Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Azért egy fűrészlap még elkélne, mert eléggé olyan a panel széle, mintha Mardel marcangolta volna. Még egy apró tervezési hiba is becsúszott. Az IC fülét csak kanyarcsavarhúzóval lehet felcsavarozni.
Szerintem nem!
Olyan, mintha CNC-vel lenne körbemarva...! Pedig még nem.
Szia!
Csak nem Te is CNC gépet építesz?
Nincs tervezési hiba Nem csavaros felfogatása lessz... És mint mondtam ráfér a csinosítgatás, de ez legalább nem KIT hanem Made by Én
Szerintem meg akkor az igazi, ha szebb mint a KIT. Ekkor már bizony van a nickednek súlya, rendesen...
Rézderótból ellenállás ?? Nagyonszép !
Sziasztok!
"Luca széke" projektem egy újabb darabja készült el, a 2 utas aktív hangváltó. Sajnos a fotózásnál egy kis hiba becsúszott, látszik egy folt a panelen ahol apró lyukacskák lettek a a lakkban. Funkcionális hibát nem okoz, csak esztétikailag nem túl jól sikerült panel, de ez már marad így.
Ne bánkódj a hiba miatt, enni lehetne róla! Nekem nagyon tetszik!
Hát, ha másra nem lesz jó akkor lábasalátét lesz belőle.
agressiv: köszönöm, a panelterv saját, valamint a táprésze is részben ( egy Marantz erősítő HDAM tápjának továbbgondolásával született ).
Szia!
Mihez készült? Egy hasonló verziót én is csináltam, bár már vagy 2 éve, de most elővettem egy mini forgatóhoz. Üdv: Zsolt U.i: Ja és a végfokot egyszer sikerült tönkrevernem, azért van benne a "csálé foglalat". A kivitelezés eléggé gagyi, de akkor gyorsan kellett. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
Szép, igényes munka.
Mekkora meredekségűek a szűrők benne? Látom nem apróztad el, van vagy 6 fokozatú egy szűrője...
Nem olyan nagy munka, de ezzel is kész vagyok.
A "csepp ic" szált el a zöld panelon. Ez egyébként egy villogó biciglilámpa, mostanában kezd divatba jönni. Nem is kell ennek csavar, stb stbs, mert egy szilikonszalagja van neki, így rá lehet szorítani ezt a kormányra, mint egy beföttes gumit. A LED-el tudtam csalni, mert (gyárilag villogó LED) van beépítve, a panal szerepe csak az, hogy a membrán nyomására bekapcsoljon, következő nyomásra pedig ki. 2 db sot23-5 ös cmos nand kapu van beépítve. Először cd4011-es smd IC-t akartam használni, de az túl nagy, és abban 4 db kapu van, nekem pedig csak kettő kell. Az alábbi kapcsolást építettem meg, kicsit átépítve. Tranyó nincs, és a kondi pl. most 100nF-os van beépítve, így kicsit "pereg" a gomb, de a lámpa gazdája még ezt sem érdemli meg, úgyhogy marad így.. A gombelem polaritásait eltévesztettem, így a nyákon fel kelett cserélni a pólusokat, de ezen kívül egészen szép lett a nyák. Bocsi a nagy méretű képekért, máskor kisebbek lesznek, ígérem. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
Ismét egy Weller LR-21-es páka vezérlője. Csak ez most váltakozó feszültségről működik.
Gratulálok nagyon szép munka!!!
Plexi dobozt kell neki csinálni!
Azért a sorkapcsot tehetted volna szebben is a helyére.
Szia!
A nyák forrasztási oldalát mivel/hogyan vontad be? Kiborg
Tényleg szép lett ez a panel! Kipróbáltad? Működik rendesen? Hol találom hozzá a rajzot?
Köszönöm a dícséretet, kis kitartással és próbálkozással neked is összejönne
Az LPF 24 dB/oct meredekségű, a HPF pedig 12 dB/oct. A késleltetés és a fázismenet korrekció miatt van benne még néhány OPA.
Erről a kapcsolásról van szó:Bővebben: Link
Szia!
Nagyon tuti lett a NYÁK! Nekem is ilyen szilikonos villogóm van, fényévekkel jobb, mint a műanyag 1x használatos társai.
Te csendben építed a cnc-det?
Ez nem megfialt hanem osztodott.
Jók lettek.
Tök jók, korábban én is meg akartam építeni, de nem tudtam jó áron IC-t szerezni hozzá és így abbamaradt. Sikerült viszont jó áron keríteni egy kis kék kínai vezérlőt és EZ lett belőle. Azóta is szuperül működik, nincs vele semmi gond, de azért még mindig szeretném ezt is megépíteni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |