Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   871 / 1387
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Követlek. Boldog Metaxát, azaz Újévet mindenkinek.
(#) Gabó válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Áh tányleg! Úri sav kérvényt nyújt be a réznek, és közös megegyezéssel megállapodnak
(#) nzozz hozzászólása Jan 1, 2013 /

Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy ha a NYÁK -ot a fóliaoldalon összeszerelés/beforrasztás után lefújom egy egyszerű akrillakk réteggel az megfelelő oxidálódás ellenni védelmet biztosít-e? Van valami negatív hatása?
Köszönöm!

UI: BÚÉK!
(#) pjg válasza nzozz hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Jó! Nincs negatív hatása. Esetleg annyi, hogy kicsit nehezebb javítani. Mérni nem tudsz, mert szigetel. 3 réteg 20kV-ot szigetel. Forrasztani is nehezebb.
(#) nzozz válasza pjg hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Az mondjuk igaz... akkor inkább a fenyőgyantás-alkoholos keveréket érdemes használni és/vagy ónozást.
(#) nagym6 válasza nzozz hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Én az akrillakkot használom, hosszú távon is kiváló védelmet nyújt. Forrasztani kicsit nehezebb, de nem gond, vagy nitróhigítóval tökéletesen leoldható. De nitróval vigyázni, sok féle műanyagot is old, alkatrészre ne kerüljön. A panelt nem bántja. Mérni tühegyes tapintóval lehet, könnyen átszúrja a rugalmas akrill réteget.
Ha lefújod, csak zárt alkatrészeket. Pld trimmerpoti-kondi hasonlók amibe bemehet nem szabad, ic.-t foglalatba beragasztja, ki nem veszed.
Én kis ecsettel kenem be.
A fenyőgyanta alkohol nagyon könnyen lejön, tapasztalatom szerint jóval gyengébb védelmet ad.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 1, 2013 /

Sziasztok!
Csak egy kis tapasztalat nyomtatóval kapcsolatban. Samsung ML-2165, nem tudja a vastagabb papírt bevenni, a vékonyat pedig begyűri. Pl. írásvetítő fólia már sok neki. Hogy jót is mondjak, gyors, és minőségben is nagyon szépet nyomtat. Ezek után az én gondom csak az, hogy találjak egy írásvetítő fóliát, amire tud nyomtatni, és/vagy műnyomót, ami nem szorul bele. Ezért szerettem én a jó öreg tintasugaras nyomtatóm, ami nem hajtogatta a papírokat. Ahogy bement felül, úgy jött ki alul, így szinte bármit bevett
(#) Gabó válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Nem használtam még samsung nyomtatót erre a célra, de majd kipróbálom az itthoni samsung clp-510dn-en.
Hp 2015N-t használok itthon, de eddig azt hittem, hogy a nyomtató nem a legjobb erre a célra, de most rájöttem arra, hogy eredeti és eredeti toner közt is van különbség. Papírból eddig megevett minden fajtát. 90es és 135ös műnyomóval szoktam dolgozni, meg öntapadós fóliával ami vastagabb mint a 135ös papír. Gond nem volt eddig a vastagsággal.
(#) nagym6 hozzászólása Jan 1, 2013 /

Sziasztok
Egy kérdésem lenne laminálással kapcsolatban.
Műnyomópapír fényes, vagy matt jó. Köszi.
(#) emmzolee válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Nekem a Samsung ML-1640 van. Amikor megvettem, nekem se vitte a fóliát. Aztán azt a cselt vetettem be. Nekem csak akkor nem vitte, amikor egy teljes A4-es fóliát tettem bele. Most először kinyomtatom a tervet egy papírra. Aztán vágok egy 2-2 centivel nagyobb fóliát, és celluxal a papírra rögzítem 3 ponton. Ezután már nem csúszik meg és minden frankó.

Egy tesztet csinálj azért csinálj meg. Egy 100X100mm-es négyzetet nyomtass ki két fóliára. Egymás tetejére teszed, aztán kezdd el 90 fokonként forgatni, és tükrözni. Észre fogod venni, hogy nem pont 90 fok lesz a szöge. Egyik irányba meg dől a négyzet. Nálam így van. Ha az ember cnc-vel csinálja a nyákfúrást, vagy 2 oldalas nyákot csinálsz, akkor gond lehet a megfelelő pozíciók csúszása.
Nálam ez kb 1.5mm. (CNC-nél Az x tengely ha 2 motoros, akkor ezt ki lehet küszöbölni.)
(#) pisti89 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

én matt papírt használok hestorban beszerezhető, de csak a5 méretbe árulják
állítólag fotópapír és sima 80grammos papír is jó
(#) Kovidivi válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

90fokos forgatásnál 1mm eltérés van. Tükrözve, elfordítva nálam is előjön a szögeltérés hiba, kb. 1mm az is. Érdekes Hm. Ezt a ragasztásos trükköt kipróbálom! Köszi!
(#) Kovidivi válasza Gabó hozzászólására (») Jan 1, 2013 / 1

Én is olvastam, hogy az utántöltött toner nem valami jó, főleg, ha olcsó volt bele a por. Nekem is van otthon, ha elhozom, csinálok egy kísérletet. Most csúszik a papír felületén a továbbító görgő, ezért nem veszi be. Pedig direkt beállítottam, hogy vastag papírról van szó (reklámújság).
(#) Gabó válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Nem után töltött a toner, hanem gyári! Tehát két gyári tonert teszteltem, és az egyiknél a teli panelrészeknél a fedés foltos, míg a másiknál teljes! Után gyártott ami van nekem azt inkább csak szövegnyomtatásra használom, mert azon annyira nem lényeg a festék erőssége.
(#) Kovidivi válasza Gabó hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Az már komoly, ha a két gyári között is különbség van...
(#) bbalazs_ válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Mivel mindig icipici nyakokat szoktam fabrikalni, en is ragasztasra eskuszom, eleg felul. De en a 3M ceg ontapados, lehuzhato ragasztojat hasznalom. Az hoallo. A celluxrol nem vagyok meggyozodve, persze lehet, hogy az is jo. Szoval kinyomtatom papirra, oda teszem a foliat foleje es raragasztom, atan igy kinyomtatom ugyanarra a lapra meg egyszer.
(#) Gabó válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Régebben használtam celluxot, bírta a nyomtatót.

Kovidivi: én se gondoltam, hogy van, de ezek szerint van. Annyi módosítás történt amikor teszteltem, hogy kivettem az egyik tonert, és betettem a másikat.
(#) gordonfreemN hozzászólása Jan 1, 2013 /

Azt mondjatok, nem erdemes utangyartott tonert venni?
Az problema, mert a hp laserjet 1200-ashoz 20k korul talaltam eddig csak gyari tonert. Ti ennyit kiadtok egy tonerert?
(#) Gabó válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Nem az után gyártott toner a baj, hanem a por minősége leginkább. Kísérleteztem tonerekkel, és arra jutottam, hogy ha után gyártottba is eredeti port tesz az ember, akkor jó. Tehát a por a lényeges dolog.
Nekem annyiba szerencsém van, hogy én "kifogyott" tonereket kapok, abból a port kitermelem, és beleöntöm a sajátomba.
(#) kaqkk válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Én a hp2100 hoz utángyártott tonert vettem világosabb áttetszőbb a nyomat, de levilágításhoz használom ,nyomatsötétítő spray-vel és paus papírral. Így DRY hoz (30s levilágítási idővel) használható de vasaláshoz nem ajánlanám .
(#) emmzolee válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Ez a négyzet torzulás szerintem azért van, mert a lézer pásztázik a hengeren és időbe telik neki míg végig szalad az egyikről a másik végére.
(#) emmzolee válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Pontosan így csinálom én is. A cellux tökéletes nem olvad. Milliószor bevált.
(#) emmzolee válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

A gyári toner patronom 200 oldalra elég. A gyári új toner 15000Ft. Ez majdnem egy fél nyomtató ára. Ez nonszensz! Nem érdemes rá állni egy ilyen kis toner patron ki kísérletezéséhez. Kifogy, veszel egy újat, és kezdhetsz megint kísérletezni.
Én vettem 500g-os utántöltőt. Az is Samsung por, csak utángyártott. Természetesen más mint az eredeti tonerben volt. Az 500g-os utántöltőt vettem talán 3000Ft-ért. 20000 oldalt lehet vele kinyomtatni. Ez a 20000 oldal alatt nem fog kelleni megint kitalálni mi lenne a jó a tökéletes megoldáshoz.
(#) pjg hozzászólása Jan 1, 2013 /

Van egy régi Tungsram lámpám, fekete üveges higanygőz lámpa. 125W-os, fojtós. Jó lehet e Dry fóliához a hullámhossza? A típusát nem tudom mert sajna már lekopott. Van vagy 30 éves, de keveset volt használva. Akkor is csak 40W-os fojtóval.
(#) gordonfreemN válasza pjg hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Olvastam itt visszább, hogy működik vele a levilágítás dry-nál is.
Legalábbis így emlékszem. De a távolságra és hűtésre fokozottan kell figyelni.
Például itt van egy: Bővebben: Link
(#) pjg válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Köszi. Megkeresem.
Gondoltam még 250W-os Hg lámpa belére is, de az már nagyon brutál.

Ez lehet.
365.5nm hullámhosszt írnak.
(#) gordonfreemN válasza pjg hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Előző hsz-omba betettem utólag egy linket, ami alapján működik feltétel nélkül.
(#) pjg válasza waterbear hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Ez a HgLi lámpa Ez lenne? Vagy egy normál higanygőz lámpa búra nélkül?

Köszi.
Következő: »»   871 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem