Fórum témák
» Több friss téma |
Ha sikerül eredményt elérned a pic programozásban égetésben tudok segíteni .
Köszi a segitséget de PIC-el nem akarok bajlódni van esetleg más módja is COM porton keresztul vezérelni PIC nelkul?
A nokia lcd még nekem is csak terv , nem tudom hogy
pic nélkül meghajtható e a portról .
Ha lelnél valamit örülnék ha feltennéd ide köszi COM portról szeretném PIC nélkül
Itt pont evvel foglalkoznakLCD kijelző PC-re
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni 3310-es kijelzővel kapcsolatban. Van egy slotcar autópályám és ott szeretném a köridőket mérni. Úgy szeretném, hogy kiírja, hogy hanyadik körnél járok és mennyi az aktuális köridő, természetesen mind a két autónál. PIC-el gondoltam, de a programozásban nem vagyok otthon A jelet egy-egy HALL IC-vel oldanám meg. Előre is köszi a válaszokat. Tibi
Sziasztok!
Nem tudtam melyik topicba kellene felteni a kérdést, így hát ezt választottam. Betört egy Nokia 6300-ás telefon kijelzője, de a háttérvilágítás még működik! Szeretném levenni a kijelzőt a háttérvilágíástól és a háttérvilágítást felhasználni (ajándékot készítenék belőle). A kérdésem az lenne, hogyan lehet levenni a kijelzőt a háttérvilágítástól, mert nem akarom elrontani, még nem csináltam ilyet, és utána az érdekelne, hogy mekkora feszültség kell a háttérvilágításnak és melyik csatlakozópárra kell ráadni a feszt.
Közben szétszedtem a kijelzőt, itt van 4 kép róla.
Tud nekem valaki segíteni ez ügyben?
Nem a jó topicba tetted fel de segítek,az lcd-t pár fehér led világítja meg oldalról amit a még rajta levő fólia alatt találsz meg leszedni könnyű felhasználni nagy ügyességet igényel ergo sem a munkát sem az időt nem éri meg mert forrasztani kell hajszálvékony vezetékeket a ledek lábára vagy ha fel vannak fűzve akkor az egyik elejére a másik végére és megkínálni 10 V körül...stb ha eltört az LCD nyugodtan téphetsz mindent !
Szia!
Idő közben már sikerült megcsinálnom, viszont az egyik led eltört, de a másik 3 még működik, mindegy jó lesz így is. Most viszont 3310-es LCD ügyben írok... 3310-es kijelzőn szeretnék spektrum analizátort megjeleníteni. Kapcsolást és beégethető programot keresek, nézelődök neten, de ha valaki tud valami jót, linkeljétek be
Sziasztok! Most csináltam én is egy 3310 kijelzőt lpt portra. Feltelepitettem az lcdhype-ot. Kell még valami hozzá szoftveresen? Ha elinditom a hypet akkor a statusnál lpt port driver hiányzik. Orvosolni tudja nekem valaki? üdv Ottó
Sziasztok! Volna egy problémám. Letöltöttem a legújabb Lcdhype progit. Az lcd configban ki szeretném választani a kijelző típusát és csak egy pár darab van a listában. A mappában megtalálhatóak csak a program nem látja. Korábbi verziók sem látták. Windows 7 64-bites oprendszert használok. Üdv. Gab!
Helló mindenki. Szeretnék egy Nokia 3310 LCD-vel egy hőmérséklet, dátumot és időt kijelezni pc nélkül. Segítséget várok. Előre is köszi.
Goooooogle: Link
Már az első oldalon is van néhány építhető verzió.
Sziasztok.
Egy másik topikban nem voltam túl sikeres a problémámmal: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_1055278.html#1055278 de talán itt jobb helye van. A helyzet változatlan, sajnos nem látom át elégé a C-nyelvű kódot, bár igazából nem tudom, hogy ott van-e a hiba. A kijelző kapcsolódása korrekt az avr-hez, csak a fordított (tükrözött) szöveg kiírása a hiba eddig. Sajnos nem tudom mit kellene átírnom a kódban... Több forrást átnéztem, de nem sok sikerrel. Valamilyen egyszerű hiba lehet, de még nem jöttem rá, hogy mely rutin felelős ezért. Köszönöm, ha segít valaki valamilyen észrevétellel.
Én régi nokia 6310-es kijelzőjét akarnám meghajtani.
Ezen is pcd8544 is van (ha minden igaz). Ehhez keresnék olyan rutint .asm-ben (forrást), ami a karaktereket kirakja a kijelzőre. Kerestem, de ezt valahogy senki nem osztja meg. Tud valaki ilyen elérhető forrás fájlt?
Sziasztok.
Én egy pic18f14k50 essel szeretném életre kelteni a kijelzőt.De sajna csak villog feketén. Esetleg valakinek sikerült pic-el megoldani ? A progi C nyelvű a neten találtam (C18) ,nagyjából átírogattam rajta amit tudtam,hogy jó legyen ehez a pic-hez. .Aki esetleg tud ebben segíteni azt megköszönném.
Sziasztok, egy olyan kéréssel fordulok hozzátok hogy megépítettem ezt a kapcsolást:
és mikor összekötöm lpt keresztül a géppel, fekete az egész kijelző, mikor az lcdhype -al vezérlem, olyan mintha felvillanna az amit adok neki parancsot, de a fekete háttér elnyomja ... szóval felvillan az idő rajta egy pillanatra aztán fekete, légyszi vaalaki segítsen .. Üdv.
Szia , na megvan az volt a baj hogy a kondit rossz irányba kötöttem, most viszont meg tök halvány a kijelzőn amit futtatok .. hiába állítom a fényerősséget .. miért lehet ez ? Köszi
Sziasztok!
Egy 3310-es kijelzőt próbálok atmega8-al életre kelteni, de nem megy. Kijelző jó, mert most vettem ki egy működő telefonból. Eddig egy 5110-es kijelzővel próbáltam, de az sem csinált semmit, ezért is vettem elő ezt, hátha a kijelző a rossz, de úgy néz ki tévedtem. Az itteni leírás és program alapján csinálok mindent, de nem működik. Bővebben: Link Valakinek nincs egy működő programja avr-re? Semmit nem hajlandó csinálni a kijelző. Az 5110-es kijelző tegnap mintha halványan vibrált volna, de azon kívül semmi. Bármivel próbálkozok semmi eredménye.
Sziasztok.
Egy Nokia 6300 telefonon kijelzőt cseréltem és az új kijelző kontrasztja sokkal erősebb, mint az eredetié. A kijelző fényerejét és kontrasztját sem lehet a telefonon állítani, próbáltam különböző szoftvereket használni (PC) a kijelző állítgatására, de egyikkel sem jártam sikerrel. Csatoltam a telefon kapcsolási rajzát is, én laikus vagyok az LCD-khez, ezért kérek tőletek segítséget Van-e rá akármilyen mód, hogy a kijelző háttérvilágítását és kontrasztját számomra megfelelően beállítsam? (az előző kijelzővel akár egy hetet is kibirt az aksi, most viszont 12-14órát bír, ezért lenne "égető" probléma)
Sziasztok! Megépítettem ezt: Bővebben: Link . valahogyan nem akar elindulni
Egy jól működő Nokia 3310-es -ből szedtem ki az LCD-t,ez most nem gumis érintkezésű,. Átnéztem már egy párszor a nyákot de nem találtam rajta hibát. A Hex is rajta van (rá raktam újból hogy esetleg nem e az a baja) de nem. Nem lehet esetleg az LCD kontraszt? Semmi nem villan fel amikor bekapcsolom. Ha valaki esetleg tud ebben segíteni megköszönöm! A válaszokat előre is köszönöm!
Első körben próbáld meg a gyanta maradványokat eltávolítani az IC és a kijelző lábai közül, majd a kijelző és az IC nélkül ellenőrizd le, hogy a tápfeszültségek rendben vannak-e. Esetleg elképzelhető, hogy a kijelző elhalálozott a forrasztás közben.
Szia!
Első sorban elnézést kérek mert a "ki mit épített"-be írtam a kérdésemet-aztán át lett helyezve ide. Köszönöm a választ! A képen bekereteztem,onnan távolítsam a gyanta maradványokat? Okés akkor leellenőrzöm este a tápfeszültséget is . Aztán arra is gondoltam hogy ha semmiképp nem fog jelet mutatni akkor a kijelzőt újból kipróbálom a teloba. Este írok . Köszönöm!
Igen, onnan távolítsd el. Ha a kijelzőt ismét forrasztod, a lehető legrövidebb ideig tartson és legyen földelve a páka.
Jó,köszönöm. Megnézem a pákámat de úgy emlékszem mikor építettem akkor úgy csináltam. Majd este írom a fejleményeket.
Lepucoltam amennyire lehetett.,méricskéltem megint,szakadás nincs. Olyat mértem hogy 7805 kimenetén és IC (kivéve) 5 láb 4,97V van,aztán a 7805 GND és IC foglalat 14 láb 4,97V.
IC 4-5 láb között 4,97V és ha megnyomom a bekapcsoló ny.gombot akkor arra a pillanatra leesik 0V-ra aztán ahogy elengedem visszaugrik 4.97V-ra remélem eddig jó.
Leforrasztottam róla a drótokat ,aztán vissza telóba és a kép.: Tehát a kijelző jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |