Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A "alkoholos tollas" rajzolat valószinűleg jó maratónál is hamarabb lejön mint a réz.
Ezt nem is figyeltem
Idézet: de tökéletesen igazad van , minimum lakkfilc kellene , ha rajzolni akar ... „alkoholos tollas rajzolat”
Inkább szerzek vaskloridos gyorsmaratót. Azt felmelegítem olyan 90 fokra, és tökéletes. Amúgy annál nem szokott lejönni a jó alkoholos toll. Persze élesben a vasalásos megoldás lesz.
Egyébként a nagy gyárak mivel marattak/maratnak?
Na ettől a 90foktól dobtam egy hátast, meg röhögő görcsöt!
Nem kell 90 fokra melegíteni, 40-50 fok elég. 90 foknál erős a párolgás, levegő tele vaskloriddal, be ne szívd. A helyiségben a fém eszközök kívül-belül rövidesen rozsdásodásnak indulnak, megtámadja a levegő vasklorid tartalma.
Így van. Én is max 40 fokig szoktam melegíteni, de ár ott is érezhető a párolgás. Közel hajolni már veszélyes. Ráadásul 40 fok körül is kész van 10 perc alatt, nagy lap esetén is max 15 perc, ha jól emlékszem.
Minek ez a sietség? Az már majdnem forrásban van. Szobahőmérsékleten is elbán vele a friss vasklorid gyári keverék 10-15 perc alatt. Ez alatt nézz körül a kertben, csodáld meg az őszi színpompát, tudj örülni a mának!
Ha meg peroxidossal próbálkozol, nézz körül a háztartási vagy festékboltokban, én ott kaptam 30%-os tiszta /oxidot.
A peoxid pedig 1-2 perc. Nálam vasalásosnál tökéletes.
Sziasztok!
Mivel nyák készitéshez tartozik a kérdésem ezért írom ide: -kezd kiapadni a maratóanyag készletem és fel kell töltsem a kérdésem az,hogy 30% HPO-t hól tudnék beszerezni,illetve Na2SO4(Nátriumszulfát)-ot használ valki?és hol lehet beszerezni? Köszönöm a válaszokat!
Mi az a HPO? A Nátrium-szulfát pedig szerintem nem igazán jó semmire se.
Szia!
Hidrogénperoxidot fodrász kellék boltban találsz. Én múltkor vettem, 4-500 Ft közötti áron 1 litert.
Meg lehet tőlük is, igaz kicsit drágán.
Olyan drága?
Én kb 1.5 éve vettem, sztem olyan 1-2e Ft (de inkább 1000Ft körül volt) lehetett, de nem 4-5e, az tuti.
Köszönöm,hogy megmutattad,hogy kell keresni!
Köszönöm szépen a nyák tervet !!! De ez a project kudarcba fulladt mert drága lenne a tranzisztor bele .
Azúr vegyszerboltban sokminden kapható. Én onnan vettem a 30%-os H2O2-t is meg a sósavat is, azt hiszem az is 30%-os volt.
35%-os hidrogénperoxid kapható a Feneketlen tó mellett, az Edömér u.-ban a fodrászkellékesnél. 400,-Ft/liter.
Sziasztok!
Kicsit kérdeznék ha nem gond! Nyákgyártással kapcsolatban érdekelne hogy a levilágítós módszerre melyik lenne a legjobb alternatíva? 1. Lézernyomtató+ fólia? 2.Pauszpapír(90g/m2)?(Hány rétegben?) 3.Pauszpapír(90g/m2)+Black Covering spray ? Lézernyomtatóm,levilágítom van(azaz készül). Vasalós módszerrel(műnyomó papír+lézernyomtató) az a bajom hogy viszonylag sokat kell javítani a nyákot. Köszönöm a segítséget
Szia! Ha tovább gyakorlod a vasalást, bele fogsz jönni abba is. A három lehetőség közül én a 2-est ajánlom. Az hogy hány rétegben fog kelleni azt te fogod látni, a lényeg hogy szép egyenletesen takarjon és fény felé tartva a fekete részek feketének látszódjon, a szürke az nem jó. Lézer nyomtató esetén ez max 2 réteg, de az is előfordulhat hogy egy is elég. Viszont pausszal a levilágítási picit több mint fóliával.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
Pauszt én kb. 10 évig használtam nyomdai célra. Szöveges oldalaknál nem volt vele probléma, viszont nem volt alkalmas méret pontos célokra.
A pauszpapír hajlamos változtatni a méretét hőmérséklet és főleg nedvesség tartalom hatására. Ezt mindenképpen figyelembe venném, főleg kétoldalas tervek esetén. Üdv. Idézet: „A pauszpapír hajlamos változtatni a méretét hőmérséklet és főleg nedvesség tartalom hatására.” Igen, sőt olyan mértékben, hogy számomra emiatt használhatatlan.
Nekem a vasalkás nem sikerül jól,pedig több videót és lírást megnéztem.
Nem mindenhol tapad meg a festék optimálisan. Van erre valami trükk amit nem jól csinálok? A levilágításnál profibb itthoni módszert javasoltok akkor megpróbálom azt is
Szia!
Az előmaratás vas kloriddal is jó? Vagyis ha jól értem zsírtalanítom, előmaratom utána leöblítem szárítom(közben nem taperolom) és utána rögtön lehet vasalni? Köszönöm a választ!
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, vagy van jobb topik rá. Olyan elkészült vagy félig kész nyákokat szeretnék megtisztítani, amik évekig voltak poros helyen. Sajnos annyira rá van tapadva a por, hogy a 4 bar-os kompresszor kevés volt neki. Tiszta szesszel vagy den. szesszel próbáljam előtte előáztatni? Természetesen a készülékek befejezése lenne a cél.
Félig kész nyákon mit kell érteni ?
Félig be van ültetve vagy ?
Így igaz, félig be van ültetve. Pl hiányzott hozzá IC, tranzisztor, stb, ezek nem lettek végül beszerezve, hanem félre lett téve a polcra "későbbi befejezés céljából". A legtöbbjét már tudom, hogy mi, így be tudom fejezni. Pl Rewox RIAA korrektor; TDA2030-as erősítő; TDA1524-es előerősítő; TDA2003-as keverős gitár+mikrofon erősítő; tranzisztoros 60W-os végfok; kivezérlésjelző; áramkorlátos, "labortáp szerű" tápegység, stb. Mind az RT-ből és HE-ből jól ismert kapcsolás.
Bármilyen hihetetlen, de ez lesz az LM1875 panelje. Igaz ez csak egy nyers terv próba NYÁK-on, de majd átvetítem a maratós panelre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |