Fórum témák
» Több friss téma |
nem mert a bázis általában nincs kivezetve (az a fény)
Azt egyébként elárulom csak halkan (még sokan nem tudják szerintem), hogy a kamerás mobil kamerája veszi az infravörös fényt! Aki még nem próbálta, az próbálja ki, nagyon érdekes jelenség! A fény-nyaláb fehér színű lesz.
Be a fürdőszobába és bevinni a TV-távszabályzóját...aztán kamera elő!!!
Ez egyébként akkor jó, ha otthon épp egy infrás dolgot tervezel! Mert ugye akkor ki tudod próbálni, ha nem menne...hogy egyáltalán jön-e belőle ki infrajel...
Sziasztok! Ez milyen alkatrész? Rákerestem a számára de semmit sem találtam róla! Tudja valaki mi a pontos neve?
Az szinte biztos, hogy valamiféle tranzisztor, de hogy milyen...?
Hali!
Ez a tranzisztor kérlek szépen titeket...2SA798 típusú. Nem sokat lehet róla tudni, de ennyi a minimum info, amit találtam róla: Idézet: „2SA798 - PNP Monolithic Transistor Pair - hFE1/2 0.80 min”
Megtaláltam az adatlapját. Ezen az oldalon. de azért köszi mindenkinek.
Idézet: A fotodióda az érzékeli a sima és az infra fényt is és csak kapcsol, az „azok szerintem fotodiódák IR szürő nélkül.” Idézet: viszont csak az IR fényt érzi,és azt erősíti?? „IR-szűrős fototranzisztor”
Hi all!
A csatolt képen lévő alkatrtészről valaki megtudná mondani a bekötését? Ha minden igaz akkor ez egy 20MHz-s rezonátor aminek van négy lába. Az egyik rá van forrasztva a házra gondolom ez árnyék és a másik 3-t hova kössem? Nem találtam sajnos semiféle adatlapot erről az alkatrészről. Köszi mindenkinek! Üdv tom.
A fotodióda (szolár cella) fény hatására áramot termel, diódánként KB 0.5Voltot.(A leadott áram erősen függy a megvilágitott felülettől.) Ez a feszültség a kivezetésein megjelenik!...
A fototranzisztornak a "fotodiódája" a PN átmenetbe van Idézet: , és ez biztosítja a tranzisztor nyitófeszültségét. Tehát a fotoranzisztor „integrálva” Idézet: !„fény hatására kapcsol” (Ha a fémburkolatú tranzisztor védősapkája elvan távolítva, és a kristályt fény éri, szintén tapasztalható fotoelektromos hatás! )
Help
Ez milyen értékű kondi???????? 8,3nF???????? (kicsit megolvadt)
OK
Tnx Egyébként TV-ben volt a nagyfesz trafó környékén...
Baromi nagy lyuk lett a helyén
Kb.:borsószemnyi! Érdekes lesz befoltozni...
Felülnézetből mint egy TTL IC-t kell nézni.
7-es=GND, 14-es=5V. A tok lecsapott része az 1-es lábnál helyezkedik el.
Csak annyit fűznék hozzá a képekhez, hogyha nem közel 1MB-ban küldenétek olyan képet, ami 100kb-ban is elférne, nem fogyna annyira a tárhely. No és persze a gyengébb nettel rendelkezők is gyorsabban meg tudnák nézni.
Bocs az OFF-ért! Üdv!
A másikoldaláról nincs véletlenül képed, mert ez az oldal is szép és hasznos (Főleg, hogy a kivezetések funkciói rálettek írva!), DE a fontos adatok fefül vannak!
Amugy elsö ránézésre egy OSCILÁTOR CHIP lessz. Ezeknek csak tápfeszt kell adni és a kimenetén a tetelyére felírt frekit szolgáltatja...
Itt a felülnézeti kép. Igen ezek a tokozású eszközök kvarcoszcillátorok régi sztg. alaplapokban találkoztam velük. Valamelyik rádiótechnikában Pálinkás Tibor a tőle megszokott alapossággal körbejárta a témát(felboncolt egy tokot)...mért...kapcs rajzot közölt.
Nekem is lenne egy kérdésem. Mi az a MAC156 A20? Találtam egyet, de gőzöm sincs, hogy mi lehet... Néztem alldatasheet-en is, de nem találtam, csak MAC15...-ot. Ezek triacok, de szerintem az enyém nem az lehet, mert rengeteg lába van... (asszem 8)
van egy kondim, nagy feszű csak nem tom eldönteni h most mekkora...
ez van rajta: 250 u47 250 szürke kondi unpol. 470n/250v ??
itt egy másikról kép
ez akkor most 100nF/400v ??
Ha a kapacitás úgy van feltűntetve hogy u1, vagy u47, akkor azt úgy kell tekínteni mint egy tizedestörtet. A u elött nincs szám, ezért azt 0-nak kell venni, a u után pedig vannak a tizedesek. Tehát
u1 = 0,1µF =100nF u47 = 0,47µF = 470nF
köszi, erre gondoltam én is csak nem voltam 100% ig biztos.
Én meg megtaláltam idő közben a keresett alkatrészt. Megegyezik az LF156H-val. adatlap
Nem tudja valaki, hogy mire lehetne használni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |