Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   206 / 576
(#) toro válasza copland14 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /
 
Ok, közöld a megoldást!
(#) VIM válasza sas200 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /
 
Idézet:
„mert mikor kinyitom a melegvizet bekapcsol a keringető szivattyú is, és melegíti lassan a fűtést is.”
...akkor itt valami magyarázatra szorul de ez a része nem elektromos hiba.
(#) sas200 válasza VIM hozzászólására (») Dec 19, 2013 /
 
Megpróbálom újból megfogalmazni. Eredetileg volt a gázkazán, zárt fűtési rendszerrel, ami szolgáltatta a melegvizet is a fürdőbe, konyhába, stb. Most be lett üzemelve a vegyes kazán, amely belecsatlakozott a meglévő fűtési rendszerbe, úgy, hogy a gázkazánon nem halad át fűtésvíz mikor tüzelek benne. A vegyesnél is van külön egy keringető szivattyú. Tehát, mikor kinyitom a melegvízcsapot pl. a konyhában a gázkazánban bekapcsol a keringető és lassan megyfelfelé a hőfok a fűtésnél is. Ennek így kell lennie? Ha tüzelek a vegyesben és az a keringető megy, akkor ha kinyitom a melegvizet az a keringető is bekapcsol, a kettő nem zavarja össze egymást?
(#) merciabc válasza sas200 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /
 
Szia! Ez nem müködik jól! Valami baromira el van kötve! Én (ha van) elönykapcsolóra tippelek, vagy a gázkazán müködését megszakitó körre tippelek. Ott nem jó helyen lehet megszakitva!
Már láttam olyat hogy a külsö hömérséklet-érzékelö csatlakozójára kötöttek rá! Na, az müvel ilyet!
(#) Malibu válasza szerviz hozzászólására (») Dec 20, 2013 /
 
A szimulálással az elektronikát akartam kizárni. Egyébként írtam, hogy az áramláskapcsolót is kicseréltem és az eredmény nem változott, tehát csak a mágnes marad.
(#) VIM válasza Malibu hozzászólására (») Dec 20, 2013 /
 
Még mindig makacsul ragaszkodom a mágnes kifogástalan állapotához, mert az nem amortizálódik le, nem polarizálódik át stb. .... Ha elrepedne, akkor fordulhatna elő átpolarizálódás, pólusvesztés ami kizárná a reed megfelelő működtetését. Talán rendszerbeli hiányosság van a csővezetékben és emiatt nem tudja a vízáramlás, megfelelő pozícióba hozni a működtető mágnest. Az sem mellékes, hogy a reed csövecske sem mindegy milyen pozícióba helyezhető vissza a helyére, mert annak sem mindegy, hogy hogyan kapja a pólust. Minden esetre ha nem jól működik nem érdemes belebarkácsolni, mert csak a probléma lesz vele. A mágnes feldelejezése nem tudni mennyire rontana a helyzeten, mert a mágnes profiljáról ránézésre nem állapítható meg, hogy hogyan van polarizálva és ha egy nagyobb, nem irányított átrendeződésnek lesz kitéve, csak rosszabb lesz.
(#) VIM válasza sas200 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /
 
No fussunk neki újból.
Idézet:
„Tehát, mikor kinyitom a melegvízcsapot pl. a konyhában a gázkazánban bekapcsol a keringető és lassan megyfelfelé a hőfok a fűtésnél is.”
Azt honnan gondolod, hogy a fűtésnél megy felfelé a hőfok? A hőmérő mindig a kazán, előremenő ágában lévő hőfok jelzi ki. A HMV készítésnél egy motorosszelep váltja át a vízkészítés útját fűtésről "Használati Meleg Vízre". Tehát a kazánszivattyúnak ilyenkor is működnie kell üzemszerűen és NEM zavarja egymást a vegyes tüzelésű kazánod szivattyújával.
Idézet:
„Mikor a vegyesben tüzelek a gázon nem halad keresztül az a víz, az külön ki lett kerülve.
Szerintem így tiszta vizet öntve a pohárba csak elbeszéltünk egymás mellett és a megfogalmazásokból fakadtak a félreértések. Minden bizonnyal JÓL működik a rendszered és bízzunk abban, hogy ezt az is tudta aki megcsinálta, csak Téged nem látott el megfelelő információval annak működéséről.
(#) Gombszem válasza VIM hozzászólására (») Dec 20, 2013 /
 
Idézet:
„... kizárná a reed megfelelő működtetését ...”

Csak halkan kérdezem, anélkül hogy ismerném ezt a konkrét szerkezetet: biztos, hogy reed cső van ott, mint érzékelő? Ez a kis valami forog, és emiatt nagyon sokat kapcsolgatja a reed érzékelőt. Mivel az egy mechanikusan mozgó relé, van konkrét élettartama. Egy idő után elfárad, és nincs érintkezés, vagy besül, és zárlatos lesz.
Példaképpen: az otthoni vízlágyító berendezésemben az áramlásmérő egy hasonló mágneses fogókerék, de az érzékelő egy Hall elem, ami korlátlan élettartamú, mert nincs benne mozgó, elfáradó alkatrész.
(#) VIM válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 20, 2013 /
 
A szóban forgó készülékben ilyen típusú vízáram kapcsolót építenek és az a bigyó rajta ilyen kialakítású. Azt akarom ezzel érzékeltetni, hogy a tervezők nem gondolták azt, hogy az áramláskapcsolót ki kellene építeni ahhoz, hogy ilyen hibával javítani kellene, hanem azt tették lehetővé a cserére ami meghibásodhat. A működést tekintve ezt csak egyenes vonalú mozgással lehet működésbe hozni és csak azt tudja érzékeltetni, hogy vízvétel történik és a kazán elektronikája erre majd teljes terheléssel indulva válaszol, ha a kapcsoló jó, ellenkező esetben nem indul a gyújtás és hibaüzenet is van a vezérlő felől. A másik típus az így néz ki, ami már turbinakerekes és hallos, ez már azt is tudja jelezni (mérni), hogy mennyire nyitott a vízvételezési hely és annak megfelelően modulálja a teljesítményt. Már egy vízhiánykapcsoló-ba is ilyen megoldást alkalmaznak de ennél csak állapotot kell visszajelezni.
(#) ilias hozzászólása Dec 21, 2013 /
 
Sziasztok!
Korábban volt egy olyan problémám, hogy 0.6 barról felment a fűtőkör nyomása 3.0-ra, aztán leengedett, majd a fűtés leállása után, miután lehült a víz, leesett 0.5-re a nyomás és rá kellett tekerni, mert nem indult újra.
Nos meglett a hiba oka. Nem membránszakadás, meg rossz nyomás a kiegyenlítőben, hanem ellaposodott (ne kérdezzétek hogyan) a kiegyenlítő tartályba vezető flexi cső, kvázi kiegyenlítő nélkül ment a fűtőkör. Egy kis csőgyurmázás után rendesen működik.
(#) toro válasza ilias hozzászólására (») Dec 21, 2013 /
 
Igen, van ilyen is!
Kössz az infót, a többségnek okulásul.
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Dec 21, 2013 /
 
Idézet:
„A működést tekintve ezt csak egyenes vonalú mozgással lehet működésbe hozni”
javítom, függőleges, mivel nincs benne rúgó ami alaphelyzetbe engedné vissza.
(#) ilias válasza toro hozzászólására (») Dec 21, 2013 /
 
Ez a minyimum.
Őszintén szólva megkönnyebbültem, hogy "nem műszaki hiba" volt az oka a hibajelenségnek.
Ki is lett pucolva rendesen a kazán.
(#) Malibu válasza VIM hozzászólására (») Dec 21, 2013 /
 
Kedves VIM, kedden leszek a kazán közelébe, hála a jó égnek, hogy rábírtam venni anyósomat, hogy vezesse be a netet, így majd beszámolok a fejleményekről.
(#) VIM válasza toro hozzászólására (») Dec 22, 2013 /
 
.....már régebben is írtam, hogy gravitációs a működése de attól még egyenes vonalú a mozgása. Rugó legfeljebb a bypass-ban van meg a "difpressz"-ben.
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Dec 22, 2013 /
 
Bocsi Imi, lehet, hogy ezt az írásod nem olvastam vagy átsiklottam felette.
(#) toro hozzászólása Dec 22, 2013 / 1
 
A "kombikazán működési hiba" fórum minden olvasójának Szeretet teljes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
(#) druxter hozzászólása Dec 23, 2013 /
 
Üdv!


Van egy Valliant kazánunk és kezdem rühellni, hogy a 3. szerelő sem tud semmit kezdeni vele. A hiba az, hogy a vízmelegítés, vagy radiátor fűtés után, illetve a váltásnál hibát jelez és leáll, de ha várok 2 percet és megnyomom az újraindító gondot utána hibátlanul megy tovább.
Kicsit sz@r érzés néha hideg lakásra ébredni reggel, hogy megállt a kazán. A kazánban 2 bár a nyomás, és minden más érzékelő szlep, mi egymás rendben van. Azt mondták cseréljük ki a panelt iszonyat drágán. Nekem szimpatikus lenne inkább egy kiegésítő újraindító kis kapcsolás. Amely úgy működne, hogy ha felvillan a piros leállást jelző led, akkor 2 perc eltelte után meghúzna egy relét. Tud valaki ilyet rajzolni nekem? S.O.S. kellene a segítség. Sajnos a kazán a pincében van, és nem mindig tudok ránézni, a csajok itthon meg műszaki analfabéták ... gondolom nem kell bemutatni
(#) merciabc válasza druxter hozzászólására (») Dec 23, 2013 /
 
Szia!Nem biztos az a panel-hiba! Mit csináltak idáig a készüléken? Zoli
(#) VIM válasza druxter hozzászólására (») Dec 23, 2013 /
 
Szia! A pontos típus sokat segítene a dolog előre lendítésén, de most így hajnalban már nem sok esély van az interaktív párbeszédre, majd délelőtt többen lesznek akik ránéznek. Kitartás!
(#) mathiace hozzászólása Dec 23, 2013 /
 
Sziasztok!
Hőcserélő tisztításban kérek segítséget! Turbós kombi kazánom van. Nyitott rendszer. Padlófűtés, vas osztó-gyüjtővel.
Olvastam eddig sósavról, trisóról, foszforsavról...
Szeretnék konkrétumot olvasni! Milyen koncentrációjú folyadékba kell mártani, áztatni, mosni, mennyi ideig? Utána mennyi ideig kell öblögetni. Van-e valamilyen ajánlott adalék a vízbe, milyen koncentrációban?
Előre is köszi, kellemes ünnepeket: m
(#) toro válasza druxter hozzászólására (») Dec 23, 2013 /
 
Alacsony a minimális gáz nyomása-, vagy oxidos az ionikus elektróda.
(#) toro válasza mathiace hozzászólására (») Dec 23, 2013 /
 
Beáztatod foszforsavba esetleg sósavba és egy óra múlva levereted vizzel.
Elgondolom, elég zöld lehet.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
(#) toro válasza druxter hozzászólására (») Dec 23, 2013 /
 
...egyébként sokat segítene, ha a pontos típusát (is) megírnád!
pl. VUW 240-242, mivel az első kéményes a második "turbós".
(#) joco19 hozzászólása Dec 23, 2013 /
 
Üdv mindenkinek .
Egy Ferroli Domitop f24 e kazánunk van 10 éves és a hibajelenség, hogy beindul megy pár másodpercet és leáll aztán vár pár másodpercet és indul .Egy távoli gázszerelő ismerős azt mondta hogy vegyem lejjebb a lángot a gázcsap elzárásával ,ekkor jó is lett azt mondta hogy vízköves ki kell savazni .Persze eltelt jó sok idő mivel így jól működött nem is foglalkoztam vele de most már alig akart meleg vizet adni sokat kellet várni stb gondoltam nekiállok kisavazni , amit meg is tettem a hmv körrel ami sikerült is mert rengeteg hab jött egy darabig és a nyomás is jobb lett .A fűtés körét nem csináltam meg mert azt olvastam hogy ott kisebb a vízkövesedés esélye. A baj hogy most sem tudom kinyitni a gázcsapot teljesen mert akkor megint indul leáll .A kérdésem hogy mi lehet a probléma hibajelzés nincs.
Köszi előre is.
(#) mathiace válasza toro hozzászólására (») Dec 23, 2013 /
 
Szia Toro! Milyen koncentrációjú legyen a sav? Nehogy tönkretegyem.
Előre is kösz, üdv: m
(#) druxter válasza merciabc hozzászólására (») Dec 23, 2013 /
 
merciabc! Minden átméregettek szétszedték az egész kazát ripityára, és mint írtam mindent jónak találtak mind a 3-an, lés pont ez a bosszantó. A vicc, hogy a váltószelep is jó, szivattyú is, minden. 2 szerelő azzal magyarázta a hibát, hogy mikor a használati melegvízről váltana át a radiátoros fűtésre, akkor véleményük szerint felforr a víz, és a kazán letilt, nah ezen magamban jót nevettem, és rávágtam rögtön, hogy nadeeee nyáron is, mikor radiátoros fűtés nem is aktív? Erre néztek nagy szemekkel, hogy tényleg, akkor nem tudják mi a baja VIM, mivel ma is eddig dolgoztam, és csak most néztem rá a topicra, így holnap délelőtt megnézem a pontos típust. 2000-ben lett üzembe helyezve, de azóta 2 évente vízkőtelenítést is végeztem rajta, szóval az sem lehet gond, úgy 4-5 éve ezt csinálja, csak kezdem megunni, és keresek rá megoldást, mert a szakik csak széttárt kezekkel állnak előttem, és kazáncserét, meg panelcserét javasolnak, ahelyett, hogy a problémát oldanák meg
(#) druxter válasza toro hozzászólására (») Dec 23, 2013 /
 
Nem turbós a kazán toro ! Gáz nyomás annyi amennyi bejön a hálózatról. Hol van ez az ionikus elektróda, illetve mi az? Van sejtésem, én a szikráztatóra értem, de az rendesen működik, ad szikrát bőven, ha erre gondoltál
(#) druxter hozzászólása Dec 23, 2013 /
 
Ilyen a mienk is, annyi különbséggel, hogy a melegvjz tárolón van a HVM hömérséklet szabályozás, és nem 26, csak 24 Kw-os: http://aprod.hu/hirdetes/elado-vaillant-kombi-kazan-ID1vlPH.html
(#) toro válasza druxter hozzászólására (») Dec 24, 2013 /
 
Idézet:
„Nem turbós a kazán”
...ezek szerint kéményes! VUW240.
A szikráztató két elektróda mellett, a baloldali szélső. Csiszold meg egy kicsit smirglivel!
Idézet:
„Gáz nyomás annyi amennyi bejön a hálózatról”
- ez 25 mbar M.on.
Az égő induló nyomást kellene megméretned. Ez 2,0-2,2 mbar. Ebbe a gázba kell az ionikus elektródásnak "belógnia", hogy ki tudjon a 2-5 mikróA ionáram alakulni.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
Következő: »»   206 / 576
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem