Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Igen. Látom jó szemed van De egyébként nem olyan nagy az, 1-2kg-os, kicsit csal a kép.
Szolgálati közlemény:
Vasárnaptól azaldiban akciós a szortimenter: 2.999 a 33 rekeszes, meg a 17-es is (csak abban nagyobbak a rekeszek)...
Meg itt is Bővebben: Link
Nos.. Nálunk az egyik helyi vasboltot vette meg ez az áruházlánc pár éve amely a prospektus szerint Magyarországon az alábbi városokban is üzemeltet üzletet:
Rátót, Salgótarján, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Mosonmagyaróvár, Mátészalka, Gyöngyös, Balassagyarmat Maga a termék az német allit cég Varioplus termékcsaládjából származik és feltűnik időközönként az Aldi-ban valamint nagyritkán a Lidl-ben is ja és akárhogyan is kerestem Kínát, csak Made in Germany feliratot találtam rajta. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Sziasztok segítséget szeretnék kérni tőletek. Van nekem egy Brüder Manesman art nr12547 típusú fúrógépem. A minap eltört benne a forgórész vége magyarul a lehajtása letörött így sajnos az egész forgórészt ki kell (ene) cserélnem. Ha valakinek kallódik a műhelyében egy ilyen készülék akkor én szívesen megvenném alkatrészenk ha meg tudunk egyezni előre is köszi.
Üdv: Krisztián
Tegyél be egy képet róla (szétszedve), mert lehet hogy javítható.
Sajnos nem javítható mert maga a forgórész tengelyéről van szó és ennek tört le a vége közvetlen a csapágy után. Nemsokára rakok fel egy pár képet róla ha lesz időm.
Üdv.
Minap beszereztem egy aldi-s digitális tolómérőt. Első ránézésre furcsa volt hogy a külső mérőpofák nem ugyanolyan hosszúak. Ez normális vagy mehet vissza?
Azt szokták javítani; belefúrás, új darab esztergálás/marás, (menettel, hegesztéssel, ragasztással) beillesztés, esztergálás.
Akár mehetne vissza, de lesz-e olyan ami egyforma? Vagy összecsiszolod.
Abból kiindulva, hogy csak a külső átmérő mérőpofák nem passzolnak azon kívül minden igen beleértve a belső átmérő mérőpofákat is, akár azt is mondhatnák hogy ez direkt így lett kitalálva és elkészítve.
Tehát kérdés inkább az ilyen vagy hasonló digitális tolómérővel rendelkezőknek szól, hogy náluk is megfigyelhető-e ez az eltérés.
Nem, azoknak egyformáknak kell lenniük. Nekem nem aldis van, de ez mit sem befolyásol.
Az a fele nem lett készre köszörülve szerintem. Mérést nem befolyásolja csak balesetveszélyes mivel nagyon élesnek tűnik a vége.
Sajnos cseres.
Ez itt nem a reklám helye, de megnéztem és két féle van:
- A 305 ẋ 135 x 415 mm külső méret Ebben 32 fiókocska van és hozzá mindegyikhez 2 rekeszfal és alul egy nagyobb "tepsi". ~ 96 apró rekesz, megy egy nagyobb... - B 305 ẋ 160 x 415 külső méret ugyanaz, azt leszámítva hogy nagyobb fiókok előre kilógnak Ebben 8 "nagy " fiók van (kétoldalt, középen 8 kicsi (három szabadonbeépíthető rekeszfallal)), alul meg egy "tepsi". ~ 8 "nagy" rekesz, meg 8 kicsi (három részre osztható), meg a "tepsi". Falra tiplivel feltehető. Egymásra/egymás mellé nem bepanthatóan nem "rakásolható" Ragasztani szerintem azért lehet. Szokásos múanyag kivitel. Ár/érték arányon elgondokozni ajánlott....
Én azért vettem egyet tegnap (mankókerékkel mentem el, meg a hátsó úgy járt, hogy megállítottak, "mindjárt leesik", közbe meg nyócas van benne igaz nem ezért, de azért kemény volt)
ui: 32 fiókocskából csak 16hoz jár 2 rekeszfal, vagy úgy is mondhatnán, hogy mind a 32-höz egy. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
Igazad van: 4 x 8 az 32
És még felíratozható cimke sincs a csomagban, csak a képen...
húha...
Ilyen tárolásra is van lehetőség.
A túl nagy rekeszek nem praktikusak, persze attól függ minden mit tárol az amatőr.
Csavaroknak szerintem ez is megteszi. A tied inkább műszerész dolgokhoz, nem?
Amit Én említettem, az kimondottan közel azonos méretű, de eltérő értékű "sorozatok" vagy "készletek", jól áttekinthető, rendezett tárolására ideális. Persze itt is van átmenet, mert nagyobb rekeszméretű alternatívák is választhatóak (egészen nagyok is).
A csavarok mérete és mennyisége alapján érdemes eldönteni, miben a legjobb elhelyezni őket. Továbbá ezek mellett fontos szempont lehet a súly is, mert a csavarok nehezek. Minden tárolási megoldásnak vannak erényei és hátrányai is. Jól kell mérlegelni, kinek mi a legmegfelelőbb.
Sziasztok.
Tegnap új "munkás" költözött a műhelyembe, egy dekopir fűrész személyében, amihez kaptam egy fa fűrészlapot, és vettem 5 fémhez valót. Azt írja a UG. hogy a vágható anyagok, Fa: max 6cm, fém: 6mm. vastagság. Nem egy nagy szám, de remélem sokat és sokáig fog segíteni. Ki is próbáltam egy 3cm-es falappal, viszi rendesen. (persze a fa fűrészlappal)
Alkotó tárolójának kialakítása kifejezetten az elektronikai dolgokhoz lett kitalálva. Természetesen mást is lehet benne őrizni, de az alap koncepciója az elektronikai alkatrészek tárolására szolgál, arra viszont kiváló, ezt nyugodtan állíthatom. Jóvoltából én is gazdagabb vagyok egy ilyennel, és teljes lelki nyugalommal, és jó szívvel ajánlhatom bárkinek, nagyon megéri az árát! Strapabíró, precíz kivitel, kifejezetten átgondolt konstrukció!
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Ilyett én is vettem pár éve,
Idézet: de az egy ezressel kevesebb volt, de mikor haza értem vele, már meg is bántam, hogy nem kettőt-hármat vettem. „A 305 ẋ 135 x 415 mm külső méret Ebben 32 fiókocska van és hozzá mindegyikhez 2 rekeszfal és alul egy nagyobb "tepsi". ~ 96 apró rekesz, megy egy nagyobb...”
Köszi a tanácsot, de olyan nagy igénybevételnek nem lesz kitéve, úgy gondolom, De ugye "evés közben jön meg az étvágy"
Nekem is ilyenem van vagy tíz éve. A gyenge pontja a talp rögzítés, meg a lap vezető görgő. Ezeket kellett javítanom többször. Amúgy bírja a strapát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |