Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   877 / 1385
(#) 13_Balu50 válasza eyess hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 

Helló!
Igen jó szemed van, volt rajta 2 összefolyás, egy kicsit talán rányomtam a vasalót. Ez volt az első amit műnyomóval csináltam, eddig egy Xerox márkájú egyik oldalán fényesebb papírt használtam de sajna elfogyott, a pontos típusát meg nem tudtam. Az viszont igényelte, hogy rányomjam, de majd ezzel finomabban bánok. Nekem megfelel , az összefolyást megszüntettem sőt be is ültettem a panelt. Mielőtt valaki kritizálná a forrasztást , nem vagyok profi, a felszerelésem se az, egy egyszerű pillanatforrasztó pákával volt forrasztva. Jobb mint , ha próbapanelon, vezetékekkel kötözgetném össze.
Balu
(#) eyess válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jan 10, 2013 / 1
 
Akkor néhány jó tanács.

Nagyon sok forrasz anyagot használ miért? Szerintem elég lenne kevesebb is.
A piros színű vezetéket túl melegítetted amitől megolvadt a szigetelése , és ráadásul még rá is hajtottad a nyákra , ami szintén zárlatot okozhat egy idő után.És talán még annyi , mintha nem igazán lett volna könnyű a forrasztás, vagyis nem futotta de az ón néhol a furatokat , illetve a nyákot.Használj forrasztást elősegítő dolgokat , és nem lesz ilyen madárfészek jellege minden forrasztásodnak .
És még egy dolog a kezdeti lépések a nyák készítés során mind mind meghatározzák egy készre szerelt nyák kinézetét. Amilyen lesz a kimaratott nyák minősége, azt a forrasztás hűen tükrözni fogja.Azért kell minél körültekintőbben csinálni , és szépen kidolgozni előkészíteni a nyáklemezt , vagy vasalással , vagy dry , vagy bármi más technikával , mert az , akkor szép lesz a végén is .

De lehet ez megint csak nem ide tartozik , de hát ha ide írtad kénytelen vagyok rá ide válaszolni.
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
A végén miért kell sósavat pöttyenteni? Köszi.
Idézet:
„Ezután sósavat pöttyentek rá, míg elterül teljesen és várok míg abbamarad a pezsgése”
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
A festékbe ragadt papírszöszöket elmarja.
(#) 13_Balu50 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Helló !
Köszi a tanácsokat, amelyeket nagy részben és is így csinálok, de azért vannak benne újak is.
Elismerem túl rányomtam a vasalót és túlmelegítettem, de bocsi nem értem mi nem jó ebben a nyákban, régen körömlakkal rajzoltam kézzel, meg bevontam az egészet 5cm széles cellusszal és zsilettel vágtam ki a mintát stb. Ma már átestünk a lónak a másik oldalára semmi se jó. A vezetősávoknak egy dolga van hogy vezesse az áramot ne kelljen vezetékezni. Miért ilyen a forrasztás , mert folyatószert nem használok, a forasztó ón is kitudja hány éves kb 20 meg nincs speciális hőfokszabályzós pákám, annyi nyákot nem csinálok, hogy erre beruházzak. Majd valamikor csinálok egyet. Egy biztos a nyák kellően le van tisztitva. A lényeg a sikerélmény, amikor megcsinálsz valamit és működik. Csak hobby szintem foglalkozok elektronikával. Miután teljesen kész a panel (jelenleg még hiányos) finom drótkefével ledörzsölöm,majd nitró higitós fogkefével letisztítom a panel forrasztási oldalát és átnézem nagyítóval, nincs e zárlat.
Balu.
(#) gulasoft válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Nézz körül a téma képei között, és meglátod mi vele a baj. Amik itt vannak azok is házilag készültek, de ha énekelni lehetne a különbséget a Tiéd meg az itteni már már profi nyákok között, én nyerném az voiceot.
Nincs vele baj, csak nem szép.
(#) pjg válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Egy szép nyák szó szerint érzelmi kelégülést okoz.

Nem tudom ki csinálta de jó ránézni.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
(#) 13_Balu50 válasza eyess hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 

Helló!
Köszi a tanácsokat. Miért ilyen a forrasztás , mert folyatószert nem használok, a forrasztó ón is kitudja hány éves kb 20 meg nincs speciális hőfokszabályzós pákám, csak egy pillanat forrasztó az is kb 25 éves 1978-ban vettem az ösztöndíjamból. A panelt meg majd egy kicsit áttervezem, -(ha müködne)- a középső részén túl sűrűn vannak az alkatrészek.
Balu.
(#) pjg válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jan 10, 2013 / 1
 
Az én forrasztóónom is vagy 30 éves Multicore. Azzal nincs is baj. A pákán viszont sok múlik. Egy 3 ezer Ft-os páka is jobb, mint egy pillanatos.

A folyasztószer pedig a legegyszerűbb. Fenyőfáról szedsz gyantát és feloldod denszeszben. Azt kened a kész nyákra.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
(#) kaqkk válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jan 10, 2013 / 1
 
Mint írod "nem vagyok profi" De azt azért nem árt hozzátenni : az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert a maga szórakoztatására és a tanulás kedvéért (na meg néha azért hogy dicsekedhessen vele) csinál olyan dolgokat amit a profi megélhetésből csinál . Én azt tartom: ha csinálok valamit ne csak működőképes legyen hanem ha lehet akkor szép is .Ez lebegjen a szemed előtt, és még valami : a legtöbbünk így kezdte :cellux-pillanatpáka és a legtöbbünk túl is lépett ezen , nem kéne ott maradni azon a szinten "hogy magamnak csináltam jó ez így is " törekedj rá hogy a következő nyákoddal már dicsekedhess itt a fórumon ! Hidd el jól esik a dicséret a tapasztaltabbaktól , és meg is kapja bárki aki tesz érte . Várjuk a képeket a következő nyákodról is Üdv
(#) 13_Balu50 válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 

Helló!
Sok sikert az énekléshez, felőlem indulhatsz máshol is én nem kívánok énekelni vele.
Már bánom, hogy feltettem, azt a 3 képet, itt kérem a moderátort, törölje őket, ha lehetséges.
Én csak azért tettem fel, hogy érzékeltessem, hogy milyen nagy különbség van a sima papír és MÁS papír között. Kezdőknek szerintem sima papírral nem tanácsos próbálkozni nekem se megy, és ezt meg is erősítettétek, pedig valószínűleg régebben foglalkozom elektronikával igaz hobby szinten mint te. Arra nem gondoltál, hogy esetleg,azért tűnik más jobbnak, mert jobb fényképezővel készült, élőben megnéznéd nem ezt mondanád. Vannak rajta számok is pár tized mm vastagok és tökéletesek, attól még hogy kinézetre nem PROFI a célját megvalósítja.
Balu
(#) pjg válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Elkeserítő, mikor valaki a jó indalatú tanácsokat baszogatásnak fogja fel és besértődik.

Ne tedd. Inkább fogadd el és köszönd meg. Érted van az egész. Nem ellened!
(#) 13_Balu50 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Helló!
Helló!
Nem szoktam dicsekedni, arra van itt egy másik topik, tanulságként raktam fel, kb 5 perc különbséggel készült a kétfajta papírral, ugyanarra a nyákra. Fényképen nem látszik, de élőben hatalmas különbség volt. Az első sima papírral volt, hiányos volt a lenyomat vasalás után. Lemostam nitró higitóval és ugyan oda ment műnyomó papírra. Óvatosan fogalmazok, de szerintem ahhoz képest tökéletes volt. Majd utána ki is marattam sósav- hidrogén peroxidos oldatban. kb-3-4 perc volt. Nekem megfelel így is , ha működni, fog úgyis dobozba kerül, nem kiállításra megy.
Balu
(#) 13_Balu50 válasza pjg hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Helló!
A tanácsokat megköszöntem, sőt ponttal is jutalmaztam, de az okoskodókat kritizálókat nem szívelem el. Na ennyit erről a topikról.
Balu.
(#) eyess válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Már sejtem , hogy hol lehet a hiba , miért nem sikerült neked a sima papírral.Tudni kel , hogy a sima papír több festékport tud magába venni na mármost , ha neked szita szerű volt vasalás után az eredmény , akkor már előtte is az volt. Vagy láthatatlanul leázott a vízben ?Mert gondolom ami leázott papír darabkák nem voltak rajta festék darabkák , mert ha igen , akkor sem a papír a hiba oka.Nyomtasd ki a rajzot egy sima papírra világítsd át, és ha így is hiányos a rajzolat , akkor , vagy nem megfelelőek a beállítások , vagy nem ártana egy tisztítás a gépnek.Nyilván , ha már a kinyomtatott rajz se jó , akkor ne várd , hogy a vasaló az majd pótolja neked a hiányosságokat .Máshol keresendő a hiba nem a papírban.

Itt a fórumon sok emberke megosztja a dolgait ki milyen hangulattal teszi ezt , de sosem az vezérel senkit sem szerintem , hogy csakis kritikusként negatív dolgokkal bombázzák az ide feltett alkotásokat.

Hidd el ez sokszor pedig igen is jó , hogy az észrevételeiket leírják , mert tudod hol kell korrigálni még, ha csak magadnak csinálod akkor is. Remélem nem ment el azért a kedved , és persze hogy kíváncsiak vagyunk a további munkáidra is .
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
(#) balazs8888 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
8 percig világítottam 65W os 60 cm UV csővel! az előhívó és a többi nem lehet rossz mivel 1 hete vásároltam mindenből újat mert a régiek már nem voltak jók !
(#) balazs8888 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Szerintem a hibát ott követtem el hogy váltam a transparentel amíg szárad 10 percet
(#) 13_Balu50 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 

Oké, biztosan mivel műnyomóval ez volt az első próbálkozásom,maradjunk annyiban elsőre nem is olyan rossz.
(#) nagym6 válasza balazs8888 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
És ha megszárad, már semmit nem ér. Lényege, hogy a nedves papíron megy át könnyebben a fény.
(#) mrobi hozzászólása Jan 10, 2013 /
 
Sziasztok? Ti a dry melyik oldalát húzzatok le először? A fénye keményebbet vagy a mattabb puhát? Nekem mindig a puhább jön le! Ma véletlen a keményebb jött le és úgy sikerült fellaminálni! Hogyan lehet megoldani hogy az jöjjön le!
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
(#) kaqkk válasza mrobi hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Ami a "belső" oldalon van , de teljesen mindegy amelyik megindul .Nálam mindkét oldalán egyforma a védőfólia .
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
(#) mrobi válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Nekem a puhább van belül! De ha azt sikerül lehúzni akkor nem bírom fellaminálni!
(#) kaqkk válasza mrobi hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Miért nem ?
(#) mrobi válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Meggyűrődik! Amikor a puhábbik fele maradt fent akkor nagyon szépen rásimult!
(#) kaqkk válasza mrobi hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Ez nem a fólia miatt van , ez a gyakorlat hiánya
(#) emmzolee válasza mrobi hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Nekem volt olyan, amikor először a fényeset vettem le, hogy laminálás után a puha matt már nem is akart lejönni. Ezért én a mattot veszem le először. Úgy szoktam, hogy a fólia egyik sarkára ragasztok mindkét oldalról egy-egy szigszallagot és amelyiket le szeretném majd húzni azt nagy szögben vissza hajtom, és egy határozott mozdulattal megrántom. Az a fólia amit nem szeretném ha lejönne, azt megpróbálom egyenesem tartani. Nem tudom érted-e?
(#) Bari- válasza mrobi hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
A mattabb puhább fóliát kell először lehúzni, ez nyúlik is kicsit. A vastagabb keményebb fényes fólia hőálló csak, ha fordítva húzod le a lamináló meleg hengerére rátapad és takaríthatod a laminálót.

Bari
(#) atiotezer válasza mrobi hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Én azt húzom le amelyik éppen sikerül, eddig még nem volt gond belőle.
Megpróbálom az egyik felén és ha nem jön le akkor próba a másik oldalon. Néha visszaforgatom a kiindulási oldalra is, ha éppen nem akar sikerülni.
(#) mrobi válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Köszi fiúk a segítséget! Akkor ezek szerint még gyakorolnom kell! Azóta csináltam egy párat. Kezd már alakulni!
(#) balazs8888 válasza balazs8888 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
nem tudom lehet valamit nem jól csinálok mert nem jön össze a transparentes dolog ...:S előkészítettem a panelt megszáradt a positiv 20 lefújtam a papírt amire ki lett nyomtatva aztán rátettem 8 percet világítottam és a panel szélén már előhíváskor lemosta a közepén még kellett volna vigyen belőle ! kipróbáltam 4 perccel ugyan az a szituáció! próbáljam meg több időt világítani? nagym6 te hogyan szoktad? vagy lehet nem jó hozzá a sima bolti a4-s papír?
Következő: »»   877 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem