Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1452 / 2522
(#) martin96 válasza skate00 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Nekem is van egy ilyenem, csak renkforce néven. Én egy 100W-os MOSFet-es erősítőt raktam bele.
Szépen néz ki az eleje. Az enyémnek már sajna nem.
(#) Buvarruha válasza Gafly hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Egy unitra-t üzembe helyezni öngyilkos merénylet, új korukban is hullottak ezek rendesen.
(#) Ge Lee válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Ne vegyél rá mérget. Van benne áramkorlát és relés hangszóróvédelem is. Ez már így is többet ér mint a legtöbb végfok amiket itt építgetnek, főleg ha minden normálisan be van állítva rajta.
Az áramkör maga természetesen tucat végfok, de nagy eséllyel az is az lenne amit belerak, tehát érdemesebb inkább ezt rendbe tenni.
(#) Buvarruha válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Teljesen biztos vagyok benne. Talán a világ legmegbízhatatlanabb erősítőit gyártotta az unitra védelem ide, vagy oda. Jót még soha nem hallottam róluk, apám is azt mondta, hogy volt neki néhány, de az nagyon ritka volt, hogy mindkét oldala szólt..
(#) hüblerattila hozzászólása Nov 22, 2013 /

Sziasztok! A linken lévő végfok ic-n a "B410" mit jelölhet? Sajnos a végfokomban elromlott egy ilyen, de azon "B614" van írva. Ugyanolyat kellene bele szereznem vagy jó lehet más megjelölésű is?
Bővebben: Link
Közsi előre is.
(#) kadarist válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Szia!
Valamilyen gyári kód és nem kell foglalkozni vele.
(#) hüblerattila válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Ahha az lehet. Véletlen nem tudod hogy hol lehetne ilyet szerezni? Neten nem igazán találok.
(#) (Felhasználó 46585) válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Keress meg privátban.
(#) kadarist válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 22, 2013 / 1

Építs be valamilyen monolitikus erősítőt. TDA... vagy valamilyen D-osztályú fajtát.
(#) hüblerattila válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Az a baj hogy oldalanként kettő ilyen ic van az erősitőben, valahogy hidalva vannak, azért kellene ugyanilyen bele. Egyébként az a baja hogy 11 volt egyenfeszt tol ki a hangszóróra.
(#) CIROKL válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Szép ára volt még lehetett kapni !
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
(#) hüblerattila válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Eddig oké, googleba én is beírtam, de csak külföldi oldalak vannak...
(#) tcupper hozzászólása Nov 22, 2013 /

Sziasztok!

A minap kibányásztam egy LG autórádióból egy TA8275HQ ic-t ami gondolom egy komolyabb erősítőnek jó is lenne. Szeretnék egy kapcsolási rajzot kérni hozzá ha lehetséges lenne. Köszönöm előre is.

Üdv Tomi

PB090598.JPG

(#) szamóca válasza tcupper hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

(#) tcupper válasza szamóca hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

A 2. oldalon lévő bekötést kell megcsinálnom?

Kisebb kiegészítésekkel igen, de minek neked négy csatorna?
(#) lukacsp válasza tcupper hozzászólására (») Nov 22, 2013 / 1

Bocs, hogy beleszólok, de ez az IC nem jó "komolyabb" erősítőnek, ez pont autórádióba való, hogy valami ciceregjen miközben vezetsz. A "komolyabb" erősítő IC talán a TDA7294 vagy ilyesminél kezdődik.

Valahogyan nemlehet hídba kötni hogy 2 csatorna legyen? Először nem szeretnék belefogni komoly munkába, azt majd később. Eddig házilag tudok nyák lapot csinálni, ami már ténleg nagyon szépen sikerülnek. Amiket eddig építettem NE555 villogókat, szirénákat minden működött. Ki szeretném próbálni ezt is.

Nem lehet, mert eleve hidaltak a fokozatok benne. BTL.

Értem, köszi a segítséget.
(#) lukacsp válasza tcupper hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Egy TDA7294-es nyákot összedobni, beültetni, üzembehelyezni nem egy nagy mutatvány, és akkor van egy 60-70W-os végfokod. Alkatrész költségben sem komoly. Nyákot, kapcsolást reloop és Alkotó kollégák alkottak szép számban ehhez az IC-hez, témájában megtalálod őket. Többszörösen újraépítettek, beváltak. Szerintem jó első végfok projektnek a téma.
Üdv.: Péter
(#) erik001 hozzászólása Nov 22, 2013 1 /

Lm 4780 2x60w sztereó vagy Lm 4780 1x120w monó.
Aki megépített ilyen erősítőt és bevált működik az legyen szíves feltölteni hozzá kapcsolást, nyákrajzot,beültetést. De csak olyat ami ki lett próbálva és működik rendesen hiba nélkül.
Egyoldalú nyáklapos legyen.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
(#) reloop válasza erik001 hozzászólására (») Nov 23, 2013 / 1

Ezt a kérdést már korábban is feltették, ment rá válasz.
A szigorú elvárásaidnak megfelelőhöz már kettőt kellett kattintani
Szia!
(#) Robikk hozzászólása Nov 23, 2013 /

Sziasztok

Nem tudom idevaló-e ez a téma, "remélem"

Nem is olyan rég vásároltam, egy Sal PA-25 active hangfalpárt, ami beépitett erősítővel rendelkezik.
A gondom az, hogy kishangerőnél nemszol tisztán, valamint a basszust is keveslem, a másik hogy bekapcsoláskor hallatszik egy kis pukkanás a hangszórokbol. Valamint negyedhangerőnél észlelhető akis piros leden h villog, mintha kevés lenne a tápellátása.. Ezekkel a jelenséggel mit lehetne kezdeni? Válaszokat/segitséget előre is köszönöm!
(#) erik001 válasza reloop hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Ami a morgóelektronikán van az lett legelsőnek megépitve oszt elfüstölt 5 db lm4780-at, Google-ba találtam kapcsolást de nyáktervet meg beültetést nem találtam egyoldalú panelhoz .
A panel tervezést meg nem tudom megcsinálni magamnak.
(#) reloop válasza erik001 hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Miért kellett 5 db-ot tönkretenni? Jelezhettél volna mikor az első nem akart működni. Valószínűleg a kivitelezéssel lehetett a hiba. Szerintem elérhető a kolléga.
(#) vipera1997 válasza Robikk hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

A "kis pukkanás" az a bekapcsoláskor a hangszóróra jutó egyenfeszültség, gondolom nincs benne koppanásgátló úgy hogy ennek ez a baja, a kis led az szerintem a clip led lesz ami a túlhajtást nézi!Basszust ne sokat várjj egy sal-tól akkor se ha aktív, mivel a sal márka nem a legjobb!
(#) Robikk hozzászólása Nov 23, 2013 /

Űdv

Kőszönöm a válaszod. Ami a leg idegrsitőbb, mi a véleményed arrol hogy kishangerőnel nem szól tisztán? úgy mond torzit. Panelban nem igen lehet nagyhangerőt alkalmazni. Kilhetne esetleg valamivel kűszöbölni?
(#) vipera1997 válasza Robikk hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Használdd a "válasz" gombot kérlek!
Kiküszöbölni éppenséggel csak akkor lehetne ha tudnánk valamit az erősítő részéről(milyen ic vagy tranzisztor van benne)
(#) Robikk válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Űdv

Dolgozok, s telórol vagyok, nem engedte ott kűldeni.
Neten nemtaláltam semmi olyant rola, szóval szétkell szednem majd, de sajnos elöbb nem tudom mint Hétfőn. Akkor viszont képet is csatolok az egész egységről
Előre is köszönöm a segitséged!
Következő: »»   1452 / 2522
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem