Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Akkor a lentebb írtak szerint neki kezdhetek? Már nagyon kíváncsivá tesz a dolog, csak nem szeretnél elszúrni semmit. Köszönök mindent.
Szia! Kezelőszervek működnek, kép és hang is jó. LCD tv. Akkor irány egy szerelő? Köszi!
sferike
Ez csak az én véleményem, hogy eeprom, de ne vedd kézpénznek, de szerintem ez okozza.
Én is azért kötök ki mindent, hogy az elektronika ne károsojon. A képcsőnek ekkora ellenálláson keresztül már nem tudsz ártani, csak az áram meginduljon, mert ha nem éri el a 20 mA-t, akkor semmit nem ér az egész. Akkor meg kell próbálkozni kisebb ellenállással, utána megemelni egy kissé a fűtőfeszt. De amelyiket fűtögetni kell ahhoz, hogy meginduljon, az már eléggé megérett a kidobásra. A lényeg az, hogy a milliampermérő tájékoztat a képcső és az egyes színek állapotáról, 1 mA alatt kuka, 1és 5 mA közt vanremény, hogy feljavul, 20 mA felett meg a korához képest nagyon jó. Ha valamelyik szín reménytelenül gyenge, megpróbálsz állítani rajta, ha nem lehet, sorry ez van, már megérett a kidobásra. Gondolom, a gyártáskor benne maradt szennyeket lehet így elpárologtatni a katódról, ezért van az, hogy némelyik közel 20 évesen is nézhető, másikat meg 4-5 évesen már ki kell dobni.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
sharp 28hw57e.Köszönöm a választ.És azt megtudnád mondani,hogy hol találom,vagy hány lába van stb?
Egy érdekes kérdésem lenne :
D**i szolgáltató hálózatán használok 2 laposTvt . Az egyik ( a nagyobb-szebb-butább) rendszeresen újrahangolja magát. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a digitális adók listája újból abc sorrendbe kerül ( az általam átrendezett helyett). Állítólag ez a szolgáltató trükkje, hogy ... ... Sokat látott fóromozók, szerintetek ? Én inkább a tv szoftverhibájára gyanakszom .
A képcsőpanelen a piros színhez tartozó TDA IC lesz a rossz, de csere előtt azért érdemes kimérni a környező ellenállásokat is.
Nem TV hiba .A szolgáltatótól érkező csatornák helye adott az mindig ott , és ugyan ott fog helyet foglalni minden csatorna ahol eddig.Viszont , ha változás történik a csatorna listában , akkor értelem szerűen a csatornák az előtti helyei változhatnak.
Mivel hiába rendezed át saját szerint a csatornákat az újbóli le keresés után az a sorrend fog beállni ami a szolgáltatótól jön.
Nagyon szépen köszönöm a választ,mindenképp tudatom a végeredményt.
Még azon gondolkodtam, hogy esetleg nem-e valami nyelv elállításról van-e szó. Bár nem tudom a menü bejön-e neked és hogy mit látsz belőle, vagy értelmezhető betűk vannak-e. Még egy menü elállítás esetleg lehet okozhat ilyen kellemetlenséget.
Szerbusztok.
Van nekem egy Grundig Elegance tv készülékem ami a napokban azt csinálta hogy: Eltűntek a beprogramozott csatornák illetve azt hinné az ember, mert ha csatornát vállt akkor egy pillanatra bejön a csatorna, aztán szépen eltűnik és jön a (konyhanyelven) hangyaháború. A menüje az hirtelen a magyar nyelvről átállt az angolra. A tv csatornákat avagy az adókat csak a videón keresztül tudjuk nézni de ott is egy egy furcsa csík van jelen képernyőn, pontosabban a tetején. Azt szeretném kérdezni illetve a következőket: Milyen súlyos a probléma? Érdemes a javíttatni? Mellékesen megjegyezném a digitális átállás napján jöttek a hibák.(szövetkezeten keresztül kapjuk a tv csomagot). Üdv. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2013
A kapott csomag , hogy jön digitálisan avagy analóg ?
Feltételezem , hogy a videó magnót ,azt scart csatlakozón keresztül nézitek , ha ez , így van , és ott nem mászik el a kép , akkor a tv tuner vezérlésével lesz baj AFC.
Máris problémába ütközöm :/ Szóval kivettem C504-et R504-et D501-et R510, R511, R512-t és R501, R502, R503-as alkatrészeket. (Kondik ellenállások dióda) A G2-ről elhoztam egy 4,7k ohm -os ellenállást és a test és a kék katód közé tettem a Ganzunivomat 30mA-es méréshatárba, ott 0,5mA-t mutatott kb. , a G2 fesz 200V bekapcsoláskor és ahogy megjön a kép lemegy olyan 20-30V körülire ez normális? Nem mertem így nagyon nyösztetni. A kék szín megjön enyhe vízszintes csíkokkal és marad is, kikapcsolásnál pedig a kép közepén egy kék nagyobb pötty van, de eltűnik, gondolom mivel a végletekig megy, csak elmegy az eltérítés és az egyéb csak a többi megmarad.
Az ilyenkor így normális, mivel minden ki van kötve, kivéve a nagyfeszt, hogy lásd a fényét, a G2 feszt próbáld meg a sortrafón jobban ráadni, Valószínűleg túl sok a soros ellenállás a körben, azért esik le annyira, (SC feliratú potenciométer azt hiszem) mert abban van a potenciométere, és lehet, hogy nagyon vissza van véve. A visszafutási csíkok, és a folt csak addig marad, amíg mindent az eredeti helyére nem kötsz. Egyedül a színek fényét és az áramot figyeljed, hogy javul-e? Úgy 30 mA-ig nem szabadna a tévében semminek megégnie, ha mégis a fölé szaladna, akkor gyorsan kapcsold ki. Ugyanis ha elérte ezt az áramot, akkor elvileg készen van, de általában egy értéknél megáll,és nem nő tovább az áram, akkor még olyan fél percig úgy lehet hagyni, hogy nehogy 1-2 nap múlva visszaromoljon.
Ellenállás még mindig 4,7k, ment több mint 2 percet de kb 0,5mA-t se éri el. A G2-t belőttem fentebbre, most indulásnál 300V körül van és a kék színt próbálom kezelni szerinted mit tegyek tovább? A végefele a G2 fesz olyan 10V-ra lement.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2013
Kezdjem csökkenteni az ellenállást? Vagy mit tegyek? Következő fix ellenállásom 3,9k ha az jó ha nem akkor párhuzamolás meg soros kötés lesz...
Csak nem tudom miért megy el a G2 fesz. Ha mondasz valamit csinálom.
Ebben a tévében túl sok ellenállás van a G2 áramkörében a sortrafón belül. Nem tudom honnan lehetne levenni jobban terhelhető 300 Voltot? Nekünk a volt munkahelyen volt egy 300 Voltos labortáp is, ilyenkor arról kezeltem, de itthon eddig csak a G2 fesz volt az ötletem, nagyon sok tévénél bevált, de ahány televízió, annyi féle. Nincs egy trafód, amivel elő lehetne állítani kívülről? Az olyan megoldás, ahol rajta lehet a fázis, veszélyes. A sortrafó a rajz szerint tele van ellenállással, és ha valamelyik belül megég, még cserélni sem tudod, van, amikor a 300 volt nem esik le, mégis 1 mA alatt marad a katódáram, olyankor már nem lehet vele mit kezdeni, kuka, vagy nézik addig úgy, amilyen, amíg lehet, van olyan stádiuma az öregedésnek, amikor már nem lehet segíteni rajta. Olyankor mindent viszakötsz a helyére, és megmondod, hogy ez van.
Vegyen a sortápról feszültséget, az úgyis 100V felett van és csak ellenállás kérdése az áram. Végül is nem katódzárlatot akarunk elszikráztatni.
Szóval sajnos a G2 leesik eléggé már nyösztettem 2-3x egyszer ment vagy 10 percet de semmi. Sajnos nemigen tudok előállítani nagy feszt. A 180V-os része áll még rendelkezésre ahonnan kapta is a feszt egy 10M ohmos ellenálláson keresztül. Meg a G2 felé van egy ABL láb nem tudom mi lenne jó.
Próbáld meg a 180 voltról 1 kiloohmon keresztül. Esetleg a fűtőköri 0,18 ohmot zárd még rövidre. A Ganzuniv-ban az a jó, van neki automata kioldója, ha sok az áram, én is használtam olyat régen. Azt az ABL-t most nem találom, de a G2 kör tele van ellenállással, akkor azt felejtsd el. A fókusz meg már olyan sok, hogy ívet húz, hallottam olyat, hogy valaki azt köti rá, de én még nem mertem, nagyfeszt oda csattogtatni elég durva, annak rossz vége is lehet.
A fűtőköri 2db ellenállás már át van kötve. Akkor próbálom a 180V ot. Az ABL pedig a trafónál simán B jelzése van. A screen alatt balra.
Húúúha :S Ez lehet rosz ötlet volt nem győztem kikapcsolni :S 4,7k-s ellenállással vittem a 180V-os részről a feszt és bekapcs után szinte egyből villant kéken a kép aztán nagyon rövid szünet és hirtelen elkezdett villódzni ilyen kékes fehéren a kép jó nagy csíkokkal. Szinte fel sem fogtam próbáltam nagyon gyorsan cselekedni. Nem tudom mit tegyek
Menü ablak totál kék, egy árva pont nem látható. Biztos, hogy nem lett elállítva. Előző bekapcsoláskor jó volt, következőnél már nem.
Ha lehet ezeket resetelni akkor egy próbát megérne. Csak nem tudom milyen gombokkal lehet, ha lehet.
Azt mondd a készülék túlélte? Nálam is volt olyan, hogy néhányszor kikapcsolt a tápja, de utána mégis jó lett. Lehet, hogyennyi elég volt neki, hogy megjavuljon, csak azt ne mondd, hogy kiégett valami, ilyenkor a dolog már amúgy is két esélyes, De ha visszaraksz mindent,és működik, akkor hagyd úgy.
Hát nem is tudom, nem lenne jobb nagyobb ellenállással? Nem szeretném igazából félbehagyni sem. 10mA-es méréshatárban voltam, ha gáz lett volna levágta volna a műszerben a Fi relét. Csak nem tudom, hogy a G1-et nem tudom ellőni? Nekem érdekes ez a dolog, bár nem értek ezekhez sajnos, csak a G1-nek mihez van köze, hogy nem nézzük annak az áramát?
üdv.Nagyon szépen köszönöm a segítséget.A problémát sikerűlt el hárítanom,a maga tanácsával.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |