Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Mondat eleji nagybetűk használata ildomos.
Szerintem a gondom nagyobb mint hogy kis és nagybetű
Ne várd meg a moderátort; magyar fórum, magyar helyesírás.
Üdv mindenkinek.
Sikerült hozzájutnom potom áron 3db Dual G-2410FH-D-DVB-T típusú LCD tvhez. Ezek új gyári hibás tévék. Mindnek ugyanaz a baja egy függőleges csík van a kijelzőjén de mindegyiknek máshol. Van hogy egymás mellet kettő is. A második képen a panelra felforrasztót vezetékhez ha hozzáérek 3 másodpercre akkor megszűnik a hiba egy pár percig. A másik tv-én meg ahogy bemelegedik szinte el is tűnik. Kérdés javítható-e vagy cserélni kellene őket?
Kijelzőcserések és nem véletlenül jutottál hozzájuk poton pénzért...
Ha nem rongálod meg a cof-ot és a getter felületet, akkor gyári minőségben javítható. De akkor tényleg ne búvárkodj bele, mert komoly háteret igényel.
Ha gondolod keress magánban. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Nem baj ...ha nem bántja akkor gyári minőségben javítható.
Gyári ragasztó alapanyag felhasználásával a gyártási technológia szerint.
Ha ismered a kijelző működését /részletesen/ és a gyártási technológiát, /hogyan készül/ meg a a különböző anyagok viselkedését, "áramkörbe" akkor már csak az lesz a bonyolult, hogy hol tudod beszerezni, a ragasztót, és a szükséges profil anyagokat.
A tirisztor rossz.Nem találtam itthon mcr22-6-d-t,helyette jó a bt169g?Ilyenem van itthon 1db.
Üdv!
A Tescóban vásároltunk a digit átállás miatt egy lcd TV-t (lcd22-241) annak ellenére ,hogy rá volt írva ,hogy a magyarországi digitális műsor vételére alkalmas nem jön be rajta, csak a szlovák adó a magyarra azt írja ki,hogy nem támogatott formátum. Kérdés lehet-e ezt frissíteni (firmware ),vagy már eleve hardveresen nem tudja kezelni MPEG4-et? Előre is köszi a segítséget!
Szerintem vidd nekik vissza.Ha ráírták,akkor tudnia kell mindenféle frissítés nélkül is.Ha belenyúlsz akár szoftveresen is,könnyen mondhatják,hogy "te szúrtad el,vagy illetéktelen beavatkozás miatt edd meg amit főztél!".
István
Szerintem a "nem alkalmas" volt ráírva, csak kimaradt a szövegből.
Jópár éve ,mikor kinn dolgoztam Németországban,vettem egy USB-DVB-T sticket,gyári szofttal,Ezzel csak az ottani MPEG-2-t tudta.Volt csalódás,mikor hazaköltöztem.De itt a PC-n megfelelő szoftverrel lehet használni.Csak ezt nehéz kivitelezni az LCD TV-n.Sajnos..
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Sajnos már nem lehet ,mert lejárt a gari amikor vettük még nem volt nálunk digitális műsorszórás,kb. 1 évig elhúzták míg lett így kipróbálni nem tudtam,közben a gar lejárt,de egyébként is 3 pap az elállási idő .Eddig analógba használtuk,
de most már az ugye megszűnik,Más típushoz találtam firmwaret de ehhez nem.
Szerintem a "nem alkalmas" volt ráírva, csak kimaradt a szövegből.
Erre nem pazarolnák a drága címkét ,egyébként megkérdeztem az eladót erre olyan értelmes képet vágott mint egy EU-s közgazdász és azt mondta,"ha rá van írva akkó biztos tuggya"!
Szerintem megér egy levelet a Fogyasztó Védőkhöz, mert eleve a vevő megtévesztésével adták el az árut! Ebben az esetben nem számít a garancia!! Ennél már kevesebbért is csúnyákat tettek.
Ezt 5 éve vettétek? Mert akkor Magyarországon még MPEG2-ben ment a kísérleti DVB-T adás.
Üdv mindenkinek.
Van egy JVC tv-m (pontos márkára nem emlékszem,de ha szükséges megnézem)régebbi fajta,képcsöves(crt),fekete színű,a következő hibával:bekapcsolás után pár perc múlva magától kikapcsol.Gondolom valami túlmelegszik benne...esetleg megfáradt forrasztás?Vidéken lakom,és annyi felénk a tv-szerelő,mint döglött macskában a játékos hajlam.Ötlet? Előre is köszönöm.
Nézd át a panelt kontakhibák után.Ha levett hátlappal csavarhúzónyéllel kocogtatva a panelt kikapcsol,akkor "káhá".Sorkimenő,teljesítmény félvezetők lábai,nagyfesz kondik ...ezek mind mind ki szoktak rohadni.
István
Helló BarnaPili! Találtam hozzá eredeti tirisztort,beleraktam,de ugyan az a helyzet.Ha leveszem a képcső sodronyáról a rgb fölbelését indul a tv,ha rajta van nem indul.Felvettem a proci lábát ahogy írtad,Afeszültségek rendben vannak,kivéve a d613-on 15v helyett csak 13,8v van.És a d612-n 28v helyett 24.8v van.Mi van ezzel a roncs tv-vel?Ez már a 6.napja hogy szenvedek vele.
Érdekes hiba.A képcső kisütött állapotban egy kondi,amit föl kell tölteni.Mikor lehúzod az árnyékolást,akkor ezt a kondit iktatod ki az áramkörből.A szekunder oldali pufferkondik jók?Főleg a sorvégtápé.
István
Rá volt írva a mikor vetted? igen! Működött úgy ahogy kellett volna? Nem! Tehát hibás árut sóztak rád! Én csak rákérdeznék. Rajtad kívül álló okból nem tudtad időben észlelni az átverést, de a hibát akkor is elkövették!
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Idézet: „Ezt 5 éve vettétek? Mert akkor Magyarországon még MPEG2-ben ment a kísérleti DVB-T adás.” Én Nógrád megyében lakom itt 2éve amikor vettük még semmilyen digitális adás nemvolt fogható,kivéve a szlovák |
Bejelentkezés
Hirdetés |