Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   833 / 1274
(#) eyess válasza Patrikova hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Is Is
(#) Patrikova válasza eyess hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Az a baj h kb az egész táp panel melegszik elég rendesen , de legfőképp a két tranzisztor ami közös bordán van a betáp közelében

Na jó jó , de ha hűtöd van reakció ?
(#) Patrikova hozzászólása Júl 17, 2013 /

Még most nézem

Az a baj h semmi nincs kéznél :-\
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Istenem ,hogy le vagyunk maradva meg elektronikaban is , akora nagy bohom trimereket adtak , hogy at kellet furjam a hutobordat , es gumikalapacs kell a panelba bele lehesen verni.

Kicsereltem a trimereket , hang van de kep nincs , , a 42-es labon 3.7V , tda3653 5-os lab 27V , nem reagal semmi a potik csavargatasara.
Meregesek meg ezt azt vagy csereljem ki ujra a TDA3653-ast?

Igy elég nehéz lesz akkor.
Csináld azt hogy ha most ugrál , akkor kikapcsolod a tv t , kihúzod a 230v ból is .
Kiszaladsz a mélyhűtőhöz kiveszel belőle egy jól lefagyott akármit visszahűtöd a táprészben a tranzisztorokon lévő bordát , amikor már érzed , hogy jó hideg , akkor áram alá helyezed bekapcsolod a tv t , és lás csodát nem fog szaladni csak akkor , ha újra eléri az ominózus hőfokot , de legalább ki tudod szűrni , hogy hol a hiba érted ?

Értem csak az a baj h lehűls után is marad az ugrálás
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Azt hogy érted , hogy kép semmi ?A volt csík sincs ?
Vagy az ugyan úgy meg van?
Azt kellene csinálni , hogy a TDA8361 nek a 42 es lábára menő vezető sávot , ami az R404, R156, és a CR402 közös pontról megy oda megszakítani a BR160 as átkötés ami az övé .Az átkötés egyik végét kiemeled.
Na most ha a TDA8351 42 es lábán még most is meg les z 4 volt , akkor kuka az ic , de ha nem akkor szerencséd lesz , és a szabályzó körében lesz még mindig a hiba.

Apropó miért kellett trimereket venni ?Tönkre mentek ?
Mert ha kiméred , és jók , akkor nem kell cserélni felesleges , és a méret is meg marad.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013

Akkor tovább kell keresni az okát. Még a processzor is gyanús lehet , ha azt hűtöd , akkor ?

Persze megvan a csik csak most nem csinal semit , edig lehetett szinesiteni stb.

A 100ohmos az ejel meg kivetem es probalgatam es egyszer csak 11ohm volt a ket vegen,ha megszoritotam akkor 100 , a 10Kohm pedig kicsereltem az ejel (leirtam fent hogy nem volt aram merheto a kosepso laban meg akor sem ha atcsavartam vegso alasba a feszultseg fele) es akor tudtam alitani a feszt a 42-es labon vele , amikor ki is nyilot a kep, a 2.2k-at pedig azert mert az nem csinalt semit amiota probalgatom.
Akor felszabaditom az aramkort es megirom mi van.

Mostmár a main-t kizárom mivel csere után is ugrál és a main hidegvolt tehát csak a táp lehet

Kondenzátorok ?Ilyenek stb nézted ?
Ugrálás közbe feszültségek stb ?
Mert valami elmászik tuti.
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Huuu-haa halotad mekorat dondult a ko ami leeset a szivemrol, a megszakitas utan 0.01V. de fent maradt a 3.6V , ebben az alapotban ha kicserelem a TDA3653-at , akor azt a 3.6V-ot kene tudjam alitani anelkul hogy visza kosem , ha nem mukodik akor egyszer atnezunk egyebet es majd csak utana csatlakoztatunk?
(#) Patrikova hozzászólása Júl 17, 2013 / 1

A két bordát hűttöm egy rögtönzött cpu bordás cooler-al de semmi hatása :-\
Inverter nem okozhatja esetleg?

Kondikat cseréltem párat de azzal sem változott semmi
(#) kadarist válasza Patrikova hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Vegyél egy palack hűtő (Kalte) sprét. Ez annyira képes lehűteni a vele befújt alkatrészt, hogy még le is deresedik.

Ez kapható egyszerű számítógépes boltokban?

A másik érdekesség h a stan by led nem ég holott a feszültsége megvan és amikor beleraktam a másik maint akkor világított ,akkor egyszer és annyi

Én olyasmire gondolok , hogy melegedés közben mondjuk egy ellenállás értéke változik aminek nem kéne , hogy változzon , és ha már annyira elmászik az értéke , akkor jön elő az ugrálás .A spray azért jó , mert azzal szinte mm pontosan be lehet fújni egy alkatrészt .Jobban behatárolható a hibás hely , utána meg ha már meg van lehet méricskélni.

De az ellenállások nem melegednek úgytűnik
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Vazze szerencséd van.Még ne cserélj semmit , és ne is kösd vissza ezt a pontot addig amíg szabályozni nem tudod. És pláne + 2,7 volt legyen.Illetve kevesebb , és ha majd vissza kötöd , akkor pontosan + 2,7 voltra belőni. Akkor lehet keresni a szabályzó körben a hibát , hogy miért is van ott annyi amennyi , és miért nem tudod szabályozni ..Mérj mérj mérj.

Pedig valamelyik érték , akkor is elmászik , vagy alkatrész érték , vagy feszültség érték stb , vagy pl trimer potméter kontakt hiba esetleg stb.

Minden ellenállás melegedik, amelyen áram folyik át! Olyan üzletben keress ilyen hűtő sprét, ahol elektronikai alkatrészeket is árulnak.

Trimmer nincs benne
Demár tényleg nem tudom és bennevan azért 14 ezrem szal k....bosszantó h mivalvele :-\

Az oké h melegszik de nem olyan mértékben hogy változzon az értéke szerintem mert akkor igen forró lenne de nem találok forróellenállást

Dehogy nem némelyik alkatrész nem véletlenül 1% , és ha már kicsit is eltér , akkor okozhat hibákat főleg egy szabályzó körben.

Inverter nem okozhatja egyébként?

Az ejel tudtam , de mikor mar megvolt a 2.7 en meg csavartam had nyiljon meg rendesen , es arra meg rahuztam a 100ohmos potit , az sem volt eleg maradt 2mm a kepernyon ami meg mehetett felfele es en meg rahuztam, normalis hogy elszalt az IC .

Mindjart megvan az IC csere (csak kozben lesem minden szavadat nehogy megint hulyeseget csinaljak) , a potikat hogy lovom be uresjaratban, gondolom a 100-ast elhuzom a testtol, a 10K mar elcsavartam a taptol es a 2.2K ????

Szoval ki van veve az IC merjem korbe az atkatreszeket, majd csak aztan tegyem be az ujat?

Használd a válasz gombot, mert így nem lehet tudni, hogy mire reagálsz.
Következő: »»   833 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem