Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A 9-es laban 29Voltot merek
Az hellyel közzel jó , akkor az ic megkapja a tápot.Lehet tovább menni a TDA körét amiket bekarikáztam megnézni .Bármelyik ezek közül rossz okozhatja azt a hibát.
Apropó a TDA 5 ös lábát mérted ?,Ja és még egyet kérdeznék hang van ? Kellene , hogy legyen. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Az 5-os labon 9.5Voltot merek, DE a sortrafo feszultseget nem tudom megmerni, se Ac se DC alasba a meromuszerel, csak a dioda utan , ahol persze mar 29V van, az mar az IC9-es laba.
Az nagyon jó idáig jó , és szerintem az ic is jó , illetve jónak tűnik , mert 10 v ig lehetne mérni szkópos mérés a képen látszik , tehát mivel nem nullát mértél akkor feltehetően jó az ic.
Persze ezt csak szkóppal lehet biztosra mondani , hogy a feszültség érték mellett meg van e a jelalak is.Ge most fogjuk rá , hogy jó az ic , és mérd ki a körében lévő alkatrészeket .Nem írtad , hogy van e hang.És még valami a 6 os lábon is kb 25 - 29 v kell legyen kb. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Cseréld már ki azt a TDA IC-t, mert már a te tévéddel van tele az egész oldal. Küldjek egyet? A 33V meg van?
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Amúgy nem lehet olyan nagy tv , mert az én monitoromba meg a tiédbe is belefér
Egyébként én nem sajnálom az instrukciókat , de tudod , hogy sok szakszerviz , és magán tv szerelők ezért mentek tönkre , mert már mindenki otthon megbütyköli ezáltal a tv jét ? Na meg benne van az is , hogy inkább másikat vesz , mert olcsóbb mint megjavítatni jól hangzik nem ?Csak nem igaz de hát ez van. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Nem az itt leírt tanácsoktól fog tönkremenni a lelkiismeretes szerelő, az biztos.
Az IC csak estere er ide no meg egy tucat kondi amit a kornyeken ki szeretnek cserelni, es koszonom a segitsegeteket.
Ahoz hogy szakszervizbe keruljon bonyolult es nagyon koltseges lenne, autot kene fogadni bevinni a varosban, majd vissza stb. De a lenyegre terve "eyess" az 5-os labon 9.5V, a 9-es labon 30V, a 6-os labon 29V. A hangrol csak anyit hogy patan a hangszoro mind szokott indulaskor.
Még egyszer megkérdezem, hogy a tápegységből kijövő 33V-os feszültség meg van?
Ha nincs hang , akkor ott még valami más is van
Erre van egy erdekes tortenetem a lelki ismeretes szerelokrol.
A szomszednak elromlott a Tv-je, ujsag hirdetesbol ki is hivott egy szerelot aki hajlando volt hazhoz jonni. Fel ora multaval mukodott is a TV-e, egy tucat alkatreszet kicserelt , kondikat , HR trafot (epen volt a szerelonel 1db hasznalt , de jo), es meg tudom is en miket.Persze melyen a zsebebe nyult a tata. Ra par honapra elromlott ujra , erkezett a szerelo es kiderult hogy HR trafo hiba, van is egy nala hasznalt de jo , az oreg szekelynek valt az esze es mondja hogy neki is van egy hasznalt de jo(persze a regi traforol volt szo amit kivetek par honapal azelott), inkabb probaljak meg azt , las csodat elindult a TV. Nahat enyit szeretem volna ide fuzni.
A D683 ami a scart dugaljnal van es a rajzok szerint 33V kene legyen , 320V merek, nem hiszem el en sem azert irtam le ilyen pontosan mirol beszelek hogy nezetek ti is utana jot merteme??
Annak a 33V-os Zenerdiódának a sarkain bizony 33V-nak kell lenni és nem több száz voltnak. Valamit nagyon elnéztél most. A tápegység szekunder oldalán nem is lehet ekkora feszültség.
Ujra mertem 32.2V van rajta.
Jó! Mivel nincs szkópod, hogy a vezérlést megnézd, ezért nem marad más, mint az IC-csere. Valószínű, hogy a szikrázás meg az áthúzás kikészítette. Persze még nincs kizárva az sem, hogy a vezérlő vagy a jelfeldolgozó IC hibája miatt nincs vezérlése az IC-nek.
Talán még annyit kipróbálhatnál, hogy frekvenciamérő állásban rámérsz a TDA bemenetére. Ha elég érzékeny a multimétered frekvenciamérője, akkor mutatnia kellene az 50 Hz-es vezérlőjel frekvenciáját.
A hEF allasba kel kapcsolnom a meromuszert?? Mert azt a reszt meg sohasem hasznaltam mivel nem tudtam mire lehet hasznalni. Neki teheteme a 220 valtonak hogy lasam mukodike , gondolom azt kene mutasa hogy 50HZ.
A táp résznél meg kellene mérned , hogy az ic 676 LM317 ről ki jön e a +12v , ami +B pont.Ha nincs akkor meg van a hiba . Ha még is meg van a +12v akkor az egész kört meg előzően , és ebben sajnos a hangvezérlés is benne van az pedig a TDA8362A.
Ez a következő fokozat amiben benne van a vertikális ,a horizontális , a hang , a fény stb Elég sok mindenért felelős . A feszültség értékek mindenhol ott vannak mérj.
Hang van , 12.12V van .Merek tovabb .
Rakotottem 1 ledet a TDA3653 5-os labara , de nem pilogtat , milyen jel kene ott legyen , mert azert az 50Hz kene latszodjon szemel is , esetleg novelem az elotet ellenalas erteket adig mig elerem a led nyitofeszultseg hatarat hatha igy pilantana?
AZ IC 5-os labara rakototem a ledet 1K elotetel es akor a feszultseg leeset 6Volt ala, ez igy normalis??
A multiméterednek ezek szerint nincs frekvenciamérő funkciója. Marad az IC-csere.
Es ha rakotok egy erositot az kene burogjon?? nem??
Ne piszkáld, mert még kárt teszel valamiben. Nyugodj bele abba, hogy normális műszerpark nélkül marad a cserélgetéses javítás.
Sziasztok lenne megint egy tv hibám amiben a segítségetekre lenne szükségem. egy Logic(k) tv lenne a model típus: log15c157e
A Hibajelenség: bekapcsolom a tv-t és megy egy ideig aztán kikapcsol magától és villog elől a piros led, ha újra be szeretném kapcsolni akkor már a led sem csinál semmit. viszont ha várok vele kb 10-20 percet áramtalanítva akkor megint megy egy ideig de ez 1 perc és fél óra közt változik hogy meddig hajlandó működni. ha el tudjátok mondani mit kellene cseréljek rajta vagy mit vavitsak akkor szerintem meg fogom tudni csinálni mert van forrasztóm és már így javítottam tv-t a segítségetekkel... és előre is köszi hogy segítetek
Szia!
Először a forrasztásokat nézd át az E-W áramkörnél a sortrafó mellett.
Szia!Már átnéztem a forrasztásokat, nem láttam rosszat.
nagyjábol átnéztem az egészet de kb merre lenne a sortrafó? a nagyfesz trafó fele? vagy a bekapcs gomb fele keressem?
Mennyit villog ?Ennek van kódja abból már lehet tudni , hogy mi a baj.
folyamatosan villog másodpercenként kbés addig nem hagyja abba még ki nem nyomom a tv-t
A horizontális körben nézz szét , mert nemsokára csak egy pontot fogsz látni középen , illetve a szomszéd.
Első sorban tápra gondolok .Meg kellene számolni , hogy villog .Pl először mondjuk 3 kicsi szünet aztán 5 stb .Ilyesmire gondoltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |