Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Gyilkolni én sem, de sokat használtam.
Azt ugyan nem, de azzal építettem a konyhát, a kerítést, meg a terasz korlátot, meg egy csomó dolgot még ami most nem jut eszembe. Legutóbb a kályha körüli "gépházat" alulemezből. Ez a masina nálam igencsak megszolgálta az árát.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Ja, azt nem is írtam, hogy kemény 3500 HUF volt az ára.
Tíz éve is valami hasonló volt, pedig azóta kissé romlott a forint.
Akkor valószínű, hogy megérte a vásár, persze akciós volt.
Az enyém black és vekker. Kb. húsz éves és még mindíg tart, pedig még tűzifát is vágtam vele sokat.
Annyit mindanék, ami nincs benne a használati utasításban: Ha nagyon tolod és vastag az anyag, akkor függőlegesen ferdén vág. Tehát felül vezeted szépen egyenesen, alul meg ahogy ő gondolja
Sajna ez a szúrófűrész sajátságos velejárója. A 100ezres kategória is ilyen. Pontos munkát nem lehet vele végezni, ahhoz felhasználási helyzettől függően vagy szalagfűrész kell, vagy marógép.
Szia!
Egy valamire érdemes még figyelni: jó minőségű fűrészlapokat kell használni! Az én kis "neve-nincs" fűrészgépem meg van már 4-5 éve. (Ház körüli barkácsolós, hobbi felhasználás mellett köszöni szépen, remekül van) A hozzá adott ugyancsak névnélküli fűrészlapokkal próbálkoztam eleinte. Vág-vág, de valahogy nem volt az igazi. Csak fát vágok vele, de a "gazdaságos" fűrészlapokat néhány méter után elnyalta a fa is. Ilyenkor jön az, hogy csak teker a gép de nem halad az anyagban, aztán elkezdi erőltetni az ember... na ilyenkor kell nagy levegőt venni és beszerezni valami rendes lapot. Ez a művelet lehet, hogy többe fog fájni, mint a gép ára, de többszörösen megtérül. Elsőként a jó lapok nem kopnak el hipp-hopp, nagyságrendekkel tovább bírja mint az olcsófajta. Rendesen haladnak az anyagban, ezzel egyrészt gyorsabb a vágás, másrészt nem jut eszébe az embernek gyötörni és még jobban tolni neki. Ez kíméli a gépet. hobbi felhasználásnál mondhatom, hogy időm mint a tenger, nyugodtan vághat lassan is... de a gép kétszer háromszor annyit forog adott hosszúságú vágás alatt A jobb fűrészlapokat megfelelőbben szokták kialakítani, így kevésbé tépi meg a fát, nem annyira sorjás, jobban lehet vele "kanyarodni" stb. Összefoglalva: a régi szabály, miszerint a drágább sok esetben hosszú távon olcsóbbnak fog bizonyulni, az itt maximálisan teljesül. A gépedhez "sok kilométernyi" eredményes fűrészelést kívánok!
Köszönöm a tanácsaidat, meg fogom szívlelni. A Fém lapokra HSS van írva, de hogy ez mennyire igaz, majd a gyakorlatban derül ki.
Hazafelé menet megnéztem a helyi "piacot" és vettem új Multimétert elemmel együtt 1500 forintért. Nem tudtam ellenállni ezért vettem rögtön kettőt. Itthon tesztelgetem egész pontosak. (MY-68 hoz viszonyítva)
Ellenállást 200 Mohm-ig mér. DC feszültséget 1000 Voltig. AC feszültséget 750 Voltig mér. Bétát is mér valamint Kondenzátor is tud mérni 200µF-ig Egész jó vételnek tűnik. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Ez mindent tud, ami otthonra kellhet. De miért szükséges mindjárt kettő? Látom, kínában is folyamatos a műszaki fejlesztés. Olyan gyorsan halad, hogy a dobozgyártás nem tud lépést tartani az elektronika fejlődésével... Az a POWER gomb a jobb felső sarokban, az micsoda?
Power gomb. A forgó kapcsolón nincs off állás. Viszont automatikusan kikapcsol egy idő után ha bekapcsolva marad. A jobb felső sarokban pedig Data Hold kapcsoló van. Miért kell kettő a harmadik mellé? A készülő laportápom dobozába bőven elfér. Így ezeket rakom majd bele. Lehet pazarlás két multit belerakni de 1500 Ft volt darabja. Olcsóbb mint egy panelműszer. Ezért vettem kettőt.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Pontosan. 2 db LM324-et látni. A többi a szurokpötty alatt van.
Meglepően jól muzsikálnak tapasztalatom szerint is. Az egyetlen, amivel nem vagyok megelégedve náluk, az a mérőzsinór. (A csatlakozónál, és/vagy a mérőtüskénél, a ráforraszásnál hajlamosak elszakadni.)
Ok. Bocs. A bal felső sarki gombot "ON"-nak néztem (olvastam)...
Egyébként jó ötlet, hogy így használod fel, hiszen alkatrészenként megvásárolva 3x annyiba kerülne.
Az elmúlt pár hétben sokat fejlődött a műhelyem:
1.- Készítettem egy guruló, zárható kis munkaállomást magamnak. Felső, lényegi részét bútorlapszabászatban vágattam aztán összeépítettem magam. Ez egyébként üresen kb 75kg. Ehhez kollégámmal hegesztettem egy fém vázat amelyen gurulni tud négy ipari, fékezhető bolygókeréken. Az egész szekrény (vagy minek nevezzem) a munkahelyemen van és azért kellett zárhatónak lennie hogy más ne férjen hozzá a cuccaimhoz, illetve azért kell gurulnia mert ha esetleg más szolgálati helyre kerülök akkor csak begurítom a metróba (a metrónál dolgozom) és kigurítom a másik állomáson. 2.- Vettem egy új, 60 fiókos alkatrész-tárolót melyet a szekrény belső ajtajára szereltem fel. 3.- Egy rossz LCD monitor kijelzőjéből kivettem a folyadékkristályos panelt és a fénycsöveket, utóbbiak helyére pedig LED-szalagokat tettem. Ennek eredményeként lett egy 15 colos homogénen világító lapom, melyre ha ráteszek egy kimaratott nyákot akkor rögtön látom hogy hol van rajta zárlat vagy szakadás. Illetve kétoldalas nyák készítésekor a két oldali rajzolatot szépen egymás fölé tudom igazítani. Eddig e célra egy ablakot és a rajta átszűrődő napfényt használtam, de a munkahelyemen a föld alatt rendkívül kevés a napsütéses órák száma. Ez a dolog van a jobboldali ajtóra akasztva. 4.- Vettem az e-bayen egy kis 144 fiókos SMD alkatrész-tárolót. 5.- Lecseréltem a Lenovo Y570 laptopomat egy Lenovo Y500-ra. És hogy ennek mi köze a műhelyhez? Az, hogy a legfontosabb szempont az volt hogy ennek az új gépnek fullHD a kijelzője és így jobb nyákot tervezni mert több részletet látok egyszerre. Illetve amikor mikrovezérlőre fejlesztem a programot akkor sokszor kell egyszerre több ablakot egymás mellett látnom, ez ezzel a laptoppal jobban megoldható. Illetve háttérvilágításos a billentyűzete, ez is nagyon megkönnyíti a programozást mondjuk ha a párom már alszik vagy ilyesmi. Harmadrészt két videokártyájának hála bivaly erős gép, a legújabb játékokat is viszi maxon, fullHD-ban.
Jó kis "műhely lett! Grat hozzá!
És még a metró fizet keveset
Uraim! A topik kezdő hozzászólásában le van írva, hogy miért hozták létre. Ebbe a vatyera szabályzatmagyarázata, és az ott fellelhető aukciók hosszadalmas megtárgyalása nem fér bele. Ezért kérem, a továbbiakban, ejtsük ezt a témát.
Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Hát, azért ez nem gyenge fejlesztő "sarok" őszintén, le a kalappal. Van itt minden amire szükség lehet, de semmi ami csak a helyet foglalná. Szép kulturált, látszik, hogy jól át van gondolva. Gratuláció.
De a legjobban az első kép tetszik.....hiszen ott a mester... Chuck Norris, aki megnyerte a Dakar Rally-t.........kenuval!
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Vagy amikor a facebúkon, be van jelentkezve, kaputelefon használatával.
Sziasztok!
Nem tudom mennyire illik ide a kérdésem, szóval fúró-vésőkalapácsot szeretnék vásárolni. A Hilti márka túl drága nekem, amit néztem az egy Makita HR2470T. Ami még szóba jöhet, az a Bosch márka. Van valakinek tapasztalata a linken található géppel? A felsorolt, vagy egyéb márkák közül melyiket ajánljátok?
Hát, most ki fogsz röhögni, de én nóném olcsó kínai géppel dolgozok évek óta, építő iparban foglalatoskodom, és elég sokszor használjuk, vagyis én, mert segédnek nem adom a kezébe, ismerem a korlátait fele annyit várok el tőle mint amit kibír, rendszeresen zsírozom, karban tartom, és évek óta tökéletesen fúr, vés, ütvefúr, amit akarsz. Egy tódor segéd fél év alatt tönkrevág egy makitát is, szóval ennyit a márkákról.
Köszi! Igazából nem is érné meg nekem a beruházás komoly gépre, mivel keveset használnám. Viszont panelban szeretnék vele dolgozni egy felújítás erejéig (fúrni, vésni). Azon kívül csak néha lenne szükség rá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |