Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   301 / 442
(#) elektrocad válasza lionsec hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Nézz körül a heatsink.lbr mappában, ott találsz példákat a hűtőkre. Csináld hasonlóképpen.
(#) lionsec hozzászólása Dec 5, 2013 /

Üdvözlet!

Ismét megakadtam most egy alkatrész tervezésével! Megtervezem az alkatrészt jó is viszont a NAME ÉS VALUE nem jelenik meg.Tudna valaki segíteni hogy alkatrész tervezésnél hol lehet ezeket a funkciókat kijelölni?
(#) vzoole válasza lionsec hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Szövegként beszúrod az alkatrész mellé:
>NAME
>VALUE
és ott megjelenik az alkatrész neve, értéke.
Annyira kell figyelni, hogy a name az a names rétegre kerüljön, a value a values rétegre.
(#) ZorK_D hozzászólása Dec 9, 2013 /

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne! Van e valahol interneten elérhető direkt alkatrészkereső az Eagle alkatrészlistához, vagy valamilyen leírás a rövidítésekhez? Sok alkatrészt nem találok, pl 1 áramkörös kapcsoló, vagy nyomógomb... Kerestem többféle néven, de egy csomó IC-t meg relét dob ki. És még sok alkatrész van, ami nincs meg ez miatt.
Köszönöm előre is!
(#) eyess válasza ZorK_D hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Pedig tele van az eagle ilyennel. Switch névre hallgat.
(#) ZorK_D válasza eyess hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Röhej, úgy, hogy beírom a keresőbe, hogy Switch, csak CMOS kapcsolókat és mindenféle Switch nevűt megtalál, de ami a helyileg Switch-misc alkönyvtárban van, azt nem.. Köszi a segítséget!
(#) Frankye válasza ZorK_D hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Így írd be: "*switch*" (Persze idézőjelek nélkül!)
(#) ZorK_D válasza Frankye hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Így sem találja, viszont már megvan a konkrét könyvtár! Köszönöm a segítséget!
(#) Frankye válasza ZorK_D hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Idézet:
„Így sem találja”

Ez felettébb érdekes! Nekem általában segíteni szokott, ha így írom be egy addig ismeretlen (vagy annak tűnő) alkatrész nevét...
(#) bbb válasza Frankye hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Szerintem pont azt a kapcsolót nem találja, ami neki kellene... Pl. a momentary switch (egyszerű smd nyomógomb) nincs benne alapból, csak a furatszerelt változat.
Szerencsére az Eagle library letöltő oldalon elég sok mindent meg lehet találni, amit meg nem, azt meg lehet magunknak rajzolni
(#) Frankye válasza bbb hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Lehet, nálam az EAGLE oldalról az összes lib le van töltve...
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Hát talán azért mert tactile switch néven szokott elrejtőzni. Mellesleg az eagle-nek csapnivalóan vacak a keresője. Én is ezért csináltam saját könyvtárat a nagy nehezen megtalált elemekből.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2013
(#) Frankye válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Ez a másik - jó - megoldás.
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Szia!

Ha az alap könyvtárak közöt keresgélsz, akkor a tact switch-ből egyetlen egy ilyen 6*6mm-est találsz, az is furatszerelt, nem SMD, mint ahogy írtam is és persze a switch-omron könyvtárban 10-XX néven, s még a leírásban sincs benne, hogy tact, szóval teljesen egyértelmű...
A kereső pedig nem olyan vacak, ha megsejted az EAGLE könyvtárak között hogy is hívhatják ami neked kell - pl. míg rájössz, hogy a türkesor pinhead néven fut, az is egy élmény
Viszont szerencsére a leírásban is keres, nem csak a névben és a dzsóker karaktereket is lehet (kell) használni.

Az én saját könyvtáram pedig csak azokat tartalmazza, amiket megrajzoltam magamnak, mert nemhogy alapból nem volt benne, de a honlapjukra se rakta még fel senki. S az se véletlen, hogy csináltam róla kis oktatóvideót, hogyan is lehet saját alkatrészt készíteni, meg hozzá a 3D kinézetet Google Sketchupban
(#) sastas01 válasza bbb hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Ha már nem megy az önreklám, rákérdezek:
Annak a videónak van linkje is?
(#) bbb válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Persze, az adatlapomon megtalálod a honlapom linkjét, ott vannak a videóim is.
(#) gerikeh96 hozzászólása Dec 27, 2013 /

Sziasztok!
Az Eagle-be megtervezett kapcsolási rajzot hogyan lehet átmásolni egy word dokumentumba?
(#) qvasz2 válasza gerikeh96 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

A wordbe képként vagy pdf-ként tudod berakni. Pdf közvetlenül kérhető nyomtatáskor, képet pedig printscreen-nel, vagy képlopóval tudsz csinálni
(#) kameleon2 válasza gerikeh96 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Ne máááár! Wordbe?? OpenOffice... Szinte bárhogyan..... Legjobb ha nem is a képet teszed bele, csak a linkjét. Akkor a fájl sem lesz túl nagy, pdf-be pedig úgyis beleteszi, az általad megadott felbontásban.
(#) e-chipmunk válasza (») Dec 30, 2013 /

Szertintem youtube-on próbálj körülnézni, illetve próbálgass minél több mindent, abból tanulsz csak. Ha már ismersz más nyáktervezőt, akkor nem lesz nehéz...
(#) Frankye válasza e-chipmunk hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Nem én voltam a kérdező...
(#) MPi-c válasza Frankye hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

... de jó pap holtig tanul!
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Köszönöm...
(#) reddot hozzászólása Jan 5, 2014 /

Szevasztok!
Ismerkedek az Eagle programmal és az lenne a kérdésem, lehet-e automatikusan elhelyezni az alkatrészeket a nyákterven?
Köszi!
(#) niedziela válasza reddot hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Rövid leszek, nem. Kézzel kell elhelyezni.
(#) reddot válasza niedziela hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Köszi!
(#) eyess válasza reddot hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Az elejére gondolsz , vagy közbe közbe ?
(#) reddot válasza eyess hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Arra gondolok, amikor a kapcsolási rajzból átváltok a nyák tervezőre, akkor lepakolja egy halomba és onnan fel tudom-e tenni a nyákra automatikus elrendezéssel?
(#) eyess válasza reddot hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Automatikus rendezéssel nem , de ha egyszerre szeretnéd , hogy ne egyenként keljen , akkor arra van lehetőség.
(#) reddot válasza eyess hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Bővebben?
Következő: »»   301 / 442
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem