Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Hónapok óta látom, hogy kering a világpiacokon egy olyan simkártyaféleség ami ha a simkártya mellé teszük függetleníti a telót. Az érdekelne hogyan működhet ez, azaz az elve, mit old meg, mit takar el a telefontól, vagy mit sugall neki amitől a telefon azthiszi jó kártya van benne? Mi a trükk? Kerestem leírásokat, kapcsolást, de eddig még semmire nem jutottam. Ha valakinek akár csak konkrétabb ötlete van azt megköszönném. Néhány link hogy miről is beszélek: http://www.getusb.info/universal-sim-unlock-card/ http://www.usbfever.com/index_eproduct_view.php?products_id=587 Zsotya
sim proxy.
SCL-hez syncelve SDA-t figyeli, amikor a PLMN (MCC, MNC) vagy ICC számát kérdezi, leküld neki egy másikat (általában 001-01, ez a régi GSM MoU szerinti "teszt" MCC MNC, amit minden telefon elfogad, lásd "Motorola tesztkártya"). bővebben nézz utána az ISO 7816 szabványnak, ha szeretnél egy ilyet csinálni.. amúgy ez nem új találmány, 1997-ben (!) a Nokiákba forrasztottunk egy 12C509-et, ami ugyanezt csinálta (csak ott benne volt a telefonban, mert ugye nem fért volna bele). Idézet: „1997-ben (!) a Nokiákba forrasztottunk egy 12C509-et” De attól ugrik a gari, ettől meg nem Mármint a Telójé nem, csak a kártyáé, azt meg kb 5000HUF újat kérni.
Szia!
Milyen telefont akarsz vele függetleníteni? Csak mert ha jól sejtem, ahhoz való firmware is kell rá! Egyébként nagyon oka kell annak lennie, hogy kb 10000 Forintot rászánjon valaki erre a cuccra, mert egy számhordozás, ha jól tudom ingyen van. Illetve egy nulla forintos kommersz teló szinte minden szolgáltatónál van Ha csak pusztán szakmai az érdeklődés, akkor semmit sem szóltam. :whistle:
ja a számhordozás ingyé van csak attól a készülék még az előző szolgáltató kártyáját fogadja el
Ja, bocs. Én fordítva gondoltam. Azt hittem új telót akarsz a régi kártyádhoz. Amúgy ha jól tudom a régi szolgáltatódnál kérheted a függetlenítését is. Utána néztél ennek?
Nem reklámozni akarok, de egy kicsit el vagy tévedve. Ez a kártya nem 10000-be kerül. Negyedéért megkapod postaköltséggel együtt. :yes: Például itt.
Ez az ár már korrektebb! Pláne hogy semmi sem sérül meg maradandóan.
Hello. Én csak annyit füznék hozzá, hogy Action2K rátapitott a lényegre, az uni simet fel kell szoftverezni, mielött használni szeretnénk.. Nokiához, ha nokiával, stb.. Ebben ha esetleg kell, tudok segiteni..
Csak szakmai erdeklodes volt, csinalni nem akarok, nagyon olcson beszerezheto mar.
Koszonom a valaszokat!
Kérem, hogy az illegális dolgokat kerüljük a fórumban!
Az e-mail címre megoldás kérés a fórumban nem elfogadott!
Sziasztok!
Ebben a topikban érdekelne pár infó... tudtok segíteni? Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |