Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1589 / 2208
(#) CIROKL válasza sleepwalker21 hozzászólására (») Dec 26, 2013
A kimenő trafót rendesen kötötted be , ezt kellene tudni ?
A PCL86 nem összekeverhető mással esetleg ECL -el de ha megfigyeled belül van egy lemez oldalt ami rácsos benyomású
Bővebben: Link
(#) sleepwalker21 hozzászólása Dec 26, 2013
Kimenőtrafó jól van bekötve ,bár eléggé gyenge a teljesítmény valamíért , ahogy mértem nem kap elég fszültséget a kapcsolás de ez a táp problémája lehet.Cirokl fórumtárs , amit küldtél már nézegettem és tetszik, de nem sokkal tér el az általam megépítettel , de valószínuleg a következő projekt az lessz Szemügyre vettem a csöveket , tényleg ott az a rácsszerű lemez a PCL86-oson , legyen ez a referencia mert tudom a típusát , a többi rejtély. Egyébként van egy szám belepréselve a lemezbe , ennek van valami jelentősége ? mi célt szolgál? A PCL86-on nekem a 81-es szám áll.
A pacsirta kimenőhöz klasszikusan ajánlanám az eredeti pacsirta kapcsolás CIROKL féle megoldását , igaz ez nem PCL86 de ez nem gond .Bővebben: Link
(#) sleepwalker21 hozzászólása Dec 26, 2013
Köszönöm Az eredeti rádió amiből kitermeltem sajnos menthetetlennek bizonyult
, bár fel szerettem volna újítani. A kapcsolással sajnos az a gond jelen pill h EL84 nincsen , ECC82 helyett 12AX7-van . de az vadi új . Ó és persze szép munkát végeztél , gratula
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Ha netán érdekelnek a csövesek vannak ott még megoldások egy két receptre: Bővebben: Link
(#) Orbán József hozzászólása Dec 27, 2013
Üdv! Szerintetek korrekt a séma?
Tetszik az egyszerűsége...

6SN7G.gif

(#) 6C4C válasza Orbán József hozzászólására (») Dec 27, 2013
Működni fog, de az AX7 nem igazán ilyen "nagy" triódák hajtására készült... Bár láttam vele olyan SRPP-t is, ami 300B SE-t hajtott, de... Anno a 6AS7PP ampom meghajtásában E88CC-ket alkalmaztam...
(#) Orbán József válasza 6C4C hozzászólására (») Dec 27, 2013
Pontosan ez jutott eszembe... E88CC.
Lesz néhány PCC88-am, valami módon beilleszthetők azok az elejére?
(#) bakos13gab válasza Orbán József hozzászólására (») Dec 27, 2013
A 7V-os fűtést leszámítva tudtommal nem különböznek.
(#) Orbán József válasza bakos13gab hozzászólására (») Dec 27, 2013
Sajnos sokkal kisebb tápfeszt bírnak ki...
(#) bakos13gab válasza Orbán József hozzászólására (») Dec 27, 2013
A P-s csövek általában kisebb tápfeszültségre vannak belőve (PL84), de az elektroncsőatlaszt kaptam elő, amiben erre nem tértek ki. Azt direkt megnéztem, hogy a katalógusadatokban (meredekség, belsőellenállás, erősítés stb.) nincs különbség Magyari szerint. Szóval ECC88 és PCC88 között különbség nincsen. Ha arra gondoltál, hogy az ECC83 és ECC88 csereberélhető-e, akkor szerintem nem. Elég eltérő csövek. A kapcsolásban szerintem nem tudod őket keverni (ha jól veszem ki, akkor kaszkód fokozat, de inkább SRPP). Újra kell tervezni a 88 igényei szerint.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013
(#) pucuka válasza FordPrefect hozzászólására (») Dec 27, 2013
?? Háát, eléggé. Az E88CC, és a PCC88 a fűtésüket kivéve elektromos paramétereiben eléggé egyformák. Mindkettő alapvetően kaszkád kapcsolásra készült, ennek megfelelően az anódfeszültségük is alacsonyabb, mint más triódáké.
(#) FordPrefect válasza pucuka hozzászólására (») Dec 28, 2013
Az ECC/PCC88 lényegesen kisebb anódfeszültségre specifikált, mint Mint az E88CC. Bátran ajánlanád bármilyen, E88CC- re épülő kapcsolásba az előzőeket?!
(#) pucuka válasza FordPrefect hozzászólására (») Dec 28, 2013
Mindkettő tipikus (kaszkád) alkalmazásban az anódfeszültség 90 - 100 V. Minkét típus max anódfeszültsége 550 V.
Szerintem kaszkád kapcsolásban 300 - 350 V anódtápfeszültségig semmi gond nem lenne.
(#) konyak6 hozzászólása Dec 28, 2013
Sziasztok!
Ezt ma készítettem. Ránéznétek hogy nem-e rontottak el valamit? 6N2P+ECL86. A rajzon ECC83 van de ez ne tévesszen meg senkit.(csak ilyet találtam)
(#) tyraw válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 28, 2013
Én nem SE-t raknék a végére. Valami kis teljesítményű PP-vel jobban járnál, nem kell légréssel játszani, és ugyanakkora teljesítményhez kisebb trafó is elegendő.
(#) CIROKL válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 28, 2013
Anno épitettem hasonlót de nekem a végére az EL84 jött be hangilag /mondjuk gitárhoz / lett épitve , szerintem te is oda szánod ? Bővebben: Link
(#) tyraw hozzászólása Dec 28, 2013
Láttatok már kapcsolást 6SN7 PP végfokra? Egy ideje gondolkodom a dolgon, hogy 1-4 csövet még fel is áldoznék rá... AX84.com (azthiszem) tartalmazott egy kapcs.rajzot, ahol 252V anódfeszt kapott, -12,5V előfeszt, és 22k-ra illesztett a trafó. Elvben akkor 4 csövet használva ~8W kimenő teljesítményre lehetne számítani, és 6,5k primer impedanciájú trafó kéne...
(#) konyak6 válasza tyraw hozzászólására (») Dec 28, 2013
Csak ECL86-om van, bontott kimenővel. Még csak most ismerkedem a csöves technikával, a kimenő tekerését még halasztom. Most abból építek ami van.
(#) 6C4C válasza tyraw hozzászólására (») Dec 28, 2013
Szia! Valahol találkoztam hasonló ötlettel de... Elméletileg, tökéletesen azonos (karakterisztikájú) csövekkel működhetne a dolog, DE a rácslevezető ellenállás értékét a csövek számával arányosan illik csökkenteni, emiatt és a megnövekedett kapacitív terhelés miatt a meghajtást is rendesen át kell dolgozni
(#) korgs2 hozzászólása Dec 28, 2013
Sziasztok! Annó belekezdtem egy 6l6gc pp építésébe,nagyjából be is szereztem mindent hozzá,de valahogy idő hiányában félbemaradt a dolog.Most úgy döntöttem ismét belevágok.A rajz megvan nagyjából,nem tudom mennyire működőképes,a bemenetre és az R5-el párhuzamosan tennék egy 10N-os kondit,a katódnál az ellenállás olyan 470ohm lenne,de a kondi szerintem nagyon nicns jó helyen bele párhuzamosan.A táp az1-el lenne megoldva.A fő kérdésem az lenne,hogy a 2 330k-ellenállás helyett használhatok e 470K ot,mert az van itthon,és csak ezért nincs kapacitásom bemenni a városba csak ha nagyon muszály.Az r3,4 valószínűleg 22K lenne,mert szintén ez van.Az általam leírt módosításokkal mennyire lesz működőképes ez a kapcsolás? Hangra szerintetek milyen lesz? Kondik régi,békebeli sosem használt Remixek lesznek,a 2 470-es csatoló pedig Ducati lesz.Az előfokcső Tungsram,a két végfokcső pedig szovjet gyártmányú.A trafók tisztességgel,régi szilíciumos vasra megtekert "csodák" . Főként szobai zenehallgatásra lenne használva. Köszi a segítséget előre is,Dani.

PP6L6.JPG

(#) tyraw válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 30, 2013
Az ECC81 közös katódellenállásához nincs beírva érték, mit szánsz oda?
Ahogy néztem, ~5,5k primer impedanciájú trafó kéne. Szerintem működhet, bár az ecc81-nek jobban szűrném a tápot.
(#) ZSozsóó válasza tyraw hozzászólására (») Dec 30, 2013
Nekem még azért egy olyan bugyuta kérdésem lenne, ha lebunkózzuk a fázisfordító katódot kondival, a földelt rácsú fele honnan fog jelet kapni? Vagy én nem látom jól a dolgot?
(#) korgs2 válasza tyraw hozzászólására (») Dec 30, 2013
Oda olyan 470 ohm körüli értéket szánok,a tápegység természetesen nem ez lesz,tisztességes csöves egyenirányítással meg egy őicit komolyabb szűréssel.A trafó "katalógus" aléapján lett tekerve,direkt ilyen csövekhez.
(#) korgs2 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 30, 2013
Írtam hogy a kondi természetesen nem fog odakerülni,az elsőre föltűnt,hogy nincs túl jó helyen.
(#) ZSozsóó válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 30, 2013
Nem írtad, csak hogy "szerintem nagyon nincs jó helyen...", meg akkor miért rajzoltad bele! Ne tedd be, javítsd a rajzot! Béke! Zs.
(#) korgs2 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 30, 2013
Ha hazaértem este mindenképp kijavítom,csak mikor belémcsapott az ihlet nem volt szerkesztésre használható program ezen a gépen
(#) bakos13gab válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 30, 2013
Az R4 és a B+ közé tessék berakni egy 10K körüli ellenállást csatolásmentesítés céljából.
(#) kristikoma válasza bakos13gab hozzászólására (») Dec 30, 2013
Szerintem még egy elkó is elfér ott, vagy polarizálatlan is.
(#) korgs2 hozzászólása Dec 31, 2013
Itt a módosított rajz,ez így már stimmel ezekkel az alkatrész értékekkel?

PP6L6.JPG

Következő: »»   1589 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem