Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű táp autóba Hi-Fi-hez
Mekkora áramot mérsz az izzóval sorban? ha 1.7-nél kevesebbet, akkor nem.
Így hittelen kicsit sok volt,de próbálom emészteni!Lepróbálom áramot.
Ezt nem értem minek a típusa?Dióda ?100 B23
Ok azt megvárom.
Mérd meg azt is, hogy amikor a nagy 220-as izzóval agyon terheled, akkor mennyire esik vissza a bemeneten a 12V. A többit meg olvasgasd át és meg fogod érteni. Igyekeztem egyszerűen írni, mert én sem szeretem ha nem értek valamit.
Igen a diódát kérdezem.
Az meg mi a f...? Honnan való az a dióda? Biztos, hogy shottky? Nem lehet, hogy sima lassú dióda? Körül nézek a neten mi ez.
0,14A A 12V pc táp 16,31 és vissza esik 16,2V-ra de tüzes a dióda!
Még egy dolgot mérj meg légyszi.
Mennyi a 12V-os oldalon az áramfelvétel amikor a 220-as izzó rajta van és mérd meg akkor is, amikor csak be van a táp kapcsolva, de nincs terhelve a kimenete semmivel. 16V??? Az hogy lehet? Meg van a pc táp már hekkelve?
Nincs átalakítva a táp gyári!Még megy róla egy autós CD-és róid közben!
Akkor lehetetlen a 16V. A műszered forgókapcsolója biztos kontaktos. Nekem is az szokott lenni az összes műszerem. Meg kell tekergetni gyorsan egy pár kört és jó lesz. Vagy a feszültség tüskék szórakoznak?
Mennyi a 12V-os oldalon az áramfelvétel amikor a 220-as izzó rajta van és mérd meg akkor is, amikor csak be van a táp kapcsolva, de nincs terhelve a kimenete semmivel. Ilyen diódát nem találok sehol. Nem tudom ez milyen lehet. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Terelésen 2,5 A lekapcsoltam forró a dióda, nélkül 0,13-0,14A
Meg cibáltam a műszert de akkor is ennyi a fesz!
Most akkor mennyi áramot mértél a kimeneten? Az izzóval sorban? 0.5A jó lenne. Ha kevesebbet, akkor gáz van. 0,14A azt erre értetted?
A diódáidon biztos nagy a veszteség ha így fűtenek. Nincs otthon másik diódád? Valami TO220 tokozású gyors dióda? A franc se tudja milyenek ezek. A lomexben sem találtam ilyet. Mondtad nekik, hogy kapcsolóüzemű cuccba kell? Mindegy keresned kéne másik diódákat.
Igen így értetem az áramot. Van másik de az kisebb! Igazából a úgy volt,hogy rendeltem a táp panelt és vele az alkatrészeket itt egy kollégától Kicsi volt a dióda és bevittem a lomexbe és megmutattam neki és adott 6A diódát!
Terelésen 2,5 A lekapcsoltam forró a dióda, terhelés nélkül 0,13-0,14A
Ide kellene 3A 100V-os dióda, vagy erősebb.
Azért kell a 100V mert a tüskék túllőhetnek a diódán és az mindig vezet ha kell ha nem. Én már jártam így. Szerintem nálad is ez van. Milyen diódával vetted a kittet?
FR305 833 ez 3A-es .
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Ezek tök jók! Tedd bele ezeket.
Most megcsinálod? Akkor megvárom mi lett. Ha nem akkor én is lépek. Holnap este jövök.
Meg csinálnám de macerás szét kell szedni ahhoz agyon van csavarozva.
Meny nyugodtan pihenni!köszönöm az eddigi segítséget! Nem sürgős! A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Üdv!
Kicseréltem a diódát és nem melegszik!
Frankó.
Mivel tudnád megterhelni rendesen azt a tápot? Jó lenne megmérni, hogy a kimeneten ha kiszedsz 100W.ot, akkor az hány V és hány A, valamint a bemeneten a tápfesz hány V és hány A folyik be. Ebből azért lehet következtetni a helyes működésre. Mondok egy jó tanácsot. Legközelebb ha kapcsi tápot terhelsz, soha ne használj izzót! Az izzó egy ptc ellenállás. Azaz hidegen kis ellenállású és amikor felizzott, akkor fölszalad az ellenállása. Ha ezzel terhelsz egy tápot, akkor hirtelen rövidre zárja. A tranyók ezalatt simán tönkre tudnak menni. Inkább ellenálláshuzal, vagy ilyesmit használj. Folytatod tovább a végfok bekötéssel? Vagy csak ennyi érdekelt ebből a tápból?
Ha találok 100W-tos 220V izzót az jó?
Te!
Mit is írtam az előző hozzászólásomban?? (izzó)
Mindegy. Ha nem melegszik az előző terhelésnél semmi túlságosan, akkor rendben lesz az.
Ment vagy 10 percig és semmi nem melegedet!Erre a szűk 80 voltra rá köthetem ezt?Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |