Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
És vajon picbasic-ben hogyan működik a timer?
Usb vagy serial portot használsz?
Az Mplab-banbe kell állitani az eszközhöz azt a portot ahol a kommunikácio folyni fog. Különben nem megy. És a drivert is az mplab alatt kell a setup wizard elött telepiteni
usb-s de mondom a laptomon simán megy. Potyó a másik fórumra azt írta, hogy lehet hogy a kristály nem pontos, de akkor miért megy a laptopon.
Hello!
Érdeklődnék, hogy A nullától a robotokig című sorozat mikor fog folytatódni?
Igyekszem folytatni, már komolyabb hardver építés is lesz benne, de még készülőben van. Már a IV. rész kv 1/3-ada van meg.
Elkészülési időt nem merek mondani.
Válassz inkáb olyan nyelvet, ami itt többen is ismernek(pl. asm!!!, C).
Hát én a tápra tudnék esetleg gyanakodni. Bár a Potyo féle nyákon van elég szűrőkondi. Ha mered próbáld meg valamilyen külső jól szűrt tápról táplálni.
Potyó ötlete jött be a quartzal. Kiforrasztottam egy régi ethernet kártyából, mert azokon is 20Mhz-s van és jó lett. Ennyit a bolti szutykokról. Úgy látszik, a gyárba megy a pontos a boltba meg a maradék. Még jó hogy már foglalatot forrasztottam neki, igy könnyű volt cserélni
![]()
rendben, köszi
![]() hétfőn majd kinyomtatom aztán összehegesztem jól ![]()
Sziasztok, ma megint ráérek kicsit foglalkozni ezzel az LCD s dologgal. Két kérdésem lenne:
Mi az a "TAD time" ami túl rövid, és mi az a "stimulus fájl" ami nincsen csatolva az ADRESL hez...?. Ugyanis a projekt felépítésénél ezt az üzenetet kapom. "ADC-W0001: Tad time is less than 1.60us ADC-W0008: No stimulus file attached to ADRESL for A/D."
TAD azt hiszem az AD modul megfelelő módba való beállásához szükséges idő.
A másik kérdést passzolom ![]()
Köszi akkor beszúrok pár NOP ot hátha segít
A Tad-re keress rá az adatlapban.
A másik meg azt akarja jelenteni, hogy nincs a szimulátornál semmi adat arra vonatkozóan, hogy az ADRESL regiszterbe mit tegyen be, amikor kész a konverzió. A stimulus fájl segítségével lehet a külső eseményekre történő reagálást leszimulálni, ebben a fájlban vannak az adatok arra vonatkozóan, hogy mikor mi történik kívülről. Ha le akarod szimulálni az AD konvertert, akkor meg kell adnod, hogy mi legyen majd az ADRESH és ADRESL regiszterekben, hogy azután a program azt fel tudja dolgozni.
Köszi, végül is logikus. Mit tegyen bele, a szimulátorban ugye nincs ott a potméter...
![]()
1-2 értékhez elég lehet az is, hogy a watch ablakban, miután a szimulátor szerint kész a konverzió, egyszerűen átírod az említett regiszterek tartalmát, és úgy futtatod tovább. Nem muszáj mindig használni a stimulust...
jé, én a watch ablakba még sosem próbáltam beleírni...De tényleg működik, köszi. Megint tanultam valamit.
![]()
Csatlakoznék watthoz, tényleg rátehetted volna a kijelzőket is, meg az 5v-os stabilizállást, ugy kevesebb lett volna a drot.
Sziasztok!
Egyszer már segítettetek PIC kérdésben, amit ismét nagyon köszönök! Abszolút kezdő vagyok; kérdésem a következő: PIC16f628 PIC-nél hasznlhatom a PORTA mind a 8 bitjét I/O portként? Mert azt látom az adatlapon, hogy van MCLR láb, OSC lábak, analóg ki,- bemenetek, de mind a 8 funkcionálhat-e digitális IO-ként???
Watt, azért nem, mert annak van külön panelje szalagkábellel lejönnek szépen az anódok meg A..G, azt még régebben összemultiplexeltem
Nem teljesen. Az MCLR láb csak bemenetként működik. Az RA4 láb nyitott drain-es, kell rál egy felhúzóellenállás, hogy logikai 1 kijőjjön belőle. Az RA6 és RA7 pedig csak akkor használható digitálisan, ha a belső órajelforrást használod. Tehát digitális bemenet lehet mindegyik, és az MCLR kivételével a többi lehet digitális kimenet is.
A tanácsotokat szeretném kérni: van egy ősrégi P1-es notim, konkrétan egy IBM Thinkpad P1 90Mhz, 32Mb RAM-mal.
Van a hátulján egy párhuzamos port, és arra gondoltam hogy első próbálkozásnak ehhez építek egy PIC programozót. Kérdés, hogy szerintetek lehet-e ilyen régi notihoz égetőt építeni? Azt külön megköszönném -feltéve hogy lehet- ha konkrét rajz és nyákterv is lenne hozzá. Ha esetleg lassú lesz, az nem zavar, csak működjön. Idézet: „Kérdés, hogy szerintetek lehet-e ilyen régi notihoz égetőt építeni?” Ha van rajta párhuzamos port, akkor minden további nélkül rá lehet kötni párhuzamos portos égetőt... Amúgy pedig a párh. portos égető rajzával kapcsolatban csak annyit szeretnék még írni, hogy: A kereső használata mélyvízbe való ugrás előtt kötelező!
Én is köszi a javaslatot, szerintem nekem az Oshon féle égető lenne a legjobb választás. Ehhez nincs valahol nyák terv?
Nézz fel az oldalamra. Az ott talált égető programokat próbált feltelepíteni. Ha működnek, akkor lehet, ha nem akkor nem.
Megpróbálom és köszönöm a konkrét segítséget!
Jónapot!
Szeretnék egy digitális rádióskálát építeni 1KHz-es felbontással, 5 digittel kb 0,5-25MHz-ig. Ez úgy működne, hogy a rádió helyi oszcillátorának a frekijét mérné, aztán kivonná belőle a középfrekvenciát. Van is egy régi Rádiótechnikás kapcsolásom, csak épp kell hozzá egy marék TTL IC. ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |