Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   177 / 594
(#) toro válasza fater2000 hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Ez a fűtőkör NTC-je. Valószínű elszállt!
(#) toro válasza kicsirigo hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Ez már bonyolult ügy!
A gázszeleppel azért ne próbálkozz! Érdemes szakembert hívni!
(#) tician97 hozzászólása Aug 28, 2013 /

Szép jó estét mindenkinek!

Egy Elexia Comfort kombi tulajdonosa vagyok, s egyik napról a másikra nem melegíti a vizet! Az égő működését jelző lámpa fel sem villan...
Valaki tudja mi lehet az oka? Hol keressem a hibát amit esetlegesen orvosolni tudok!

Egy szerelőt hívtam s amit meglátta mi a márka nézegette, de láttam hozzá sem szagolt a problémához, s emelte kalapját!

Köszönöm előre is a segítséget!
(#) toro válasza tician97 hozzászólására (») Aug 29, 2013 /

Segítenék, de sajnos a "chaffoteaux & maury" elexia comfort "kiválóságot" még nem láttam.
Az égő működését jelző lámpa viszont csak akkor világít, ha van láng, mivel az ionikus elektróda küld vissza "jelet" a vezérlő panelnek.
De azért nézd meg:
-megfelelő-e a víz nyomás a fűtőkörben,
-indul-e szivattyú,
-elindul a ventillátor (ha turbós),
-nem kapcsolt-e ki a biztonsági hőmérséklet korlátozó.
Ha van gépkönyve olvasd el a hibaelhárítási útmutatóban.
Ha nem érted a franciából fordított szöveget, scanneld be és tedd fel.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2013
(#) Gombszem válasza toro hozzászólására (») Aug 29, 2013 /

Idézet:
„Olvasd el a neten: fernox.hu.”

Hát ez nem egy olcsó társaság. Ahogy elnéztem, ilyen horror kiszállási díjjal kevesen dolgoznak, ha egyáltalán kérnek Pest megyén belül valamennyit.
A munkadíjaik is szép kerek számok. Egy ilyen tisztítás simán belekerül egy egyszerűbb havi fizetésbe.

Látszik, hogy érdemes keresgélni itt a Fórumon, hátha sikerül az saját megoldás.
(#) Bigjoe22 hozzászólása Aug 29, 2013 /

Tiszteletem.
Most vettem egy lakast. Benne egy Junkers euroline fali kazannal.
Azon van a cirko futes is.
Kerdesem, mennyire megbizhato es gazdasagos a mai vilagban ez a szerkezet?
Az elado atnezette, de egy fel evig nem volt hasznalva. Lehet barmilyen baja? Tomitesek eloregednek stb.?
Amit hianyolok az a termosztat. A falon latom a nyomat, elvileg. De el is felejtettem erre rakerdezni.
Fehervaron esetleg nem ismertek egy jo szakit aki nekem ezt megnezne?
(#) toro válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Bocsi, én nem azt írtam, hogy keress kivitelezőt a problémád megoldására!
Azt írtam, hogy a honlapon nézd meg a Fernox F3 cleaner és az F1 protectort.
www.youtube.com/watch?v=0NC92lw7Mgw itt tudod megnézni, mit kell csinálni.
(#) toro válasza Bigjoe22 hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Egy kérdés kéményes avagy turbós a lelkem?
Nem mindegy, mivel a kéményes hőcserélőjén egy év üzem után kialakul a rézoxid.
Azért nem árt tisztességesen karbantartani!!!
(#) Bigjoe22 válasza toro hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

No, sajnos ezt meg nem mondom.
Kéménybe megy bele a cucc Holnap pontosabban le tudom írni a típust.

Amúgy, ahogy nézegettem régebbi kazán ez már.
Lehet megérné kicseréltetni valami újabb modern készülékre még így tél előtt nem?
Aminek azért jobb a hatásfoka. És akkor nem érnének meglepetések a tél alatt.
Esetleg valami ajánlat lenne-e valakinek? Egy ~80nm-es házba. Szigetelt, új műanyagos ablakos, és új radiátorok.
(#) Redbricks hozzászólása Aug 30, 2013 /

Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

Beretta Mynute 24 RS DGT gázkazánom van. A 03.-as hibakódot ír ki. Ha jól tudom az a tágulási tartály nyomásvesztését jelzi. Megnéztem, a nyomás valóban alacsony volt. Felpumpáltam 1 bar-ra. De továbbra sem akar elindulni. Egy darabig megy a ventilátor aztán leáll, és megint kiírja az A 03-as kódot. Mit kell még tennem? Megköszönöm ha tud valaki segíteni.

Szép napot mindenkinek!
(#) fater2000 válasza toro hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Köszönöm szépen, megnézem és kisavaztatom a kazánt! Üdv.!
(#) VIM válasza Bigjoe22 hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Szia! Ha ILYEN a kérdéses típus akkor szerintem nem lesz vele gond, mert nálunk a nagyszülőknél tünetmentesen működik már régóta. A tűztér tisztítás és tágulási tartály időnkénti nyomásbeállításán kívül nincs más teendő vele ha nem kemény a víz a lakóhelyeden.
(#) toro válasza Bigjoe22 hozzászólására (») Aug 30, 2013 / 1

Turbós kazánt kell felszerelned!
Fokozottan jól záró ablakok a Gáztörvény és a MBSz változásai miatt.
Én a Wolf CGG 1 24k-t javaslom, ha melegvizet is kell csinálnia.
(#) toro válasza fater2000 hozzászólására (») Aug 30, 2013 / 1

Ok, sok sikert!
(#) sitho hozzászólása Szept 1, 2013 /

Sziasztok! Beretta Smart C.S.I.-ben véletlenül túltöltöttük (töltés közben nem emelkedett a mutató), a nyomás 3.5 bar-on van. Hogy lehet kiengedni belőle, hogy csökkenjen a nyomás! Ha valaki tudja, kérem, írja meg! Köszi!
(#) FrLee hozzászólása Szept 2, 2013 /

Nekem Beretta mynute 24 kazánom van és A3 mas hibakódot ír ki. Ahogy megnéztem azt vettem észre nem ad le szikrát. Mi lehet a gond , hogy oldjam meg? Előre is köszönöm
(#) toro válasza sitho hozzászólására (») Szept 2, 2013 / 3

Valamelyik radiátor végén van egy légtelenítő szelep.
Csavarhúzóval lazítsd meg egy kicsit, tegyél alá egy edényt s engedj le kb. 1 - 1,5 litert a rendszerből, majd zárd vissza. Természetesen ha nagyobb a rendszer többet.
(#) toro válasza FrLee hozzászólására (») Szept 2, 2013 / 1

A levegő nyomáskapcsoló nem kapcsol!
Ez lehet attól is, hogy koszos a hőcserélő-, szétcsúszott a füstgázelvezető-, rossz a pressostát.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
(#) BD249 hozzászólása Szept 2, 2013 /

Sziasztok!
Segítség!!!!!!!
Sanuer duval kombi gázkazánom van és most vettem hozzá egy új bitermikus hőcserélőt.
A gond az, hogy az egyik szenzornak nincs megcsinálva a furat menettel.
Tehát kellene a belevaló (NTC) adatlapja ott talán le van írva hogy aza menet milyen menet.
A mérések szerint a szenzor csavaron 9,48 mm-mértem a menetfésűn a 28/1 -es volt jó.
Egyenlőre azt sem tudom, hogy Withworth, gáz, UNC esetleg UNF menet-e?
Szóval ha ezt kiderítem már csak egy ilyen menetfúrót kell szereznem az is biztos egyszerű lesz......
Előre is köszönöm.
(#) holusoft válasza BD249 hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Szia
Ne fúrj semmit.Gondolom Renova készülékhez vetted,de ahhoz külön már nem gyártanak.A régebbi Renova Star hőcserélőjét adják már vagy 2-3 éve, amin csak 1 db menet van de passzol csak külön meg kell venni hozzá egy HMV Ntc-t amit a csőre rögzítesz.Persze én még az elején találkoztam olyannal amibe + bele volt csomagolva.
"Amúgy lehet hogy egy vakdugó van benne csak le van festve de most így hirtelen nincs előttem."
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
(#) BD249 válasza holusoft hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Elkezdtem kulccsal feszegetni, de akkor láttam az nem vakdugó hanem öntési fej.
Tehát azt mondod a csőre pattintsak fel egyet ?
De ami a másikban benne volt az is jó lesz oda?
(#) sitho válasza toro hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Köszönöm, sikerült!
(#) toro válasza sitho hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Ok, ügyes vagy!
(#) holusoft válasza BD249 hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

A fűtési NTC marad,csak a HMV oldalra kell egyet venni.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013

6045.JPG

(#) BD249 válasza holusoft hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Köszi.
Asszem rendelek egyet.
(#) Jeges1 hozzászólása Szept 10, 2013 /

Üdv Mindenkinek és Tiszteletem a laikusokat segítő Profiknak!

A javításra szoruló egyed egy 2000-ben üzembe helyezett Vaillant VU 180/1 XE kazán, melynek társa egy VIH70 tároló. A kazán eddigi élettörténete röviden: évente 2x elvégzett hőcserélő és modulációs égőfej tisztítás (porszívózás) és az égőfejnél lévő gyújtóelekrtódák tísztítása smirglivel szükség szerint. Ezen kívül a hőcserélő 2006-ban a helyszínen, idén pedig a márkaszervízben lett tisztítva.
Ennyi bevezetés után a hibajelenségek:
1; HMV készítésénél a fütésköri előremenő vezetékben is melegszik a víz. Lehetséges, hogy a váltószelep enged át? Amennyiben ez a fajta szétszedhető kérem írjátok meg hogy lehet azt megtenni. Mivel nem vagyok hozzáért ezért részletesen, ha lehet.
2; HMV készítésnél a láng leszabályozása után (amikor már a tárolóban lévő víz hőfoka megközelíti a beállított mőmérsékleti értéket) lekapcsolja a lángot majd újragyújt. Az újragyújtást kb. 4x-5x csinálja és minden alkalommal amikor HMV-t készít. Egy helybéli szerelő megszakértette a jelenséget és azt mondta a tárolóban lévő hőcserélőt kell kitisztítani, de necces mert kilyukadhat. Megegyeztünk, hogy 2 hét múlva megcsinálja elötte csörögjek rá. Ezt kb. 1,5 hónapja mondta, azóta nem érem el telefonon.
Annyi még hozzá tartozik a történethez, hogy a radiátorokat a lakás festésekor (eddig 3x volt) mindig leszereltem, átmostam és tisztán raktam őket vissza.
A problémák megoldásában kérném a segítségeteket.

Köszi!
(#) hamika hozzászólása Szept 11, 2013 /

sziasztok!

Van egy Saunier Duval Semia F24 kombi turbós kazánom. Egy hétre elutaztam, a gáz bemenő csapját elzártam, de a kazánt nem kapcsoltam ki. Most hogy hazajöttünk, azt a hibát produkálja,hogy se a melegvíz csap megnyitásra, se a termosztáttal való beindításra sem gyújt be.
Szikra van, de a gázt nem kap. 3-4 próbálkozás után piros lámpával leáll. Úgy tudom,hogy van ebben a kazánban egy olyan "program", hogy
minden nap délben elindul egy percre, hogy a szivattyút megforgassa. De, ha nem kapott gázt akkor
lehet, hogy ez okozta a hibát? Mi lehet a baja? Elsőre nem szívesen hívnék szerelőt,
Üdv: hamika
(#) toro válasza Jeges1 hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

1. Ha HMV készítésnél melegszik a fűtési előremenő vezeték - és nem a radiátorok folyamatosan - az a közvetlen átmelegedés miatt (a fém vezeti a hőt). Ha a radiátorok is melegszenek, akkor az eddigi tisztítások ellenére is szennyezett a váltószelep és valamennyit átenged. Víz leengedés után kiszerelhető a 3 db. 3/4"-os hollandit kibontva (5. képeden).
2. Két probléma lehet az okozója: a. kicsi az induló gáznyomás (2 mbar) vagy oxidos az ionikus elektróda (a 2 közül a balszélső). Csiszolóvászonnal tisztítsd meg. Az ionáram mérhető, ennek 2 mikroampertől magasabbnak kell lennie.
(#) toro válasza hamika hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Szia!
Először is nyisd meg a gázcsapot!
Ha nincs gáz a 3. próbálkozás után zavarra áll. Reteszfeloldás után újra kell indulnia.
(#) gurami hozzászólása Szept 12, 2013 /

Sziasztok
Van egy régi gázkazánom, (már a papírjait sem találom), az elejére Ellowtherm van írva, gondolom ez a típusa.Egy ideje azt csinálta hogy a csap megnyitására nem reagált, meleg vizet csak akkor adott ha ment a fűtés. Sajnos most már úgy sem használható, csak hideg vizet ad.Szerintetek mi lehet a hibája, érdemes megjavíttatni (egyáltalán meg lehet), vagy ki kell cserélnem a kazánt.
Köszi
Következő: »»   177 / 594
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem