Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   832 / 1274
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Az aramkorben 3 ohm-ot merek, a kornyeken ki volt cserelve a 100mF, es a 2db 1000mF 35V-os kondi.Persze csak 50V-os volt de az nem hiszem baj lenne.
(#) kadarist válasza Gyu hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Én ilyenkor szoktam bevetni a hűtő sprét és szisztematikusan elkezdem lefújkálni a gyanúba került alkatrészeket. Ebben az esetben még az eltérítőtekercs vagy az eltérítő áram útjában lévő soros kompenzáló tekercs (ek) zárlatosodását sem lehet kizárni.
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Akkor ha 3 ohm mot mérsz az nem lesz jó mivel az R411 es trimer 100 ohm , és az vele párhuzamosan van .Az R411 es trimerrel lesz valami.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
(#) Gyu válasza kadarist hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Én is fújnám, de nem akar előjönni a hiba nálam.
Közben megtudtam, hogy olyan is volt már, hogy kikapcsolták miközben fennállt a hiba , majd másnap be és a hiba egyből jelentkezett.

A ket szelso laba kozt 3ohm van, a fold feloli laba es a kozepso laba kozt, kozep alasban 30ohm van de mindket iranyba esik az elenalas erteke ha csavargatom.

Az a 3 alithatos ellenalas nem egyforma kene legyen??? Kulsore ?
(#) kadarist válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Honnan kaptad ezt az IC-t? Üzletből van, vagy használtat adtak?

Ezt gyárja válogatja , de általában egyformák szoktak lenni , mert miért kérded ?
A TDA8361A ic 42 es bemenetén meg kellene nézni , hogy a + 2,7v volt be megy e.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
(#) laszlo raduj válasza kadarist hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Ujat uzletbol.

mert 2db kocka es kek , az ominozus krem szinu es kerek formaju.
(#) frend válasza eyess hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

IC kicseréltem, D403, D405 és R415 nem zárlatosak.
R422 es elenálásom nincs itthon, holnap veszek és ki probálom.

Akkor lehet cserélte valaki már , de tulajdonképpen az értéke a lényeg nem a szine.
(#) eyess válasza frend hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Milyen van otthon kb milyen értékű ?

Csak epen ez volt a gyanum amit te is irtal, azert kerdeztem meg , mar keresem is a 100ohm-os trimert, egyebet ronthatotte el?

Egyenlőre ha kiszereled mérd meg a két szélső lába között 100ohm kell legyen , és a középső láb meg szabályozható egyik , vagy másik szélső lábáról.
(#) frend válasza eyess hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

4,7 1W os,

kiszedve jo, 102ohm
(#) eyess válasza frend hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Próbára megnézheted szerintem
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Az IC 5-os laban most 27V merek, A regivel 9V-ot es azt mondtatok hogy ugy jo.

Nekem a 9v szimpatikusabb volt mint a 27 .Nem forrasztottad össze valamelyik lábat véletlenül ?

Ezt megmérted ?A TDA8361A ic 42 es bemenetén meg kellene nézni , hogy a + 2,7v volt be megy e.

Nagyitoval elenorizem le a cinezeseimet, tehat nem cineztem osze.Megmerem azonal.
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Szep jo reggelt.
Igen megmertem de csak 0.6V volt rajta.
Az ejel 3kor sikerult megnyitanom a kepet.
Mericskeltem az IC 42-es labtol viszafele es eszre vetem hogy a P413 egyik laban 29V van, amig a tobin elenyeszo 3.4V. Atcsavartam egeszen a potit de a kozepso laban csak nem nott a feszultseg. Mindenutt megmertem ezt az aramkort, C412-es kondi, kepernyo, majd az IC 5-os laba de szinten 3.4V . Kicsereltem a potit es a feszultseg szepen kezdett el kuszni felfele a 42-es labon , 2.7V-nal megnyilott felig a kepernyo, majd meg csavartam de mar nem volt hatra sok a poti vegalasaig de megse nyilott meg egeszen a kep .Kovetkezett a P411 alitasa (azt is kicsereltem) es csavartam felfele, szepen nyilott is a kep, de az utolso 1 mm-nel egybol viszaugrott a csikra. Azota semit nem tudok kezdeni vele, a 42-es labon most 4V fesz van. Amikor ezt a muveletett hajtotam vegre elfelejtetem viszadugni azt a tekercset ami a kepernyot veszi hatulrol korbe, ez lehetett a baj , mi tortenhetett?
Igy utolag viszagondolva logikusnak talalom hogy a trimer (leggyengebb alkatresz az otani aramkorben) szalt el , ha vissza olvastok eszrevehetitek az irasaimban , hogy ilyen alkatreszre gyanakodtam folyamatosan.
De most hogyan tovabb? Mit nyirhatam ki?
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Ha 42 es lábon meg volt már a + 2,7 volt , akkor miért kellet tovább adni neki?
Az R 413 egyik lábán lévő 29v az normális mivel +D megy rá , ami elvileg 25v lenne .
Már jó úton voltunk miért nem figyelsz oda , hogy mindent a helyén legyen ?
Most kezdheted elölről a feszültség értékek nem azért vannak megadva egy adott ic bemenetén , hogy fittyet hányva ne vegyük figyelembe , és csak a képernyőt nézzük , hogy még még még.
Nyilván , ha a 42 es lábon most 4v van , akkor ott nézz szét ahonnan jönnie kell a vezérlésének tehát a trimerek környéke .
R413 , és R411 nem égett e meg stb .
És kíváncsi volnék most hány volt van a TDA3653 5 ös lábán nem e szaladt meg.
Az előzőekben leírt folyamat megmutatta azt , hogy jó helyen járunk , de nem lett volna szabad figyelmen kívül hagyni a a +2,7 volt bemeneti értéket , és csak a képernyőt nézve állítani.Viszont mivel nem tudtad már tovább állítani tehát teljes képméretet nem kaptál nekem az a gyanúm , ha már a 1000uf/35v kicserélted , hogy valamelyik ellenállás a körben megnyúlt .Tehát sokkal nagyobb lett az ohmikus értéke , és így megfogja az állítás lehetőségét.
Ki kell mérni ezeket , és ha a rajzon megadott értékektől eltér , akkor cserélni kell.
Pl mondjuk , ha az R414 értéke gyárilag 680ohm , és vagy 700- 800 ohm közötti lett , akkor cserélni kell.Illetve van olyan is , hogy elveszti értékét , tehát , ha 400 500 ohm ra esett , akkor is csere.
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Az R411bol alitva kaptam teljes kepernyot, majd ujra becsukodott a kep. Remelem a vezerlo IC nem ment ki , amugy az anyira erzekeny ,hogy amig mertem rajta tobszor is kikapcsolta a TV-et .Most sajna nem tudom elinditani mert kiszedtem a potikat , elkuldtem mintanak hogy vegyenek ujakat , szerinted TDA3653-ast veteseke mast?

Elképzelhető , hogy megszaladt az is , de ha ilyen sűrűn fogod cserélni jobb lesz ha tokot is teszel bele.
(#) Patrikova hozzászólása Júl 17, 2013 /

Heló
Olyan problémám lenne hogy van egy Sony kdl-32ex302 típusú tévé és ha bemelegszik a tv (kb1perc) akkor a kép elkezd ugrálni ,mainboard csere után is ez a helyzet.
Tápot is kimértem megfelelőek a feszültségek.
Valakinek valami ötlet?
Előre is köszönöm.
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Meg erkeztek a potik , de 2.2K helyett 2.5K hoztak , menyi befojasolja ez a valtozas? egyaltalan betegyeme?

Nyugodtan bele teheted nem jelentős a változás.
(#) eyess válasza Patrikova hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Ő a bűnös a te esetedben .Várd meg amíg ugrálni kezd , és akkor mérj tápot , illetve van még erre egy trükk , ha ugrálni kezd elkezded hűteni bizonyos részét a paneloknak , ha nincs sűrített levegővel töltött spray , akkor talán megteszi egy ventilátor is , vagy olyan hajszárító ami hideget is tud fújni .Amelyik résznél megszűnik a rángatózás ott a bibi .

Táp.PNG

(#) Patrikova válasza eyess hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Én is gondolt erre hogymelegedik mert a mainboard-on igen forró chip próbáltam rajta bordát de semmit nemért kb ugyanúgy forrósodott
A tápragondolsz hogy hűtsem vagy a mainra?
Következő: »»   832 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem