó, FBS, technokol. Ezek közül jó valamelyik? Boltba nem tudok elmenni
Ja, és mekkora borda kell neki, hány W-ot disszipál a 100W-os változat?
Miből lehet kiszedni ZPD12-es diódát? Esetleg idiglenesen elhagyható valamelyik?
Véletlenül csak 3db-ot vettem
Sziasztok.
Amit tegnap építettem vf2-t tökéletesen működik ma élesztettem föl csak annyi hibám van ha megállítom a zenét sz gépen van egy nagyon pici alapzaj amit lehet hallani mi lehet ennek az oka?
Hangkártya, árnyékolás, földhurok, gerjedés.
(sztem a hangkarid zajos)
A bemenethez árnyékolt kábelt használtál?
Hali.
Nem mivel még csak próbára raktam össze de erre nem is gondoltam valószínű hogy az a baj. Köszike.
Nem hagyható el eggyik sem!
Azt meg te tudod milyen bontott cuccod van odahaza:
Találtam egy zpd7-et . az nem jó vmelyik hejett?(ideiglenesen)
Ja és a ragasztókról, amit írtam mi a véleményed?Bár ha nem jó a dióda ,akkor tárgytalan Köszi a segítséget.
"Miért nem raksz egy tranzisztort bele ideiglenesen?
Meg celluxal is odafogathatod..." lol Szerintem meg építsd meg rendesen, jó alkatrészekkel, normális ragasztóval... és nagyon sok kellemetlenségektők fogod megóvni magad.
Ok
Már rájöttem, hogy hétfőn úgy is kell menni a boltba(vidéki vagyok) Nagyon kíváncsi vagyok már rá.Remélem jó lesz
Hali.
Egy olyan kérdésem lenne a vf2-vel kapcsolatban hogy ha bekapcsolom az erősítőt s a bemenetre nincsen csatlakoztatva semmi van egy kis alapzaja ez még elviselhető viszon ha rákapcsolok egy készüléket rca kábelen keresztül amint hozzáér az rca csati melegpontja az erősítő meleg pontjához abban a pillanatban zúg mint atom mig teljesen be nem tolom a csatlakozót a helyére ez miért van? Jah s ha a szgépet hamarabb kikapcsolom mint az erősítőt akkor is zúg az erősítő hiába van a bemeneten a gép (igaz kikapcsolt állapotban). Remélem tud valaki segíteni ezekben a kérdésekben. Előre is köszönöm mindenkinek.
Ez így müködik sajnos, nálam is.
Lehet, hogy segítene, ha a jelbementet összekötnéd mondjuk egy 100kohmos ellenállással a jelfölddel, így oda vezetné el a zúgást.
Erre gondoltam én is.
Köszike kipróbálom.
Helló! Nekem a IRP9240 és IRP240-es feteim vannak, és szerintetek hogyan lehetne megoldani a diódák rögzítését? Ennek más a tokozása, mit az 540-nek. Szerintetek úgy jó, ha felszerelem a feteket a hűtőbordára, aztán közvetlen mellé lenne rakva a hűtőborán a dióda? A feteket lehetséges vezetékkel rákötni a panelra? (nem hosszú vezetékkel, kb 2-3 cm)
Egy próbát megér, de ha lehetőség van rá akkor inkább maradjon a panelen az a két fet, a vezetékelés esetleg gerjedést okozhat.
Én is a gerjedéstől félek. Csak azért szeretném vezetékelni, hogy a nyákot már kimartam, ámde a Király Tibor által tervezett nyák 540 számára való. A 240-nek pedig nagyobb a lábak közötti távolság, és nem tudom, hogy hogyan lehetne megoldani rendesen.
Hát ha egy annyi pici hajlitgatást sem bír el, akkor muszály leszel vezetékelni, a diódákat pedig minél közelebb rakd a FET-ekhez.
Hát meg amiatt is gondoltam vezetékelni, mert a panelterven a fet fejjel lefelé van, és szerintem úgy néz ki jobban, ha normális pozicióban áll
Na jah :yes:
Ez sem utolsó! Szerintem kösd nyugodtan (más választásod nincs) Amúgy nekem is van gyári erősítőm ahol a végfokpanelból jön ki egy vezetéksodrony ami megy a két végtranyóra és nyugalmi áramot beállító tranyóra! Szóval ott sem okoz gondot! Persze a vezeték ne ilyen kis damil méretű legyen.
Tranyó az egy kicsit másabb, pl a quadomnál is minden probléma nélkül kivezetékeltem a végtranyókat a hűtőbordához. Ámde ennél fetek vannak, és ez a kapcsolás gerjedhet a végfetek kivezetékelése miatt, vagy pl nem az optimizált feszen való járatás miatt. Ezért voltam kicsit kétségben, hogy vezetékeljek-e vagy nem. Lehet, hogy elkészítem VZolee nyáktervét, mert abba belemegy a 240 is, és ezt a nyákot pedig elteszem későbbre.
Sztem az lessz a legjobb ha megcsinálod azt a másik nyákot s egyszer majd ha szükséged lessz rá összerakod ezt 540, és 9540-kkel.
Én bisztos vagyok benne ha kivezetékeled a panelről a fet-eket akkor gerjedni fognak. Tranyónál ez teljesen más a nagyon vhite fülüek meg őrülnének ha egy tranyót is ki kellene a panelről vezetékelni persze ez csak egy dolog. ha tranyóról lenne szó azt mondanám én is hogy nyugodtan de a fet-et ne vezetékeld.
Pont most készültem el a másik modulom élesztésével fú így sztereóban nagyon brutál amit művel ez az erősítő!!!
Köszönöm Király Gábor!!!!!!
Sztem Király Tibornak hívják.
Bocsi Tibor!!!!!! De dinka vagyok!!!
Mindenki keverheti a neveket főleg meg ha nem is ismeri az illetőt. De elnézést kérek!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |