Fórum témák
» Több friss téma |
Vettem egy 2*16-os háttérvilágítésos lcd-t a Chipcadtól.(Tipus: ew162goymy)
Az lcd tökéletesen megy, de ha bekötöm a háttérvilágítást, akkor az LCD elkezd forrósodni. Próbáltam többféle ellenállásal, ellenállás nélkül. Ha meg tudná valaki mondani, hogy mi lehet e baja, vagy hogy kell pontosan bekötni a háttérvilágítását. Minden segítséget előre is köszönök.
Adatlap
Azt írja, hogy a led 0.99W (1W!) és 220mA És azt is , hogy 5V-ra kötve: 6-15 ohm 1/4W-os ellenállat kell!
Attól melegedhet, hogy ne 1/4W-os ellenállás van elötte?
Maga a kijelző: nem.
Az ellenállat, ha kissebb telj. az igen, egyébként meg nem
A kijelződnek nem szabad a világítástól melegedni...
Szerintem nézd át lehet, hogy összeér 2 láb...
Egyébként a melegedésen kivül jól mükődik az LCD?
Minden sorba szépen kiirja a szöveget? Érdekes jelenség...
Amúgy tökéletesen megy, de ha bekötöm a háttérvilágítást, akkor egy kicsit melegedni kezd az "IC2" környéke.
Idézet: „...akkor az LCD elkezd forrósodni..” és Idézet: „...akkor egy kicsit melegedni kezd az "IC2"” Most forró, meleg, langyi vagy izzik?
Most langyi, de nem hagyom felforrósodni.
Alapvetően jó ötlet, de szerintem egy lcd-nek nem kéne annyira melegednie, hogy ventilátorral kelljen hűteni.
Én nem hűtöttem egyiket sem...(bár nem is néztem, hogy melegszik-e )
Nem mondom, hogy kockáztass, de ha tutkeráj a bekötésed akkor hagyd menni. (apropó: 5V-ot használsz?)
Igen egy stabilizált 5V-os tápról megy.(Valamilyen elektromos kütyühöz volt, de a kütyü eltünt.*( )
Legalább, a kijelzőre kerülő feszt mérd meg!
Vigyázz! Ha esetleg 78L05-öt használsz,
a bekötése teljessen más mint a 7805 stabkockáé! Nem analóg! És rossz bekötésnél, v. ha rossz a stabtáp, ...... Nem is mondom. Bár azt nem írtad, hogy a háttérvil. külön tápról menne, nagyobb tápfesznél meg háttérvil. nélkül is melegednie kellene
A tápot nem én csináltam. Valamilyen modemszerünek volt a tája. (Szerintem egy modemnek stab. táp kell. ) Az van ráírva:
Input: 100-240V~0,5A, 50-60Hz Output: +5,0V Idézet: „LCD alá rezsót is tettek” Ezt hogy érted?
hi
az ami egy ilyen tápra rá van írva az nem minden esetben igaz ! (mérd meg a kimenő feszt), nekem is van ithon egy ilyen "eccerű" tápom és arra is 12V 400mA van ráírva és 17 V ad le terheletlenül. "Szerintem egy modemnek stab. táp kell" de lehet magába a modnembe van beleépítve, a stab IC, nem a tápba. ui.: ha rosszat mondtam szójjatok le
Megoldódott.
Egy 8Ohm-os 1/4W-ellenállásal. Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Hali!
Van egy LCD modulom, de sajna nincs rajt háttérvilágítás. Hogyan tudnék ráhegeszteni? próbáltam oldalról megvilágítani 1 extrafényes zöld leddel, nem lett valami eredményes...
Az LCD-ben 2 üveglap között van a folyadékkristály, és ezt világítják át a LED-ek. Nemhiszem, hogy házilag ilyet lehetne csinálni. Nemanyival drágáb a háttérvilágításos.
Itt nézz körül.
Szia !
Idézet: „Nemhiszem, hogy házilag ilyet lehetne csinálni.” Ha megnézted te is amit belinkeltél láthatod, hogy nincs szó másról mint egy homogén fényforrásról, ami egyenletesen világítja meg az LCD -t. Ezt valóban nem lehet utánozni házilag Üdv !
LEhet, hogy meglehet csinálni házilag, de azt hogyan teszed be az LCD mögé?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |