Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vezeték nélküli gyertya
Sziasztok!
Sűrgősen kellene a segítségetek: építettem én is egy Skori féle vezeték nélküli kapcsolást, de valami gond van. A C3 C5-re 33J10-es feliratú kondit raktam (nem sikerül megfejtenem mekkora a kapacitása, illetve a C1 az kerámia kondi, és 102 a felirata.. Mit rontottam el? A tápfeszültséget 2 góiátelem adja, sorbakötve, valamint egy darab zöld nagyfényerejű ledet raktam bele, 3mm-eset. A drót az telefondrót. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
Szia!
A C1-es kondi 1000pF=1nF. Az első két szám után annyi nullát teszel, mint a harmadik szám. A mértékegység pF. (Tíz szer tíz a másodikon, szóval a harmadik szám tíznek a hatványkitevője). A C3 és C5 vélhetően csak 33pF. Szerintem cseréld. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
Köszi, de sajnos nem találtam itthon alkatrészeket hozzá, szóval nem tudom befejezni, pedig fontos lett volna,hogy holnapra kész legyen..
Rossz kapcsoló üzemű tápegységekben (pl. PC táp) szokott lenni több darab is. Olyat keress, hogy 332 vagy 472. Lehetnek akár 1KV-osak is.
Sajnos nincs kéznél ilyen. A régi paneljaimban meg semmi felhasználható nem volt
Én is sajnálom! Aki sokat foglalkozik elektronikával annak mindig van egy kis felhalmozott készlete alkatrészekből. Nem kell nagy dologra gondolni. Panelek egészben vagy az alkatrészek kiszedve kis tárolókban. Régen egy tranzisztor is nagy szám volt ma meg az elektronika az utcán hever.
Van aki túlzásba is esik-e téren: Bővebben: Link
Hello!
Elég kényes egy kapcsolás én is sokat szívtam vele anno. Nekem azt javasolták hogy ne kerámia alapú kondik legyenek benne, és bevált. Illetve ne sodort hurkot használj.
Esetleg nem tudod lefotózni és felrakni ide, hogy lássuk? Hátha tévedek.
Sziasztok,
aki már elkészítette a gyertyát, az átlátszó vagy a színes zselét ajánlja inkább ?? - A színes nagyon elhomályosítja a belsejét? - Az átlátszón megtörik a fény annyira, hogy a teljes zselé színessé válik ?
Szia! Én megcsináltam viaszosra is, na az jól megtöri a fényt. Ha nem akarod díszítgetni, akkor azt ajánlom. Zselésbe csak színtelent csináltam, de a pohár alját nem világítja meg igazán.
köszönöm
Már csak arra vonatkozóan lenne kérdésem,hogy ugye a zselék mindig grammban vannak megadva amikor veszed. Pl. az általánosan árult 120gr súlyú, vajon hány deciliternek felel meg ?? Semmi információt nem tudok erről szerezn
Az kb 1,2dl , de vegyél inkább zselés illatgyertyát . A multikban 2-300 Ft körül már kapsz (pohárban)
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2013
Jól sejtettem én ezt. 1,2dl 600Ft minimum.
Ha pohárban is van ennyi 2-300Ft összegért, az jól hangzik ... pl tesco ??
A legjobb hatásfokot (biztos megoldást) a lapos huzalból (réz ,alumínium) készült lapos tekercsel lehet elérni. Az alumíniumból készült tekercs alkalmasabb.
A téma elején tettem fel nyáktervet az adó-és a vevőtekercs is nyákra van tervezve , teljesen egyforma . Emlékeim szerint olyan 20cm es hatótávot tud.
Szia kaqkk
Félreértettél nem akarok ilyen LED-es lámpát készíteni. Eleve rossznak tartom ezeket a nagyfrekvenciás nyákos tekercsmegoldásokat. Közvetlen induktív csatolással, sokkal, jobb hatásfokkal s nagyobb teljesítménnyel lehet egy ilyen lámpát megvalósítani. Mellékelten csatolom egy ilyen lámpa vevőoldali részét. A lámpa 2*15W-os izzóval működik. S ami a lényege, ha ezt a tekercset közönséges huzallal tekercselnéd, meg sem nyikkanna.
Üdv! Megépítettem a kapcsolási rajz szerint, mégsem működik! Mi lehet a baj? Szerintem az adó részén lesz a baj, mert ha rákötöm a ledes rész áramra akkor működik!
Sziasztok!
A tekercs átmérő mennyiben befolyásolja a kapcsolást?
Ez egy jó kérdés, viszont nyákra ne nyomtass sávokat, a panelen lévő rézfólia semennyire nem elegendő, legalábbis 10cm(az adó tekercs, és a vevő tekercs közötti távolság) távolságokra nem.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2014
Én kb20cm es távot produkáltam nyákos tekercsekkel....
Az lehet, de gondolom nem ilyenekkel:
(képet csatoltam)
Hasonlóval valahol van kép róla itt a témában
..akkor nem szóltam.
..mégis csak lehet nyákra nyomtatni a tekercseket, ezek szerint.
Viszont ez a kapcsolás erről szól ez nem teljesítmény átviteli eszköz "hatalmas" hatótávval......
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
Köszi, nekem 5-10mm-re kellene csak.
Valaki lemérte már, hogy hány mA a maximum?
Mérni nem mértem de nekem egy nokia töltőről megy már vagy egy éve de lehet hogy kettő (az anyósomnak adtam ajándékba)
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
Passz, de akartam is mondani(írni), hogy a propeller clock-os fórumba van egy power változat is, szóval ugyanúgy van adó-vevője, és ott valami 1A-t is át tudtak "lőni" 12V-on.
..mindjárt megkeresem, vagyis jó eséllyel még ma.
Itt is van.
Innentől lehet nézni a következő hozzászólásokat, akik megépítették stb. ..de ez már inkább vezeték nélküli gázégő lesz. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |