Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   877 / 1273
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Nah* ebből se lessz semmi!
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
(#) matyusz válasza fecameca hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Most visszaállítottam mindent az eredetire, kivettem a fűtőellenállások alatti átkötésem és, nehezen, de megjön a képe mostmár. Pattogni nem pattog, szóval szerintem érdemes lenne megpróbálni még egyszer regenerálni, mert már így is nagy a változás. Lehetséges, hogy a felvett fűtés miatt pattogott nem?
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Jut eszembe! Szóval ha belépnék a kereső menübe, ugye jön a blocked felirat, mielőtt belépnék a kereső menü sora végén van egy zöld nyíl, ami mutatja hogy oda be lehet lépni! A blocked felirat kiadása után a nyíl helyén 2 egymással szemben levő nyíl jelenik meg, közte egy kis kockával és pirosra vált ez az egész ábra! Szóval azt akarom ebből az egészből kihozni, hogy ilyenkor mintha valami kódot kérne oda. De hiába nyomogtam akármilyen számot neki nem reagált rá, lehet hogy csak a gyári kódot fogadja el. Mármost utánanéztem hogy az orion szervízkódja 4725 akar lenni. Még ezt meg fogom próbálni.
Ezt most lehet egy kicsit hülyén magyaráztam el, mutatnék fotót a jelenségről de a készülék nem nálam van. Csak azért írtam ezt még, hogy hátha valami ötlet, és elkerülhető lenne az EEPROM piszkálás.
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Az általad mellékelt doksiban lévő szervízmenü-belépést próbáltad? Tehát a vezérlő proci 7-es lábát testre kötni és így tovább... ?
(#) eyess válasza djseed1 hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Egyébként nem te vagy az első aki , próbálgat tévét javítani , hogy felteszi itt a kérdéseit , de a tévé az még véletlenül sincs a közelben.Nem is értem , hogy gondoljátok ezt , így segíteni is még rosszabb , mert mi is úgy tudunk haladni , ha az adott instrukciók alapján a végre hajtott műveletek után pontosabban behatárolható merre lehet a hiba ,De egy olyan tévén ami nincs is a helyszínen ez nem lehetséges , és néha olyan érzésünk van ilyenkor mintha a falnak beszélnénk.
Egyébként az említett tévébe 24C04 eeprom kell , és ha ez a lépés megtörténik , akkor valószínű megoldódik a hiba is . De ehhez az kell , hogy ez le legyen zongorázva , mert addig mi sem tudunk konkrétabb dolgot javasolni.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Csináld meg a többi katódnál is ezt az égetést, aztán megnyugodhatsz, hogy minden tőled tehetőt megtettél az ügy érdekében.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
A 180V-os részről kell vinnem a feszkót, csak nem tudom mekkora ellenállást rakjak be. (Mondjuk 100kohm ? ) A 4,7kohm szerintem nagyon kevés volt, bár nem mértem a G1 áramot. Ha most nekiállok, akkor a G1-en a ganzunivom lesz, a szín és a test között pedig a multim lesz egyenáram mérésben. Majd kiderül, hogy a 100k az kevés-e de akkor inkább megyek le minthogy szétküldjem. Bár 100k-s ellenállatom szerintem csak negyed wattos van itthon. És nem hagynám a kék színt sem, hanem éppen hogy azzal kezdeném
(#) djseed1 válasza eyess hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Értem én, elnézést is kérek, de egyenlőre nem akartam elhozni a TV-t. Próbálnék akkor a szervíz menübe belépni. Szóval addig tiszta sor hogy az IC 7-es lábát a földre. Tv bekapcs, és megjelenik a bal alsó sarokban egy S. Ezután vegyem le a 7-es lábról a földelést és nyomjam meg a távkapcson az OSD gombot. Jól veszem ki a leírásból? Csak azért kérdem mert nem megy annyira jól az angol.
(#) kristikoma hozzászólása Szept 23, 2013 /
 
Sziasztok! VT TS 4329-es TV-men a kék szín eltűnik, majd előjön. Kontakthibára gyanakszom, de minden csatlakozást megtisztítottam. A többi szín rendben, de mi lehet a gond? A kapcsolási rajzon nem találtam az RGB panelre vonatkozóan fesz. értékeket, szkópom nincs.
(#) kadarist válasza kristikoma hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Szia!
Cseréld ki a kék színhez tartozó videó-végfok tranzisztorokat. Ha TO92-es tokozású tranyók vannak ott, akkor hatványozottan érvényes a tanács.
(#) eyess válasza kristikoma hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
De műszer van legalább ?
Mérni kellene a videó végfok kimenetén , hogy megkapja e egyáltalán a kék szín a vezérlést .
(#) kristikoma válasza kadarist hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
BF 458 van benne, akkor még kicserélem az 1N4148-at is. Az a biztos.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
(#) kristikoma válasza kristikoma hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Nincs BF 458 itthon. BF 871 már van. Adatai jobbak. Lehet, hogy ez utóbbi kerül bele.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Na. Hát újra nekiestem. Kicsit "beverdestem" neki azzal a 4,7kohm -al ezelőtt :S a fene vigye el. Na most nézem, 5mA felé nem bírom vinni a 100kohm -os ellenállással, szerinted mennyek lentebb? Ha igen mennyivel? Igazából nagyon szépen megy fel az elején is az áram, de 5mA nél tovább nem igen megy, szerintem már a 100k-s nagy.
(#) fecameca válasza matyusz hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Miért, a 100 Kohm neked hol van? Én általában egy 1,5 vagy 2k-t szoktam sorba kötni, ezt is csak azért, mert volt már olyan is, amelyiknél 50 mA fölé szaladt, és a biztosítékot is kicsapta. A kezelés alatt átkötheted a fűtőköri ellenállásokat, de utána vedd ki, attól figyeld meg, mindjárt több lesz az áram. A lényeg az, az eredeti fűtőfesz. 120-130%- ánál soha ne adj neki többet, 150 %-nál már könnyen kiég a fűtőszál.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2013
(#) matyusz válasza fecameca hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Köszönöm a válaszod, de már kukára ítéltem a képcsövet. Olyan 12-15kohmnyi ellenállást pakoltam össze, a fűtőköri ellenállások átkötés nélkül voltak. A 180V os részről hoztam a feszt és néztem mind a 2 irányban az áramot. (test és szín és 180V és ellenállás között ami a G1-re megy.) Folyamatosan csökkentettem az ellenállást, de csak 6mA-ig jutottam ilyen 60k körül mind a 3 színnél. Aztán lementem az említett tizen kilóra aztán kezelni kívánt szín a kék, aztán bekapcs, szép lassan halványan kék kép majd mire világos lett volna hirtelen majdnem fehér lett, éz ezzel egyidőben elment a kép is és csattant a képcső nyaka mellé pedig még villant is valami ott. Szóval kukára ítélem kikötök mindent, nehogy elszállítsanak valamit ha utánam próbálgatnák akitől jött. A lényeg, hogy arra jó volt, hogy totálisan megijesztett kapcsoltam is ki az egészet.
(#) fecameca válasza matyusz hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Azért próbáld meg normálisan visszakötni, megint a fűtögetés miatt húzhatott át. Eredeti bekötésnél hátha nem csattog, oszt van rajta olyan kép, amilyen. Ha nem égett le kivezetés, akkor működni fog, ha leégett, nem lesz rajta kék szín, akkor is megmondod, hogy ez már sajnos megette a kenyere javát, javítani nem lehet rajta.
(#) matyusz válasza fecameca hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
De pont ez az. A fűtőellenállások nem voltak átkötve. A kettő közül egyik sem.
(#) fecameca válasza matyusz hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Leégett valami? A csattogás miatt mindenképp fejezd be, nem lenne neki szabad, de annál a képcsőnél valami gáz van, mindent kössél eredetire.
(#) jdani hozzászólása Szept 24, 2013 /
 
Hali, van ismét egy TV, annyi pici baja van, hogy a képben vízszintesen csíkok ugrálnak. Képet sajnos most nem tudok küldeni. A csíkokat nem őgy kell elképzelni, hogy ezek valamilyen színűek, hanem csak a képet deformálják. Bocs, most máshogy nem tudom megfogalmazni.
Margóra, akkor volt ilyen problémám egy monitornál, mikor a magasfeszültségű puffer öreg volt már. Ez egy 96os OVP TV.
Ennek is csak az lenne a baja?
(#) zodos75 hozzászólása Szept 25, 2013 /
 
Sziasztok, Segítségre volna szükségem, van egy régi nagy képernyős Thomson tv-m és a menüje magától elkezdet ugrálni, utána meg már be se kapcsol, a led villog pirosan.

El vittük szerelőhöz, vissza hoztuk, és egy napot bírt ki, megint szaladgált a menü, és kész is lett megint.

Tudtok esetleg segíteni, mi lehet a gondja.
Köszi előre is!

E-mail: zodos.zoli@gmail.com

Képet később tudok küldeni.
(#) mihist4 hozzászólása Szept 27, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Grundig képcsöves TV-m. Az a hibája, hogy bekapcsoláskor hang van, kép nincs, majd kb. 5-10 perc után megjön a kép is. Gondolom kiszáradt kondi hiba, de aki gyakorlottabb kérem írjon valami tanácsot.
Köszönöm
(#) eyess válasza mihist4 hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
Tápegységét kell kimérni , és átnézni tüzetesen.Elsősorban kontakt , illetve forrasztási hibára utaló jel , amit leírtál.
(#) mihist4 válasza eyess hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
Kösönöm.
Illetve még annyit, hogy ha megjön a kép akkor stabil és nem megy el, azaz ha "bemelegszik" akkor jó. Ez esetben is lehet forrasztási, vagy kontakt hiba, és nem alkatrész ?
(#) eyess válasza mihist4 hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
Igen egyértelműen lehet.
(#) kadarist válasza mihist4 hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
És valóban, a kiszáradt kondik bemelegedésre helyre tudnak jönni.
(#) jenci2010 hozzászólása Szept 30, 2013 /
 
Sziasztok már felkutattam az egész googlét. De sehol nemtalálok rolla adatot. a kővetkező tv kapcsolatban. Adott egy Sencor 21518 Flat CRT tv. 2010-4-15 ődikei gyártási dátummal.ellátot nyák. amihez kapcsolási rajzot sehonnan nemtalálok. és amire kiváncsilennék ennek a belseje melyik tv vel egyezik még ?. Sasic szám alapján is kerestem de semmit nem írj. a google. Lényegében ha valaki javitott sortrafo hibásat vagy ismeri a belsejének márkáját az lécives írjón kőcce* erőler!.

jah* a panelon enyi szám van írva. EK35014613.

Mod: *A borzalmas szleng az megy, de a helyesírás az nem!
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) Drot28 hozzászólása Szept 30, 2013 /
 
Üdv!

Segítséget kérnék. Egy Akai ctsl29et tv azt a hibát produkálja, hogy néha ugrik a kép, általában a fehérebb, fényesebb jeleneteknél, de ugyanígy minden, a beltérin (decoder) történő csatornaváltáskor. Másik tv-n nincs ilyen jelenség, tehát nem a beltéri okozza szerintem.
A másik gond, hogy nincs meg a gyári táv, 2 különböző univerzális távval is próbáltam, de semmire nem reagál. Ha a fogadó hibás, drága, illetve bonyolult javítani?
Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) kadarist válasza Drot28 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /
 
Szia!
Állítsd át a beltérit RGB-kimenetre.
(#) Drot28 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 30, 2013 /
 
Átállítottam, de nem változott a helyzet sajnos. Azért Köszönöm!
Következő: »»   877 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem