Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
Tr1 emitterén és bázisán mekkora a feszültség testhez képest? Bővebben: Link
Szerk.: TR2 bázisát és kollektorát is légy oly jó lemérni! A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Ha a kicsatoló elkon teljes táp van, akkor ne erőltesd, valami elkötés, vagy hibás alkatrész van benne.
Már meg sem merek szólalni de kérdezhetnék valamit ?
Azt a pár darab félvezetőt kimérted ami a panelben van , ja és ha már kiforrasztottad volna a félvezetőket akkor csak egy lépés az ellenállások tesztelése , mérése , na és ha minden rendben akkor lehetne inditani ...
T1/T2 b,c,e-n mindenhol full tápfesz van mindkét oldalán
Minden félvezető új volt és egyesével megmértem őket, diódákat is.
Ne így méregess már , kiforrasztott állapotban ellenőrizd a félvezetőket , ha nem ezt teszed addig csak kisérletezel és ez nem fog előbbre vinni elhiheted .
A zárlat következtében megszakadt a negatív vezető sávja. Csipogtasd ki, addig gusztálom a fotót amit felraktál.
Az ellenállásokat a 0.33-akon kívül még nem de most már az következik, a félvezetőket pedig természetesen kivett állapotban vizsgáltam.
Nyugodtan mérd ki az ellenállásokat, de amíg például a TR2 emittere nincs testen kár minden próbálkozás.
Az ilyen baleset után ajánlatos mindent átnézni még az ellenállásokat is , tudom megint kérdés de a pici tranzisztorok azok az eredetivel megegyezőek , na ezt csak a lábak kosztása végett kérdem mert sajnos ez is lehet gond ha netán más tranzisztor akkor lehet fordított lábkiosztás.
Na igen most nézem mit is irtál , na igen ez érdekes lehet ha az nincs a testen , panelszakadás
esetleg .
Ez már egy régi történet. Véletlen folytán a két végtranzisztor kollektor összezáródott, melyek a tápon vannak. Ettől normás esetben kiolvad a biztosíték, vagy felég a fólia (most épp ezt gyanítom). Sajnálatos módon ilyenkor a hatalmas kapacitású kimeneti csatoló kondenzátorban lévő töltés fordított polaritást ad a felső tranzisztor emitterére, amit az rosszul visel. Így nem sikerült megúszni a végtranzisztorok cseréje nélkül.
Minden trazisztort az eredetire cseréltem a lábkiosztások pedig rendben, így jártam már pórul ezért van egy listám különböző típusok lábkiosztásairól. Ezzel itt nem lehet gond viszont most nézem hogy kiemelt végfokpanelnál a TR2 emitere frankón nincs testen mert oda a testet a jel bemenet testről kapja, átkötöm és próba.
Idézet: „most nézem hogy kiemelt végfokpanelnál a TR2 emitere frankón nincs testen mert oda a testet a jel bemenet testről kapja” Na végre!
Azért még nem kell örülni, mert a védőellenállások nem izzanak de eléggé jön az illatuk, viszont most a kicsatoló kondi előtt a a tápfesz fele mérhető
Állítsd be a nyugalmi áramot!
Szerk.: A 10 ohm előtéten 0,5V essen! Ott a legkönnyebb mérni A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Ha a 0.33-on mérek 10.5mV-ot jobb az nem?
Jelentem mind a két oldal tökéletesen szól, eredeti 0.33 ellenállásokkal is, azért az mert csak kockacukor volt itthon és nem fér oda a 2W helyére. Nyugalmiáram is belőve, már csak a trafó kell bele. Most már megosztom veletek dióhéjban a sztorit hogy hogy tettem tönkre, elhoztam havertól mert recsegett kicsit a hangerő poti ennyi gondja volt ez volt 2009.ben hazaértem és mint minden ember aki most nekem itt segített, ugyan úgy szét szedte volna ahogy én tettem. Lekaptam a tetejét, "á csak ennyi és ilyen jól szól" milyen végtranyók vannak benne? Levettem a leszorító lemezt BDT65/64 ok. Elmentem egész napra este gondoltam nekiállok kipucolom a hangerő potit, de előtte kipróbálom. Első bekapcs tüzijáték volt de zene nem, pedig az is szokott lenni A leszorító összezárta két végtranyó kolektorát, menetzárlatos lett benne a toroid trafó, tápdiódák rotty, meg a végfok, aztán így állt nálam azóta ide oda pakolva a cuccait. Az is csoda hogy megvan minden csavarja és gombja stb.
KÖSZÖNÖM mindenkinek.
Sziasztok!
Érdeklődnék melyik (elektroncső nélküli) verzióját érdemes megépíteni ennek az erősítőnek! (mert láttam van több kapcsolási rajz és NYÁK, de nem tudom melyiket a legcélszerűbb megépíteni) Köszönöm
Ismét belefogtam egy HT-A készítésébe, CHZ nyákja volt az alap, amit kicsit átterveztem a saját elképzeléseimhez.
Szép lesz , kiváncsi leszek a véleményedre , ezekkel a végekkel ?
Csak nagyon halványan és szürkével írva kérdezem meg , hogy az MJ11016 végek biztosan eredetiek ? Olyan ferdék a feliratok ,és nem is nagyon hasonlít a párjára.
Én erre nem tudok választ adni nem én vásároltam és még soha nem is láttam ilyen tranzisztorokat.
Nagyobb teljesítményre inkább az MJ11032-33 párossal lenne érdemes kipróbálni, annak az 50A-es és 300W-os határadataival simán menne 4 ohmon akár 250-300W-on is, persze ezek a tranyók már nem éppen olcsók (lomexben 1500-1600Ft/db).
Közben 1-1,5 év után Én is megvettem és belapátoltam azt a maradék 10-15 alkatrészt amit anno nem kaptam meg a boltban, így hanyagolva lett a dolog. 1-1,5 év után végre megszólalt, elsőre indult, és nagyon meg vagyok elégedve a hangjával. Még talán a 100W-os LEACH erősítőmnél is nagyobbat szól. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
Na végre! Már azt hittem sose lesz kész!
Köszönöm! Jézus Isten! Kettős látásom van?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |