Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Nézz körül a heatsink.lbr mappában, ott találsz példákat a hűtőkre. Csináld hasonlóképpen.
Üdvözlet!
Ismét megakadtam most egy alkatrész tervezésével! Megtervezem az alkatrészt jó is viszont a NAME ÉS VALUE nem jelenik meg.Tudna valaki segíteni hogy alkatrész tervezésnél hol lehet ezeket a funkciókat kijelölni?
Szövegként beszúrod az alkatrész mellé:
>NAME >VALUE és ott megjelenik az alkatrész neve, értéke. Annyira kell figyelni, hogy a name az a names rétegre kerüljön, a value a values rétegre.
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne! Van e valahol interneten elérhető direkt alkatrészkereső az Eagle alkatrészlistához, vagy valamilyen leírás a rövidítésekhez? Sok alkatrészt nem találok, pl 1 áramkörös kapcsoló, vagy nyomógomb... Kerestem többféle néven, de egy csomó IC-t meg relét dob ki. És még sok alkatrész van, ami nincs meg ez miatt. Köszönöm előre is!
Pedig tele van az eagle ilyennel. Switch névre hallgat.
Röhej, úgy, hogy beírom a keresőbe, hogy Switch, csak CMOS kapcsolókat és mindenféle Switch nevűt megtalál, de ami a helyileg Switch-misc alkönyvtárban van, azt nem.. Köszi a segítséget!
Így írd be: "*switch*" (Persze idézőjelek nélkül!)
Így sem találja, viszont már megvan a konkrét könyvtár! Köszönöm a segítséget!
Idézet: „Így sem találja” Ez felettébb érdekes! Nekem általában segíteni szokott, ha így írom be egy addig ismeretlen (vagy annak tűnő) alkatrész nevét...
Szerintem pont azt a kapcsolót nem találja, ami neki kellene... Pl. a momentary switch (egyszerű smd nyomógomb) nincs benne alapból, csak a furatszerelt változat.
Szerencsére az Eagle library letöltő oldalon elég sok mindent meg lehet találni, amit meg nem, azt meg lehet magunknak rajzolni
Lehet, nálam az EAGLE oldalról az összes lib le van töltve...
Hát talán azért mert tactile switch néven szokott elrejtőzni. Mellesleg az eagle-nek csapnivalóan vacak a keresője. Én is ezért csináltam saját könyvtárat a nagy nehezen megtalált elemekből.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2013
Szia!
Ha az alap könyvtárak közöt keresgélsz, akkor a tact switch-ből egyetlen egy ilyen 6*6mm-est találsz, az is furatszerelt, nem SMD, mint ahogy írtam is és persze a switch-omron könyvtárban 10-XX néven, s még a leírásban sincs benne, hogy tact, szóval teljesen egyértelmű... A kereső pedig nem olyan vacak, ha megsejted az EAGLE könyvtárak között hogy is hívhatják ami neked kell - pl. míg rájössz, hogy a türkesor pinhead néven fut, az is egy élmény Viszont szerencsére a leírásban is keres, nem csak a névben és a dzsóker karaktereket is lehet (kell) használni. Az én saját könyvtáram pedig csak azokat tartalmazza, amiket megrajzoltam magamnak, mert nemhogy alapból nem volt benne, de a honlapjukra se rakta még fel senki. S az se véletlen, hogy csináltam róla kis oktatóvideót, hogyan is lehet saját alkatrészt készíteni, meg hozzá a 3D kinézetet Google Sketchupban
Ha már nem megy az önreklám, rákérdezek:
Annak a videónak van linkje is?
Persze, az adatlapomon megtalálod a honlapom linkjét, ott vannak a videóim is.
Sziasztok!
Az Eagle-be megtervezett kapcsolási rajzot hogyan lehet átmásolni egy word dokumentumba?
A wordbe képként vagy pdf-ként tudod berakni. Pdf közvetlenül kérhető nyomtatáskor, képet pedig printscreen-nel, vagy képlopóval tudsz csinálni
Ne máááár! Wordbe?? OpenOffice... Szinte bárhogyan..... Legjobb ha nem is a képet teszed bele, csak a linkjét. Akkor a fájl sem lesz túl nagy, pdf-be pedig úgyis beleteszi, az általad megadott felbontásban.
Szertintem youtube-on próbálj körülnézni, illetve próbálgass minél több mindent, abból tanulsz csak. Ha már ismersz más nyáktervezőt, akkor nem lesz nehéz...
Nem én voltam a kérdező...
Szevasztok!
Ismerkedek az Eagle programmal és az lenne a kérdésem, lehet-e automatikusan elhelyezni az alkatrészeket a nyákterven? Köszi!
Rövid leszek, nem. Kézzel kell elhelyezni.
Arra gondolok, amikor a kapcsolási rajzból átváltok a nyák tervezőre, akkor lepakolja egy halomba és onnan fel tudom-e tenni a nyákra automatikus elrendezéssel?
Automatikus rendezéssel nem , de ha egyszerre szeretnéd , hogy ne egyenként keljen , akkor arra van lehetőség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |