Fórum témák
» Több friss téma |
Sem lezáró ellenállás nem játszik, sem pedig nem nyitott kollektoros a kimenet.
Sziasztok! Adott egy laptop,benne egy wincseszter ami ketté van osztva, C-D re.
Most újra lett telepítve a C-n a Windows és mikor megpróbálom megnyitni a D-t azt írja D nem elérhető hozzáférés megtagadva.A dolgok pedig ott vannak rajta az nem lett törölve. Hogyan lehet ezt feloldani? A választ előre is köszönöm. Üdv.
Ha jól emlékszem, neked win7 volt a laptopodon. A legegyszerűbb módszer, ha indítasz egy parancssort (cmd) rendszergazdaként (futtatás rendszergazdaként), majd kiadod a
Szia! Köszi a választ! Igen Win7 volt rajta,az egyik ismerősömé. Akkor este ki is próbálom.
Látom a parancssorban vannak helyek ahol szünet is van gondolom úgy kell szünettel együtt. Üdv!
Ez mitől adódik ez a dolog? Mert az én gépemen is volt olyan hogy winyó kettéosztva C-re újratelepítés aztán ment minden a saját rendjén,tehát nem volt ilyen hogy nem engedi a D-t megnyitni. Szerencsére az enyémét már vagy 3-éve nem kellett újratelepítsem.
Nálam csak a Zene mappával volt ilyen gond. Beállítottam, hogy csak az én felhasználóm (user) lássa. Majd újraraktam a windowszot (W7), és ugyanazt a felhasználónevet, jelszót használtam. De az újratelepítés végett a felhasználó számkódja változott. Ami védett/titkosított volt mindent egyesivel kellett újra visszahódítanom (magamévá tennem ). Vagy 2-300 zeneszám volt ami átnézésre, válogatásra szorult. Szórakoztam vele egy pár napot, mikor épp unatkoztam.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
Szia! Probálom de valami miatt nem megy, esetleg nem jól irom be? Ezt írja ki! Üdv!
Az elejéről hagyd le az "1. " szöveget. Akkor mi az eredmény?
Szerintemez lett belöle
Ugye rendszergazdaként futattad a CMDt?
Mostmár beenged a D- be. is. Köszönöm mindenkinek
Sziasztok, van egy asrock k8nf4g-sata2 alaplapom, ami nem kapcsol be, es a tap is furcsan cirpel. Lemertem az alaplapon a tapcsatit, rovidzarat keresve, es a 3,3v-os agon 11,8ohm, az 5v-os agon pedig 2,9 ohmot talaltam. Tovabb boklaszva az eszaki hid mellett talatam 3 kondit, melyeknek a labain merve teljes rovidzar van. A 3 kondibol egy 3300uf/6,3v, a masik ketto 1000uf/6,3v. Elmeletileg lehetseges, hogy egy kondi rovidre zarodjon, na de nekem 2 tapagban is problemam van, igy aztan az a gyanum, hogy az eszaki hid szallt el az orok vadaszmezokre. Szerintetek jol sejtem?
Sziasztok.
Keptem egy laptopot Ami Asus eee Pc 901 névre hallgat. A probléma vele, azm hogy egyáltalán nem indul el, még az akkumulátorát sem tölti fel a töltő. 12V -ot igényel, megkapta, hallani is lehet, ahogy feszültség alá, helyeződik ( tápegység zárlat és túlterhelés védett, védelmek nem szólaltak meg) ami egy kalk kattanás szerű hang az EMI szűrőkben. Ezen kívül semmi nem történik. Az alaplapon, elpukkant, égett, vagy repedt alkatrészt nem találtam. A laptopot alapból így kaptam. Az alaplapot kivéve minden jó. Így kaptam. Állítólag azért szedték szét, mert a Touchpad, nem működött és a szalagkábelt próbálták kicserélni sikerrel, zárlat viszontn nem volt sehol és azóta sem. Majd még a vezérlő VRM, VBAT, CPU_VCORE és egyéb IC -k adatait még levadászom, illetve a FET eket kimérem, hogy nem Gate zárlatosak e. Fényképet nemtudom érdemes e csatolnom, de azért rakok fel pár szemet.
Szia!
Válaszd a szövegben ajánlott javítást.
Én a helyedben nem ezt tenném.
Hanem indulást követően mikor töltődne a rendszer nyomnék egy F8 - at. És ott a megjelenő lehetőségek közül , azt választanám , hogy a korábbi helyesen működő rendszer betöltése , azt hiszem igy lesz ki írva. Ha ezt választod , akkor a 10 nappal ezelőtti mentett rendszert fogja betölteni , amit a Windows mentett magának 10 nappal ezelőtt. Ennek működnie kell.
Szia. Először xp telepítővel boot-olnék, majd az első lehetőségnél a javítás, fölugrik egy dos ablak, itt "fixboot" majd a "fixmbr" parancsokkal helyreállhat, ha még megvan a "régi" system.
Ha így nem jön helyre, akkor ajánlom az xp pe dvd-ről boot-oló és futtatható rendszert, ez minden adatot látni fog előzőleg beállított jogosultságtól függetlenül.
Linux futtatása pendrájvról, majd annak segítségével ügyesen megoldható a másolás.
A Linux mindent lát és nincs előtte akadály. Persze a rejtett fájlok láttatását be kell kapcsolni a fájlkezelőjében. Én a Linuxot alapból szeretem, most is egy Lubuntu-n keresztül írok.
Van egy Hiren's boot cd amin van minden. Pl: Mini XP, Mini linux minden ami gép helyre állításához kell.
Torrentröl letölthető Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Igen. Ennek szellemében én is az XP PE-t tartom a legegyszerűbb járható útnak.
Ezzel biztosan sikerülni fog.
Hiren's boot cd
Kiírod, boot-olsz és megy minden! Mini xp-be van minden!
Ja és a Hiren's is megy pendrájvról. Segédprogram a pendrájvról való rendszerindításhoz.
Ha cd-re ki van írva akkor autómatán betölt mindent ami kell. Pendrive-rol meg kicsit macerásan de ott is betölthető.
A CD ISO-t is kiírhatod DVD-re és gond nélkül indítható.
Idézet: „CD ISO-t nem fogom DVD-re kiírni.” Szerintem meg de. 650MB-nyi adat ISO9660 formátumban pont ugyanúgy néz ki, akár CD-re, akár DVD-re megy.
át kell jumperelni masterre, akkor indulnia kell, ha van rajta boot szektor
hmmm. Ilyenkor kazántól kell elindulni. Ki kellene próbálni először is mind a 2 hdd-t egy működő rendszerrel lévő független számítógépben. Esetleg megsasolni ezek után a HDD Sentinellel. Utána scandisk. Ha megáll bootoláskor, az általában hdd hibát jelent. Ezért kellene egy másik működő masina, mert ez a leggyorsabb módja, hogy kiszűrd, melyik a ludas. Ez azért is hasznos, mert előfordul olyan, hogy több hardware is hibás. Tudom, hogy szerelgetős, de ez a tuti.
Ezek után adatmentés, és újratelepítés, ha esetleg van ghost állományod és minden hardware jó, akkor 1 óra alatt túl vagy az egészen. Ha pedig nincs akkor reinstall, utána mindenképp célszerű ghostolni, így legközelebb megspórolod a telepítés időtartamát. Természetesen célszerű minden esetben ésszerűen partícionálni. Illetve ellenőrizni kell a BIOS-ban, hogy a vinyó milyen módban van, rendszertől függően beállítani, mert ez is hibalehetőség!! Illetve a smart-ot bekapcsolni.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Egy gyors és fontos kérdés: Ugye alaplapi a sata vezérlőd, vagy külön pci-os?
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |