Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HP laptop töltő probléma

Témaindító: dudikof, idő: Jún 26, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) zolika60 válasza Bence30014 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

A pittyegő hangot továbbra sem értem. Szétszedni csak úgy lehet, ha szétvágod a dobozt az illesztés mentén. A leggyakoribb hiba a vezetékek sérülése, az elektrolitkondenzátorok kiszáradása.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

De azt írja a táp pittyeg, az meg nem tud.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Zárlatos táp zaját már hallottam, de nem hívnám pittyegésnek. Jelentősége persze nincs.
(#) Qeeman válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Szia bbalazs.
Azt a töltőt nem arra találták ki hogy egész nap müködjön,csak arra hogy pár óra alatt feltölse az aksit.Igy sokszor tönkre fog még menni.Tudom hogy drága,de vegyél bele egy új akumlátort.A laptop-nak tökéletesen szürt,és külső zavaró tényezőktöl mentes egyen áramkell,ezért a sok réz.A gyanta meg azért van,hogy beső alkatrészek se ne tujanak elmozdulni/fojtó tekercsek/nehogy belüröl keletkezzen benne valamilyen zavaró tényező.
(#) Bence30014 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Igen 100 % a leptop HP Presario CQ61 a táp 19V 4.74A 90W ahogy bedugom pittyegö hangot ad terheléssel és terhelés nélkül is ..szal nincs töltés se
(#) Bence30014 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Kapcsolo üzemü igen a töltés leeset 12 voltra az Amper az ugyan anyi a kondinak semi baj a trafo is jonak tünik ez egy rejtéj
(#) Bence30014 hozzászólása Aug 6, 2012 /

a pittyegö hang egy kis hangszorobol jön valamit vezérelhet de nem tudom mit ..
(#) jocka0012 hozzászólása Aug 10, 2012 /

Üdv!Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok , hogy van egy hp töltőm ami 19V 90W-ot tud leadni (hp pavilion dv6 laptophoz) , ami tönkrement.Az lenne a kérdésem , hogy szereztem egy lenovo töltőt ami 20V 90W-ot tud leadni , és ha ráforrasztanám a gyári töltő csatlakozóját akkor , letudná - e kezelni a laptop a 20 V-ot , vagy az sok lenne neki?
(#) vottokar válasza jocka0012 hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Nem tudom, hogy a HP-d töltőcsatija két vagy hárompines. Ha három akkor sajnos biztos a kudarc, mert csak HP töltővel fog elindulni. (Legalább is a teljesítmény és feszültség szinten kompatibilis céges dell töltő nem indítja el az NX7400-asomat. )
(#) jocka0012 hozzászólása Aug 11, 2012 /

3 pines (3 eres a kábel) , de én már ráforrasztottam egyszer egy univerzális töltőre ami nme 90 W-os volt hanem kicsivel kisebb teljestményü és ezért egy idő után leállt , mert van benne egy védelem, ezért akarom átforrasztani a lenovo töltőre , mert annak megvan a teljesitménye (90W) csak félek , hogy a 20 V-ot nem tudja lekezelni a laptop.
(#) Bence30014 hozzászólása Aug 20, 2012 /

megvan a hiba!! a pittyegö táp hibája nem is a tápban volt hanem a kábelben olyan vékony a belsö kábel h hietetlen egyet csavarsz rajta és megtörik .. igy zárlatot okozo/ okozott de viszot jo adathordozo a kábel
(#) CsongásZ hozzászólása Szept 5, 2012 /

Sziasztok!Nekem is ugy kezdodott h pityegett es nem toltott a Hp pavilion dv6 os laptop toltoje.Itt olvasgatva ezzel kapcsolatban es a neten kutakodva hogy hogyan lehet tores nelkul szetszedni a toltot el is jutottam odaig hogy szepen szetszedjem es kiforasszam az elmeno kabelt.Azzal volt a hiba a tovenel a csavarodas kovetkezteben szinte osszeolvadt a + es a - ezt orvosoltam kulon valasztottam a szalakat tettem ra zsugicsovet es minden OK.Csak a problema ott kezdodott hogy a kiforrasztott kabel utan a toltot probalva es a nyakon merve semmit nem adott ki es nem is csipogott.Ekkor talaltam meg hogy a betap reszen az egyik tekercs amelyik a Hid valto labaihoz megy meg van szakadva gondolom ez a tekercs a szuresre van .Szerintem ez mar akkor szakadt meg amikor elkezdtem a toltovel pufolni a padlot hatha elhallgat a csipogas es megjavul de nem szerencsere pont a forrasztasnal volt eltorve ugyhogy ez is javitva.Igy mostmar minden ok betapra 230 es akkor merjunk: a kijovetelen +Vout es -GND kozott 19.75V es - GND es a kozepso ID lab kozott 19.19V ot mertem az ID lab elott egy 2943 as jelzesu kicsi smd ellenallas van teve elotte +19.75 es ellenallas utan +19.19.A javitasok kozben vasaroltam egy utangyartott hp kompatibilis toltot neten mert surgosen kelett a laptop.Jo is es mukodik tolt vele csak ahogy bedugom ki irja hogy tul kicsi a tolto es hogy hasznaljak eredeti toltot pedig az adatai megyeznek 19V 90W 3 pines DC csati lemerve terheles nelkul 18.8V + es - kozott es 7.2V ID es - kozott.Utanna keresve a neten sok helyen azt olvastam hogy a +19re tesznek egy 330 kohmos ellenallast es azt adjak ki a kozepso ID labon es hogy 7.5V kell legyen.Persze rajzot sehol nem talaltam ,egyetlen egy rajzot talaltam egy talan Acer 19V,65W-os toltonek de az csak ket szalas.Viszont a betap resze teljesen egyforma a HP vel.Sehol nem talalok egy konkret es biztos leirast hogy milyen feszultsegeket kell merni a tap kijovetelein.Meg tudna nekem mondani valaki akinek van egy hasonlo toltoje hogy egy 19V, 90w 4.74A Hp (HP-AP091F13P 8self tipus) laptop tolton milyen feszely kell legyen a kozepso ID nevezetu labon? Mielott meg tesztelnem a javitott toltot a laptoppal szeretnek erdeklodni nehogy kinyirjam a laptopot.Koszi mindenkinek a hozzaszolasokat es tapasztalatokat hasznosak voltak a fenti infok es elnezest kerek az ekezetmentes betukert remelem azert olvashato.
(#) sanyika45 válasza CsongásZ hozzászólására (») Szept 5, 2012 /

Üdv!

A középső lábat ne méregesd, azon egy Dallas iButton található. Ha tönkreteszed nehéz lesz pótolni!

Akkora feszültséget kell kiadjon a táp amekkora rá van irva. Tegyél rá valami terhelést és úgy mérd meg. 2db sorbakötött 12V 1W-os égő jó lesz.

sanyika45
(#) CsongásZ válasza sanyika45 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Koszonom a valaszt!Olvastam en is valahol hogy egy Dallas chip-re van kotve a kozepso ID lab.De nem nagyon ertek hozza csak hobbi szinten csinalgatok javitgatok.Engem csak az zavart hogy a ket tolto kozotti meresnel mas feszultseget adott a kozepso ID lab es a GND kozotti meresnel egyiknel 19.1 V (az eredeti altalam javitott) a masiknal 7.2 V (amit ujonnan vettem utangyartottat ) es nem mertem bedugni a javitott toltot nehogy tonkretegye a laptopot.Azota megmertem a cegnel egy eredeti laptop toltot es ott is +19.1 et ad ki az ID labon.Ki fogom probalni terheles alatt is h mennyit ad ki.
(#) carbonka hozzászólása Nov 4, 2012 /

Sziasztok! olyan kérdésem lenne HP COMPAQ 615-ös laptopomhoz szeretnék új töltőt vásárolni, és találtam is egyet nagyon jó áron, viszont az a problémám hogy amit megvennék: http://elektroexpressz.hu/spd/unas_649740/ETHP1_Notebook_Laptop_tap...HPhoz_ itt 4.7x1.8mm a DC csatlakozó fej, viszont az enyémhez 4.8mmx1.7mm-es kell vajon így fog működni? mert ez úgy tűnik az a töltő amire én vadásztam 18.5V 3.5A sárga a csati és csak 1 tizedd mm-es különbség van... köszönöm előre is a válaszokat!
(#) m.gyula3 hozzászólása Ápr 17, 2013 /

Sziasztok!

A segítségeteket kérném egy Lenovo netbook töltő ügyében.
Haverom azt mondja, hogy nem tölti a gépet, másik töltő szépen tölti.
Itthon kipróbáltam először üresen és megvan a 20V, utána mivel nem volt nagyobb terhelésem itthon rátettem egy 24V 5W-os kis izzót és világított. Egyik barátom mondta, hogy ezekben van amelyik töltő 3pines, le is vágtam a vezetéket, de csak 2 eres.
Ha lenne valami ötletetek akkor megköszönném!

Gyula
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
(#) bbalazs_ válasza m.gyula3 hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Mikozben rajta volt az izzo es vilagitott, mertel-e feszultseget is rajta?
Legy szives, ird ide az eredmenyt.
(#) m.gyula3 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Az 5W-os izzónál meg megvan a 20V, de amint ráteszek egy 12V 21W-os izzót azt már nem bírja.. egy pillanatra felizzik a szál és leesik nullára a táp
(#) vottokar válasza m.gyula3 hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Az az 5W-os izzó nem terheli rendesen meg a tápot. A 12V-os izzó meg csoda, hogy nem durrant azonnal el. (gondolom a töltő áramvédelme lekapcsolt)
Kell egy megfelelő méretű műterhelés és úgy kellene mérni azt a kimeneti feszültséget. Így csak találgatás.. De első körben látatlanban kiszáradt elkókra gyanakodnék...
(#) m.gyula3 válasza vottokar hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

oké, lehet hogy eldurran, lehet, hogy nem. de az akkor is csak 1,75A a 2A-ből, nem kellene leoldania.
(#) bbalazs_ válasza vottokar hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Nem durranna az el...
A tap is esetleg azert oldhat(na) le, mert a hidegellenallasa tul kicsi az izzonak.
Azert ezek a tapok mar 80-100W korul tudnak (19V 4.16A)
De igazad van, a muterheles a legtutibb, ha ott jelentosen leesik a feszultseg, akkor a tap megis rossz, nem terhelheto elegge jol.
Szerintem egy kb felterhelest erdemes neki osszehozni. A tap altalaban a "mukodo laptop+full toltes+pici tartalek"-ra van meretezve.

Ja, hogy ez ilyen pici terhelhetosegu... akkor bizony elegge leranthatja...
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2013
(#) m.gyula3 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

a 12V 15W-ost simán viszi és nem húzza meg a tápot, de a 12V 18W-nál már leold.
vélemény?
(#) uniman válasza m.gyula3 hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Hello.
Ha 12 voltos izzóra 20 voltot kapcsolsz, ugye nem gondolod komolyan, hogy akkora marad a teljesítménye, mint ami rá van írva...? Pl. a 12 V/ 21 W-os izzó 20 Voltra kapcsolva...
A hideg izzószál ellenállása tudod-e mennyire alacsony? Vagy azt hogy milyen nagy a bekapcsolás pilanatában az áramfelvétele?
Meg jó lenne tudni a tápegység típusszámát, hogy lássuk hány amperral terhelhető....2 A-val?
Power 40 Watt, Output: 20V 2A: http://ecx.images-amazon.com/images/I/51rX3g63nsL.jpg
(#) vottokar válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Mivel semmi pontos leírást nem láttam itt sem a gép sem a táp pontos típusáról (teljesítményéről), ezért feltételezésekre kell(ett) hagyatkozzak.
1. Vagy valami tényleg pici netbook cca. 35-45W-nyi táppal. Ekkor érdekes lenne, hogyha megbírna hajtani kellő árammal egy 12V 21W-os izzót. Természetszerűleg leold túláramvédelemre. (optimista vagyok, feltételezem, hogy van a töltőben.)
2. Vagy valami netbooknak elkeresztelt erőmű cca. 75-110W-os táppal. Ekkor bele tudná jó esetben pumpálni az áramot az adott 19V körüli feszültségen, de ekkor ott nem 1,75A folyna, hanem jóval több. Az izzó nem lineáris elem! Tehát az izzó nem igazán bírná, mert igencsak túl lenne hajtva.
Ezért mondom, hogy műterhelés kellene a szükséges adatok alapján számolva. És azért az izzónál lineárisabb elemekből lenne jobb, pontosan az említett hideg ellenállás miatt.
(#) m.gyula3 válasza vottokar hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

oké, igazatok van, abba tényleg nem gondoltam bele, hogy a 12V-os izzó nem annyit fog felvenni 20V-on. Sajnos másom nincs itthon, max fabrikálok vmi műterhelést.
Am hidegen mennyivel több áramot vesz fel az izzó?
ez a töltő: http://www.mini-laptop-accessories.com/lenovo-adp40nh-b-45k2209-360...0.html

Hello.
Nem is ez a lényeg, mert ha ez a töltő a netbook eredeti saját töltője, akkor tutira valami nincs rendben benne...
De ehhez bele kellene nézni és meglátni, vagy méréssel megkeresni a hibás alkatrészt (elektrolit kondenzátor...forrasztási hiba, stb.) Nade ugye ez egy ragasztott burkolattal ellátott tápegység...ami nem véletlen: Meghibásodás esetén E-hulladékká válik, mivel "szétszedés" után már nem lehet biztonságosan újra összeragasztani a házát...pl. áramütés veszély, pl. mikor ráömlik egy pohár kóla és a használója reflexből utána nyúl!
(#) m.gyula3 válasza uniman hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

az invertert már kikaptam a házból precízen. az ellenállásokat, félvezetőket néztem, de semmi különöset nem láttam. A forrasztások is jónak tűnnek. elkót sajnos nem tudok mérni, ahhoz kölcsön kell kérnem egy műszert. ja igen, eredeti töltő!

Hello.
Azokat az elkókat mérés nélkül is ki lehet újra cserélni, nem túl sok pénz...
(#) m.gyula3 válasza uniman hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

egy próbát megér
(#) JJanko hozzászólása Szept 7, 2015 /

Van 1 eredeti HP laptop töltő ami 3 pines. Vettem 1 kinait amibe csak 2 szál van bekötve és csak a szimpla 19v-ot ad le. A harmadik szál drót nincs bekötve sehova, persze ez nem is tölti az aksit. Meg lehet oldani valahogy hogy ezzel is müködjön. Olvastam előrébb azt
Idézet:
„hogy a +19re tesznek egy 330 kohmos ellenallast es azt adjak ki a kozepso ID labon es hogy 7.5V kell legyen.”
.
Esetleg lehetne csak a töltőröl használni mert az aksinak ugyis vége.
Válaszokat segítséget előre is köszönöm.
Mellékelek 1 képet mind a 2 töltőröl:
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2015
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem