Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 72
(#) Tonybacsi hozzászólása Feb 9, 2013 /

Köszönöm Mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat.

Kissé megoldhatatlannak tűnik a feladat.

A profi minőségű cserélhető objektíves kamerákon nem nagyon van -és főleg nem alkony érzékelős- infra led, márpedig a víz alatt (is) mindenképpen kellene. Szerettem volna ha nem kellene a minőségről lemondani, de úgy tűnik nem megy.
Lehet, hogy csak én vagyok ilyen nagy igényű, de nekem EZ a minőség kellene, vagy legalább közel hasonló. No de ILYEN áron!!!
Ugrott hát a cserélhető objektív is (a hangérzékelő, meg a vezeték nélküli adattovábbítás is).

Akkor már inkább veszek egy ILYENT , ez is tud HD minőségű videofelvételt, tizedáron, minőségi objektívvel, nem mellékesen -bónuszként- kapok még egy 14Mp-es fényképezőgépet is .

No de félre a tréfával...nem hiszem el, hogy nincs ésszerű megoldás, csak az "ultra gagyi mindent tudó" kamerák!!!
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
(#) kukacoshu hozzászólása Feb 9, 2013 /

A 2,8-11 nem lesz halszem.

Az infrát korábban nem mondtad.
Akkor itt van egy 2,8-10 mm infra kültéri kamera. Például. Kültéri is, vízálló is, infra is.
(#) Inhouse válasza Tonybacsi hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Idézet:
„Akkor már inkább veszek egy ILYENT , ez is tud HD minőségű videofelvételt, tizedáron, minőségi objektívvel, nem mellékesen -bónuszként- kapok még egy 14Mp-es fényképezőgépet is .

No de félre a tréfával...nem hiszem el, hogy nincs ésszerű megoldás, csak az "ultra gagyi mindent tudó" kamerák!!!”

Üdv a 21.században!
(#) bankimajki válasza Tonybacsi hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Egy fényképezőgéppel se vagy közelebb, én akartam javasolni hogy vegyél egy jó használt kézi kamerát, mert talán az áll az igényeidhez legközelebb, de túl sok mindent akarsz egyben olcsón.
(#) Tonybacsi válasza kukacoshu hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Remélem a víz alatt azért lesz egy jó nagy "halszem" !

Gondoltam az infra magától értődik (bocs), hisz a víz alá (is) vinném a "cuccost" -mostanában kincset keresek ott lent, és főleg éjszaka .

...nem, nem...

...és amit linkeltél...igen, itt, vagyis, ott tartok én is (már mindenen gondolkozom).
Köszi.
(#) Tonybacsi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Köszi!
(#) Tonybacsi válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Lehet, hogy ezt a piaci rést még nem támogatják a gyártó cégek (egyenlőre). Nem akarok én túl sok mindent, de az utoljára (kb. 2éve) szerelt "ultragagyi" kamerarendszer után, gondoltam, hátha van azóta frissítés a piacon, egy elérhető árú jó minőségű kamera például.

Természetesen nézegettem már a HD videót is rögzíteni tudó kézi kamerákat is, optikai zoom-mal, segédfénnyel, A/V, vagy HDMI kimenettel, és hát van bőven kínálat.

Konkrét típust keresnék -az eddigiek ismeretében- , először egy kamerát, amit Ti már ismertek, láttatok, szereltetek, és az alapján jónak (de inkább kitűnőnek) is minősítenétek, legalább a képminőséget.
(#) Tonybacsi hozzászólása Feb 20, 2013 /

...hát itt tartok. Sikerült szert tennem egy ILYEN-re.

Igen, tudom, ez nem épp az amire először gondoltam, de -szerintem- ebből is meg lehet(ne) oldani a feladatokat (természetesen kompromisszumok árán"...egy háborúban mindíg van veszteség..." ), viszont így nem kell lemondanom a minőségről.

Otthoni megfigyelésre egy laptophoz lenne kötve, amin egy szoftver figyeli a képen az esetleges mozgást, (PC-Webkamera-szoftver tesztelve és jól működik) és annak függvényében a számítógép vagy állóképet készít, vagy felvételt meghatározott ideig. Az éjszakai -nagy teljesítményű- infrát egy mozgás érzékelő kapcsolná. A kamera tápellátása ilyenkor dugasztápról lenne biztosítva.

Külső helyszínen, vagy természetben, akár a víz alatt, egy külső monitor (még nem tudom, hogy kis 12V-os LCD tv, vagy laptop) lenne hozzá csatlakoztatva mint megfigyelő monitor. A felvételek manuálisan indulnának (nem tudom a víz alatt pl. jól működik-e a mozgás érzékelő), a kamera a házával együtt vezetékes táv irányítással, le-föl, jobbra-balra motorosan tud majd mozogni. Az utólagosan beépített nagy teljesítményű világító ledek kézi kacsolásúak. A kamera ilyenkor a saját beépített aksijáról működik.

Az lenne a kérdésen, hogy a külső monitor (is...merthogy abban a kábelkötegben kellene vinni a távérzékelő vezetékeit is...) fix 20 méter kábellel, melyik kimenet (HDMI, Component, AV) "bírja" ezt el, és milyen kábel-lel lehet/kell ezt megoldani?
(#) bankimajki válasza Tonybacsi hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Szerintem a 20 m-ert nem igazán szereti egyik átvitel sem. Jó minőségű koaxon a komponens jel átvihető jó minőségben. De ott meg ugye korlátos a sávszél. Ezáltal a felbontás is. Bár nem néztem meg a kamera adatait.
(#) Inhouse válasza Tonybacsi hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Idézet:
„Lehet kapni HD kamerákat, ezek jó minőségűek, rögzítenek is kártyára, és lehet kapni némelyikhez víz alatti tokot, vagy univerzális tokkal elég sokkal megoldható az egyik probléma....”

Lám-lám! Használd egészséggel! Vettél hozzá már víz alatti tokot? Abból, hogy fog kijönni a kábel 20m-nyi vízoszlopot visszatartva? Ha a vezetéknélküli részt a víz alá gondoltad, akkor az igencsak felejtős, a szokványos 2,4GHz-es átlövők víz alatt nem működnek, lévén ez a freki csak melegíti a vizet, lásd mikrosütő...
(#) Tonybacsi válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Jó lenne FTP Cat5 Lan kábelt használni, valószínűleg mind a nyolc ér kell majd. A végeredmény még kérdéses, elméletileg 15Mb/s "feltöltés" kell a jó minőségű felvételhez, azt hiszem ez már tudja az 1080p-t.
(#) Tonybacsi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Köszi !

Víz alatti tokot nem veszek, mert nagyon drága, meg egyébként sem vagyok a kamera mellett, hogy a kezelőszerveket állítgassam a 3fokos víz alatt, így hát távvezérelt lesz (felvétel-be, felvétel-ki). A méret azért is volt fontos, mert így -kényelmesen- belefér egy 80-as átmérőjű acélcsőbe, ami vízhatlan kivitelű, elöl dupla üveggel, gumigyűrűkkel, lezáróvéggel, dupla szorítógyűrűs kábel kivezetéssel. (kiforrott technológia: több víz alatti lámpát készítettem már búvárkodáshoz)

A vezeték nélküli részt természetesen kihagyom.
(#) LANCIAZSOZSO hozzászólása Jún 22, 2013 /

Sziasztok! Kamerás megfigyelő rendszert szeretnék vásárolni. A kérdésem az lenne, hogy kültérre inkább csőkamerát, vagy dóm kamerát szereljek-e fel??? Mi a különbség a két kameratipus között? A készletben, amit kinéztem kültéri vandálbiztos dóm kamerák vannak.
Köszönöm a válaszokat! Üdv.
(#) HL84 válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Helló!
Alapvetően a burkolata a különbség, az elektronika mindkettőben ugyanaz. Persze ha azonos kategóriában nézed őket. Szerintem a felszerelés helye alapján dönthető el, hogy melyik legyen, illetve hogy merre kell néznie. Pl. Ha azt a falsíkot, amire a kamera kerül, akkor érdemesebb csőkamerát, de azt is egy nagyobb konzolra, ami eltartja a faltól, különben nem sokat ér.
(#) LANCIAZSOZSO válasza HL84 hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Szia! Köszönöm a választ!Alább mellékeltem a képet. A leírás szerint mennyezetre és oldalfalra is lehet szerelni, a fej része minden irányban forgatható! Egyébként ráhibáztál, mert éppen azt a fal mellett illetve alatta lévő részt szeretném megfigyelni, ahová a kamera kerül!
(#) Dióda hozzászólása Aug 9, 2013 /

Sziasztok!

Ismeri valaki a Kobi k-dvr-1k tipusú rögzítőt?

Akadt egy példányom és a setup részébe nem enged belépni mert jelszót kér.
Persze gőzöm sincs mi lehet a kód.
Az alap kódokat próbálgattam már amik eszembe jutottak de semmi siker.
Sajnos a manuálja sincs meg sehol pedig széttúrtam már a netet.
(#) titike01 válasza Dióda hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

EZ van ha jó de írj egy emil címet, mert 6,8 Mb és nem engedi ide feltenni az egészet

K-DVR-16K.doc

(#) titike01 válasza Dióda hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

Megpróbálom így feltenni
(#) Dióda válasza titike01 hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

Köszönöm ezt megtaláltam én is de nincs infó róla hogy miért kér jelszót.
A setup menübe be sem tudok lépni hogy a jelszót kikapcsoljam.
(#) yocika hozzászólása Okt 8, 2013 /

Sziasztok!
minap vásároltam egy DVR Capture card Conexant Fusion 878A típusú kártyát de * nem találok hozzá megfelelő drivert tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
(#) mugab válasza yocika hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

(#) yocika válasza mugab hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Köszönöm a linket, de nem éppen a driver scanner re gondoltam akkor nem írok a fórum ra.
(#) Dióda válasza yocika hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Mutass egy képet a kártyáról meglátjuk mi jó hozzá.
(#) yocika válasza Dióda hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Szia Dióda !
Rád számíthatok
Itt a kép, bár sok fajta drivert kerestem már hozzá de valahogy nem volt mindegyik jó hozzá.
Lassan már feladom.
(#) Dióda válasza yocika hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Ehhez a kártyához két fajta szoft ami jó.
Első a Dico800 ez egy ingyenes programocska lenne saját driverrel.
A második a pico 2000 nevű ami szintén saját driverrel dolgozik de sajnos ez fizetős cucc.
(#) yocika válasza Dióda hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Szia Dióda !

A mások amit írtál ( pico 2000 ) már próbáltam valamiért nem jó.
De a Dico800 progit megnézem!
(#) yocika válasza yocika hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Még valami ami lemaradt!

Én a " H264 WebCam Deluxe 3.71 " nevű programot használom idáig bevált!
(#) barkács hozzászólása Okt 14, 2013 /

Hali!
Lehet nekem van hozzá progim, de csak XP-ig jó úgy emlékszem. Kb 70mb.
(#) bbb válasza yocika hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Szia!

Próbáld meg a btwincap driverrel is (ha jól látom, akkor bt878-as chip van a kártyán)!
Az eredeti (csak 32bit): sourceforge
Átportolt (64bites): pctuner.ru
A képét megjeleníteni utána mondjuk a K!Tv, Windows Media Center, VirtualDub, ... programmal tudod.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
(#) yocika hozzászólása Okt 23, 2013 /

Sziasztok !

A mellékelt képek amit felraktam, ahhoz keresnék drivert .
Próbáltam már több fajtát hátha van valakinek megfelelő programja hozzá esetleg driver.

"DVR Capture card Conexant Fusion 878A" kártya.

Már leszedtem a btinstaler nevű progit is de abban sok a 878 driver.
Valaki kimondott vezérlőt nem tud hozzá?
És köszönöm ( barkácsnak) az eddigi programját! csak sajna nem működik vele.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
Következő: »»   8 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem