Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
nem neked céloztam
Esetleg rossz helyre címeztem!!
Sziasztok. Megunván a régi kuckómat, gondoltam egyet, és kirámoltam mindent, a sötét sárga festéket leváltottam világos hófehérre, így sokkal több a fény, átgondoltam az egészet, hogy lehetne legjobban kihasználni a helyet, kiszélesíteni az asztalt, helyes oldalra kerüljenek a műszerek és a PC, meg a páka is, hát nekiugrottam... Még azért van munka, sok sok polcot kell felfúrni, szelektálni mi kell és mi nem, még minden dobozokban van szinte, de már alakulgat. A bejárat mellé mindjárt balra érkeznek fém szekrények, kettő darab 60*40-es, ez jó, sok minden belekerül majd. A raktárat teljesen fel fogom költöztetni, lenn csak szerszám és munkának lesz helye, illetve a kis szekrényemben az alkatrészeknek, minden más megy egyel feljebb. Pár kép a melóról : Bővebben: Link
Jó az a fiókos alkatrésztároló nekem tetszik
Úgy látom szépen berendezted. Grat.
Nekem is, nagyon klassz, csak olyan nehéz mint a sár, majd kiugrott a szemem, mire a kocsiból becipeltem. Azt hinné az ember, he, mi ez nekem, aztán jön a meglepetés...
Alakul, alakul. De még van hátra munka bőven. Nagyon baresz a kis hűtő Nem a koleszosok gyengék, ez tényleg ***** nehéz.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
Valami egyszerű ötlet arra, hogy zsanérral ellátott szekrényajtót 90 fokban nyitott állapotában (itt fel is ütközik) hogyan lehet viszonylag stabilan megtartani (úgy hogy az eszköz becsukott állapotban ne legyen látható)? Gyári vasalatban ilyet nem találtam, kivéve kivetőpántot, de mivel zsanér úgyis van...
Az ún. bárszekrény ajtóknál használnak kitámasztót, szerintem az jó lenne neked.
Tudnál esetleg valami képet vagy linket küldeni, mert nem igazán tudom elképzelni. A boltban is csak csóválták a fejüket...
Mármint hogy a Forest Duo vasalat faajtóhoz fel és lenyíló bútorvasalás?
Ha jól látom akkor a képen van egy kivetőpánt és az a csuklós izé tartja meg a felfelé nyíló ajtót nyitott állásában? Olyat láttam is a boltban, csak az eladó nem tudta mi az
Közben meg is vettem és meg olcsóbb is volt mint a HBZ-nél
Azt csak példaként tettem ide. Örülök, hogy sikerrel jártál.
Sziasztok. Ma is sokat rendezkedtem a műhelybe, felkerült a falra a régi alkatrészesem, de már más alkatrészek vannak benne, elkezdtem kihasználni a fehér szekrényt is, és végre megérkeztek a vas szekrényeim is, ebbe tök jól elfér az összes gép, a tetején lesz egy sík gránit lap, ezen tudok ragasztani, dobozolni, bármit, a satu asztal pedig úgy döntöttem kikerül az udvarra, többé nem flexelek, hegesztek csiszolok benn, nem akarok olyan retkes műhelyt még egyszer, tiszta retek volt a fal, a műszerek, ennek vége, poros koszos melónak kinn a helye. Igaz ha esik az problémát okoz, de akkor inkább mást csinálok, inkább így mint benn koszolni. Pár fotó a jelen állapotról : Bővebben: Link Bár még mindig van mit csinálni, szeretnék egy leválasztó dobozt, sok fesz kimenettel, pákának, mindennek, főkapcsolót, plusz fényt , kapcsolókkal, egy jó létrát az emeletre, ott is rendezkedni kellene, szóval van meló, de alakul szépen.
Szia! Én is építek egy kimondottan elektronikai műhelyt a nyáron .) Ha kiteszed a satupadot javasolom tégy egy kis könnyűszerkezetes tetőt fölé (van fényáteresztő műanyag hullámlemez) és nem ázol ha kell valamit készíteni. Nálam is sok a kosz a mostani műhelyben a kályha és a flex,hegesztő koszol rendesen. A nyákfúróhoz is kell majd valami elszívó mert nem egészséges az a finom por másrészt nagyon nagy port csinál az is..
Igen, ez a plexi tető vagy hullám izé jó ötlet, megfogadom. Konkrétan ez volt a bajom nekem is, hogy olyan retket csinált a flexelés, fa és fém csiszolás, fúrás, hogy nem éreztem jól magam a műhelyben, most sem nagy de tisztább szárazabb érzés No meg ezúttal hófehérre festettem ,sokkal világosabb is van tőle, végre látok.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Nem dicsekedésből mondom, nekem laminált parketta van lerakva, arról gyönyörűen hetente összesöprök. Hol itt a baj?
Nálam szőnyeg volt régen, na az nem vált be
A legjobb a kerámialap. Nekem 900,-Ft volt nm-re és a Brico-ban vettem. Alatta meg padlófűtés van... Igaz, nekem ez a munkahelyem is. Most épp telepakolva, mert a ház egyéb részein felújítást csinálok.
Dícséretes dolog
Bár szerintem nem ott flexelsz és hegesztesz zártszelvényt kerítésnek a laminált parkettán...
Olyan is volt pár éve. Egy szobában ettem, aludtam, dolgoztam, mert tovább kellett építenem a házat. Jó a padlószőnyeg, különösen, ha két rétegben van. Alulról sose fáztam. Hát a forrasztóónt nem szereti, meg az apróbb alkatrészek örökre leesnek... De jól tűrte a fűrészelést, meg a reszelést is... aztán mikor átköltöztem, akkor egyszerűen elégettem.
Nálam is ez lett a vége, szerettem, de nem bírta az igénybevételt, mondjuk most, hogy kikerült a flex és a hegesztő, lehet most lenne értelme. Inkább "szoba" irányba hajlok felé, mint műhely, bár eredetileg, ugye műhely.
Hali. Azt a bizalomgerjesztő fiókos szekrénykét hol lehet beszerezni (amikben a LED-eket, kijelzőket... tárolod térdmagasságban)?
Itt vettem az apróban. De már azt hiszem nincs belöle. Emiatt is rendeztem át a mühelyt. Óriási találmány. Nagyon szeretem. Massziv, sok hely van benne, fehér, jól átlátható.
Még akad egy ismerősnek. A sajátom viszont tényleg nem eladó már. Akit érdekel az velem konzultáljon az ügyben és továbbítom.
Egy műszerész műhelyben miért kellene vasat hegeszteni meg flexelni ?
A multkor én is feltettem a satupadot és egyből belekötöttek hogy az nem jo mert nem lehet rajta kazánlemezt hegeszteni meg kovácsolni , na ezt azért el kell különíteni hogy van ilyen és olyan is ahol lehet kőkemény fizikai igénybevételt is végezni és van ahol csak finom műszerész tevékenységet folytatunk, ÍGY nem lehet általánosítani ...ahogy egyesek ezt gondolják !
Nem mindenkinek van lehetősége a kettőt különválasztani. Ez is egy szempont.
Nálam egyik fele egy régi nagy satupad a lakatolásokhoz és egyéb fémipari tevékenységekhez a másik fele meg a műszerész asztal (kb 2 négyzetméteres) melyen csak műszerész dolgokat készítek tehát egy helyen van két műhely.. Megférne egymás mellett a kettő ha lenne egy külső satupad is a koszos munkákhoz de én azért építek egyet külön mert rá lesz kötve a fűtésre és nem kell a kályhával bajlódni.
Látom, SMD technológiával is foglalkozol.
SMD = Samu Megmunkáló Device
|
Bejelentkezés
Hirdetés |