Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha csak a kályharészt nézzük, akkor egy ilyet szeretnék majd építeni a meglévő nem éppen a legjobb kályha helyett.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Köbzoli könyvéből, tudhatod hogyan kell.
![]()
Kádtöltő csaptelephez szeretnék betétet vásárolni. Valaki valami ötlet? Merre találok ilyet? Az előzménye a dolognak az, hogy ismételten sikerült a netről "kellemes" tapasztalatokat gyűjteni netes vásárlásról. Megint megbízom valakibe személyes tali, futva elrohan a pénzel egy ruppót nem enged az árból annyira gagyit amit árul, és megveszem tőle a kádtöltőt... Hazajövök felrakom. Oké megy egy hétig. Majd eljezd szépen hátrafelés spriccelni először csak picit. Most meg már annyira, hogy el kellett zárjam végleg tegnap óta ez miatt nincs melegvíz. Nagyon idegesítő. A csávónak azóta még mindig ugyan úgy van eladó ugyan ilyen csaptelepje az apródon hirdeti de ha kérdezed akkor elmaradt fürdőszoba felújításra hivatkozik amit a felesége vett így eladja....
Francokat! Silány * ócska terméket árul és pénzt mer kérni érte! Vissza térve a kérdésemre. Szóval ezzel nem tudok mit kezdeni és gondolom ha szétszedném nem lenne kompatibilis ennek a belseje a másikéval (annak eltört a betétje belül). Ez ugyan olyan rendszerű csak más kivitel és más gyártó. Egykaros. Sürgősen kéne. Ja és pechemre holnap szombat..... nagyon jó! Semmit nem fogok tudni intézni ha minden bolt zárva lesz. Köszi. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Vizes ismerőst kell kifaggatni - ha van. Az én haverom (épületgépész) 6000 körül hozott noname, de tartós fajtát. 10 éve hibátlanul üzemel. Azt is érdemes megkérdezni, melyik márka ellenjavallott - mert sajnos boltban is árulnak ilyet... Vegyél pl. Mofémet az megbízható és van hozzá alkatrész. Most látom, hogy Gyáli vagy. Biztos van arra felétek is valami nagy barkács áruház. Ha máshol nem, talán a Megaparkban? Egész héten este nyolcig...
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Hát ennek semmi neve nincs: Linkelek inkább. Nagyon szomorú vagyok ez miatt.
![]()
De lehet fogom magam, kiszedek belőle minden műanyag és gumis részt azt megvágom flexel picit és beforrasztom cinnel. Valahol van gázlámpám is. Ha nem jön össze akkor vissza rakom a régit új betéttel.
Ezeknek a telepeknek a betetje altalaban 90% ugyan az , csak anyagminosegben kulombozik. De ha kiveszed es visszed magadal akkor nem teveszti el az elado mire van szukseged.
Ellenben az ilyen csaptelepeket ovatosan es a csavarokat nem kulcsal agyonhuzni szoktak felszerelni , mondhatni egy kis tapasztalatal ,hogy mit bir meg. Hanem megreped elpatan, stb. Elofordulhat hogy csak egy megrepedt gumigyuru kell bele, ez elofordul a jo minosegu csapoknal is , hogy eloregedik mielott eladnak.
Ezek a boltok ilyenek. Szóban köttetik a szerződés, garancia nélkül. Véleményem szerint ez egy hosszabb távú beruházás, nem érdemes a végletekig spórolni rajta. Mit gondolsz, mennyiért veszi, ha Neked 4800-ért adja? És nézted boltban, mennyibe kerül? Abban benne van a garancia, meg nem szívódik fel az eladó. Végülis írtad, hogy működött. Egy szavad sem lehet... Ezekben az a leggusztustalanabb, hogy feketén kereskedik, se bolt, se adó, csak a luxus haszon. Legközelebb amihez nem értesz, ne vedd kéz alatt!
![]()
Alternatív módomban vagy 5 éve dolgoztam vízszerelő segédként egy kis maszeknál és ott minden taktikát, módszert ellestem és ettől komolyabb (masszázskabinok, gázkötések, csatornastrangok az emeletes házakban) építettünk. Természetesen mind vadi új, épülő házakban. Mi mindig minden felszerelvényezés után 1 óra kézikompival felnyomtuk 3 bar-ra levegővel a rendszert, majd csap elzár és egy óráig rajta hagytuk ha valami betonozás előtt volt. Tudni illik, hogy sietni is kellett, ráadásul ha valamit miattunk újra ki kell vésni amit már mondjuk a szerelőbetonra lebetonoztak (ráhúznak még egy réteget) akkor az nagy szívás ott megekeresni már valamit... Mégis úgy érzem, hogy segédként kerültem oda, a végégn már nem csak sittösszesöprő, és hosszabbító összeszedő voltam, hanem kiállások pontos kimérése, kivágása, csövek lerángatása, PVC, kazánhely, kéményszerelés. Egy évet alatt szinte mindent, kivéve a gázszerelést megtanultam egyedül csinálni mivel, ha ott elnézek valamit akkor dárga, és csúnya a rézcső toldó, ráadásul ezt szokták utoljára felépítményezni általába (festés, szigetelés után) ... Ezért nem vihettem.
Szó, mi szó: úgy érzem meg voltak velem elégedve, és a végére én is megkedveltem a vízszerelést, és a csapatot. Nem hiszem, hogy agyon húztam volna a kádtöltőt, hisz gumi szigetelésem volt meg a muki is adott hozzá egyet, de amit ő adott az nem fért bele az excenterbe (vastag T alakú ha oldalról nézzük). Na mindegy. Ment. Nem folyt nem spriccelt és divatos, letisztult kinézete van. Örültünk. Egyszercsak megjelenik rajta egy hajszál repedés. Valami csöpög ![]() ÚÚÚú mondom. Végem van. Ami csúcs az egészben. Albérletben lakom. Megvettem előre és meglett beszélve a dolog. Már szóltam, hogy megint gáz van. Jót gondolhatnak most rólam. Két reményem van, hogy megússzuk szó szerint szárazon: vagy kompatibilis lesz a régivel és beleteszem ebből a betétet és vissza teszem. Azt jó világ. Vagy elmegyek venni bele egy betétet, ha nem. Ja és még egy megoldás de az kókányabb: szétszerelem és megforrasztom a mostanit.
A betétek általában két átmérővel kaphatók, 35 és 40 mm. Az eladók kötni fogják az ebet a karóhoz, hogy amit ők árulnak, az a "kínai" csaptelepbe nem jó, de nem szabad hinni nekik.
A legjobb, ha viszed magaddal a régi betétet, és szépen összehasonlítod őket. Az árak viszont típustól és minőségtől függően 3500-8000 Ft-ig terjednek(itt Kecskeméten). Viszont ha csaptelepet szeretnél vásárolni, akkor én is a Mofémet javaslom, Mambó 5 típusú relatív tetszetős, és hát az ara a neten olyan 10990 Ft-tól indul, bolttól függően.
Bélférges a csirke. Milyen házi gyógymódot tudtok, amiért nem kell a patikába menni?
Ebéd: Fish and chips egy kis borsópürével és aioli mártással.
![]()
Arra emlékszem, hogy a -nemtudommilyen- gyógyszer hatására kijövő bélférget megeszi a csirke, vagy a másik, visszkerül, valahogy ezt is meg kell oldani.
Népi gyógymód. Kutyánál macskánál már sikeresen alkalmaztam. Fokhagymát próbálj meg lenyomni a torkán..Nem vicc..
Jól néz ki! Éhes is vagyok már a fénykép láttán.
Nálunk szalonnás dinszteléses krumplistészta, céklával.
A témában jártasaktól kérnék egy kis segítséget.
Van egy Fujitsu Lifebook C1410 laptopom, egy Seagate Momentus SATA-s winyóval (80GB, 5400RPM). Viszont már eléggé kinőttem, nagyobb tárhelyre lenne szükségem. Két variációt tudok elképzelni: vagy veszek egy külső USB-s winyót, vagy egy nagyobbacska belsőt (250GB-500GB). Igazából belsőt szeretnék jobban, mert az valahogy nem tetszik, hogy "lóg" a gépből az a hardver, melyen fontos adatok vannak. Szóval lenne mondjuk egy belső winyó (pl. 320GB, SATA, 7200RPM), amit partícionálnék 2 részre, egyiken az oprendszer, másikon az adatok. Így újrarakásnál nem kell mindent kimenteni. Persze azért időközönként kiírnám a legfontosabb dolgokat (pl. asm, c, delphi programkódok + elektró ![]() Mivel néha szoktam laptopokat újrarakni, és ez elég bevált módszernek bizonyult, ezért gondolom hogy ez lenne a legjobb megoldás. Vélemények? Esetleg konkrét típus? Egyelőre ezeket néztem ki: Toshiba Seagate Samsung Bár a Toshibáról nem tudom, mennyire megbízható. Szerk.: a legfontosabb lemaradt, bár sejthető, a mérete 2.5" . A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Én mivel már szinte sohasem használok ODD-t ( ha mégis akkor usb-set), vettem egy olyan adaptert amit a dvd író helyére kell betenni. külsőre pont olyan mint egy író de a belsejébe bele lehet tenni egy HDD-t, így kettő van a laptopomban. Amúgy én márkának Toshibát vagy Samsungot ajánlanám.
A DVD írót meg akarom hagyni, szóval akkor marad a partícionálás. Viszont a 250GB lehet kevés lesz, az 500 gigás meg lehet lassú...
Bár külön ezeket a tílusokat nem ismerem. De én a Seagatet ajánlom. Samsungot semmiképpen se. A Toshiba tartósságra jó szokott lenni de egy idõ után nagy hangja lesz.
Seagatettel nem szokott gond lenni.
Az otthoni PC-ben Samsung winyók vannak már egy pár éve, és nincs rájuk különösebb panasz, talán az egyiknél a SMART nem úgy megy, mint kéne, de amúgy ok. Viszont a 2.5" winyóknál nincs tapasztalatom, csak hogy ebben a laptopban Seagate van, és jóna tűnik.
Akkor mégiscsak Seagate lesz. ![]()
Ajánlott olvasnivaló: Bővebben: Link , Bővebben: Link
Nálam a számítástechnikában nincs (sincs) márkahűség, ha valamire szükségem van, előtte alaposan körbejárom a témát, kinek milyen tapasztalata van az adott alkatrészekkel. Bármelyik gyártónál előfordulhat hibás sorozatú termék. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
A gépen kívüli tár (USB wincsi) biztosabb, pld. sz.gép lopás, villámcsapás hálózati üzemnél, valamilyen sz.géphiba esetleg tönkreteszi a winyót is, vagy mint én most, véletlenül partíciómásolást indítottam a d: meghajtóra (kétfelé c: d: partícionálva ), csak adatmentő szakember tudta visszahozni (" pittti " kollégánk). Ha kívül szekrényben van a biztonági mentett adatok, sokkal kevesebb baj érheti.
Én Toshiba winyót használtam mindig, semmi gondom velük.
Idővel lehet veszek majd egy külső vinyót is, backupnak, de egyelőre csak a belsőt fogom szerintem kicserélni.
Csak az egyik oldalon van Seagate, viszont az 5400RPM-es, és a leírás alapján jobb lenne a 7200rpm-es.
Megtaláltam a tökéletes winyót, csak hát drága... Seagate 2.5" 500GB 7200RPM
"Hollandia-Magyarország 8-1. Vigasztalhatatlan vagyok.. Pedig úgy számítottam rá, hogy most, akkor tényleg, ha bele döglenek is, meghajtják, hogy emelt fővel jöhessenek le, de nem. Lusta szemét módon lealázták, szenvtelen arccal, nem is különösebben sietve, csak szép ráérősen.. Pedig, tényleg azt hittem, hogy most majd megpróbálják, reménykedtem egy szép eredményben, de nem, sem igyekezet, sem akarás nem volt bennük, az utolsó két gólt, már minden izgalom nélkül vették tudomásul, az utolsó 20 percben meg már annyira látványosan nem erőlködtek, hogy az minden eddiginél kiábrándítóbb volt. Pedig úgy reménykedtem.. Úgy reménykedtem, hogy egy szép kerek tízest, odatesznek, de ezek a lusta g..i hollandok csak nyolcat rúgtak.. De legalább az akarást láttam volna az arcukon, de nem, szinte meg sem izzadtak.. Szemét lusta banda. Én nemigen adnék nekik prémiumot a mai meccs után.
Gondolkoztam, de nem tudom mi lehet a baj a holland focival, mert hogy válságban vannak, az kétségtelen.. Talán adni kellene nekik pár trafikot, esetleg építeni valami kistelepülés mellé egy Van Basten akadémiát nekik, vagy nem is tudom.. Vagy esetleg nekik is annyit kellene költeni a focira adóforintokból, mint az összes többi sportra együtt , hogy bírják az utolsó 20 percet is szuflával, mert az nevetséges, hogy csak szédelegnek a végén. Nagyon sajnálom a Holland foci szurkolókat, hogy ezt a megalázó kúszó-mászó maszatolást végig kellett nézniük, hiszen régen még vébé döntőt is játszottak többször is. Szegény Hollandok, nem tudom mihez kezdenek most, de nem szívesen lennék a helyükben..." Molnár Zoltán A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Szervusz! Ha már képbe került ennyi pénz kiadása, megfontolandó lenne az ssd meghajtó is. Igaz, hogy tárolóhely tekintetében nem sokkal lennél előrébb, de sebességben igen. Valószínű, hogy igencsak megtáltosodna tőle a korosodó géped. És az üzemidőre is jótékony hatással lenne.
![]()
Szia!
Gondolkoztam az SSD-n, de nem csak az ár/méret arány miatt vetettem el, hanem olvastam valahol, hogy ezek az SSD-k nem szeretik a hosszútávú, gyakori írogatást. |
Bejelentkezés
Hirdetés |