Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   876 / 1274
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Szia!
A katódba folyó összes áramot érdemes nézni, azt meg a katódnál lehet mérni. Mert ugye az anód felé is folyik áram, attól világított a képernyő. A rácsáram csak bónusz ilyenkor.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Akkor ha G1-re nagy áram megy akkor tönkremehet valami?
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Mint a huzat, úgy tönkremehet. De szerintem csinálj egy próbát, hogy lett-e valamilyen változás a képen, a mostani akció után.
(#) fecameca válasza matyusz hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

A G1 és a katód között folyó áramot méred így is úgy is, mindegy hol, de jobb a testen mérni, mert onnan le lehet rántani a mérőzsinórt ha baj van. Körülbelül ez ugyanaz, mint egy izzó áramát a fázis felől, vagy a nulla felől szakítom meg, és mérem, lehet, hogy volt ott a képcsőben egy kis rács-katód zárlat, azért szikrázgatott. Egészen addig nincsen gond, amíg a zárlat helyett nem az elektróda kivezetése ég le, ami néhány tíz milliampernél nem valószínű. Nekem a Ganzuniv-om ennél jóval nagyob méréshatárban kattant, mégse ment tönkre semmi, legfeljebb, ha nem sikerül, az benne van a pakliban. Leégetni a képcsövet csak a fűtéssel lehet, ha a rácson keresztül ég le, akkor ott katód-rács zárlat is volt, méghozzá keményen. Ahonnan oda viszed a feszültséget, esetleg ott éghet meg valami, ha az nem terhelhető. Tényleg meg kellene nézni, hogy milyen lett, én az ellenállásoknak csak az egyik végét emelem ki, és pillanatok alatt visszaköthetők. Csak nem vetted ki őket egészen?
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2013
(#) matyusz válasza fecameca hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Sajnos teljesen kivettem mindet, és csak utána gondolkodtam, hogy elég lett volna csak az egyik lábát az ellenállásoknak, de hát utólag okosabb az ember
(#) totoro hozzászólása Szept 18, 2013 /

Sziasztok
Van egy thomson tx807c tv.
Ha bekapcsolom nem indul,nyüszítő hangot ad.
Nem világit a bekapcsológombnál a piros led.
Mi lehet a hiba?

Összeraktam. A forrasztási oldalra tettem vissza az alkatrészeket így gyorsabban ment. (kondit kivéve, mert az a helyére ment rendesen) Bekapcsoltam és a kék ugyanúgy villódzott egy kicsit és néha bevillangat de amikor hangyaháború van, vagy menünél sokkal szebb a képe most. Azt szeretném kérdezni, hogy ha nem szeretném annyiban hagyni akkor hogy csináljam a regenerálást? Szerintem sokkal nagyobb ellenállás kéne. A kék lehet már jó és azért villózik, mert a fűtőköri 2 ellenállás át van kötve. Szóval szeretném a 3 színt regenerálni amire kötöttem a 180V-os rész azon nem esett meg a fesz, de valószínű elég nagy áram mehetett a G1 és a 180V között ha azt csinálta. Szerinted jó lesz a 180V os részről hozni a feszt és mekkora ellenállat kéne? Konkrétan melyik ágat kéne néznem áramügyileg, tudom írtad, hogy mindegy, de nekem nem úgy tűnt tegnap bár nem nyösztettem tovább.
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Szóval bekapcsolom beugrik a kék szín teli képernyővel aztán villódzik aztán jön meg a hangyaháború. És utána még néha kicsit a hangyaháború közben az elején elmegy egy pillanatra a kép aztán megy. És a kék most kékebb. Nem mértem meg a G2-t. De menet közben is néha pattog a képcső amikor ugrál a kék és ez 1-2 mp ig tart és visszajön a hangyaháború.
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Ami a képcsőpanelen van fűtés előtét ellenállás onnan kiszedtem most az átkötést, még a fő panelen a másik még át van kötve, így roszabb lett a kép, de most bejön, szóval ha nem robbantom fel meg nem tudok nagyon nagy hülyeséget csinálni vele, akkor szeretném regenerálni. Most még így is belejön hogy villódzik egy kicsit a kék, de most nem pattog hozzá olyan nagyokat.
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Viszont az nem igazán jó ha pattog.Előbb utóbb annyi lesz neki.
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Most ahogy ki lett véve az egyik átkötés most nem nagyon csinálja, de lehet, hogy hidegen csinálja. Még jó hogy nem 1k-s ellenállással próbáltam, mert lehet, hogy füstté vált volna. :/ Vagy a pattogáshoz nem lehet köze a fűtés felvételének? Csak néha csinálta.

A pattogás azért van , mert már néha belül átüt .Ez előbb utóbb oda fog vezetni , hogy az az szín amelyiknél csinálja be fogja adni a kulcsot.

Erre már nem tudok mit mondani

Használd amíg jó , aztán esetleg másik csövet bele.EZ egyébként sík képcsöves ugye ?
Azok szoktak , így behalni .

Nem ez sima domború képcsöves és sajnos javításra jött a TV.

Értem , hát annyit tudsz tenni , hogy egy picit lejjebb veszed a G t , hogy ne legyen csúcson járatva a cső .Ezzel talán elérheted , hogy még egy darabig fogja bírni .A gazdájának meg meg kell mondani , hogy ez van sajnos előbb utóbb képcsőcserére fog szorulni.
(#) fecameca válasza matyusz hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Ha a képcső rács-katód zárlatos, akkor a fűtés ront rajta. Azt nem írtad, a 180 voltról mennyik voltak az áramok? A pattogás nem a regenerálástól, hanem valamelyik két elektróda zárlatától van, a hőtől meg vannak vetemedve a rögzítések, és közelebb kerültek egymáshoz a kelleténél a dolgok. Ha nem tökéletes a vákuum benne, akkor is szikrázhat. Hoztak hozzám egyszer egy letört végű képcsövest, nem vettem mindjárt észre, mert a foglalat alatt volt repedt. Az úgy szikrázott belül, hogy ihaj. Ha lehet, a fűtést vedd vissza az eredetire, amenyire engedi. Ha nem tudtál 20 mA-ig felmenni, akkor nemigen volt sikeres, de már írtam, amelyik annyira öreg, az marad az 1 mA-en és az már sose lesz jó. Azzal csinálhatsz bármit, az olyan már semmitől nem lesz jobb.
(#) sapierik hozzászólása Szept 18, 2013 /

Hello
van egy Orion T2180 STX-SL tv amelyen a kép először elkezdett összeszűkülni - alul, felül szürke sáv jelent meg majd az egéssz képen kb 10 cm-enként vékony szürke csíkok jelentek meg.
Tudna valaki segiteni h. mivel lehet a probléma v. legalább is h. hol kellene keresni

előre is kösz
(#) totoro hozzászólása Szept 18, 2013 /

Tudja valaki hogy mi lehet a tv-vel?
Nem kapcsol be.
Eddig azt csinálta hogy később bekapcsolt.

Meg sem bírtam nézni az áramot, mert már kapcsoltam is kifelé. A test és a szín katód között volt a mA mérő (ganzuniv) 10mA-es határban de nem eröltettem mert bekapcsolt és pillanatok után ahogy bejött a kék kép már ugrált is meg pattogott. A táp nem oldott le egyáltalán a fesz maradt a 180V-os felöli oldalon. A soros ellenállás a fűtés részben mind a 2 átkötve maradt és úgy csináltam, mert azokat nem vettem ki.
(#) BarnaPili válasza totoro hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Ha eddig bekapcsolt,de csak később,akkor első körben nézd át a táp primer oldali kis elkóit.
Ha azok jók(bár inkább cseréld is ki őket),akkor a sorvégfokot vizsgáld meg.Sorvégtranzisztor,diódák,kondik...
Idtván
(#) djseed1 hozzászólása Szept 22, 2013 /

Üdv mindenkinek! Van egy Orion tv562 si-TV. A tv tökéletesen működik, egy gond volt vele. Hiányzott belőle a SECAM hangdekóder, ezt belekötöttem, hangunk rögtön van! A helyzet az hogy be kellene keresni az adásokat vele, de a kereső menü le van block-olva! A dekóder beszerelése előtt is ez volt vele. Mindenhová enged lépni: képbeállítás, timer, hangbeállítás, de ha a kereső menüre lépnék kiírja (németűl, mert német nyelven van a menü) hogy Blocked. Ilyenkor mit lehet tenni? Kérem segítsetek!
Köszönöm!!!
(#) eyess válasza djseed1 hozzászólására (») Szept 22, 2013 / 1

Csak német nyelvezetű menü van rajta ?
Annyit próbálj meg , hogy keresni kell a menüben olyat , hogy factory reset .Ez hátha megoldja a problémádat. Ez egyébként a gyári beállítások visszaállítása lenne.
(#) djseed1 válasza eyess hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Igen csak német nyelvű. De ilyesmi amit írtál semmi nincs. Csak képbeállítás, időzítő és csatornainstallálás(ami block-olva van). Esetleg valami szervizmenü nincs vajon? Még az a bibi hogy nem a gyári távirányítója van, hanem univerzális, de mindent lehet vele kezelni elvileg!

Találtam valamit a szervíz menüről, de ebben nem igazán találok semmi hasonlót. A TV más mint az enyém de a panel ugyan az.

Leirás

Nameg itt a kapcsolási rajz, nemtudom segít e valamit de jó ha van.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
(#) eyess válasza djseed1 hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Valószínű egy eeprom tartalmat kellene szerezni bele , és újra irni az eepromját.Vagy az eepromja sérült , és a tv olyan , akkor egy üreset bele tenni , és újra írja magától .Ez kiderül egy eeprom cserével.

Ha esetleg van ilyen eepromom más TV-ből, csak simán kicserélhetem?
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Szia!
Ha előtte törlöd a tartalmát, akkor megpróbálkozhatsz vele.
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Jó, akkor esetleg hogy töröljem a tartalmát? Gondolom kell valami programozó, de milyen?
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Olyan programozó kell, amely kezeli az adott memóriát. Bővebben: Link
Következő: »»   876 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem