Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Nézz körül a heatsink.lbr mappában, ott találsz példákat a hűtőkre. Csináld hasonlóképpen.
Üdvözlet!
Ismét megakadtam most egy alkatrész tervezésével! Megtervezem az alkatrészt jó is viszont a NAME ÉS VALUE nem jelenik meg.Tudna valaki segíteni hogy alkatrész tervezésnél hol lehet ezeket a funkciókat kijelölni?
Szövegként beszúrod az alkatrész mellé:
>NAME >VALUE és ott megjelenik az alkatrész neve, értéke. Annyira kell figyelni, hogy a name az a names rétegre kerüljön, a value a values rétegre.
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne! Van e valahol interneten elérhető direkt alkatrészkereső az Eagle alkatrészlistához, vagy valamilyen leírás a rövidítésekhez? Sok alkatrészt nem találok, pl 1 áramkörös kapcsoló, vagy nyomógomb... Kerestem többféle néven, de egy csomó IC-t meg relét dob ki. És még sok alkatrész van, ami nincs meg ez miatt. Köszönöm előre is!
Pedig tele van az eagle ilyennel. Switch névre hallgat.
Röhej, úgy, hogy beírom a keresőbe, hogy Switch, csak CMOS kapcsolókat és mindenféle Switch nevűt megtalál, de ami a helyileg Switch-misc alkönyvtárban van, azt nem..
![]()
Így írd be: "*switch*" (Persze idézőjelek nélkül!)
Így sem találja, viszont már megvan a konkrét könyvtár! Köszönöm a segítséget!
Idézet: „Így sem találja” Ez felettébb érdekes! Nekem általában segíteni szokott, ha így írom be egy addig ismeretlen (vagy annak tűnő) alkatrész nevét... ![]()
Szerintem pont azt a kapcsolót nem találja, ami neki kellene... Pl. a momentary switch (egyszerű smd nyomógomb) nincs benne alapból, csak a furatszerelt változat.
Szerencsére az Eagle library letöltő oldalon elég sok mindent meg lehet találni, amit meg nem, azt meg lehet magunknak rajzolni ![]()
Lehet, nálam az EAGLE oldalról az összes lib le van töltve...
Hát talán azért mert tactile switch néven szokott elrejtőzni. Mellesleg az eagle-nek csapnivalóan vacak a keresője. Én is ezért csináltam saját könyvtárat a nagy nehezen megtalált elemekből.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2013
Szia!
Ha az alap könyvtárak közöt keresgélsz, akkor a tact switch-ből egyetlen egy ilyen 6*6mm-est találsz, az is furatszerelt, nem SMD, mint ahogy írtam is és persze a switch-omron könyvtárban 10-XX néven, s még a leírásban sincs benne, hogy tact, szóval teljesen egyértelmű... A kereső pedig nem olyan vacak, ha megsejted az EAGLE könyvtárak között hogy is hívhatják ami neked kell - pl. míg rájössz, hogy a türkesor pinhead néven fut, az is egy élmény ![]() Viszont szerencsére a leírásban is keres, nem csak a névben és a dzsóker karaktereket is lehet (kell) használni. Az én saját könyvtáram pedig csak azokat tartalmazza, amiket megrajzoltam magamnak, mert nemhogy alapból nem volt benne, de a honlapjukra se rakta még fel senki. S az se véletlen, hogy csináltam róla kis oktatóvideót, hogyan is lehet saját alkatrészt készíteni, meg hozzá a 3D kinézetet Google Sketchupban ![]()
Ha már nem megy az önreklám, rákérdezek:
Annak a videónak van linkje is?
Persze, az adatlapomon megtalálod a honlapom linkjét, ott vannak a videóim is.
Sziasztok!
Az Eagle-be megtervezett kapcsolási rajzot hogyan lehet átmásolni egy word dokumentumba?
A wordbe képként vagy pdf-ként tudod berakni. Pdf közvetlenül kérhető nyomtatáskor, képet pedig printscreen-nel, vagy képlopóval tudsz csinálni
Ne máááár! Wordbe?? OpenOffice...
![]()
Szertintem youtube-on próbálj körülnézni, illetve próbálgass minél több mindent, abból tanulsz csak. Ha már ismersz más nyáktervezőt, akkor nem lesz nehéz...
Nem én voltam a kérdező...
![]()
Szevasztok!
Ismerkedek az Eagle programmal és az lenne a kérdésem, lehet-e automatikusan elhelyezni az alkatrészeket a nyákterven? Köszi!
Rövid leszek, nem. Kézzel kell elhelyezni.
Arra gondolok, amikor a kapcsolási rajzból átváltok a nyák tervezőre, akkor lepakolja egy halomba és onnan fel tudom-e tenni a nyákra automatikus elrendezéssel?
Automatikus rendezéssel nem , de ha egyszerre szeretnéd , hogy ne egyenként keljen , akkor arra van lehetőség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |