Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nokia 3310 LCD vezérlés

Témaindító: H.Viktor, idő: Aug 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 8
(#) kaqkk válasza RE AUDIO hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Ha sikerül eredményt elérned a pic programozásban égetésben tudok segíteni .
(#) RE AUDIO válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Köszi a segitséget de PIC-el nem akarok bajlódni van esetleg más módja is COM porton keresztul vezérelni PIC nelkul?
(#) kaqkk válasza RE AUDIO hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

A nokia lcd még nekem is csak terv , nem tudom hogy
pic nélkül meghajtható e a portról .

Ha lelnél valamit örülnék ha feltennéd ide köszi COM portról szeretném PIC nélkül
(#) kaqkk válasza RE AUDIO hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Itt pont evvel foglalkoznakLCD kijelző PC-re

Megpróbálkozok köszi
(#) tibike32 hozzászólása Nov 17, 2010 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni 3310-es kijelzővel kapcsolatban. Van egy slotcar autópályám és ott szeretném a köridőket mérni.
Úgy szeretném, hogy kiírja, hogy hanyadik körnél járok és mennyi az aktuális köridő, természetesen mind a két autónál.
PIC-el gondoltam, de a programozásban nem vagyok otthon
A jelet egy-egy HALL IC-vel oldanám meg.
Előre is köszi a válaszokat.
Tibi
(#) Szebence hozzászólása Nov 21, 2010 /

Sziasztok!

Nem tudtam melyik topicba kellene felteni a kérdést, így hát ezt választottam. Betört egy Nokia 6300-ás telefon kijelzője, de a háttérvilágítás még működik! Szeretném levenni a kijelzőt a háttérvilágíástól és a háttérvilágítást felhasználni (ajándékot készítenék belőle).
A kérdésem az lenne, hogyan lehet levenni a kijelzőt a háttérvilágítástól, mert nem akarom elrontani, még nem csináltam ilyet, és utána az érdekelne, hogy mekkora feszültség kell a háttérvilágításnak és melyik csatlakozópárra kell ráadni a feszt.
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Közben szétszedtem a kijelzőt, itt van 4 kép róla.
Tud nekem valaki segíteni ez ügyben?
(#) lanti válasza Szebence hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Nem a jó topicba tetted fel de segítek,az lcd-t pár fehér led világítja meg oldalról amit a még rajta levő fólia alatt találsz meg leszedni könnyű felhasználni nagy ügyességet igényel ergo sem a munkát sem az időt nem éri meg mert forrasztani kell hajszálvékony vezetékeket a ledek lábára vagy ha fel vannak fűzve akkor az egyik elejére a másik végére és megkínálni 10 V körül...stb ha eltört az LCD nyugodtan téphetsz mindent !
(#) Szebence válasza lanti hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Szia!

Idő közben már sikerült megcsinálnom, viszont az egyik led eltört, de a másik 3 még működik, mindegy jó lesz így is.

Most viszont 3310-es LCD ügyben írok... 3310-es kijelzőn szeretnék spektrum analizátort megjeleníteni. Kapcsolást és beégethető programot keresek, nézelődök neten, de ha valaki tud valami jót, linkeljétek be
(#) zetyere hozzászólása Jan 23, 2011 /

Sziasztok! Most csináltam én is egy 3310 kijelzőt lpt portra. Feltelepitettem az lcdhype-ot. Kell még valami hozzá szoftveresen? Ha elinditom a hypet akkor a statusnál lpt port driver hiányzik. Orvosolni tudja nekem valaki? üdv Ottó
(#) gabport hozzászólása Feb 17, 2011 /

Sziasztok! Volna egy problémám. Letöltöttem a legújabb Lcdhype progit. Az lcd configban ki szeretném választani a kijelző típusát és csak egy pár darab van a listában. A mappában megtalálhatóak csak a program nem látja. Korábbi verziók sem látták. Windows 7 64-bites oprendszert használok. Üdv. Gab!
(#) oven hozzászólása Júl 30, 2011 /

Helló mindenki. Szeretnék egy Nokia 3310 LCD-vel egy hőmérséklet, dátumot és időt kijelezni pc nélkül. Segítséget várok. Előre is köszi.
(#) zolee1209 válasza oven hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Bővebben: Link

Kérdezed meg a feltöltőt, hátha odaadja hozzá a szükséges dolgokat.
(#) Beradan válasza oven hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Goooooogle: Link
Már az első oldalon is van néhány építhető verzió.
(#) dokidoki hozzászólása Szept 2, 2011 /

Sziasztok.
Egy másik topikban nem voltam túl sikeres a problémámmal: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_1055278.html#1055278 de talán itt jobb helye van.
A helyzet változatlan, sajnos nem látom át elégé a C-nyelvű kódot, bár igazából nem tudom, hogy ott van-e a hiba. A kijelző kapcsolódása korrekt az avr-hez, csak a fordított (tükrözött) szöveg kiírása a hiba eddig.
Sajnos nem tudom mit kellene átírnom a kódban... Több forrást átnéztem, de nem sok sikerrel. Valamilyen egyszerű hiba lehet, de még nem jöttem rá, hogy mely rutin felelős ezért.
Köszönöm, ha segít valaki valamilyen észrevétellel.
(#) helektro hozzászólása Aug 8, 2012 /

Én régi nokia 6310-es kijelzőjét akarnám meghajtani.
Ezen is pcd8544 is van (ha minden igaz).

Ehhez keresnék olyan rutint .asm-ben (forrást), ami a karaktereket kirakja a kijelzőre.
Kerestem, de ezt valahogy senki nem osztja meg.

Tud valaki ilyen elérhető forrás fájlt?
(#) paltoni hozzászólása Szept 10, 2012 /

Sziasztok.
Én egy pic18f14k50 essel szeretném életre kelteni a kijelzőt.De sajna csak villog feketén.
Esetleg valakinek sikerült pic-el megoldani ? A progi C nyelvű a neten találtam (C18) ,nagyjából átírogattam rajta amit tudtam,hogy jó legyen ehez a pic-hez. .Aki esetleg tud ebben segíteni azt megköszönném.

progi.txt

(#) Scooter1986 hozzászólása Okt 26, 2012 /

Sziasztok, egy olyan kéréssel fordulok hozzátok hogy megépítettem ezt a kapcsolást:
és mikor összekötöm lpt keresztül a géppel, fekete az egész kijelző, mikor az lcdhype -al vezérlem, olyan mintha felvillanna az amit adok neki parancsot, de a fekete háttér elnyomja ... szóval felvillan az idő rajta egy pillanatra aztán fekete, légyszi vaalaki segítsen ..
Üdv.
(#) Scooter1986 válasza Scooter1986 hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Szia , na megvan az volt a baj hogy a kondit rossz irányba kötöttem, most viszont meg tök halvány a kijelzőn amit futtatok .. hiába állítom a fényerősséget .. miért lehet ez ? Köszi
(#) Ricsi89 hozzászólása Jan 27, 2013 /

Sziasztok!
Egy 3310-es kijelzőt próbálok atmega8-al életre kelteni, de nem megy. Kijelző jó, mert most vettem ki egy működő telefonból. Eddig egy 5110-es kijelzővel próbáltam, de az sem csinált semmit, ezért is vettem elő ezt, hátha a kijelző a rossz, de úgy néz ki tévedtem. Az itteni leírás és program alapján csinálok mindent, de nem működik. Bővebben: Link
Valakinek nincs egy működő programja avr-re? Semmit nem hajlandó csinálni a kijelző. Az 5110-es kijelző tegnap mintha halványan vibrált volna, de azon kívül semmi. Bármivel próbálkozok semmi eredménye.
(#) kanocos hozzászólása Feb 2, 2013 / 1

Sziasztok.
Egy Nokia 6300 telefonon kijelzőt cseréltem és az új kijelző kontrasztja sokkal erősebb, mint az eredetié. A kijelző fényerejét és kontrasztját sem lehet a telefonon állítani, próbáltam különböző szoftvereket használni (PC) a kijelző állítgatására, de egyikkel sem jártam sikerrel. Csatoltam a telefon kapcsolási rajzát is, én laikus vagyok az LCD-khez, ezért kérek tőletek segítséget Van-e rá akármilyen mód, hogy a kijelző háttérvilágítását és kontrasztját számomra megfelelően beállítsam? (az előző kijelzővel akár egy hetet is kibirt az aksi, most viszont 12-14órát bír, ezért lenne "égető" probléma)
(#) vladcepes hozzászólása Nov 4, 2013 /

Sziasztok! Megépítettem ezt: Bővebben: Link . valahogyan nem akar elindulni
Egy jól működő Nokia 3310-es -ből szedtem ki az LCD-t,ez most nem gumis érintkezésű,. Átnéztem már egy párszor a nyákot de nem találtam rajta hibát. A Hex is rajta van (rá raktam újból hogy esetleg nem e az a baja) de nem. Nem lehet esetleg az LCD kontraszt? Semmi nem villan fel amikor bekapcsolom. Ha valaki esetleg tud ebben segíteni megköszönöm! A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Travolta válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Első körben próbáld meg a gyanta maradványokat eltávolítani az IC és a kijelző lábai közül, majd a kijelző és az IC nélkül ellenőrizd le, hogy a tápfeszültségek rendben vannak-e. Esetleg elképzelhető, hogy a kijelző elhalálozott a forrasztás közben.
(#) vladcepes válasza Travolta hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Szia!
Első sorban elnézést kérek mert a "ki mit épített"-be írtam a kérdésemet-aztán át lett helyezve ide.
Köszönöm a választ! A képen bekereteztem,onnan távolítsam a gyanta maradványokat? Okés akkor leellenőrzöm este a tápfeszültséget is . Aztán arra is gondoltam hogy ha semmiképp nem fog jelet mutatni akkor a kijelzőt újból kipróbálom a teloba. Este írok . Köszönöm!

5.JPG

(#) Travolta válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Igen, onnan távolítsd el. Ha a kijelzőt ismét forrasztod, a lehető legrövidebb ideig tartson és legyen földelve a páka.

Jó,köszönöm. Megnézem a pákámat de úgy emlékszem mikor építettem akkor úgy csináltam. Majd este írom a fejleményeket.

Lepucoltam amennyire lehetett.,méricskéltem megint,szakadás nincs. Olyat mértem hogy 7805 kimenetén és IC (kivéve) 5 láb 4,97V van,aztán a 7805 GND és IC foglalat 14 láb 4,97V.
IC 4-5 láb között 4,97V és ha megnyomom a bekapcsoló ny.gombot akkor arra a pillanatra leesik 0V-ra aztán ahogy elengedem visszaugrik 4.97V-ra remélem eddig jó.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Leforrasztottam róla a drótokat ,aztán vissza telóba és a kép.: Tehát a kijelző jó.
Következő: »»   7 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem