Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Hát ebben az esetben én biztos nem vennék drága gépet. Nem rosszak egyébként ezek az olcsó gépek, csak nem szabad tőlük többet várni mint amik, és barkács gépként kell velük bánni.
Nekem pont ugyan ilyenem volt. Már 2-őt elfogyasztottam. Ezért most gondolkodom valami tartósabb választáson.
Szia! Egy pár éve ebben a szituban, nálam a Dewalt nyert, nem ismerem a mostani árakat, akkor nem nagy különbség volt köztük, de ütőerőben a Dewalt jóval erősebb volt.(+ cserélhető tokmány)
A dewalt azért egy professzionális gép. Az ára se kevés mondjuk.
Ha a Makitát választod, akkor ahhoz jár egy sajátos opció, amit nem tud mindenki (Én támogatom ezt a márkát, nálam remekül bevált). Mégpedig ha a vásárlás után regisztrálod az ügyletet a megadott címen, akkor 3 évre ugrik a teljes körű garancia. És az mindegy mennyit használod közben, ha tönkre megy javítják vagy cserélik. Az más kérdés, nálam kisüzemi viszonyok között még egyetlen gépem sem ment tönkre.
Ettől még Doncsónak teljesen igaza van, az ésszerű használattól semmi sem kíméli jobban a gépeket, akár névtelen, akár márkás.
Egy barátom vett egy Makita bontó kalapácsot. Az ára 300 fölött volt. A vásárlásnál kicsit hezitált amikor megmondták az árat. A találékony eladó látta, hogy valami plusz kell és azt mondta van hozzá egy ipari kivitelű rádió is ajándékban. Ezzel levette a lábáról és az üzlet létre jött. Azóta többször is bizonygatta, hogy megérte a gép még egy rádió is volt ajándékba.
Bontás közben, vajon hogy hallgatja?
Szerintem egy bizonyos szint felett az szerszám márkája már csak egyfajta szimbólum és már lehet, hogy nincs arányban a magasabb ár a jobb minőséggel. Én csak drága szerszámokat veszek még akkor is ha tudom, hogy az életben nem hozza vissza az árát. Nem vagyok egy kisérletező típus ezért maradok a jól szereplő gyártóknál. Igaz én visszaküldöm a gyártónak azt a terméket amivel nem vagyok megelégedve és visszakérem a pénzem.
Ebben egyet értek veled.
Ha már az olcsóságnál tartunk:
Ez az OBI-ban árult, akciós szerszám használható valamennyire? Ahogy fent írtam, kb. 2-3 napos felújításra kellene egy panelban, valamint tartaléknak, ha néha kell fúrni valamit. Szóval nem nagy üzem, emiatt tényleg felesleges komoly eszközre beruházni. CMI
Apám villanyszerelő, nála egy évig bírta egy ilyen úgy, hogy gyakorlatilag csak betont vésett/fúrt vele, tehát kapott terhelést rendesen. Ár/érték arányban szerintem nagyon jó.
Nekem nincs sok márkás szerszámom otthon, ami meg un gatyi kategória, annak megnézem a kompatibilitását a többihez képest. Különben pár alkalomért szerintem nem érdemes venni drágábat, de ez csak az én véleményem.
A vésést nem szereti, attól gyorsan tönkremegy. De a fúrásra nagyon jó, én egy egész házat ilyennel építettem, bár az sárga volt.
Sziasztok ! Az én műhelyem ilyen. Bár már át lett alakítva de arról még nincs képem , majd rendet teszek és csinálok .
Nincs benne kicsit hideg/meleg néha?
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Ez műhely? Ez egy üzem, hatalmas, én eddig kis lyukakban dolgoztam. És állandóan kinövőm.
Az én otthoni műhelyem is ekkora. Télen nem is tartózkodok benne, mert a fűtése nem érné meg. (Meg le is kellene szigetelni hozzá. )
Az én "műhelyem" sem túl meleg mivel a garázs egyik sarkában van ahol az autó nem mostanában állt. Épp 15 °C van úgy, hogy 2 órája megy egy 2 kW hősugárzó. Vastagon felöltözve elviselhető
Bővebben: Link
Az meg a másik szívás, hogy ha megcsinálod úgy, hogy jól nezzen ki, akkor utána meg sajnálod bekoszolni
Pont ezen gondolkozom most, hogy hol tudnék Februárban "porolni". Asszony ugye teljesen jogosan mondja: A műhelyben Én meg: Dehát az olyan szép tiszta
Hasonló problémáim vannak nekem is.
Jó lenne ez a műhely, csak az a baj, hogy keveredik a műhelyed a raktárral, elég erősen. Vélhetően elég sok felesleges holmi is akad, amikre még nem szántad el magad, hogy kidobd. Például a sörös dobozok. Gondolom minden a házban nem megtűrt holmi itt landol. Nekem egyébként sokat segített az, hogy kénytelen voltam választani, vagy raktár vagy műhely, én az utóbbit választottam, és kitoloncoltam a műhelyemből minden olyan felesleges dolgot, amit azért tettem el, hogy "egyszer majd jó lesz valamire" ilyen alapon egy komplett házat is meg lehet tölteni. Inkább próbálom olyan helyekkel bővíteni ahol dolgozni lehet (satupad, asztal stb) és redukálni az olyan dolgokat, amik csak azért vannak, hogyha egyszer kell, akkor ne kelljen venni, de egyébként nagy helyet foglalnak. Borzasztó sok mindent el lehet egyébként tárolni ha az ember kicsit átgondolja, szelektálja és áldoz a tárolásra (polcok, stb) is. Akartam kérdezni, hogy a felső szkópot láthattam nem olyan rég egy apróhirdetési oldalon? Vagy csak ugyanezt a tipust?
Idézet: „Akartam kérdezni, hogy a felső szkópot láthattam nem olyan rég egy apróhirdetési oldalon? Vagy csak ugyanezt a tipust?” Max ugyan ilyen típus. Többi mint egy éve nem használtam kb. mióta megvan a Goldstar, de nem szeretnék megválni tőle egyenlőre. A képek még tavaly ősszel készültek azóta javult a helyzet igaz nem sokat. Én egy társasházi lakásban lakom. A lakás 46 m2 és négyen lakunk benne. Nem fér el ott minden. A garázs 28 m2. Úgy vagyok vele, hogy már kivárom a tavaszt. Úgy is festeni kell stb.. Akkor hozok majd egy konténert és kipakolok. Jó lenne, ha végre az autó is beférne.
Így mondjuk érthető. Számomra egyébként nincs is rosszabb mint a káosz. Engem nagyon zavar amikor nincsen valaminek, vagy valamiknek konkrét helye, és csak gyömöszölök mindent mindenhova. Egyrészt azért , mert ha kell, végigforgatok mindent mire megtalálom, sok idő , energia, másfelől, mikor végeztem a munkával akkor igazából nem elpakolok, csak áthelyezem máshová, és megüresedik a leggyakrabban használt terület az asztalon, de ez nem pakolás. Pakolás az, amikor mindennek van saját helye, és odateszem. Ez azért is célszerű, mert seperc alatt rendet lehet tenni, és ha kell valami, akkor szint egy karnyújtásnyira van. Tudom, sokak szerint a zseni átlátja a káoszt, de én a rend híve vagyok. Sok erőt kivánok neked a műhelyhez. Néhányszor már átéltem reformokat az én kis műhelyemben, hát az sem volt egyszerű, nálad veszélyesebb a helyzet.
A szkópról: Akkor csak olyat láttam. Nemrég 15.000-ért láttam az egyik hirdetési oldalon. Mi a véleményed róla egyébként? Használható, pontos kis gép vagy épp az ellenkezője? Idézet: „A szkópról: Akkor csak olyat láttam. Nemrég 15.000-ért láttam az egyik hirdetési oldalon. Mi a véleményed róla egyébként? Használható, pontos kis gép vagy épp az ellenkezője?” Jó kis szkóp egyébként. Én 10.000-ért vettem 2 éve. Kontakt hibákat kellett javítani, de semmi más. Van hozzá doksim is. Csak ez nem tud tárolni.
Még nem volt tároló szkópom. Számodra fontos ez az opció?
Mivel én építés során sokat kísérletezek nekem fontos. Szinte minden mérésnél használom a tárolást. Így látom pl., hogy egy-egy módosításnak mi lett az eredménye.
Értem. Egyszer kipróbálom majd egy erre alkalmas gépen. Én leginkább hibakeresésnél, indikálásra használom. Ott nem annyira lényeges ez az opció.
Én sem fűtök, de ez nem tart távol. Télen fázok, csak ennyi a változás.
Csak nehogy úgy járj mint én már lassan két éve!! Jól felfáztam és a mai napig nem múlott el rendesen mivel krónikussá vállt! Én nem megyek ilyen hidegben a műhelybe. Nyáron építek egyet a terasz végébe miben lesz központi fűtés is ha minden összejön .)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |