Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Mutatott már be itt fórumtárs kifejezetten bontott anyagokból épített igényes készüléket!
Az utolsó ellenállás is bontott volt benne, ennek semmi köze a pénzhez. Szerintem.
Sziasztok!
Szeretném nektek megmutatni készülő tápegységemet, Attila86 SMPSII egységek lesznek benne. Nem kevés pénzt és energiát fordítottam eddig rá, a kozmetikai dolgok a jövőhéten fejeződnek be a por festett hátlappal, innentől kezdve már csak magát a szabályzó egységet kell megépíteni és a hűtőbordára szerelni. Maga a toroid trafó adatai: (1500VA), (60v 10A), (60V 10A), (18V), (18V), (9V 4A) minden tekercs független egymástól, a belsejéről a teljes összeálláskor szeretnék képeket mutatni. Szemfülesek biztos észrevették, hogy a készülék egy része FOK-GYEM tápegység volt. Köszönöm a figyelmet.
Nem semmi, nagyon szép! Rendkívül gusztusos az előlap! Külön tetszik az USB és a magyar feliratok! Gratulálok.
Nagyon jó! Igazi magyar feelingje van amellett, hogy nagyon korszerű.
Különösen tetszik a színe. Te fújtad? Ha igen, mivel?
Szia!
Por festve van, egy cég csinálta.
Szép lett, gratulálok hozzá! Külön öröm a magyar feliratozás. Jó ötlet volt a FOK-GYEM táp dobozának újrahasznosítása. Így a funkciója megmaradt, csak korszerűbb belsőt kapott. Remélem hamarosan elkészül és láthatjuk a belsejét, no meg aztán használatba veszed és a segítségével készült sok egyéb alkotásodat is.
2x 50V, 10A... ez azért tiszteletet parancsol.
Látom meghagytad a FOK-GYEM táp kapcsolóit és banánhüvelyeit is, tök jó! A toroid elé el ne felejts lágyindítót tenni mert ez a dög lever minden megszakítót ami létezik. Idézet: Pláne a 2x60V 10A. „2x 50V, 10A... ez azért tiszteletet parancsol.”
Igen, a lágy indító is elkészült, ezenfelül a rendszer kap egy EMI filtert, és van egy több lépcsős túlfesz védelem mind a transzformátor felől érkező, mit a hálózat felől érkező túlfeszültségek ellen.
Honnan lesz a segédfeszültség a két tápegységnek? Külön kis trafó? Mert a trafóadatokból ez hiányzik.
Van 2x18v segédfeszem a trafón , kicsit sok de majd valamit kitalálok rá.
Valószínűleg egy megfelelő teljesítmény ellenállással fogom belőni. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2014
Ha a 2x18V-ra gondolsz, azt sokallom egy kicsit, de valóban lehet ügyeskedni vele.
na. nnaa. NNAAA!!! Na ez már döfi! Gyönyörű darab, ebben benne van minden, amit igényességnek és aprólékos kivitelezésnek hívnak. Páratlanul szép. Na erre öröm rá nézni. Ez rendkívüli példány. Lenyűgöző. Szívből gratulálok!
Nagyon szépen köszönöm.
Nem egyszer azt hittem, eret vágok magamon mikor valami nem úgy ment ahogy akartam.
Ahogy elnézem a trafódat az a ritkásan tekert 15-20 menet lehet a 9V-os tekercs, én rátekernék még 1-2 tekercset a menetek közé, és meglenne a szükséges tekercsszám.
Azért a háttérben az a hálózati csatlakozó szabvány nagyon adja
De egyébként én is gratulálok, én is egy 2*50V/2*10A-est építgetek, csak én kapcsolóüzemben. Atomstabilnan. Bár nagy trafóbuzerátor vagyok, tekercseltem már össze két mikró trafót egybe, de a réz árából kijön egy komplett táp.
Sziasztok. Elkészültem egy füleserősítővel, nem lett valami szép, de a lényeg, hogy működik. Az ötlet az onnan jött, hogy a telefonommal teszteltem a tranzisztoros erősítőimet és az egyiknél, hiába volt csatolókondenzátor, visszafele váltóáram került és megsütötte mindkét kimenetét a telefonnak, úgy, hogy szól, csak kb negyed hangerőt szól maximumon (mintha egy teljesen jó telefont a negyedéig vennék fel), volt már a telefon szervízbe, de csak csatlakozót cseréltek, meg szoftvert, de ugyan úgy rossz. Kell hozzá, így egy erősítő, hogy zenét tudjak hallgatni fülesen, így született meg a füleserősítőm, 4.5V-ról megy. Fogyasztása kb: 20-30mA.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2014
Hát ez bizony nem csak hogy nem szép, sőt, kimondottan csúnya, de még a képek is ritka pocsékok (életlenek). Erre most nem nagyon lehetsz büszke...
Helló! Engem érdekelne a kapcsolási rajza, mert hasonló problémával küzdök és nem találtam kis feszről működö erősítő kapcsolást.
TBA820M 5Vról tud 0,5W-t. Sokkal kisebbre össze lehet hozni az egészet.
Otthon van 3V-os kapcsolásom. Estére előkeresem.
Ime. Ékes példája megint az igénytelen összedobált szerelésnek. Frankye frankón megmondta. Ez minden tekintetben csúnya és szakszerűtlen. A képek is, az áramkör is. Talán ez az eddigi legpocsékabb dolog, amit itt a fórumon láttam.
Egyszerűbb kapcsolásoknál, főleg ha még bizonytalan a nyák készítés, talán érdemes univerzális nyákokat használni: Bővebben: Hestore
Sziasztok! Építettem egy 12V-os automata töltőt. Az áramkorlátozója egy bilux izzó, mely kapott egy ablakot A fényerő mutatja milyen intenzitású a töltés. A belsejét elfelejtettem lefotózni, egy panelképpel pótlom.
Erről most az jutott eszembe:
Nálunk annó volt, aki a szakmai vizsga gyakorlati részén az egyoldalas NYÁK forrasztási oldalára ültette be az alkatrészeket. Elég rusztikusan festett a löt lakkos feliratozott panel efféle megvalósításban |
Bejelentkezés
Hirdetés |