Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A 9-es laban 29Voltot merek
Az hellyel közzel jó , akkor az ic megkapja a tápot.Lehet tovább menni a TDA körét amiket bekarikáztam megnézni .Bármelyik ezek közül rossz okozhatja azt a hibát.
Apropó a TDA 5 ös lábát mérted ?,Ja és még egyet kérdeznék hang van ? Kellene , hogy legyen. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Az 5-os labon 9.5Voltot merek, DE a sortrafo feszultseget nem tudom megmerni, se Ac se DC alasba a meromuszerel, csak a dioda utan , ahol persze mar 29V van, az mar az IC9-es laba.
Az nagyon jó idáig jó , és szerintem az ic is jó , illetve jónak tűnik , mert 10 v ig lehetne mérni szkópos mérés a képen látszik , tehát mivel nem nullát mértél akkor feltehetően jó az ic.
Persze ezt csak szkóppal lehet biztosra mondani , hogy a feszültség érték mellett meg van e a jelalak is.Ge most fogjuk rá , hogy jó az ic , és mérd ki a körében lévő alkatrészeket .Nem írtad , hogy van e hang.És még valami a 6 os lábon is kb 25 - 29 v kell legyen kb. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Cseréld már ki azt a TDA IC-t, mert már a te tévéddel van tele az egész oldal. Küldjek egyet?
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Amúgy nem lehet olyan nagy tv , mert az én monitoromba meg a tiédbe is belefér
![]() Egyébként én nem sajnálom az instrukciókat , de tudod , hogy sok szakszerviz , és magán tv szerelők ezért mentek tönkre , mert már mindenki otthon megbütyköli ezáltal a tv jét ? Na meg benne van az is , hogy inkább másikat vesz , mert olcsóbb mint megjavítatni jól hangzik nem ?Csak nem igaz de hát ez van. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Nem az itt leírt tanácsoktól fog tönkremenni a lelkiismeretes szerelő, az biztos.
Az IC csak estere er ide no meg egy tucat kondi amit a kornyeken ki szeretnek cserelni, es koszonom a segitsegeteket.
Ahoz hogy szakszervizbe keruljon bonyolult es nagyon koltseges lenne, autot kene fogadni bevinni a varosban, majd vissza stb. De a lenyegre terve "eyess" az 5-os labon 9.5V, a 9-es labon 30V, a 6-os labon 29V. A hangrol csak anyit hogy patan a hangszoro mind szokott indulaskor.
Még egyszer megkérdezem, hogy a tápegységből kijövő 33V-os feszültség meg van?
Ha nincs hang , akkor ott még valami más is van
Erre van egy erdekes tortenetem a lelki ismeretes szerelokrol.
A szomszednak elromlott a Tv-je, ujsag hirdetesbol ki is hivott egy szerelot aki hajlando volt hazhoz jonni. Fel ora multaval mukodott is a TV-e, egy tucat alkatreszet kicserelt , kondikat , HR trafot (epen volt a szerelonel 1db hasznalt , de jo), es meg tudom is en miket.Persze melyen a zsebebe nyult a tata. Ra par honapra elromlott ujra , erkezett a szerelo es kiderult hogy HR trafo hiba, van is egy nala hasznalt de jo , az oreg szekelynek valt az esze es mondja hogy neki is van egy hasznalt de jo(persze a regi traforol volt szo amit kivetek par honapal azelott), inkabb probaljak meg azt , las csodat elindult a TV. Nahat enyit szeretem volna ide fuzni ![]()
A D683 ami a scart dugaljnal van es a rajzok szerint 33V kene legyen , 320V merek, nem hiszem el en sem azert irtam le ilyen pontosan mirol beszelek hogy nezetek ti is utana jot merteme??
Annak a 33V-os Zenerdiódának a sarkain bizony 33V-nak kell lenni és nem több száz voltnak. Valamit nagyon elnéztél most. A tápegység szekunder oldalán nem is lehet ekkora feszültség.
Ujra mertem 32.2V van rajta.
Jó! Mivel nincs szkópod, hogy a vezérlést megnézd, ezért nem marad más, mint az IC-csere. Valószínű, hogy a szikrázás meg az áthúzás kikészítette. Persze még nincs kizárva az sem, hogy a vezérlő vagy a jelfeldolgozó IC hibája miatt nincs vezérlése az IC-nek.
Talán még annyit kipróbálhatnál, hogy frekvenciamérő állásban rámérsz a TDA bemenetére. Ha elég érzékeny a multimétered frekvenciamérője, akkor mutatnia kellene az 50 Hz-es vezérlőjel frekvenciáját.
A hEF allasba kel kapcsolnom a meromuszert?? Mert azt a reszt meg sohasem hasznaltam mivel nem tudtam mire lehet hasznalni. Neki teheteme a 220 valtonak hogy lasam mukodike , gondolom azt kene mutasa hogy 50HZ.
A táp résznél meg kellene mérned , hogy az ic 676 LM317 ről ki jön e a +12v , ami +B pont.Ha nincs akkor meg van a hiba . Ha még is meg van a +12v akkor az egész kört meg előzően , és ebben sajnos a hangvezérlés is benne van az pedig a TDA8362A.
Ez a következő fokozat amiben benne van a vertikális ,a horizontális , a hang , a fény stb Elég sok mindenért felelős . A feszültség értékek mindenhol ott vannak mérj.
Hang van , 12.12V van .Merek tovabb .
Rakotottem 1 ledet a TDA3653 5-os labara , de nem pilogtat , milyen jel kene ott legyen , mert azert az 50Hz kene latszodjon szemel is , esetleg novelem az elotet ellenalas erteket adig mig elerem a led nyitofeszultseg hatarat hatha igy pilantana?
AZ IC 5-os labara rakototem a ledet 1K elotetel es akor a feszultseg leeset 6Volt ala, ez igy normalis??
A multiméterednek ezek szerint nincs frekvenciamérő funkciója. Marad az IC-csere.
Es ha rakotok egy erositot az kene burogjon?? nem??
Ne piszkáld, mert még kárt teszel valamiben. Nyugodj bele abba, hogy normális műszerpark nélkül marad a cserélgetéses javítás.
Sziasztok lenne megint egy tv hibám amiben a segítségetekre lenne szükségem. egy Logic(k) tv lenne a model típus: log15c157e
A Hibajelenség: bekapcsolom a tv-t és megy egy ideig aztán kikapcsol magától és villog elől a piros led, ha újra be szeretném kapcsolni akkor már a led sem csinál semmit. viszont ha várok vele kb 10-20 percet áramtalanítva akkor megint megy egy ideig de ez 1 perc és fél óra közt változik hogy meddig hajlandó működni. ![]()
Szia!
Először a forrasztásokat nézd át az E-W áramkörnél a sortrafó mellett.
Szia!Már átnéztem a forrasztásokat, nem láttam rosszat.
nagyjábol átnéztem az egészet de kb merre lenne a sortrafó? a nagyfesz trafó fele? vagy a bekapcs gomb fele keressem?
Mennyit villog ?Ennek van kódja abból már lehet tudni , hogy mi a baj.
folyamatosan villog másodpercenként kbés addig nem hagyja abba még ki nem nyomom a tv-t
![]()
A horizontális körben nézz szét , mert nemsokára csak egy pontot fogsz látni középen , illetve a szomszéd.
Első sorban tápra gondolok .Meg kellene számolni , hogy villog .Pl először mondjuk 3 kicsi szünet aztán 5 stb .Ilyesmire gondoltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |