Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Igen, az sokat lefog, de ha lefújod pausklar spray-vel akkor jobban átereszti a fényt. Viszont fóliát A4-es méretben (nálunk egy vidéki nagyvárosban) 50-100Ft közt lehet kapni fóliát tintasugaras nyomtatóhoz, és laser nyomtatóhoz is lehet kapni, de nemtudom menyiért, gondolom hasonló áron. A pausz papír nemtudom mennyibe kerül, de szerintem ha lefújom PAUSZKLAR spray-vel úgy már drágább lesz.
Igen, én is vettem anno fóliát (írásvetítő fólia), lézerprinterhez valót, és arra nyomtattam ki, de sajnos - ahol eddig beszereztem - nem lehet már kapni egy jó ideje. A pausz viszont beszerezhető, és olcsó, ezért használom azt.
A levilágítási idő nagyban függ a fényforrás típusától, de még azonos termékek között is lehet eltérés, ebből adódóan globális és generális szabályt a távolságra és időre adni nem lehet. Legjobb, ha mindenki maga kísérletezi ki a neki megfelelő időt/távolságot.
Elméletileg jó még a szolárium cső is. Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy miért nem megyek szoliba levilágítani. Öt percen belül kész lenne a nyák. Érdekesen néznének rám a szolis kisasszonyok, ha odavinnék egy fél zsák nyákot, és telepakolnám a gépet
Amúgy azt tudja valaki, hogy a fotós nyák az UV melyik fajtájára van kitalálva? UV-A, UV-B, UV-C?
Mert van idehaza sötétlila és fehér csövem is, célszerű lenne azzal megküldenem, amelyiket jobban kívánja Én az UV-C-re tippelek, az a legdurvább.
Előbb vettem a Dob utcában, a lézerhez 50Ft/db, a tintás 119Ft/db A4-es méretben.
Kösz a tippet! Legalább tudom, hova menjek!
(A Thököly úton, a buszvégállomás mellett van egy idős hölgy, nála szoktam venni, de egy ideje Neki sincs... Viszont lakkfilcet beszerzett, csak az én kedvemért! )
A Dob utca 76-78 a munkahelyem címe, a papírbolt ez előtt van fél utcányira, talán a 70-es szám lesz az.
Időközben tettem egy próbát a 30W-os germicid csővel, kész fotolakkos nyákkal, 20 cm-ről, 3 rétegre nyomtatott tintasugarassal, átlátszó fóliára. Első próbára 3 perc volt, na ez kudarcra sikerült, kevés volt neki. Második próbára 15 perc, ezzel már nagyon szép lett a nyák rajzolata. De lehet ez is kevés neki, mert nem látom szemmel a levilágítás után a kontrasztját a rajzolatnak. A pici színeltérésre gondolok, amit a színtévesztők nem látnak Az előhívás az "AS szabvány" szerint bekevert előhívóval történt, fogtam némi NaOH pasztillát és vízben feloldottam majd "érzéssel" sűrítettem rajta. A nyák szerintem jobb minőségű lett, mint az eddigi legjobb vasalós nyákom, pedig azok sem voltak rosszak. A P20-al fújkálósdi okozhatta szerintem a régebbi kudarcaimat fotózásos eljárás terén. Hát ennyi az élménybeszámoló hirtelen.
"Érdekesen néznének rám a szolis kisasszonyok,
ha odavinnék egy fél zsák nyákot, és telepakolnám a gépet.." És?? Mi vele a gond????? Csak vigyázz; hogy tönkre ne tedd a gépet. Nem mindegy nekik, hogy Te fekszel bele; vagy a NYÁK-jaid??
Amúgy köszönöm a fúrással kapcsolatban feltett kérdésemre a válaszokat!
És még 1 kérdés:
Nem tudja valaki; hogy hány fokig (°C, ha kérhetem) hőálló 1 NYÁK-lap?
Pontosan nem, de muszály ennyi ENTER-t nyomnod? Fél oldalt kell scroll-ozni, hogy végignézzek egy ötszavas hsz-t...
UV-tartomány: a gyárilag lakkozottat nem tudom, a P20 a közeli (UV-A) tartományra a legérzékenyebb. De a reakciómechanizmus szempontjából majdnem tökmindegy...
Hőérzékenység: az üres fóliáslemez akár 200 fokot is elvisel, a fényérzékenyített max. 70 fokot. A P20 azért okozhat sokszor kellemetlenséget, mert elvileg pormentes helyen kellene fújni (ami szerintem nem igazán fordul elő a műhelyekben). Az AS-szabvánnyal vigyázni, mert a túl tömény NaOH oldat durván leviszi az exponálatlan nyákot is... Ekkor lesz belőle az ÍS-szabvány...
Köszi szépen! Akkor legközelebb onnan veszem majd.
Idézet: „nem látom szemmel a levilágítás után a kontrasztját a rajzolatnak. A pici színeltérésre gondolok, amit a színtévesztők nem látnak” Két eset lehet: 1. Nem is volt ilyen kontraszt (kevéssé valószínű, mert a továbbiakban írod, hogy a hívás jó lett) 2. Te is színtévesztő vagy. Nos, igazából a színeltérés csak ún. "súrlófényben" látható, és csak egy enyhe, árnyalatnyi eltérés. (A P20 esetében az eltérés sokkal markánsabb!) Idézet: „A nyák szerintem jobb minőségű lett, mint az eddigi legjobb vasalós nyákom, pedig azok sem voltak rosszak.” Valóban nem voltak rosszak, de: 1. A vasalással sokkal többet kell "kínlódni" 2. A vasalással nehéz (nem lehetetlen, de nehéz) igazán "aprólékos" (vékony vonalas) rajzolatot készíteni.
Hehe, nem vagyok színtévesztő szerencsére
Ezek szerint a P20 miatt van, én ahhoz voltam szokva. Persze kipróbálom majd 20 perces levilágítással is, valamint letört búrás lámpával. (abban több az UV-A, mint a germicidben) Nagy előnye a levilágításnak, hogy (bár a fotonegatív létrehozása némi kinlódással jár -kiprintelés, nemveszi be a nyomtató, stb, 3db egymásra illesztése, rögzítése, stb), de utána bármikor elővehető a fiókból és máris rendelkezésre áll. "Pontosan nem, de muszály ennyi ENTER-t nyomnod? Fél oldalt kell scroll-ozni, hogy végignézzek egy ötszavas hsz-t...." Hát kb.ezt csinálják 1 hozzászólással a gagyin megtervezett fórumok.
Nem szeretek OFF-olni, de szerintem ne szidd ezt a jó kis oldalt!
Másrészt használd a válasz gombot, a modik örülni fognak neki! Üdv!
Ha annyira gagyi lenne a fórum, mint amilyennek most beállítottad, akkor tudod, hova írnál most? Sehova...már rég kihalt volna az oldal, ha olyan marha "gagyin" lenne összetákolgatva, ahogy azt te gondolod...
Hát kb.ezt csinálják 1 hozzászólással a gagyin megtervezett fórumok. Amúgy, ehhez még annyit tudnék hozzátenni: kettőn áll a vásár! Ha te ilyen gagyi módon állsz a dolgokhoz, és gagyin tudsz csak hozzászólást írni, akkor ne csodálkozz az eredményen...
[OFF, modiktól bocs]
Lehet, azért nem értetted, mert hibásan írtam... "Muszály" helyett ugyanis "Muszáj" kellett volna. Idézet: „Azonosító: stereo22 Regisztrált: Nov 21, 2007 Hozzászólások: 6” És máris fikázik. És máris van warn-ja. Ez a nem semmi... [/OFF, befejeztem]
Eddig az volt a véleményem, hogy vasalós módszerrel nem lehet igazán szép kontúros, vékony rajzolatú nyákot készíteni. Nos, azt hiszem, tökéletesre sikerült a technológiát fejlesztenem, illusztrációként a kétkedőknek egy kép.
Ezt a dobókockát építettem meg Viszonyításul nézd a fúrást pozicionáló lyukakat, kb. 0.8mm. "ha olyan marha "gagyin" lenne összetákolgatva, ahogy azt te gondolod....." Azt meg honnan tudod, hogy én hogyan gondolom? Már jó régen kitalálták a WYSIWYG-et; szóval el lehet kezdeni fejleszteni..
Nem tudom mi a bajod a fórum motorjával rajtad kívül mindenki tud rendesen írni szóval nállad / veled van a baj...
Eddig a fórumnak több, mint 11 ezer regisztrált tagja van.
A 11 ezer közül több, mint 2 év távlatából sem volt, aki pont ezen szolgáltatást kifogásolta volna, VAGY ezen akadt volna ki. Sőt, mondok egy egyszerűbb dolgot: a 11 ezer tag közül egyik sem azért regelt, hogy próbálgassa a fórum korlátait, és ilyen iszonyat időpocsékoló agyament baromságokkal kezdjen el foglalkozni, hogy hány Enter-t lehet ütni egy hozzászólásban... De nem baj...te ettől a gondolkodástól vagy egyedi itt az oldalon.
Folytatván Norberto kollégám mondandóját:
...de ha ebben a stílben folytatod, akkor nem sokáig! (Mármint leszel ezen az oldalon.) :banplz:
A nagy számok törvénye alapján a hiba az Ön készülékében van.
Egyébként normál texthez mi a francér' wysiwyg? "Örökös versenyfutás folyik a programozók és az Úristen között: a programozók igyekeznek minél nagyobb, jobb és idióta-biztosabb programokat létrehozni, az Úristen pedig igyekszik minél nagyobb és jobb idiótákat produkálni. ... egyelőre az Úristen van nyerésben."
Itt is van két nyák, vasalva, műnyomóval, meg egy érdekes infóval. Sikerült leszoknom a VIM-es sikálásról.
Találtam egy remek vegyszert, úgy hivják parkett lakk higitó. Egyrészt egy kis áttörléssel remekül zsirtalanit, másrészt gyönyörüen oldja vasalás után a nyomatot. Pár másodperc alatt leszedi a rávasalt rajzolatot. Nem mondom,hogy nem láttam szebbeket, de egész tűrhetőek lettek.
Ez a parketta lakk higító jó ötletnek tűnik! Ki fogom próbálni.
Szépek lettek ezek a NYÁK-ok, gratula!
Hoppá! Miből lesz a cserebogár...?
Szépek lettek! |
Bejelentkezés
Hirdetés |