Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm Mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat.
Kissé megoldhatatlannak tűnik a feladat. A profi minőségű cserélhető objektíves kamerákon nem nagyon van -és főleg nem alkony érzékelős- infra led, márpedig a víz alatt (is) mindenképpen kellene. Szerettem volna ha nem kellene a minőségről lemondani, de úgy tűnik nem megy. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen nagy igényű, de nekem EZ a minőség kellene, vagy legalább közel hasonló. No de ILYEN áron!!! Ugrott hát a cserélhető objektív is (a hangérzékelő, meg a vezeték nélküli adattovábbítás is). Akkor már inkább veszek egy ILYENT , ez is tud HD minőségű videofelvételt, tizedáron, minőségi objektívvel, nem mellékesen -bónuszként- kapok még egy 14Mp-es fényképezőgépet is . No de félre a tréfával...nem hiszem el, hogy nincs ésszerű megoldás, csak az "ultra gagyi mindent tudó" kamerák!!! A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
A 2,8-11 nem lesz halszem.
Az infrát korábban nem mondtad. Akkor itt van egy 2,8-10 mm infra kültéri kamera. Például. Kültéri is, vízálló is, infra is. Idézet: „Akkor már inkább veszek egy ILYENT , ez is tud HD minőségű videofelvételt, tizedáron, minőségi objektívvel, nem mellékesen -bónuszként- kapok még egy 14Mp-es fényképezőgépet is . No de félre a tréfával...nem hiszem el, hogy nincs ésszerű megoldás, csak az "ultra gagyi mindent tudó" kamerák!!!” Üdv a 21.században!
Egy fényképezőgéppel se vagy közelebb, én akartam javasolni hogy vegyél egy jó használt kézi kamerát, mert talán az áll az igényeidhez legközelebb, de túl sok mindent akarsz egyben olcsón.
Remélem a víz alatt azért lesz egy jó nagy "halszem" !
Gondoltam az infra magától értődik (bocs), hisz a víz alá (is) vinném a "cuccost" -mostanában kincset keresek ott lent, és főleg éjszaka . ...nem, nem... ...és amit linkeltél...igen, itt, vagyis, ott tartok én is (már mindenen gondolkozom). Köszi.
Lehet, hogy ezt a piaci rést még nem támogatják a gyártó cégek (egyenlőre). Nem akarok én túl sok mindent, de az utoljára (kb. 2éve) szerelt "ultragagyi" kamerarendszer után, gondoltam, hátha van azóta frissítés a piacon, egy elérhető árú jó minőségű kamera például.
Természetesen nézegettem már a HD videót is rögzíteni tudó kézi kamerákat is, optikai zoom-mal, segédfénnyel, A/V, vagy HDMI kimenettel, és hát van bőven kínálat. Konkrét típust keresnék -az eddigiek ismeretében- , először egy kamerát, amit Ti már ismertek, láttatok, szereltetek, és az alapján jónak (de inkább kitűnőnek) is minősítenétek, legalább a képminőséget.
...hát itt tartok. Sikerült szert tennem egy ILYEN-re.
Igen, tudom, ez nem épp az amire először gondoltam, de -szerintem- ebből is meg lehet(ne) oldani a feladatokat (természetesen kompromisszumok árán"...egy háborúban mindíg van veszteség..." ), viszont így nem kell lemondanom a minőségről. Otthoni megfigyelésre egy laptophoz lenne kötve, amin egy szoftver figyeli a képen az esetleges mozgást, (PC-Webkamera-szoftver tesztelve és jól működik) és annak függvényében a számítógép vagy állóképet készít, vagy felvételt meghatározott ideig. Az éjszakai -nagy teljesítményű- infrát egy mozgás érzékelő kapcsolná. A kamera tápellátása ilyenkor dugasztápról lenne biztosítva. Külső helyszínen, vagy természetben, akár a víz alatt, egy külső monitor (még nem tudom, hogy kis 12V-os LCD tv, vagy laptop) lenne hozzá csatlakoztatva mint megfigyelő monitor. A felvételek manuálisan indulnának (nem tudom a víz alatt pl. jól működik-e a mozgás érzékelő), a kamera a házával együtt vezetékes táv irányítással, le-föl, jobbra-balra motorosan tud majd mozogni. Az utólagosan beépített nagy teljesítményű világító ledek kézi kacsolásúak. A kamera ilyenkor a saját beépített aksijáról működik. Az lenne a kérdésen, hogy a külső monitor (is...merthogy abban a kábelkötegben kellene vinni a távérzékelő vezetékeit is...) fix 20 méter kábellel, melyik kimenet (HDMI, Component, AV) "bírja" ezt el, és milyen kábel-lel lehet/kell ezt megoldani?
Szerintem a 20 m-ert nem igazán szereti egyik átvitel sem. Jó minőségű koaxon a komponens jel átvihető jó minőségben. De ott meg ugye korlátos a sávszél. Ezáltal a felbontás is. Bár nem néztem meg a kamera adatait.
Idézet: „Lehet kapni HD kamerákat, ezek jó minőségűek, rögzítenek is kártyára, és lehet kapni némelyikhez víz alatti tokot, vagy univerzális tokkal elég sokkal megoldható az egyik probléma....” Lám-lám! Használd egészséggel! Vettél hozzá már víz alatti tokot? Abból, hogy fog kijönni a kábel 20m-nyi vízoszlopot visszatartva? Ha a vezetéknélküli részt a víz alá gondoltad, akkor az igencsak felejtős, a szokványos 2,4GHz-es átlövők víz alatt nem működnek, lévén ez a freki csak melegíti a vizet, lásd mikrosütő...
Jó lenne FTP Cat5 Lan kábelt használni, valószínűleg mind a nyolc ér kell majd. A végeredmény még kérdéses, elméletileg 15Mb/s "feltöltés" kell a jó minőségű felvételhez, azt hiszem ez már tudja az 1080p-t.
Köszi !
Víz alatti tokot nem veszek, mert nagyon drága, meg egyébként sem vagyok a kamera mellett, hogy a kezelőszerveket állítgassam a 3fokos víz alatt, így hát távvezérelt lesz (felvétel-be, felvétel-ki). A méret azért is volt fontos, mert így -kényelmesen- belefér egy 80-as átmérőjű acélcsőbe, ami vízhatlan kivitelű, elöl dupla üveggel, gumigyűrűkkel, lezáróvéggel, dupla szorítógyűrűs kábel kivezetéssel. (kiforrott technológia: több víz alatti lámpát készítettem már búvárkodáshoz) A vezeték nélküli részt természetesen kihagyom.
Sziasztok! Kamerás megfigyelő rendszert szeretnék vásárolni. A kérdésem az lenne, hogy kültérre inkább csőkamerát, vagy dóm kamerát szereljek-e fel??? Mi a különbség a két kameratipus között? A készletben, amit kinéztem kültéri vandálbiztos dóm kamerák vannak.
Köszönöm a válaszokat! Üdv.
Helló!
Alapvetően a burkolata a különbség, az elektronika mindkettőben ugyanaz. Persze ha azonos kategóriában nézed őket. Szerintem a felszerelés helye alapján dönthető el, hogy melyik legyen, illetve hogy merre kell néznie. Pl. Ha azt a falsíkot, amire a kamera kerül, akkor érdemesebb csőkamerát, de azt is egy nagyobb konzolra, ami eltartja a faltól, különben nem sokat ér.
Szia! Köszönöm a választ!Alább mellékeltem a képet. A leírás szerint mennyezetre és oldalfalra is lehet szerelni, a fej része minden irányban forgatható! Egyébként ráhibáztál, mert éppen azt a fal mellett illetve alatta lévő részt szeretném megfigyelni, ahová a kamera kerül!
Sziasztok!
Ismeri valaki a Kobi k-dvr-1k tipusú rögzítőt? Akadt egy példányom és a setup részébe nem enged belépni mert jelszót kér. Persze gőzöm sincs mi lehet a kód. Az alap kódokat próbálgattam már amik eszembe jutottak de semmi siker. Sajnos a manuálja sincs meg sehol pedig széttúrtam már a netet.
EZ van ha jó de írj egy emil címet, mert 6,8 Mb és nem engedi ide feltenni az egészet
Megpróbálom így feltenni
Köszönöm ezt megtaláltam én is de nincs infó róla hogy miért kér jelszót.
A setup menübe be sem tudok lépni hogy a jelszót kikapcsoljam.
Sziasztok!
minap vásároltam egy DVR Capture card Conexant Fusion 878A típusú kártyát de * nem találok hozzá megfelelő drivert tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Köszönöm a linket, de nem éppen a driver scanner re gondoltam akkor nem írok a fórum ra.
Mutass egy képet a kártyáról meglátjuk mi jó hozzá.
Szia Dióda !
Rád számíthatok Itt a kép, bár sok fajta drivert kerestem már hozzá de valahogy nem volt mindegyik jó hozzá. Lassan már feladom.
Ehhez a kártyához két fajta szoft ami jó.
Első a Dico800 ez egy ingyenes programocska lenne saját driverrel. A második a pico 2000 nevű ami szintén saját driverrel dolgozik de sajnos ez fizetős cucc.
Szia Dióda !
A mások amit írtál ( pico 2000 ) már próbáltam valamiért nem jó. De a Dico800 progit megnézem!
Még valami ami lemaradt!
Én a " H264 WebCam Deluxe 3.71 " nevű programot használom idáig bevált!
Hali!
Lehet nekem van hozzá progim, de csak XP-ig jó úgy emlékszem. Kb 70mb.
Szia!
Próbáld meg a btwincap driverrel is (ha jól látom, akkor bt878-as chip van a kártyán)! Az eredeti (csak 32bit): sourceforge Átportolt (64bites): pctuner.ru A képét megjeleníteni utána mondjuk a K!Tv, Windows Media Center, VirtualDub, ... programmal tudod. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
Sziasztok !
A mellékelt képek amit felraktam, ahhoz keresnék drivert . Próbáltam már több fajtát hátha van valakinek megfelelő programja hozzá esetleg driver. "DVR Capture card Conexant Fusion 878A" kártya. Már leszedtem a btinstaler nevű progit is de abban sok a 878 driver. Valaki kimondott vezérlőt nem tud hozzá? És köszönöm ( barkácsnak) az eddigi programját! csak sajna nem működik vele. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |