Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   217 / 308
(#) Doncso válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Igen. Látom jó szemed van De egyébként nem olyan nagy az, 1-2kg-os, kicsit csal a kép.
(#) Gafly hozzászólása Feb 11, 2013 / 1

Szolgálati közlemény:
Vasárnaptól azaldiban akciós a szortimenter: 2.999 a 33 rekeszes, meg a 17-es is (csak abban nagyobbak a rekeszek)...
(#) nagy hoho válasza Gafly hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

A bolt meg 150 km-re tőlem. Sajnos.
(#) Mzolee válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Meg itt is Bővebben: Link
(#) nagy hoho válasza Mzolee hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Erről a cégről nem is hallottam.
(#) Frankye válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Ha szabad megjegyeznem, én sem...
(#) Mzolee válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 17, 2013 / 1

Nos.. Nálunk az egyik helyi vasboltot vette meg ez az áruházlánc pár éve amely a prospektus szerint Magyarországon az alábbi városokban is üzemeltet üzletet:

Rátót, Salgótarján, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Mosonmagyaróvár, Mátészalka, Gyöngyös, Balassagyarmat

Maga a termék az német allit cég Varioplus termékcsaládjából származik és feltűnik időközönként az Aldi-ban valamint nagyritkán a Lidl-ben is ja és akárhogyan is kerestem Kínát, csak Made in Germany feliratot találtam rajta.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
(#) baloghkrisztian hozzászólása Feb 17, 2013 /

Sziasztok segítséget szeretnék kérni tőletek. Van nekem egy Brüder Manesman art nr12547 típusú fúrógépem. A minap eltört benne a forgórész vége magyarul a lehajtása letörött így sajnos az egész forgórészt ki kell (ene) cserélnem. Ha valakinek kallódik a műhelyében egy ilyen készülék akkor én szívesen megvenném alkatrészenk ha meg tudunk egyezni előre is köszi.
Üdv: Krisztián
(#) granpa válasza baloghkrisztian hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Tegyél be egy képet róla (szétszedve), mert lehet hogy javítható.
(#) baloghkrisztian válasza granpa hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Sajnos nem javítható mert maga a forgórész tengelyéről van szó és ennek tört le a vége közvetlen a csapágy után. Nemsokára rakok fel egy pár képet róla ha lesz időm.
(#) koczka hozzászólása Feb 17, 2013 /

Üdv.

Minap beszereztem egy aldi-s digitális tolómérőt. Első ránézésre furcsa volt hogy a külső mérőpofák nem ugyanolyan hosszúak. Ez normális vagy mehet vissza?

1.jpg

2.jpg

(#) granpa válasza baloghkrisztian hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Azt szokták javítani; belefúrás, új darab esztergálás/marás, (menettel, hegesztéssel, ragasztással) beillesztés, esztergálás.
(#) granpa válasza koczka hozzászólására (») Feb 17, 2013 1 /

Akár mehetne vissza, de lesz-e olyan ami egyforma? Vagy összecsiszolod.
(#) koczka válasza granpa hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Abból kiindulva, hogy csak a külső átmérő mérőpofák nem passzolnak azon kívül minden igen beleértve a belső átmérő mérőpofákat is, akár azt is mondhatnák hogy ez direkt így lett kitalálva és elkészítve.
Tehát kérdés inkább az ilyen vagy hasonló digitális tolómérővel rendelkezőknek szól, hogy náluk is megfigyelhető-e ez az eltérés.
(#) bankimajki válasza koczka hozzászólására (») Feb 17, 2013 / 1

Nem, azoknak egyformáknak kell lenniük. Nekem nem aldis van, de ez mit sem befolyásol.
(#) patexati válasza koczka hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Az a fele nem lett készre köszörülve szerintem. Mérést nem befolyásolja csak balesetveszélyes mivel nagyon élesnek tűnik a vége.
(#) gordonfreemN hozzászólása Feb 18, 2013 /

Sajnos cseres.
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Ez itt nem a reklám helye, de megnéztem és két féle van:

- A 305 ẋ 135 x 415 mm külső méret
Ebben 32 fiókocska van és hozzá mindegyikhez 2 rekeszfal és alul egy nagyobb "tepsi".
~ 96 apró rekesz, megy egy nagyobb...

- B 305 ẋ 160 x 415 külső méret ugyanaz, azt leszámítva hogy nagyobb fiókok előre kilógnak
Ebben 8 "nagy " fiók van (kétoldalt, középen 8 kicsi (három szabadonbeépíthető rekeszfallal)), alul meg egy "tepsi".
~ 8 "nagy" rekesz, meg 8 kicsi (három részre osztható), meg a "tepsi".

Falra tiplivel feltehető. Egymásra/egymás mellé nem bepanthatóan nem "rakásolható"
Ragasztani szerintem azért lehet. Szokásos múanyag kivitel. Ár/érték arányon elgondokozni ajánlott....
(#) gordonfreemN válasza Gafly hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Én azért vettem egyet tegnap (mankókerékkel mentem el, meg a hátsó úgy járt, hogy megállítottak, "mindjárt leesik", közbe meg nyócas van benne igaz nem ezért, de azért kemény volt)

ui: 32 fiókocskából csak 16hoz jár 2 rekeszfal, vagy úgy is mondhatnán, hogy mind a 32-höz egy.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
(#) Gafly válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Igazad van: 4 x 8 az 32

És még felíratozható cimke sincs a csomagban, csak a képen...
(#) gordonfreemN válasza Gafly hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

húha...
(#) Alkotó hozzászólása Feb 19, 2013 /

Ilyen tárolásra is van lehetőség.
A túl nagy rekeszek nem praktikusak, persze attól függ minden mit tárol az amatőr.
(#) gordonfreemN válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Csavaroknak szerintem ez is megteszi. A tied inkább műszerész dolgokhoz, nem?
(#) Alkotó válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Amit Én említettem, az kimondottan közel azonos méretű, de eltérő értékű "sorozatok" vagy "készletek", jól áttekinthető, rendezett tárolására ideális. Persze itt is van átmenet, mert nagyobb rekeszméretű alternatívák is választhatóak (egészen nagyok is).
A csavarok mérete és mennyisége alapján érdemes eldönteni, miben a legjobb elhelyezni őket. Továbbá ezek mellett fontos szempont lehet a súly is, mert a csavarok nehezek.
Minden tárolási megoldásnak vannak erényei és hátrányai is. Jól kell mérlegelni, kinek mi a legmegfelelőbb.
(#) Kari55 hozzászólása Feb 20, 2013 /

Sziasztok.

Tegnap új "munkás" költözött a műhelyembe, egy dekopir fűrész személyében, amihez kaptam egy fa fűrészlapot, és vettem 5 fémhez valót. Azt írja a UG. hogy a vágható anyagok, Fa: max 6cm, fém: 6mm. vastagság. Nem egy nagy szám, de remélem sokat és sokáig fog segíteni. Ki is próbáltam egy 3cm-es falappal, viszi rendesen. (persze a fa fűrészlappal)
(#) Frankye válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Alkotó tárolójának kialakítása kifejezetten az elektronikai dolgokhoz lett kitalálva. Természetesen mást is lehet benne őrizni, de az alap koncepciója az elektronikai alkatrészek tárolására szolgál, arra viszont kiváló, ezt nyugodtan állíthatom. Jóvoltából én is gazdagabb vagyok egy ilyennel, és teljes lelki nyugalommal, és jó szívvel ajánlhatom bárkinek, nagyon megéri az árát! Strapabíró, precíz kivitel, kifejezetten átgondolt konstrukció!
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
(#) Kari55 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Ilyett én is vettem pár éve,
Idézet:
„A 305 ẋ 135 x 415 mm külső méret
Ebben 32 fiókocska van és hozzá mindegyikhez 2 rekeszfal és alul egy nagyobb "tepsi".
~ 96 apró rekesz, megy egy nagyobb...”
de az egy ezressel kevesebb volt, de mikor haza értem vele, már meg is bántam, hogy nem kettőt-hármat vettem.
(#) Kari55 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Köszi a tanácsot, de olyan nagy igénybevételnek nem lesz kitéve, úgy gondolom, De ugye "evés közben jön meg az étvágy"
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Nekem is ilyenem van vagy tíz éve. A gyenge pontja a talp rögzítés, meg a lap vezető görgő. Ezeket kellett javítanom többször. Amúgy bírja a strapát.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Köszi neked is. Igyekszem ezt is figyelembe venni. Amúgy nem is szoktam "gyilkolni" a szerszámaimat.
Következő: »»   217 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem